ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOME CINEMA

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Παρακαλω οσους γνωριζουν καλα και κυριως αυτους που εχουν ιδια πειρα, να με συμβουλεψουν στην δημιουργια του δικου μου home cinema. Tους ευχαριστω εκ των προτερων
Α) ΧΩΡΟΣ : συνολικα καλυπτομενος ηχητικα 28 τ.μ. αλλα η ακροαση και θεαση θα γινεται στη μικρη διασταση των 3,80 μ.
Β) ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΓΟΡΑΣ: (α) τηλεοραση LCD 37" HDTV δαπανης εως 3000€
(β) ηχοσυστημα 5.1 δαπανης εως 2500€
Μια πρωτη μου σκεψη ηταν για τηλεοραση η ΦΙΛΙΠΣ 37/9830 που καταργηθηκε αλλα αναμενεται η νεα σειρα 9831 (οι τιμες τους ειναι βεβαια ΠΟΛΥ τσιμπημενες). Τωρα βεβαια μου μπηκαν ιδεες και για την ΑΜΟΙ (παντα σε 1920Χ1080) αλλα δισταζω λογω αγνωστης φιρμας και σερβις στη Λαρισα
Οσο για τον ηχο : Ενισχυτη ΥΑΜΑΗΑ 657 (η τον αντιστοιχο αν αλλαξει) η και DENON για να ταιριαξει ολοκληρωτικα με το DVD DENON 1920 και... ηχεια....; Για ηχεια προτιμω τους μικρους δορυφορους που στηριζονται στο τοιχο (λογω χωρου, οπως καταλαβατε)
Περιμενω την γνωμη σας και την συμβουλη σας. Αντε να προλαβουμε και το ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!
Ευχαριστω

Reaction score
7
Δεν εκπροσωπω τον αντιπροσωπο της ΑΜΟΙ, αλλα ειναι αντιπροσωπος για την Ελλαδα, και Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα!!

Επειδη δεν τα παω καλα με τα μαθηματικα και τους αριθμους (εκτος και αν ακολουθουνται απο το "€") ποια ειναι η αλλη διασταση?
Τα 28τμ θεωρειται αρκετος ως μεγαλος χωρος και αν τα ηχεια ειναι τοποθετημενα σε ολο το χωρο και οχι σε ενα "νοητο" ηχητικο πλαισιο, μαλλον οι δορυφοροι/μικρα ηχεια θα ειναι "λιγα".
Αλλωστε με το budget που αναφερεις ειναι κριμα -ηχητικα- να το διαθεσεις σε μικρα -εμφανισιμα- ηχεια.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
κ.ΑΝΔΡΕΑΔΗ ευχαριστω για την απαντηση σας.Ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος (7,30Χ3,80) αλλα η τοποθετηση της τηλεορασης θα γινει στη μεγαλη διασταση (7,30) οποτε ο θεατης θα βλεπει απο τη μικρη διασταση (αποσταση κεφαλιου θεατη απο συσκευη τα 3,00μ., υπαρχουν και επιπλα, δυστυχως!). Συνεπως δεν ειναι και η καλιτερη χωροταξικα διευθετηση αλλα δεν γινεται κι αλλιως (υπαρχει και...συζυξ!). Τα δορυφορικα ηχεια τα προτιμω γιατι "χανονται" (ας πουμε τα B&W), αν και εχω τα Audio Specrum S37III (λιγο παλαια αλλα υπεροχα) και μακαρι να υπαρχει τροπος να τα συνδυασω στο υπολοιπο συστημα. Οπωσδηποτε ακουω ιδεες και προτασεις οχι μονον για τα ηχεια μα για το ολο συτημα.Οπως καταλαβαινετε με μια τετοια δαπανη δεν σηκωνει αλλαγες συχνες (δεν περισσευουν κιολας! οποτε πρεπει να πιασουν απο αρχης τοπο! Σας ευχαριστω και παλιι και περιμενω ιδεες και εμπειριες. Αληθεια η αποσταση των 3,00μ ειναι καλη για 40αρα συσκευη η ειναι πολυ μικρη;

