ΔΙΚΤΥΟ HD ΜΕΣΩ ΔΕΗ...!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Η Level-1 γνωστή εταιρία στον χώρο των συσκευών δικτύου και όχι μόνο, έβγαλε ενα προιόν το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων για HD περιεχόμενο μέσω ethernet δικτύου σε ταχύτητες της τάξης των 200 Mbps...!!!

200Mbps HomePlug AV PLI-2030

Το νέο αυτό προιόν είναι ιδανικό για δίκτυα όπου ύπάρχει πρόβλημα στο "άπλωμα" καλωδίων εκμεταλευόμμενο το υπάρχον δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

Φυσικά πολύ απλά μπορεί να συνδέσει το PC του σπιτιού με τον ADSL router για Internet, αλλά και το PS3 , Xbox360 , Wii, ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει και υποστηρίζει δίκτυο με το Internet αλλά και μεταξύ τους για την ανταλλαγή ταινιών και μουσικής σε υψηλής ταχύτητας streaming.

Μάλιστα έχει φτιάξει ειδικό QOS (Quality of Service) για την μεταφορά ταινιών HDTV σε υψηλό Bit Rate...!!!

Ολα αυτά απλώς συνδέοντας το προιόν στη πρίζα και με ενα καλώδιο Ethernet στη συσκευή μας , όποια και να είναι αυτή αρκεί να έχει θύρα Ethernet...!!!

Ετσι απλά δουλεύει (!) και φυσικά προγραμματίζεται.
Με αυτό το τρόπο κανείς γλυτώνει απο τα ασύρματα δίκτυα με όποιους κινδύνους έχουν.

Εγώ έχω μόνο να πώ οτι κατέχω ήδη εδώ και 1 χρόνο το προηγούμενο προιόν της το PLI-2020 το οποίο συνδέει τοv ADSL router που είναι στο υπόγειο με υπολογιστή στη σοφίτα (!) μεταξύ 2 ορόφων και παίζει άψογα...

Να και τα τεχνικά χαρακτηριστικά :

- Stream HD (High Definition) multimedia content across your home network

- Built-in QoS Engine for prioritized audio and video streaming

- Provides up to 200Mbps data transfer rate

- 128-bit AES secure encryption for enhanced network protection

- Simple Plug-and-Play Installation

- Cost-effective network solution

- Deliver the benefits of Ethernet without wiring expense

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΔΙΚΤΥΟ HD ΜΕΣΩ ΔΕΗ...!!!

Καλοοο!
Όχι απλά καλό.......κορυφαίο.......έχει βγάλει και η Philips ένα παρόμοιο αλλά δεν έρχεται Ελλάδα.............:pc: :pc: :pc: :pc: :pc: ............αυτό ξέρουμε αν έρχεται?

Reaction score
1
Επίσης υπάρχει της Linksys και της Netgear από πέρυσι , κόστος ανά τεμάχιο 180-200 ευρώ ...

Επειδή έχω 3 από τα μικρά μοντέλα ( 22mbits νομίζω ) , έχω να πω ότι δεν λειτουργεί σε τριφασικό ρεύμα ( πέφτει η ταχύτητα ή δεν συνδέεται καθόλου ) δούλεψαν για 3 βδομάδες και τέλος , ακόμα δεν μπόρεσα να βρω το πρόβλημα ...

Στο τέλος έκανα ενσύρματη εγκατάσταση στα 100mbits και είμαι ευχαριστημένος ...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: ΔΙΚΤΥΟ HD ΜΕΣΩ ΔΕΗ...!!!

Λοιπόν έχω στα χέρια μου 6 απο αυτά που ήρθαν σήμερα απο την Ελληνική αντιπροσωπεία.:bravo:

Θα κάνω την εγκατάσταση και θα συνδέσω τα εξής σε ένα κοινό δίκτυο :

PC σοφίτας - Xbox 360 σοφίτας με ενα switch 100 Mbit και τον αντάπτορα,
PS3 και HD Mediabox 200 σαλονιού απευθείας σε δύο αντάπτορες,
Wii δωματίου μικρής με τον αντάπτορα.
(ναι το παραδεχομαι, τα έχω πάρει όλα... :sad: )

Oλα αυτά με το PC υπογειου με το switch του 1 Gbit για να τραβάω επιπλέον HD content πέρα απο τα δικά τους.

Το switch ειναι συνδεδεμένο με την ADSL του 1Mbit (δυστυχώς ακόμη, α ρε T(R)ELLAS...!!!) και τον αντάπτορα για να έχουν πρόσβαση όλοι και για διαμοιρασμό αρχείων multimedia μεταξύ τους.

Περισσεύει ενα και θα το στείλω στον δορυφορικό δέκτη ή στο laptop....
:happy_2:
Ηδη έχω το προηγούμενο μοντέλο στα 85 MBit (δεν παίζει με το 200αρι) και εδώ και ενα χρόνο δουλεύει άψογα. Στο σπίτι έχω τριφασικό ρεύμα και διαφορετική φάση σε κάθε όροφο...
Βέβαια η ταχύτητα κυμαίνεται γύρω στα 5 - 10 Mbit απο το υπόγειο στη σοφίτα, αλλά νομίζω ότι είναι υπεραρκετά και το βασικότερο "παίζει".

Για να δούμε τώρα με τα 200 Mbit τι θα παίξει... :happy_6:

Reaction score
0
πριν 1.5 χρονο εκει που δουλευα σε μαγαζι υπολογιστων υπηρχε αντιστοιχο απο την packard bell. Δεν ειναι και πολυ καινοτομο δηλαδη αλλα αυτο αποτι βλεπω εχει ακομα μεγαλυτερη ταχυτητα. Εκεινο που ειχα δει ηταν σχετιακ χαμηλα , σε σημειο που σε συνεφερε να εχεις ασυρματο δικτυο απο πλευρας ταχυτητας , και το μονο που θα κερδιζες ητνα η αξιοπιστια. Αλλα η χαμηλη ταχυτητα σε συνδιασμο με το υψηλο κοστος το καθιστουσε πολυ σπανια λυση.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Τεστ (!) διαρκειας ενός (1) ετους είναι λίγο???

Πάντως δίκτυο 200 Mbits μέσω δικτύου ΔΕΗ με QOS για HD Video και με περίπου 85 ευρώ το κομμάτι νομίζω είναι καλά...!!!

Reaction score
4.909
Εγω έχω εδώ και αρκετό καιρό το κιτ Netgear HDXB101 που επίσης είναι στα 200Μbps
Το είχα πάρει το περασμένο Φθινόπωρο απο γερμανικό διαδικτυακό μαγαζί (δεν το είχα βρει εδώ). Με βαση το τεστ προγραμμα που έχει έπιασα ταχύτητα 64 Mbps σε παραδιπλανό δωμάτιο και το χρησιμοποιώ για να δίνω adsl στο λαπτοπ του δωματίου της κόρης, όταν έρχεται σπίτι (σπουδάζει). Να πω επίσης ότι έχω τριφασικό ρεύμα στο σπιτι και όπως είναι λογικό δουλεύει σωστά μόνο στην ίδια φαση και ότι μιά βδομάδα μετα την αγορά του ...το ένα απο τα δύο κομμάτια μου κάηκε (το ειχα αφήσει συνέχεια στο ρεύμα) αλλά απο το μαγαζί μου το αντικατέστησαν και απο τοτε είναι ΟΚ (αλλά το αφήνω στο ρεύμα μόνο όταν το χρειάζομαι γιατι υπερθερμαίνεται)

Reaction score
4.909
Τωρα μολις είδα ότι αυτά που έχω είναι το τελευταίο λινκ του κου Σχοινά και τα φερνει και το πλαίσιο. Ιδια τιμή περίπου μου είχαν στοιχίσει τότε (202)

Reaction score
0

Εγώ είχα χρησιμοποιήσει για πάνω από χρόνο, την πρώτη γενιά Homeplug στα 14Μbit και μετά τα 85άρια άλλης εταιρείας, και είχα όλων των ειδών προβλήματα.
Το ένα από τα μεν πρώτα κάηκε μέσα σε δυόμισι μήνες, με το ζόρι μου έδωσαν άλλο, το οποίο μετά από λίγο διάστημα άρχισε να παθαίνει συμπτώματα θερμοπληξίας, το άφηνα να κρυώσει για να ξαναμπώ, μετά του έβγαλα όλο το περίβλημα, και ενώ έδειξε για λίγο καλύτερη διαγωγή, άρχισε τα ίδια προβλήματα και το άλλο έως ότου τερμάτισαν και τα δύο! Με τα 85άρια αλλά και με τα προγηγούμενα, είχα και άλλου είδους προβλήματα: Η ταχύτητα και γενικά η αξιοπιστία εξαρτώνταν από το αν είχα ανοιχτό ένα δεύτερο υπολογιστή!
Προφανώς ήταν θέμα παρεμβολής αλλά ακόμα και με φερίτες φιλτραρίσματος στο καλώδιο του PSU δεν λυνόταν το πρόβλημα. Επίσης έπρεπε να πηγαίνουν απ' ευθείας στη πρίζα και όχι μέσω πολύμπριζου (μέσω πολύμπριζου η λειτουργία τους επηρεαζόταν από τις άλλες συσκευές -όχι οτι δεν δούλευε καθόλου). Αφού τα προβλήματα και με τα 85άρια κορυφώθηκαν (και το σπάσιμο νεύρων επίσης) τα πέταξα όλα, έβαλα ανεξάρτητη γραμμή (από αυτή που μοιραζόμουν) και έκτοτε ησύχασα!

Να σημειώσω οτι έκανα συνεχή χρήση και όχι περιστασιακή. Φυσικά τα άφηνα στην πρίζα -σιγά μη πλήρωσα 200 ευρώ για να τα μπαινοβγάζω! Η επικοινωνία γινόταν μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου. Δεν ήταν θέμα κακής επικοινωνίας γιατι στην αρχή όλα δούλευαν ρολόϊ.

Δυστυχώς, το ποσοστό τεχνοβλακείας των παραπάνω προϊόντων ήταν μεγαλύτερο του ποσοστού τεχνολογίας τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm