Δίαιτα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.945
Θα μου το στείλεις με Boxnow; Ε; Φανταστηκέ Super Moderator; :roflmao: :party: :roflmao:
Καλέ σε όλα τα μπακάλικα έχει. Αν δεν έχετε εκεί βεβαίως να σου στείλω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.464
Για να έχει κέλτικο, έχει σίγουρα Ιμαλαΐων, και στέλνει Κύπρο, αν σε βολεύουν τα προϊόντα του:

Κύπρο: Δωρεάν μεταφορικά από €95.00

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.167
Καλέ σε όλα τα μπακάλικα έχει. Αν δεν έχετε εκεί βεβαίως να σου στείλω.
OK θα το ψάξω.:thumbsup:
Για να έχει κέλτικο, έχει σίγουρα Ιμαλαΐων, και στέλνει Κύπρο, αν σε βολεύουν τα προϊόντα του:

Κύπρο: Δωρεάν μεταφορικά από €95.00
Ευχαριστώ για την πληροφορία. :thumbsup:

Reaction score
3.286
Για εκατοστή - η χιλιοστή δεν θυμάμαι - φορά, η μέτρηση των θερμίδων (θερμιδική δίαιτα) είναι εντελώς βλακώδης και ΔΕΝ δουλεύει ΠΟΤΕ έτσι όπως μας μαθαίνουν στα πανεπιστήμια (1 κιλό λίπους ισούται με περίπου 7,700 θερμίδες, άρα κόβοντας 500 θερμίδες ημερησίως θα χάσουμε 1 κιλό λίπους σε 15 ημέρες).

Στην ουσία δεν δουλεύει όπως θα θέλαμε σχεδόν ποτέ για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς τουλάχιστον να γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουμε, πράγμα που η συντριπτική πλειοψηφία των "ειδικών" δεν ξέρει την τύφλα της.

Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει κάποια εφαρμογή. Για παράδειγμα σε αθλητές ή άτομα που θέλουν να φτάσουν σε πολύ χαμηλά ποσοστά λίπους - κάτω από 6% - για συγκεκριμένο λόγο (πχ αγώνες) και συνήθως για μικρό χρονικό διάστημα.

Ήθελα να 'ξερα αν έστω και ένας διαιτολόγος/διατροφολόγος είχε έστω και έναν "πελάτη" που να επιβεβαίωσε τον παραπάνω αριθμητικό συλογισμό (δηλαδή μέτρηση με dexa πριν και μετά τις 15 μέρες ή ένα μήνα και επιβεβαίωση ότι έχασε 1 ή 2 κιλά καθαρό λίπος)...
Μόνο από καθαρή τύχη θα μπορούσε να συμβεί αυτό και πάλι για ένα μικρό διάστημα, εξακολουθούν όμως να το εφαρμόζουν και να το προτείνουν πολλοί από αυτούς...

Επίσης, ούτε το ενεργειακό ισοζύγιο είναι ο κύριος παράγοντας για το ποσοστό λίπους στον οργανισμό (ούτε καν), ούτε οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για αερόβια άσκηση μεγάλης ή μικρής διάρκειας νετ φάκτο.

Η τροφή και η άσκηση ΔΕΝ είναι οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν την σωματική μας κατάσταση και την γενικότερη υγεία μας. Μάλιστα, θα τολμήσω να πω με μεγάλη σιγουριά πλέον ότι δεν είναι καν οι κυριότεροι παράγοντες...

Η απάντηση βρίσκεται στο νήμα του φωτός και φυσικά αυτά που αναφέρω εκεί είναι μόνο μια πολύ μικρή και γενική περίληψη για να πάρετε μια ιδέα, η κατάσταση περιπλέκεται πολύ και παίρνει τεράστιες διαστάσεις, όρεξη να ΄χεις να διαβάζεις και μεγάλα αποθέματα εγκεφαλικών κυττάρων να "κάψεις"...:laugh::tongue:

Για παράδειγμα, η έκθεσή μας και μόνο σε nnEMF (τεχνητός φωτισμός, WiFi, 4G, 5G, ραδιοσυχνότητες κλπ.) αυξάνει τα τριγλυκερίδια, την ldl, τα επίπεδα του σακχάρου και της κορτιζόλης στο αίμα χωρίς να φάμε ούτε μία μπουκιά φαγητό...
Δηλαδή μεταβολικό σύνδρομο χωρίς την συμμετοχή της τροφής...και πολλά άλλα και άκρως ενδιαφέροντα...

Άσχετο αλλά και σχετικό: πολύ πρόσφατα ήμουν σε μία ημερίδα σχετικά με τον (τεχνητό) φωτισμό και πως αυτός επηρεάζει αρνητικά τους εργαζόμενους στις νυχτερινές κυρίως βάρδιες κλπ.
Στους κύριους ομιλητές ήταν και δύο κυρίες ενδοκρινολόγοι οι οποίες αφιέρωσαν σχεδόν ολόκληρη την ομιλία τους σχετικά με το πως η δυσλειτουργία της μελατονίνης επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό. Εντάξει, ενδιαφέρον θέμα για όσους δεν γνωρίζουν ούτε τα απολύτως βασικά αλλά πολύ κλισέ και μονόπλευρη ανάπτυξη, τέλος πάντων.
Η ουσία είναι πως και οι δύο - συμπαθέστατες κατά τ' άλλα - κυρίες ήταν παχύσαρκες σε μεγάλο βαθμό!
Άντε να πας να σε κάνει καλά ένας γιατρός που δε μπορεί να "φτιάξει" ούτε τον ίδιο του τον εαυτό...δάσκαλε που δίδασκες...

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.824
Μπα, το επεισόδιο ο Μπρετσος στον στρατό μού είναι άγνωστο.

Προειδοποιώ όμως, ότι για εξάδελφο με γιωτοχαρτο έχω γράψει το 'ο Λύκος στον Στρατό '

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.376
Μπα, το επεισόδιο ο Μπρετσος στον στρατό μού είναι άγνωστο.
Και άγνωστο θα σου μείνει, συνήθως οπχιος μαθαίνει για αυτή μου τη πτυχή μετά πρέπει αναγκαστικά να πεθαίνει. :biggrin:
Πάντως εγώ φαΐ του στρατού δεν έφαγα ποτέ, ακόμα και κει έσιαχνα το θκόμ φαΐ, πήγαινα σε μια γωνίτσα σαν τον ψωριάρη και έτρωγα μαναχός.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.376
Εγώ ξέρω πολλά και είμαι ζωντανός
Εσύ είσαι ζωντανός επειδή ξέρεις τα μισά :roflmao:
Άσε που δεν θα τολμήσεις να με μαρτυρήσεις επειδή ξέρω που μένεις...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.299
Members
38.445
Νεότερο μέλος
Nassos Makris