ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOME CINEMA

Reaction score
51
Όχι, Α156 SportWagon..............

Κάπως έτσι (άλλες ζάντες....)

Αν δεις κάτω από την περιστρεφόμενη Α159 θα καταλάβεις......

Οδήγησα την 159 2.2 και είναι εκπληκτική....Ενδιαφέρεσαι???

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Εχω μια μικρη Αλφα την 146. κι εχω υποφερει απο μηχανικα προβληματα (μαλλον ηλεκτρονικων ρυμισεων, βηχει συνεχεια!) και αρκετου θορυβου. Αλλα φοβερη οδικη συμπεριφορα. Ο γιος μου την λεει "εργαλειο"! Ολο λεω οτι το επομενο δεν θα εινα αλφα αλλα ειμαι βεβαιος οτι Αλφα θα ειναι! Πραγματικα κολλας !

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Οχι twin spark ειναι αλλα το προβλημα ειναι ανεξηγητο και ουτε οι Ιταλοι δεν μπορουν να το λυσουν. Αλλαζω τον "λ" στρωνει για λιγο και μετα...ξεροβηχας! Τονιζω ομως πως μονο στο ρελαντι το κανει αυτο (ΠΟΛΥ ενοχλητικο στην πολη, οπως και ο θορυβος πετρελαιοκινητου που εχει). Στο δρομο φυσαει μεχρι τις 7200 στρ. με κοφτη! Και φυσικα το στροφιλικι ειναι η αδυναμια της Γιαννενα_λαρισα σε δυομιση ωρες με κανονικη ταχυτητα στην ευθεια (δηλ για μια ωρα) αλλα μετα....παλι ευθεια. Οι στροφες ευθυγραμμιστηκαν. Αλλα μονος μου ετσι; Μη...χασουμε και κανεναν!

Reaction score
51
Γίνε μέλος στο Alfisti.gr και κάν' το θέμα. Όλο και κάποιος θα το γνωρίζει ή μπορεί να του έχει τύχει......

Έλαβα τις φωτό!
Μια χαρά μου φαίνονται!!

Μπορείς να μου περιγράψεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ σε προβληματίζει ηχητικά???
Πχ αν βλέπεις ένα αυτοκίνητο που κινείται από δεξιά προς τα αριστερά (ή ανάποδα) δεν αντιλαμβάνεσαι την κίνηση σωστά??
Αν πχ σπάει ένα ποτήρι κάπου δεξιά (εκτός οθόνης πχ) δεν μπορείς να εστιάσεις την θέση του??

Αν ακούγεται ένς πυροβολισμός δεν μπορείς να καταλάβεις σε ποια θέση ήταν το όπλο??

Αν βρεις το DVD του HITECH βάλε τη σκηνή από το Terminator (σε DTS) όπου ο Arnold βγαίνει από το μπαρ και πάει στην Harley....Όταν ο μπάρμαν πυροβολάει με την καραμπίνα, ακούς τον κάλυκα να πέφτει δεξιά και σιγά σιγά να πηγαίνει στο κέντρο??
Και στην επόμενη σκηνή (ή μεθεπόμενη...δεν θυμάμαι καλά) ακούς στα πίσω ηχεία (πίσω αριστερά νομίζω εντονότερα) το πορτόνι που ανοίγει για να περάσει με την Harley (μετά τον πυροβολισμό του λουκέτου)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Με προβληματιζει οτι τα μπροστινα δεν εχουν καλο δαχωρισμο, οχι λογω ρυθμισης μα λογω αποστασης.Οταν παω πιο κοντα ολα ειναι καλα, αλλα στα 4 μ συγκεχυμενα. Γι΄αυτο λεω να τα απομακρυνω μεταξυ τους, κι επειδη υπαρχουν επιπλα δεξια αριστερα αυτο μπορει να γινει μονο υψωνοντας τα. Θα ψαξω για το dvd του Χαϊτεκ και...βλεπουμε.Σε ευχαριστω

Reaction score
51
Ο θόρυβος ντιζελοκίνητου οφείλεται στον μεταβλητό χρονισμό. Στο κάνει μόνο πολύ κρύο ή και ζεστό??
Αν μόνο κρύο όταν το βάζεις μπροστά ΜΗΝ πατάς γκάζι (για τα πρώτα 4-5 δευτερόλεπτα μετά την μιζιά) και να το ζεσταίνεις λίγο. Αν στο κάνει και ζεστό αλλάζεις το συστηματάκι (συνήθως με την αλλαγή στους ιμάντες γίνεται αυτό) και περιμένεις μέχρι την επόμενη αλλαγή σε ιμάντες)

Μήπως το βήξιμο γίνεται γιατί ο μεταβλητός χρονισμός έχει κολλήσει σε "άγρια" ρύθμιση τους εκκεντροφόρους και μπερδεύει χαμηλά??
Θα σκεφτώ τι μπορεί να φταίει και θα σου πω, συνAlfista!!!!! :D :D

Reaction score
51
O Pioneer σου δίνει δυνατότητα για delay στα μπροστινά??
Αν ναι, δοκίμασε να τους κάνεις delay για να τα απομακρύνεις "τεχνητά"

Reaction score
51
lakiss51 said:
Οχι twin spark ειναι αλλα το προβλημα ειναι ανεξηγητο και ουτε οι Ιταλοι δεν μπορουν να το λυσουν. Αλλαζω τον "λ" στρωνει για λιγο και μετα...ξεροβηχας! Τονιζω ομως πως μονο στο ρελαντι το κανει αυτο

Αν είναι αστάθεια στο ρελαντί δοκίμασε και κάτι......
Το εφαρμόζουν στις Α147 (αλλά λόγω κοινού μοτέρ μπορεί να πιάσει και στην δική σου....)

Να τι συμβουλεύουν οι φίλοι μας από το εξωτερικό(το κάνει η autodelta):

You might have to reposition the idle engine to fix this. The way to do that is:
1. Insert key and turn to last position before start. Let it there for 90 seconds.
2. Then turn back off for 90 seconds (with key in).
3. Then start up the engine not using the throttle for a few seconds.

Μεταφράζω:

Ενδεχομένως να χρειάζεται επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων του ρελαντί. Ο τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι ο εξής:
1. Βάλε το κλειδί στο διακόπτη και γύρνα το στη τελευταία θέση πρίν πάρει μπροστά ο κινητήρας. (Αν δεν κάνω λάθος είναι η θέση "MAR". Περίμενε για 90 δευτερόλεπτα.
2. Γύρνα το κλειδί στην αρχική θέση off και χωρίς να βγάλεις το κλειδί περίμενε άλλα 90 δευτερόλεπτα.
3. Τέλος βάλε μπροστά το κινητήρα και χωρίς να πατήσεις καθόλου το γκάζι άστο στο ρελαντί για μερικά δευτερόλεπτα. Συνιστώ 90 δευτερόλεπτα.

Δοκίμασε το και δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Σε αρκετούς που είχανε παρόμοιο πρόβλημα διορθώθηκε. Σε άλλους πάλι οχι.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Επανερχομαι στο θεμα του σαμπ, για να μην βγουμε εκτος θεματος και για τη Αλφα σου στελνω πμ.
Λοιπον ξαναεκανα ολες τις ρυθμισεις με το αυτοματο και μανουαλ συστημα του Pioneer και το σαμπ δουλευει.Αλλα στο αυτοματο βγαζει μηνυμα "χαμηλη σταθμη του σαμπ" οποτε το ενισχυω χειροκινητα. Ωστοσο ξαναβλεποντας για δοκιμη λιγο τον "Αρχοντα" παρατηρησα σχετικη ελλειψη χαμηλων - λες να ειναι ετσι η ταινια; Ο υιος και ο ανηψιος ηταν ευχαριστημενοι, αρα μαλλον η ακοη μου φταει. Να ενισχυσω τα μπασσα; ισως παει σε πααραμορφωση. Μια μικρη ενισχυση θα τα κανω παντως.
"Ο αρχοντας των δαχτυλιδιων " ειναι οντως μια ξεχωριστη ταινια του σινεμα

Reaction score
182
lakiss51 said:
.Αλλα στο αυτοματο βγαζει μηνυμα "χαμηλη σταθμη του σαμπ" οποτε το ενισχυω χειροκινητα.
Αν βγαζει αυτο το μηνυμα εχεις μαλλον πολυ χαμηλα το ρυθμιστικο της εντασης στο ιδιο το σαμπ.

Reaction score
2
Γράφωντας το 1ο μου post, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα σχόλια και τις συμβουλές που μοιράζονται μέσα στο forum.

Αποφάσισα να στήσω και γω το 1o μου 5.1 set-up, μη έχοντας αρχικά ιδέα απο πού να ξεκινήσω και τι να κοιτάξω. Αφιερώνοντας αρκετό χρόνο τις τελευταίες μέρες διαβάζοντας στο forum αυτό, άρχισα να καταλαβαίνω 1-2 πράγματα που με βοήθησαν προσδιορίσω πρώτα από όλα ποιες είναι οι πραγματικές μου απαιτήσεις και σιγά σιγά να καταλήξω σε μια επιλογή (μέχρι να φτάσω εδώ πέρασα από όλα τα πιθανά set-up)

Η πιο σημαντική συμβουλή που διάβασα ήταν να κάνω αρκετές ακροάσεις. Όπως και έκανα.

Με budget 1500 ευρώ (AV receiver + Ηχεία) και 28 τετραγωνικά χώρο να καλύψω ηχητικά (16 m2 είναι ο χώρος που θα περικλύεται απο τα ηχεία) κατέληξα στα παρακάτω:

- AV Receiver: Yamaha RXV-659
- Fronts: Wharfedale 9.6
- Surround: Wharfedale 9.1
- Centre: Wharfedale 9.cs
- Sub: Yamaha 515

Διάβασα οτι τα diamond 9 series είναι γενικότερα απαιτητικά ηχεία σε θέμα ενισχυτή, λόγω χαμηλής ευαισθησίας. Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ο 659 σε αυτό το set-up? Μήπως χρειαστώ δυνατότερο ενισχυτή. Τα άκουσα στο Νάκα για 5 λεπτά, αλλά δεν ξέρω αν με αυξημένες εντάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ανεβάζει θερμοκρασίες και αρχίζει να παραμορφώνει. Έχει λογική αυτό που σκέφτομαι?

Επίσης λένε ότι το "ταίριασμα" του κεντρικού με τα FL και FR είναι απο τα σημαντικότερα στοιχεία στο H.C. Στο brochure της η Wharfedale προτείνει για κεντρικό με τα 9.6 το 9.cm, το οποίο όμως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Στο νάκα μου πρότειναν το 9.cs, που δεν το είχε όμως να το ακούσω. Θα δω διαφορά αν 'πέσω΄στο 9.cs? Θα είναι κάτι αμελητέο, ή θα κάνει τη διαφορά?

Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο ή παρατήρηση, παραπάνω απο καλοδεχούμενα. Τα χρειάζομαι μιας και μέσα στην επόμενη βδομάδα θα κάνω την παραγγελία.

Reaction score
50
orangeboy καλωσήρθες καταρχήν! Λοιπόν σχετικά με το κεντρικό: τα specs τού 9.cm πράγματι ταιριάζουν καλύτερα με το 9.6 (πιο μεγάλα woofer κτλ.). Κοίταξε να δεις, δεν τα έχω ακούσει για να σου πω. Αφού όμως τα προτείνει η μαμά εταιρία εγώ θα πήγαινα γι' αυτά. Τώρα γιατί δεν το προτείνουν στο ΝΑΚΑ δε γνωρίζω, μπορεί απλά να μην το έχουν. Από την άλλη βέβαια πιθανόν και το μικρότερο να δένει καλά, εσύ θα κρίνεις. Και πάλι όμως, αν δε σ' ενοχλεί το μέγεθος εγώ θα έλεγα να πας στο μεγαλύτερο να ξεμπερδεύεις. Μην τρελαίνεσαι κιόλας βέβαια, αν δε σου βγαίνει οικονομικά και κυρίως αν δεις ότι σε ικανοποιεί σε ακρόαση και το μικρότερο πολύ πιθανόν να τα βγάλει πέρα μια χαρά.

Τώρα για τον ενισχυτή: εν γένει ο 659, είναι μια χαρά ενισχυτής. Τώρα αφού έχεις περιορισμένο budget και αρκετά μικρό χώρο θα έλεγα ότι για αρχή καλά είσαι. Βέβαια μην περιμένεις εκκωφαντικές εντάσεις, αλλά αφού θα'σαι "περιορισμένος" σε 16 τετραγωνικά μάλλον δε θα'χεις πρόβλημα. Παλιά είχα ακούσει τον 650 με τη σειρά 8 (8.4 μπροστά κτλ.) και θυμάμαι ότι είχαμε φτάσει τον ενισχυτή μέχρι τα όρια που δεν ψαλίδιζε και, ενώ βέβαια έπαιζε πολύ δυνατά, δε θα με χάλαγε και ακόμα περισσότερη ισχύς. Τέλοσπάντων, το θέμα είναι ότι για το budget σου νομίζω θα'ναι ικανοποιητικότατος και καλά κάνεις που δίνεις περισσότερα σε ηχεία και λιγότερα στον ενισχυτή παρά να έπαιρνες κάποιον μεγαλύτερο ενισχυτή και να τσιγγουνεύοσουν στα ηχεία. Άλλωστε πάντα μπορείς να τον αναβαθμίσεις μ' ένα τελικό. Επειδή όμως τα 9.6 όπως και να το κάνουμε είναι σχετικά μεγάλα ηχεία (και... ρευματοφάγα) πήγαινε ξανά μια βόλτα στο ΝΑΚΑ, βάλε τις εντάσεις που θες και κάτσε και κάνα τέταρτο βρε αδερφέ. Τόσα λεφτά θα τους δώσεις... Πάντως σε καμία περίπτωση δε θα σε συμβούλευα να πάρεις μεγαλύτερο ενισχυτή κόβοντας απ' τα ηχεία. Καλύτερα να συμβιβαστείς έστω για λίγο με την ένταση. Εκτός βέβαια αν ο 659 δεν μπορεί να τα σηκώσει καθόλου, τότε το ξανασυζητάμε!

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα, για να μην ανοίγω και εγώ άλλο τόπικ αφού το συγκεκριμένο ασχολείται με το στήσιμο ενός home cinema και επειδή μου άρεσε η παραπάνω προσέγγιση του orangeboy θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω :

Επειδή το budget μου δεν φτάνει τα 1500ευρώ αλλά είναι περίπου γύρω στα 1000 και επειδή surround ηχεία έχω (δεν με ενδιαφέρουν αλλωστε προς το παρόν και τόσο), το παραπάνω configuration μπορεί να κατεβεί στο budget μου αν αφαιρεθούν τα surround και πέσει ο ενισχυτής στον 459 ή θα υπάρχει πρόβλημα στην οδήγηση των ηχείων?

Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι 16 τετραγωνικά και θα παιζει ταινίες στο 70% του χρόνου του.

Ευχαριστώ για την γνώμη σας και εννοείται ότι θα πάω και να ακούσω, απλά όταν πας σε ένα κατάστημα είναι καλό να έχεις μια πρώτη προσέγγιση γιατί αλλιώς χάνεσαι...

Reaction score
0
νομιζω οτι για να ριξεις λιγο το budget μπορεις να δεις τα 9.5 αντι για 9.6 σε μπροστινα. Σε δυναμη δε νομιζω οτι ο 659 εχει μεγαλη διαφορα απο τον 459...

Προσωπικα επειδη κοιταζα τα wharfedale, νομιζω οτι ειναι πολυ ασφαλης επιλογη αφου ολοι τα προτεινουν σε αυτην την κατηγορια τιμης, το μονο που με προβληματισε ηταν η χαμηλη ευαισθησια τους...

Σε καποιο μαγαζι μου προτειναν Dali Concept 6, σαν εναλλακτικη των wharfedale ελαχιστα ακριβοτερα....
Δεν ξερω απο ποιοτητα τι λενε αυτα, και η γενικη ιδεα που σχηματισα ηταν οτι γενικα ΟΚ πρεπει να ειναι, αλλα σε budget ηχεια μαλλον τα wharfedale ειναι καλυτερα....ομως αυτο που δελεαζε στα Dali ηταν η ευαισθησια 91db...σε αντιθεση με το 88 νομιζω των wharfedale 9.5. 3db ειναι μεγαλη διαφορα στη λογαριθμικη κλιμακα...θεωρητικα τα wharfedale 9.5 για να παιξουν το ιδιο δυνατα με τα Dali θελουν τα διπλασια Watt απο τον ενισχυτη αν δεν κανω λαθος με τα Db.

Reaction score
2
B said:
...Σε καποιο μαγαζι μου προτειναν Dali Concept 6, σαν εναλλακτικη των wharfedale ελαχιστα ακριβοτερα....
Αρκετά ακριβοτερα θα έλεγα αν πας και για το concept sub.

Ηχητικά μου άρεσαν ελάχιστα καλύτερα τα Dali Concept 6 απο τα Wharfedale 9.6 ...αλλα κατέληξα στα 9.6 λόγω τιμής και "επίπλου" ...πολύ 'κουτιά΄αυτά τα concept.

B said:
νομιζω οτι για να ριξεις λιγο το budget μπορεις να δεις τα 9.5 αντι για 9.6 σε μπροστινα
Τα 9.5 έχουν 87 dB ευαισθησία και τα 9.6 90dB. Τα άκουσα με τον 659 πολύ πριν κοιτάξω τα συγκριτικά τους spec.
Τα 9.5 με pop μουσική και 2.0 setup 'μπουμπούνιζαν' ενώ τα 9.6 ακουγόντουσαν πολύ πιο ξεκούραστα ...στο δικό μου αυτί.

Reaction score
0
Οντως το sub ειναι αρκετα ακριβο των Dali. Αλλα γενικα σε αυτην την κατηγορια τιμης οι περισσοτεροι προτεινουν Yamaha sub , οποτε σαν σετακια 5.0, τα wharfedale (9.6+9.1+9.cs) ερχονται στα 825 πριν την εκπτωση, και τα Dali (6+1+center) 820....πρακτικα μιλαμε για την ιδια τιμη. Οχι οτι προτεινω τα dali, δεν εχω ακουσει κανενα απο τα 2, αλλα επειδη εσυ λες οτι σου αρεσαν λιγο πιο πολυ, νομιζω οτι ενα sub σαν και αυτο : http://www.megamarket.gr/yamahaystsw515-p-11469.html θα εδενε με οποιοδηποτε απο τα 2 σετακια, το οποιο το βρισκεις και φτηνοτερα απο το συγκεκριμενο site, το εχω δει και στα 270 σε αλλο, απλα εβαλα αυτο επειδη λεει πιο πολλα χαρακτηριστικα.

Τωρα βεβαια αν δε σου αρεσουν και εμφανησιακα και πανε για σαλονι, ειναι αλλο ενα ζητημα....
Εχεις ακουσει και αλλα ηχεια σε αυτην την κατηγορια τιμης? (γυρω στα 500 για τα 2 μπροστινα) Θα με ενδιεφεραν οι εντυπωσεις σου, και αν εχεις να πεις και τιποτα παραπανω για το wharfedale 9.6 VS Dali Concept 6 ....δηλαδη τι σου αρεσε πιο πολυ στο καθενα και γιατι...
Ειμαι και εγω στο ψαξιμο γενικα γιατι ειμαι προσωρινα τωρα με κομπιουτεροηχεια...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Aποψε επαιξα το Matrix που δινει το Hitech με το Panasonic 65. Το ρυθμισα για 1080i, και ο optoma 72 ταπαιξε! Ολα οσα αναφερει το φυλλαδιο του Η. για "προσοχη και ρυθμισεις" τα εβγαλε με ελαχιστες ρυθμισεις στον προβολεα. Φοβερα χρωματα, μαυρο απιθανο, μια γλυκα (!!!) αλλο πραγμα! Τι στο καλο παραπανω ναχει η ΗD: Γμτ θελω να δω !
ΥΓ : raiinbow; ναι, λιγο που και που. Ε, και;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.477
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO