ΔΕΗ και εναντι λογαριασμοι...

Reaction score
4
Ρε παιδία ξερει κανεις σας αυτό το παραμύθι με τους εναντι λογαριασμούς τι είναι ακριβως και το κατά ποσο είναι νόμιμο?

Σήμερα το πρωι με πήραν τηλ από την ΔΕΗ και με ενημέρωσαν ότι θα μου κόψουν το ρευμα στο εξοχικό γιατι δεν εχω πληρώσει λεει το έναντι που ηταν 58 ευρω. :shock:

Τους απαντάω εγω ότι αν μου κόψετε το ρευμα θα σας κάνω μήνυση γιατι πρώτον. :prof:

Ο έναντι δεν είναι ο εξοφλητικός λογαριασμός που στέλνετε μαζι με τις κιλοβατώρες που εχω καταναλώσει.
Αν σας χρώσταγα τον εξοφλητικό λογαριασμο τοτε θα είχατε δικιο να προβείτε στο τηλεφώνημα ειδοποίηση και στο κόψιμο του ρεύματος.

Δεύτερον από πού πηγάζουν αυτα τα 58 ευρω που μου λέτε? Αφου στα έναντι που στέλνετε δεν υπάρχει μέτρηση στο ρολόι της ΔΕΗ …

Απαντάει τώρα η υπάλληλος. Να… Ξέρετε ετσι κάνουμε ως ΔΕΗ και τα 58 Ευρω είναι ένα ποσό περίπου στην μέση του ποσού από ότι συνήθως καταναλώνεται.

Με πιάνουν τα νευρα μου και ζητάω τον διευθυντή. Μου τον δίνουν στο τηλέφωνο και του λέω. :mad_3:

Με συγχωρείται αλλα επιμένετε να σας πληρώσω έναν έναντι λογαριασμό το οποίο πόσο δεν ξέρουμε καν αν το εχω καταναλώσει?
Χρωστάω στην ΔΕΗ τίποτα και πρεπει να σας πληρώσω προκαταβολικά το πόσο που έχετε βγάλει από την κοιλιά σας γιατι δεν έχετε λεφτά?
Και αν εχω κάψει λιγότερες κιλοβατώρες και δεν μεταφράζονται σε 58 ευρω αλλα σε 40 ευρω εσείς θα μου χρωστάτε 18 ευρω μετά?
Η είμαι υποχρεωμένος να σας δανείσω 18 ευρω εγω για αυτόν τον μήνα μεχρι να ερθει ο εξοφλητικός σωστος λογαριασμός και να μου τα αφαιρέσετε. :mad_5:

Μου λεει ο διευθυντής. Ξέρετε ετσι είναι το σύστημα της ΔΕΗ.
Του απαντάω λοιπόν..

Θα στείλεις αύριο τον υπάλληλο σου να μετρήσει το ρεύμα αφου θέλετε να πληρώνουμε έναντι, θα μετρήσει το ρολοι μου θα γράψεις πάνω στο έναντι ποσες κιλοβατώρες εχω καταναλώσει και σε τι ποσο αυτό μεταφράζεται.
Και μετα θα σου πληρώσω το εναντι και παλι αν θέλω γιατι το ρευμα έχεις δικαίωμα να το κόψεις μονο αν δεν πληρώσω τον εξοφλητικό λογαριασμό.

Δεν μπορείς να στέλνεις λογαριασμό υποθέσεις…

Καλά μου λεει κύριε μου θα στείλω αυριο στο σπιτι σας συνεργείο και θα πληρώσετε οσο έχετε κάψει μόνο.

Από όλα αυτά εσεις τι καταλάβατε??? :sad:

Εγω κατάλαβα ότι είναι υποχρεωμένοι να στελνουν συνεργεία να κανουν μετρήσεις και στους εναντι λογαριασμούς αλλα επειδή πιθανόν αυτό τους κοστίζει σου λεει ποσο έκαψε αυτος και ποσα πλήρωσε τον προηγούμενο μηνα? Αααα τοσα..
Ωραια ας του στείλουμε τα μισα τώρα να πληρώσει στον έναντι.

Οχιιι κύριοι. Θα στείλετε συνεργείο να μετρήσει .
Φανταστικούς υποθετικούς λογαριασμούς εγω δεν πληρώνω ουτε σας δανείζω χρήματα.
Εσεις με έχετε δανείσει ποτέ?

[FONT=&quot]Ρε παιδία καλα δεν τα λεω η δεν εχω καταλάβει κατι? :crazy_1: [/FONT]

Reaction score
62
Ρε παιδία ξερει κανεις σας αυτό το παραμύθι με τους εναντι λογαριασμούς τι είναι ακριβως και το κατά ποσο είναι νόμιμο?

Σήμερα το πρωι με πήραν τηλ από την ΔΕΗ και με ενημέρωσαν ότι θα μου κόψουν το ρευμα στο εξοχικό γιατι δεν εχω πληρώσει λεει το έναντι που ηταν 58 ευρω. :shock:

Τους απαντάω εγω ότι αν μου κόψετε το ρευμα θα σας κάνω μήνυση γιατι πρώτον. :prof:

Ο έναντι δεν είναι ο εξοφλητικός λογαριασμός που στέλνετε μαζι με τις κιλοβατώρες που εχω καταναλώσει.
Αν σας χρώσταγα τον εξοφλητικό λογαριασμο τοτε θα είχατε δικιο να προβείτε στο τηλεφώνημα ειδοποίηση και στο κόψιμο του ρεύματος.

Δεύτερον από πού πηγάζουν αυτα τα 58 ευρω που μου λέτε? Αφου στα έναντι που στέλνετε δεν υπάρχει μέτρηση στο ρολόι της ΔΕΗ …

Απαντάει τώρα η υπάλληλος. Να… Ξέρετε ετσι κάνουμε ως ΔΕΗ και τα 58 Ευρω είναι ένα ποσό περίπου στην μέση του ποσού από ότι συνήθως καταναλώνεται.

Με πιάνουν τα νευρα μου και ζητάω τον διευθυντή. Μου τον δίνουν στο τηλέφωνο και του λέω. :mad_3:

Με συγχωρείται αλλα επιμένετε να σας πληρώσω έναν έναντι λογαριασμό το οποίο πόσο δεν ξέρουμε καν αν το εχω καταναλώσει?
Χρωστάω στην ΔΕΗ τίποτα και πρεπει να σας πληρώσω προκαταβολικά το πόσο που έχετε βγάλει από την κοιλιά σας γιατι δεν έχετε λεφτά?
Και αν εχω κάψει λιγότερες κιλοβατώρες και δεν μεταφράζονται σε 58 ευρω αλλα σε 40 ευρω εσείς θα μου χρωστάτε 18 ευρω μετά?
Η είμαι υποχρεωμένος να σας δανείσω 18 ευρω εγω για αυτόν τον μήνα μεχρι να ερθει ο εξοφλητικός σωστος λογαριασμός και να μου τα αφαιρέσετε. :mad_5:

Μου λεει ο διευθυντής. Ξέρετε ετσι είναι το σύστημα της ΔΕΗ.
Του απαντάω λοιπόν..

Θα στείλεις αύριο τον υπάλληλο σου να μετρήσει το ρεύμα αφου θέλετε να πληρώνουμε έναντι, θα μετρήσει το ρολοι μου θα γράψεις πάνω στο έναντι ποσες κιλοβατώρες εχω καταναλώσει και σε τι ποσο αυτό μεταφράζεται.
Και μετα θα σου πληρώσω το εναντι και παλι αν θέλω γιατι το ρευμα έχεις δικαίωμα να το κόψεις μονο αν δεν πληρώσω τον εξοφλητικό λογαριασμό.

Δεν μπορείς να στέλνεις λογαριασμό υποθέσεις…

Καλά μου λεει κύριε μου θα στείλω αυριο στο σπιτι σας συνεργείο και θα πληρώσετε οσο έχετε κάψει μόνο.

Από όλα αυτά εσεις τι καταλάβατε??? :sad:

Εγω κατάλαβα ότι είναι υποχρεωμένοι να στελνουν συνεργεία να κανουν μετρήσεις και στους εναντι λογαριασμούς αλλα επειδή πιθανόν αυτό τους κοστίζει σου λεει ποσο έκαψε αυτος και ποσα πλήρωσε τον προηγούμενο μηνα? Αααα τοσα..
Ωραια ας του στείλουμε τα μισα τώρα να πληρώσει στον έναντι.

Οχιιι κύριοι. Θα στείλετε συνεργείο να μετρήσει .
Φανταστικούς υποθετικούς λογαριασμούς εγω δεν πληρώνω ουτε σας δανείζω χρήματα.
Εσεις με έχετε δανείσει ποτέ?

[FONT=&quot]Ρε παιδία καλα δεν τα λεω η δεν εχω καταλάβει κατι? :crazy_1: [/FONT]

Έχεις άδικο, γιατί έχεις εξοχικό κι εγώ δεν έχω!!!:happy_5: :happy_5:

Reaction score
4
Αν μου δωσεις το ακινητο σου στην Πολη σου δινω το εξοχικο μου.
Ανταλλασουμε? :happy_8:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Καλα τους εκανες . Αν ολοι τους κραζαμε απο μια μονο φορα , η μεθοδος αυτη θα καταργουνταν .
Το ιδιο και σε αλλες αναλογες περιπτωσεις .

Reaction score
0
Στον Οτέ πληρώνουμε πάγιο ακόμα και για την DSL, που είναι επομένων μηνών... αν τυχών διακόψουμε πχ, μας τα επιστρέφουν.
Οπότε δεν μου φαίνεται κάτι τρομερό αυτό που κάνει η ΔΕΗ.

Πάντως μου φαίνεται παράξενο που σου είπαν ότι θα κόψουν το ρεύμα τόσο εύκολα, συνήθως ασχολούνται αν δεν πληρώσεις τον εξοφλητικό.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Στον Οτέ πληρώνουμε πάγιο ακόμα και για την DSL, που είναι επομένων μηνών... αν τυχών διακόψουμε πχ, μας τα επιστρέφουν.
Οπότε δεν μου φαίνεται κάτι τρομερό αυτό που κάνει η ΔΕΗ.

Πάντως μου φαίνεται παράξενο που σου είπαν ότι θα κόψουν το ρεύμα τόσο εύκολα, συνήθως ασχολούνται αν δεν πληρώσεις τον εξοφλητικό.
Άλλο η προκαταβολική πληρωμή ενός γνωστού ποσού, το οποίο, ως πάγιο, το οφείλεις ούτως ή άλλως βάσει της σύμβασης που έχεις υπογράψει, κι αλλο ο αυθαίρετος υπολογισμός μιας "περίπου" κατανάλωσης και η υποχρέωση καταβολής ενός "περίπου" ποσού, το οποίο δεν αποδεικνύεται από πουθενά ότι το οφείλεις... αν από τη μέτρηση προκύψει ότι είχες καταναλώσει λιγότερα, τότε μάλλον τους έχεις δανείσει ατόκως...

Reaction score
4
Μα αυτο του ειπα και γω. Δανεικα θελετε?
Παντως και μενα μου εκανε τρομερη εντυπωση γιατι πρωτη φορα με ενοχλησαν για εναντι λογαριασμο.
Ακου θα μου εκοβαν το ρευμα για εναντι ...

Μαλλον προσπαθουν να φοβερισουν ανιδεο κοσμο για να βαλουν λεφτα στα ταμεια τους.

Ρε αντε απο δω.

Reaction score
4
Και τα παγια απο οσο ξερω παρανομα ειναι και αυτα...
Τι παει να πει παγιο?
Νταβατζιλικι για μια ζωη αν θες να εχεις τηλεφωνο κινητο ρευμα η νερο?

Να πληρωνουμε οτι καταναλωνουμε και οσο μιλαμε... Πληρωνουμε που πληρωνουμε ακριβοτερα απο τις αλλες χωρες το ρευμα και το τηλεφωνο τα σκαμε και στο παγιο.
Τι ειναι αυτο το παγιο επιτελους ??? :mad_3::mad_3:

Reaction score
50
Ε ok δεν είναι και παράλογο το πάγιο (σαν έννοια γενικά). Αν δηλαδή εσύ δεν καταναλώνεις πχ. καθόλου νερό η εταιρία παρόλαυτά έχει έξοδα για τη συντήρηση του δικτύου. Άρα λογικό είναι να πληρώνεις κάτι. Τώρα βέβαια για συγκεκριμένα παραδείγματα μην αναφερθούμε, γιατί τι συντήρηση γίνεται και τι πληρώνεις είναι πονεμένες ιστορίες.

Reaction score
7.026
Στην Ελλαδα ολα ειναι τελικα "εναντι".Εχεις δικιο σε ενα ποσοστο αλλα μην ρισκαρεις να μην το πληρωσεις,δεν ειναι και οτι καλυτερο εξοχικο χωρις ρευμα.
Γενικα στις ΔΕΚΟ επικρατει ενα μπαχαλο.Ο πατερας μου πληρωσε 28 Μαιου τον ΟΤΕ που εληγε 30 του ιδιου μηνα.Χθες του ηρθε ο λογαριασμος και εχει εκτος απο το κανονικο ποσο του διμηνου και προηγουμενη οφειλη.Σωστα καταλαβατε,ειναι αυτα που εχει ηδη πληρωσει.

Reaction score
4
Στην Ελλαδα ολα ειναι τελικα "εναντι".Εχεις δικιο σε ενα ποσοστο αλλα μην ρισκαρεις να μην το πληρωσεις,δεν ειναι και οτι καλυτερο εξοχικο χωρις ρευμα.
Δεν θα το πληρωσω και τους το ειπα.
Εναντι δεν σημαινει εξοφληση...
Εναντι δεν σημαινει οτι χρωστας.

Ποσο μαλλον ενα ποσο που εχει βγει απο την φαντασια τους.

Τεσπα.

Οσο για το περιστατικο με τον πατερα σου αυτο εχει συμβει πολλες φορες.
Λαθη γινονται σκοπιμα η μη.

Φαντασου να ειχε ο πατερας σου παγια εντολη στην τραπεζα του να πληρωνει το ρευμα και να μην ειχε κοιταξει ποτε τον λογαριασμο.
Θα το ειχε καταλαβει ποτε?

Αυτο μου θυμιζει λιγο καπως τις εταιριες κινητης τηλεφωνιας που σε χρεωνουν παραπανω απο οτι εχεις μιλησει.

Αναλυτικος λογαριασμος σου λεει μετα ο αλλος.
ε και ...
Θα καταλαβεις η θα θυμασαι αν στο ταδε νουμερο μιλησες 37 δευτερολεπτα η 35?

Ε αυτο κανουν και ειναι κοινο μυστικο.. Σου βαζουν και λιγα δευτερολεπτα επιπλεον.
Τα λιγα δευτεριλεπτα στον εναν λογαριασμο μπορει να ειναι και 20 λεπτα παραπανω και να μην το καταλαβει ποτε ο πελατης.

Για υπολογισε 20 λεπτα επι 200.000 συνδρομητες ομως. 40.000 ευρω παρακαλω επι 12 μηνες μισο εκατομμυριο ευρω σχεδον.

Και τα 20 λεπτα που λεω λιγα ειναι...

Ετσι και στους λογαριασμους κανουν φουστιες και σου λεει αν το καταλαβει ο αλλος θα πουμε οτι ειναι λαθος του συστηματος και θα τους τα επιστρεψουμε πισω στον αλλον λογαριασμο.

Μου ηρθε ο λογαριασμος της Vivodi στο σπιτι. βλεπω το ποσο και αντι για 43 ευρω ηταν 45,80
Λεω χμμ...
Διαβαζω τις κλησεις που εχω δωρεαν αστικα και υπεραστικα για 10 ωρες και διαπιστωνω οτι ενω δεν ειχα ξεπερασει τις 10 ωρες και δεν ειχα κανει κλησεις σε κινητα τι ειχαν κανει...

Σε τρια-τεσσερα σταθερα δωρεαν τηλεφωνα που ειχα καλεσει μου τα ειχαν χρεωσει...
Τους παιρνω τηλ και τους το λεω. Στελνω και ενα fax στο γραφειο τους.

Μου απαντησαν οτι βεβαιως εχω δικιο και οτι αυτα τα 2,80 ευρω θα αφαιρεθουν απο τον επομενο λογαριασμο.

Και εγω τους απαντησα ΟΧΙ θα αφαιρεθουν τωρα με δικη σας αιτηση απο την πιστωτικη μου καρτα που σας πληρωνω καθε μηνα με παγια εντολη.
Για να μην ζητησω και τον τοκο απο τα 2,80 ευρω.

Εκει ψιλομασησε ο υπαλληλος και μου λεει ενταξει θα επικοινωνησουμε με την καρτα σας και θα κανουμε αντιλογισμο στο ποσο. Και ετσι εγινε!!!

Ρε παιδια λιγο προσοχη θελει .
Εμεις ειμαστε οι καταναλωτες και εμεις εχουμε την δυναμη.

Τι παει να πει 20 λεπτα και 1 ευρω. Ειναι λεφτα απο το πουθενα για αυτους που επι οσους συνδρομητες εχουν ειναι εκατομμυρια...

Εμας μας δανεισε ποτε κανεις τους χρηματα?
Αν πληρωσουμε εναν λογαριασμο αντι για 50 ευρω 48 Τον επομενο μηνα αυτα τα 2 ευρω δεν θα μας τα χρεωσουν με τοκο καθυστερησεις?

Εμεις γιατι να μην ζηταμε τον νομιμο τοκο? Μαλακες ειμαστε?

Τι λεμε τωρα?

Reaction score
0
Τα χρήματα της Δέη είναι όσο υπολογίζουν ότι έχεις ξοδέψει βάση του περσυνού λογαριασμού... δεν είναι προκαταβολή, απλά δεν στέλνουν κάθε 2 μήνες τον υπάλληλο για έλεγχο και γλυτώνουν χρήματα.
(αντίθετα στον Οτε πχ, πληρώνω μπροστά για το dsl και πάγια , ενώ μπορεί να αποφασίσω να διακόψω σήμερα)

ΥΓ
Το μέτρο της ΔΕΗ δεν μας αδικεί... μπορεί κάποια φορά να πληρώσουμε λίγο παραπάνω αλλά την επόμενη φορά θα έρθει λίγο πιο κάτω, και αν τα λεφτά που γλυτώνουν περάσουν και σε εμάς είναι ακόμα καλύτερα.

Reaction score
4
και αν τα λεφτά που γλυτώνουν περάσουν και σε εμάς είναι ακόμα καλύτερα.
Το αλλο με τον τοτο το ξερεις?

Τοτε υπαρχει η αλλη λυση..
Να στελνουν εναν λογαριασμο καθε 2 μηνες. Και ας σταματησουν το εναντι.
Για να πληρωνουν μια φορα τους υπαλληλους που θα κανουν τις μετρησεις.

Πριν λιγα χρονια ετσι ηταν. Ενας λογαριασμος υπηρχε χωρις εναντι και λαλακιες.

Δεν μπορει να σου κραταει χρηματα παραπανω η ΔΕΗ. Ναι θα στα αφαιρεσει τον αλλον μηνα αλλα για ενα μηνα στα εχει δεσμευσει παρανομα !!!

Reaction score
0
Απάντηση: ΔΕΗ και εναντι λογαριασμοι...

Άσε μας ρε Λευτέρη που παραπονιέσαι για τα 60Ε.............:crazy_3: ..........τί να πώ εγώ που οι μαλάκες μου έβαλαν έναντι 600Ε στο μαγαζί το οποίο είναι κλειστό όλο το χειμώνα..............:pc: :pc: :pc: :pc: :pc: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: ΔΕΗ και εναντι λογαριασμοι...

Άσε μας ρε Λευτέρη που παραπονιέσαι για τα 60Ε.............:crazy_3: ..........τί να πώ εγώ που οι μαλάκες μου έβαλαν έναντι 600Ε στο μαγαζί το οποίο είναι κλειστό όλο το χειμώνα..............:pc: :pc: :pc: :pc: :pc: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3:

Καλα σου εκανε γιατι εσυ κονομας :happy_8::happy_8::happy_8:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
To "βάσει της περυσινής κατανάλωσης" είναι εντελώς αποδιοργανωτικό για την περίπτωση που έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές, με αποτέλεσμα να έρχεται παραφουσκωμένος είτε ο έναντι, είτε ο εκκαθαριστικός και να δημιουργεί προβλήματα στον προϋπολογισμό των δαπανών του καταναλωτή. Γιατί δεν μιλάμε πάντα για διψήφια ποσά, σε μια μεγαλούτσικη μόνιμη κατοικία που χρησιμοποιεί και ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης/ψύξης μπορεί να μιλάμε και για 600-800 ευρώ το τετράμηνο, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι αν δεν κατανεμηθούν σωστά γίνεται μπάχαλο...

Reaction score
0
Σωστό αυτό....

ΥΓ
Και με την ευκαιρία, θυμήθηκα που ένας φίλος μου είχε πει ότι ένα aircondition έκανε "διαρροή ηλεκτρικού" και πλήρωσε τα κέρατά του... αν υπήρχε έλεγχος κάθε 2 μήνες θα είχε γλυτώσει πολλά.
(Δεν ξέρω πως είναι αυτό δυνατόν, απλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να μην αξίζει το ποσό που "γλυτώνουμε"... πόσο θα είναι δηλαδή ? μισό ευρώ για κάθε μέτρηση ?)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Εμαθα πως οι μετρησεις ,δεν γινονται ,πλεον,απο υπαλληλους της ΔΕΗ αλλα απο εξωτερικους ''συνεργατες''.

Reaction score
7.026
Ναι ετσι ειναι,εργαλαβοι εξωτερικοι συνεργατες και το προσωπικο που εργαζεται σε αυτους ειναι αλλοδαποι σε μεγαλο ποσοστο.
Βλεπετε οι μετρητες των ρολογιων κανουν ακομα και πολιτικη καρριερα στην ελλαδα

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.276
Απάντηση: ΔΕΗ και εναντι λογαριασμοι...

Λοιπόν HCM
Εγώ αν ήμουν διευθυντής και μου μιλούσες έτσι θα έστελνα συνεργείο να σου κόψει το ρεύμα δια παντός.
Ακούς εκεί να μιλάς έτσι σε έναν διευθυντή!
Koτζάμ διευθυντή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.309
Members