Reaction score
7
Τα 3μ ειναι καλη αποσταση, αν και θα μπορουσε να χαρακτηριστει και ως "λιγο μακρια" για 40".
Ασε το "κ.". Σκετο Γιωργος.
O μονος "απαραιτητος" συνδυασμος των παλιων ηχειων θα πρεπει να ειναι με το κεντρικο για να ειναι τονικα ισορροπημενος ο ηχος. Βεβαια εινια δυσκολο κατι τετοιο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
ΓΙΩΡΓΟ (ενταξει, εχω και γιο Γιωργο!) εννοεις πως οντως τα 3μ. ειναι μακρυνη αποσταση για 40αρα εικονα; Μηπως θα ...παραζουμε την δραση;

Reaction score
50
Καλησπέρα,

αν καταλαβαίνω καλά θέλεις αποκλειστικά τηλεόραση για σαλόνι, σωστά; Θες να εστιάσεις σε συσκευή που θα βλέπεις κατά κύριο λόγο τηλεόραση και καμιά ταινία πού και πού; Αν ναι, η τηλεόραση είναι μια καλή λύση. Αν πρόκειται όμως να βλέπεις κυρίως ταινίες, αγώνες και (λιγότερο) τηλεόραση θα συμβούλευα (και όχι μόνο εγώ) να στραφείς σε προβολέα. Από 3 μέτρα άνετα βλέπεις 92 ίντσες (ναι! μη σου φαίνεται απίθανο και καθόλου υπερβολικό!) και με 3000 ευρώ παίρνεις ένα πολύ καλό "πακέτο" με: προβολέα (γύρω στις 2000 ευρώ) και με τα ρέστα DVD, οθόνη και καλώδια. Μια λύση που θα μου άρεσε ακόμα καλύτερα θα ήταν φτηνή 29άρα τηλεόραση CRT για τις... ειδήσεις (το πολύ 600 ευρώ) και με τα 2400 και πάλι πας σε πολύ καλό προβολέα (καλώδια, οθόνη και DVD). Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Και, πίστεψε με, άμα αρχίσεις να βλέπεις ταινίες σε προβολέα δε θα θες ν' ανοίξεις την τηλεόρασή σου! Τώρα βέβαια αν μπαίνουν θέματα... βέτο (πχ. απ' τη σύζυγο) πάω πάσο:)

Όσον αφορά τα ηχεία, αφού θες να βάλεις δορυφόρους, γιατί δεν περιορίζεις λίγο τον "ενεργό" χώρο των ηχείων; Απ' ό,τι φαίνεται, απ' το χώρο σου, εύκολα μπορείς να το κάνεις. Αφού ο καναπές θα είναι στα 7 κάτι μέτρα, πολύ απλά μπορείς να περιβάλλεις με τα ηχεία όχι και τα 7 μέτρα αλλά λιγότερα, πχ 5. 'Ετσι ο ωφέλιμος χώρος πέφτει στα 15-16 τμ. πολύ καλύτερα καλυπτόμενος με δορυφόρους, απ' ό,τι τα 28 τ.μ. Φυσικά αυτά τα λέω μη έχοντας ουσιστικά πολλές λεπτομέρειες για το χώρο, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι διαμορφωμένος έτσι που η πρότασή μου να μην εφαρμόζεται. Πάντως και στα 28 τ.μ. να πας δεν θα είναι άσχημα (ίσως να μη μπορέσεις να πετύχεις και τις μεγαλύτερες εντάσεις βέβαια αλλά δε σε περιορίζει και ιδιαίτερα).

Για ό,τι άλλη απορία... fire away.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Τωρα αγαπητε Μανο με εβαλες εκει που ηθελα να αποφυγω να μπω! Λοιπον εγω τηλεοραση ως τηλεοπτικο προγραμμα δεν βλεπω (τι να δω;) μονον η συζυγος. Αρα την καινουργια τη θελω για καλη αποδοση σε ταινια (dvd) oxi πανω απο 2-3 φορες εβδομαδιαια, και φυσικα δορυφορικα και αθλητικα.Το κακο ειναι πως η παλια 32αρα ταχθηκε στον υιο οποτε θα αγορασθει οπωσδηποτε νεα, και η δαπανη θα αυξηθει (αν αγορασθει προβολεας) . Ο προβολεας (περι του οποιου ειμαι ασχετος) θα εχει την ιδια καλη αποδοση με μια 1080; Ενταξει καλη η μεγαλη διασταση αλλα αν η θολουρα κυριαρχει και τα χρωματα ψοφια τι γινεται; Η συζυγικη γκρινια ...παλευεται αρκει να βλεπει τα δικα της! Τωρα για τον ηχο: ο πραγματι ηχητικα καλυπτομενος χωρος θα ειναι ο 4,00Χ,3,80 οπου θα τοποθετηθουν τα ηχεια (η τηλεοραση στην διασταση των 4μ. - τμημα των 7,30μ) ο υπολοιπος χωρος θα επηρεαζει την ακουστικοτητα χωρις την αναγκη καλυψης του. Γι αυτο αναφερω οτι ενδιαφερομαι για ηχεια-δορυφορους κι οχι για κολονες.
Αν νομιζεις οτι μπορεις να με συμβουλεψεις στο θεμα του προβολεα, ειμαι...ανοιχτος! Ευχαριστω

Reaction score
50
Φίλε Λάκη δεν το συζητώ, με 2000 ευρώ ξέρεις τι προβολέα παίρνεις; Θα τρίβεις τα μάτια σου!!! Δεν είναι ανάλυσης 1920x1080 βέβαια, αλλά, πίστεψέ με, η μεγάλη εικόνα θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω!!! Άλλωστε η ανάλυση που παίρνεις από προβολέα είναι 1280x720 που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη!

Τώρα, αν θες να μπεις στο τριπάκι να ψάξεις για προβολέα θέλεις λίγο ψάξιμο, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Καταρχήν καλό θα ήταν να διαβάσεις λίγο τα θέματα στην κατηγορία των προβολέων γιατί έχουν γραφτεί πάρα πολλά, τα οποία δεν μπορούν ν' αποδοθούν σ' ένα μήνυμα. Γενικά πάντως να σου πω πως υπάρχουν δυο μεγάλες κατηγορίες προβολέων: οι LCD και οι DLP. Ο καθένας με τα + και τα - του. Συνήθως αυτό που κουράζει στους DLP (για όποιον το βλέπει) είναι το φαινόμενο rainbow. Πολλοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Από την άλλη οι LCD δεν έχουν τόσο καλό μαύρο (βασικότατο για προβολή) και ίσως είναι και πιο ευπαθείς. Αλήθεια, ο χώρος σου έχει ελεγχόμενο φωτισμό; Μπορεί να σκοτεινιάσει σε κάποιο βαθμό μέσα στη μέρα; Αυτό είναι ένα απ' τα μειονεκτήματα των προβολέων - θέλουν ελεγχόμενο φωτισμό. Πάντως όχι πάντα πίσσα σκοτάδι - αρκεί να μην είναι πολύ φωτεινός. Αλλά και για σχετικά φωτεινούς χώρους υπάρχουν και πιο φωτεινοί προβολείς. Πάντως αν είσαι και κάπου που το φως μπαίνει διάπλατα χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό θα υπάρχει πρόβλημα θέασης (τη μέρα). Τέλοσπάντων, για να μη σε μπερδεύω, κατά βάση, σ' αυτή την κατηγορία, υπάρχουν... 9 προβολείς. Οι 5 LCD (Epson, Sanyo, Toshiba, Panasonic και Sony) και οι άλλοι 4 DLP (Toshiba, BenQ, InFocus και Optoma). Οι DLP λίγο πιο ακριβοί, αλλά μέσα στο budget σου.

Τώρα, για να βλέπεις 92'' από 3.8 μέτρα όλοι σου κάνουν (μερικοί δίνουν και παραπάνω ακόμα ίντσες!). Για 100 ίντσες οι δυο τελευταίοι (InFocus και Optoma) ίσως να μην τις δίνουν από τέτοια απόσταση. Δεν το λέω ως αρνητικό - το αντίθετο αυτοί είναι οι πιο καινούριοι και φοβεροί για τα χρήματα που ζητάνε!

Βασική συμβουλή: αν το αποφασίσεις για προβολέα πήγαινε να τους δεις ο ίδιος! Αν δεν το έχεις αποφασίσει, πήγαινε να τους δεις και... θα το αποφασίσεις:) Πάντως, διάβασε λίγο το forum για προβολείς - θα δεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Για αρχή μπορείς να πας στα "Μακριά καυτά τεστ" θα δεις κριτικές άμεσα γι' αυτούς που σου λέω και θα μπεις κατευθείαν στο ψητό! Α, επίσης μειονέκτημα των προβολέων: κάθε 2000 - 3000 ώρες θέλουν καινούρια λάμπα (κόστος κάπου 400 ευρώ). Γι' αυτό και δεν πολυχρησιμοποιούνται ως 100% αντικαταστάτες της τηλεόρασης (πχ. για τις καθημερινές σειρές). Πάντως 2000-3000 ώρες είναι πολλές και δεν είναι μεγάλο το αντάλλαγμα (κατά τη γνώμη μου) σε σχέση μ' αυτά που σου προσφέρει ο προβολέας. Να επαναλάβω όμως ότι σε σαλόνι προβολέας μόνος του δύσκολα στέκεται (εκτός αν όντως βλέπεις μόνο ταινίες!). Όπως και να το κάνουμε, για τις ειδήσεις, σειρές κτλ. καλό είναι να υπάρχει και μια τηλεόραση. Αλλά η 29άρα με 600 το πολύ ευρώ είναι μια χαρά λύση.

Αυτά για την ώρα...:)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Φιλε Μανο ευχαριστω. Αν μπει πανι θα μπει στη μικρη διασταση (3,80) οποτε η θεαση θα ειναι μεχρι τα 7,30 (καφετερια!) Δεν υπαρχει προβλημα ελεγχομενου φωτισμου. Αμαν τι ιδεες μου εβαλες! Παει η HDTV!

Reaction score
50
Ok, αλλά τότε κάνεις και μια γενικότερη αλλαγή στα σχέδια (πχ. τα ηχεία αλλιώς πρέπει να τοποθετηθούν αν αλλάξεις τη διάσταση που θα προβάλλεις). Μην ανησυχείς όμως! Όλοι με κάποιο σχέδιο ξεκινάνε και καταλήγουν συνήθως σε κάτι... εντελώς διαφορετικό. Είναι κι αυτό όμως ένα απ' τα ωραία της υπόθεσης!

Reaction score
182
Νομίζω πως στη συγκεκριμένη φάση δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει κανείς τόσα πολλά χρήματα για τηλεόραση. Περιμένουμε το true HD που σημαίνει ανάλυση 1920χ1080 και αν εξερέσει κανείς την Amoi Καμμιά άλλη τηλεόραση δεν έχει τέτοιο πάνελ. Φυσικά από ότι λέγεται οι διαφορές 720 και 1080 στο μέσο θεατή είναι μικρές (και ακόμα μικρότερες στις τηλεοράσεις) αλλά και πάλι γιατί να πάρεις ένα φορμά που είναι τελειωμένο πριν καν ξεκινήσει και μάλιστα να το ακριβοπληρώσεις? Με λίγη υπομονή (έως το φθινόπωρο πιστεύω) και περισσότερες συσκευές θα υπάρχουν και οι τιμές θα είναι χαμηλότερες.
Όταν οι lcd παλεύουν να βγάλουν 50 και 60 ίντσες τώρα, πόσο θα κοστίζουν οι 37 και οι 40 σε έξι μήνες?

Επίσης οι crt αποδίδουν καλύτερα σε τηλεοπτικό σήμα οπότε θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις "έπιπλο" ή τηλεόραση. Και πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στην εικόνα (μέγεθος) ανάμεσα σε 29άρα ή και 32άρα crt και 37 ή 42 με τριπλάσια τιμή?

Από την άλλη, μια φορά αν δεις εικόνα σωστή από προβολέα θα κόψεις την τηλεόραση (εκτός αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις TV 100"). Στην εικόνα το "μέγεθος μετράει". Οι 2-3 ταινίες την εβδομάδα άνετα θα γίνουν 2-3 την.... νύχτα !!!!

Πάντως ο προβολέας έχει πολλές απαιτήσεις χώρου, φωτισμού, εγκατάστασης, χρήσης και θέλει μελέτη πριν το αποφασίσεις (επίσης θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αρχίσεις να δέχεσαι και επισκέψεις στο σπίτι :lol: άρα στο κόστος θα π΄ρεπει να υπολογίσεις και τις μπύρες, ποτά συνοδευτικά κτλ κτλ :lol: )

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Ilias σε ευχαριστω. Κατι τετοιες σκεψεις για τιβι κανω κι εγω και δισταζω να προχωρησω (αλλιως θα ειχα ηδη απο καιρο την 9830 της Φιλιπς κι ας την...πατουσα ισως).Δυστυχως εδω στη Λαρισα δεν υπαρχουν ειδικοι για προβολεις να συμβουλευτω (και να δω). Θα κατεβω Αθηνα να συζητησω και να...απολαυσω (?).Δεχομαι παντως συμβουλες απο τους καλοπροαιρετους ακομη και με pm.και παλι ευχαριστω

V

VIDEOMIX

Guest
Στην Αθήνα θα πάς στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ Ηλία Ηλιού, στην Δάφνη. Δεν το συζητώ. Εκεί πήγα και εγώ και επιτέλους μετά απο περιπλανήσεις σε ενα σωρό μαγαζιά που κάθε άλλο παρά εξυπηρέτηση είχα, (να δω μηχανήματα να παίζουν εννοώ) πήγα εκεί και μπόρεσα να δω μηχανήματα, να δω, να συγκρίνω και να διαλέξω ποιό άνετα. :)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
VIDEOMIX αν θελεις μου λες τις εμπειριες σου απο την θεαση τηλεοπτικων προγραμματων και dvd απο τον προβολεα ; Τι διαφορα ειδες σε ποιοτητα ;(κυριως) απο τι αποσταση κλπ βλεπεις; Σ' ευχαριστω

Reaction score
51
lakiss51 said:
Ilias σε ευχαριστω. Κατι τετοιες σκεψεις για τιβι κανω κι εγω και δισταζω να προχωρησω (αλλιως θα ειχα ηδη απο καιρο την 9830 της Φιλιπς κι ας την...πατουσα ισως).Δυστυχως εδω στη Λαρισα δεν υπαρχουν ειδικοι για προβολεις να συμβουλευτω (και να δω). Θα κατεβω Αθηνα να συζητησω και να...απολαυσω (?).Δεχομαι παντως συμβουλες απο τους καλοπροαιρετους ακομη και με pm.και παλι ευχαριστω
Λάκη, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Μάνο (και τον Ηλία)!
Η περίπτωση του βιντεοπροβολέα είναι ιδανική και θα σε αποζημιώσει την στιγμή που θα δεις τον πρώτο αγώνα ή ταινία εκεί....
Τόσο εσένα όσο και την οικογένειά σου!

Με τα 3 χιλιάρικα θα αγόραζα:
Με κάπου στα 600€ μια CRT 32" της SAMSUNG (την slim σειρά) για να βλέπω ειδήσεις/ σήριαλ κ.ο.κ (και κυρίως η σύζυγος)
Με περίπου 400 ευρώ ένα DVD recorder με σκληρό δίσκο 180GB για να έχω δέκτη για τον προβολέα, και την δυνατότητα να γράψω όλο το μουντιάλ. Και μάλιστα θα είχε και έξοδο HDMI για να έχω την δυνατότητα καλύτερης εικόνας
Μένουν άλλα 2 χιλιάρικα
Θα κατέβαινα Αθήνα για να δω προβολείς live
Θα έπαιρνα μαζί μου την αγαπημένη μου ταινία και θα αποφάσιζα κατ' αρχήν αν θα ακολουθήσω τον δρόμο των DLP ή LCD προβολέων
Αν ΔΕΝ έχεις πρόβλημα με το RBE (RainBowEffect) στους DLP οι επιλογές σου πολλαπλασιάζονται.........
Αν έχεις πρόβλημα, μπορεί να έχεις λιγότερες επιλογές αλλά και πάλι είναι υπεραρκετές και κορυφαίες......

Αν μάλιστα έχεις και έναν λευκό τοίχο στον χώρο που θα προβάλεις (απέναντι από τον καναπέ σου) τότε (τουλάχιστον για την αρχή) θα γλυτώσεις και το πανί (-400€ κατά μέσο όρο)
Το μόνο extra κόστος σε σχέση με τα χρήματά σου είναι
1) το κόστος καλωδίων (component & ΗDMI) &
2) το κόστος του ταξιδίου στην Αθήνα για να δεις τους προβολείς.......

Αυτά ως προς την εικόνα......... 8)

Reaction score
51
Πάμε και στον ήχο τώρα.......

Μακρόστενος χώρος (ή στενόμακρος αναλόγως πως τον βλέπεις) έχει πολύ καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από την περίπτωση ενός τετραγωνισμένου (και ακόμα χειρότερα αν είναι "κυβισμένος")
Είναι κρίμα να πας σε μικρά ηχεία......
Βάλε μπροστά ηχεία δαπέδου (ύψους περίπου στο 1μέτρο), ένα κεντρικό του ίδιου κατασκευαστή (και του ίδιου ύφους σχεδιαστικά) και πίσω χρησιμοποίησε τα S37III
Εγώ (καθαρά προσωπική εκτίμηση) θα έβαζα μπροστά τα AUDIO SPECTRUM ARTEMIS V2 (main L-R) + AUDIO SPECTRUM PAN (center) με κόστος κάπου στο 1,5 χιλιάρικο (πιθανότατα και λιγότερο)
Έχεις ήδη AudioSpectrum οπότε δεν θα δυσκολευτείς να τα "δεχθείς"
Είναι υπέροχα ηχεία (τα έχω άλλωστε... :roll: :wink:) και με έναν δυνατό AV θα παίξουν εκπληκτικά......

Βάζεις άλλα 900 με 1000€ σε έναν ΥΑΜΑΗΑ 2600 (που έχει και δυνατότητα upscalling) και φθάσαμε στα 2,5 χιλιάρικα.....

Χρειαζόμαστε ακόμα:
1) Καλώδια &
2) SUB
Για sub μπορείς να δεις και σε ΥΑΜΑΗΑ, ακόμα και σε ένα 12" της CAV που παίζει πολύ όμορφα με κόστος αρκετά κάτω από τα 300€

Αν δεν θες να ξεπεράσεις τα ψυχολογικά σου όρια μπορείς να "κόψεις" από τα εξής....
Δεν αγοράζεις DVDr αλλά μένεις στο 1920 (που απ' ό,τι κατάλαβα έχεις ήδη)
Για το Μουντιάλ βρίσκεις ένα παλιό βίντεο (ή αποκωδικοποιητή filmnet) και το συνδέεις με το S-video στον ενισχυτή (YAMAHA 2600) που θα σου μετατρέψει με τον scaler του σε component ή HDMI.......
Άρα γλυτώνεις τα 400€ και μπορείς να πάρεις πλέον και το Sub και τα καλώδιά σου........
Kαι οριακά και μια βάση του προβολέα για το ταβάνι...... :roll: :roll:

Ααα....φρόντισε να πάρεις και ένα δώρο στην σύζυγο γιατί μετά τις υποσχέσεις για "μεγάλη τηλεόραση-κάδρο" & "ηχεία-μπιμπελό" αν εμφανιστείς με προβολέα & ηχεία ντουβάρια μάλλον δεν την γλυτώνεις την κρεβατομουρμούρα...... :lol: :lol: :lol: :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
lakiss51 said:
VIDEOMIX  αν θελεις μου λες τις εμπειριες σου απο την θεαση τηλεοπτικων προγραμματων και dvd απο τον προβολεα ; Τι διαφορα ειδες σε ποιοτητα ;(κυριως) απο τι αποσταση κλπ βλεπεις; Σ' ευχαριστω
Τηλεοπτικά δεν βλέπω απο τον προβολέα. Οσο για dvd, όσοι έρχωνται σπίτι μου, "παθαίνουν". :) Σε λίγο κιόλας που θα βλέπουμε απο HD players......!!!!!
Η απόσταση που βλέπω ειναι 3-3,5 μέτρα. Η εικόνα μου ειναι περίπου 100''.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Φιλε Γιαννη ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΕΝΑ... ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ; ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ !!! (Σοβαροτερη απαντηση αργοτερα γιατι καλη η ψαροσουπα αλλα σε... νυσταζει! Ειλικρινα ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις απαντησεις σου)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Λοιπον για να κανω την... σουμα γιατι πρεπει να βιαστω (ο υιος μου παιρνει την 32αρα και παει το μουντιαλιτο!):
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α΄
α)τηλεοραση CRT ............................600€ (για τη "βερα στο....σβερκο!")
β)προβολεας..................................2000€
γ)DVD-R ....................................... 500€
δ) ραδιοενισχυτής............................800 €
ε)ηχεια........................................ 1500.€
στ)Πανι, βαση προβολεα, καλωδια......500 €.......ΣΥΝΟΛΟΝ 5900€ δηλ. 6000€+ σιγουρα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β΄
α) τηλεοραση ΑΜΟΙ 37''.......2200€ ή μια αλλη 40αρα ...3000€ (οχι ομως 1920χ1080, αλλα αναλυσης παρομοια του προβολεα)
β) τα -γ-δ-ε- παραπανω..... 2800€
ΣΥΝΟΛΟΝ.......................5000-5800€..........ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ;;;;;;;; (και συν οτι θαχω την ...ηδονη του προβολεα!)

Βεβαια δεν υπολογισα μερικα εξτρα εξοδα ισως, αλλα το κυριο ειναι πως με το ιδιο ποσο (σχεδον) εχω δυο επιλογες . Οπως καταλαβα ολοι σας προτιματε τον προβολεα μα εμεις οι εκτος Αθηνων (Λαρ'σα ειπαμε!) εχουμε το προβλημα της υποστηριξης ειδικα σε προβολικες εγκαταστασεις. Αν χαλασει τον πακεταρεις και τον στελνεις κατω, αλλα ποιος θα ασχοληθει (που να ξερει, ετσι;) με το ολο στησιμο της εγκαταστασης , κυριως τις ρυθμισεις; Αν εχετε καμμια ιδεα επ' αυτου πεστ την ετσι ωστε να πεταχθω συντομα κατω για τα περαιτερω Ευχαριστω ολους σας
VIDEOMX επειδη απο τετοια αποσταση θα βλεπω δεν θα παθαινω ναυτια η...αυχενικο;
DREAMGR επειδη εχω μια σχετικη ευπαθεια στα ματια (δεν φοραω γυαλια ομως) θα με απασχολησει πολυ το θεμα του rainbow, που θα προσεξω ιδαιτερα στην επιλογη που θα κανω .
Επι τη ευκαιρια, το τελευταιο HITECH ειχε τεστ του ΟΠΤΟΜΑ 72 οπου τον εκθειαζει και τον συγκρινει με τον EPSON 600 και μαλλον τον βγαζει ...νικητη! Τι λετε, να το προτιμησουμε το...κοριτσι; Καλα-καλα, ξερω, να δω πρωτα!

Reaction score
74
Eπειδή και εγω εχω το συστημα σε μακρόστενο χωρο 4.5 Χ 6.5 μ και τη TV στη μακροστενη διάσταση
βλέπω απο απόσταση 3.5 μ την οθόνη της TV. Λοιπόν απο τη δικη μου εμπειρία αλλα και απο τη βασική
αρχή που διάβασα οτι η ελάχιστη απόσταση που πρεπει να δεις LCD οθονη ειναι: η ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΤΗΣ TV Χ 3...
νομιζω οτι η μεγιστη οθόνη για να δεις καλα χωρίς προβλήματα ειναι η 37-αρα...

Κοιτα εγω εχω τη 32PF9830 της ΦΙΛΙΠΣ αλλα εχω προβλήματα με την οθονη... με καποια DVD
δες εδω... http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=7813.15 και δεν βρηκα ακρη.

Εγω θα σου ελεγα να δεις την περιπτωση της ΑΜΟΙ σαν TV.... o προβολεας θα σε βγαλει εκτός προυπολογισμου
και θα σου δημιουργησει προβληματα οικογενειακα αφου δεν θελει να υπερβεις τα 3.000 Ε

Για καλο HC ο Ενισχυτης παιζει σημαντικο ρολο και ιδιως αν εχει εξελιγμενο αυτοματο συστημα ρυθμισης του χωρου-ηχειων
με μικρόφωνο. Αν εισαι τυπος που μπορει να πειραματιστει με dB-μετρο οκ... παρε οτι θελεις.
Αλλιως εγω σου προτεινω τον DENON 3806 που και HDMI εχει και κυριως το AUDESSEY το νεο εξελιγμενο συστημα
ρυθμισης του χωρου-ηχειων νομιζω οτι μπορεις να τον βρεις με 1300 Ε και στη ΑΘΗΝΑ και στη ΘΕΣ/ΚΗ.
Και κρατας και το DVD που εχεις προς το παρόν και ειναι μια χαρα.

Αν δεν εχεις απαιτησεις για Μουσικη HIGH-END απο το συστημα HC .... ο 3806 ειναι πολυ καλος ενισχυτης για να του
φορτωσεις ολα τα ηχητικα σου... CD, ΠΙΚΑΠ, κλπ. και για ηχεία λογω συζυγικης παντόφλας αλλα και χρηματων
μια καλη λυση ειναι οι νεοι δορυφοροι της B&W που τα πανε πολυ καλα... τωρα για SUB δες κατι απο ΥΑΜΑΗΑ
για να κρατηθει χαμηλά ο προυπολογισμος... η το CRYSTAL AUDIO THX-12SUB κοντα... στα 400 Ε..

Εγω δεν μπορω να καταλάβω πως θα βαλεις οθονη για προβολέα σε απόσταση 3μ .... και ειδικά να ανοιξεις οθονη 100".... :shock: :shock:
Τελος πάντων... περι ορεξεως ΜΠΑΤΖΙΝΑ.... που λενε και στη ΚΑΡΔΙΤΣΑ οπου γεννηθηκα... :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.476
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO