Δίαιτα

Reaction score
33
Αν θες δώσε περισσότερες πληροφορίες, τι είδους πάθηση, κιλά, αν έχεις ασχοληθεί ποτέ με κάποιο άθλημα κλπ.
Γιάννης, σχεδόν 42, 1,75μ, 95 κιλά, μιτοχονδριακή/μεταβολική μυοπάθεια από τα 21-22.
Γενικώς πριν βγει η ιστορία αυτή έπαιζα ανάμεσα σε 100μ, 4Χ100, και ποδηλασία, αλλά τα άφησα. Πριν ~10χρόνια ξεκίνησα ορειβασία (όχι πεζοπορία) και αναρρίχηση (βράχου κυρίως, sport + trad), αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια που απότομα από τα 80 πήγα στα 95 δεν κάνω και πολλά.

Τώρα που τελείωσα με ένα μπαράζ εξετάσεων, θα το ξαναπάρω πιο σοβαρά το θέμα. Να δούμε και τι θα γίνει με το "πρέπει να τρως σαν βόδι για να πάρεις ενέργεια - έχεις γίνει σαν βόδι από το πολύ φαΐ - πρέπει να κόψεις το πολύ φαΐ - πρέπει να τρως σαν βόδι για να πάρεις ενέργεια #2" κλπ 😆

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.447
Γιάννης, σχεδόν 42, 1,75μ, 95 κιλά, μιτοχονδριακή/μεταβολική μυοπάθεια από τα 21-22.
Γενικώς πριν βγει η ιστορία αυτή έπαιζα ανάμεσα σε 100μ, 4Χ100, και ποδηλασία, αλλά τα άφησα. Πριν ~10χρόνια ξεκίνησα ορειβασία (όχι πεζοπορία) και αναρρίχηση (βράχου κυρίως, sport + trad), αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια που απότομα από τα 80 πήγα στα 95 δεν κάνω και πολλά.

Τώρα που τελείωσα με ένα μπαράζ εξετάσεων, θα το ξαναπάρω πιο σοβαρά το θέμα. Να δούμε και τι θα γίνει με το "πρέπει να τρως σαν βόδι για να πάρεις ενέργεια - έχεις γίνει σαν βόδι από το πολύ φαΐ - πρέπει να κόψεις το πολύ φαΐ - πρέπει να τρως σαν βόδι για να πάρεις ενέργεια #2" κλπ 😆
Όλα είναι στο μυαλό, θα τα καταφέρεις, πρόγραμμα και πειθαρχία χρειάζεται και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Μόνο προσοχή, η άθληση ανοίγει τη όρεξη, εκεί είναι οι περισσότεροι τη πατάνε και αντί να χάσουν, παίρνουν κιλά, θέλει και αυτό δουλειά, ειδικά στη αρχή.

Reaction score
33
Θες να πεις πως πρέπει να κόψω το ritual που είχα με τα φιλαράκια, που κάθε φορά που κατεβαίναμε από τον Όλυμπο, αδειάζαμε το στέκι μας από όλα τα κρεατικά του; 😆

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.447
Θες να πεις πως πρέπει να κόψω το ritual που είχα με τα φιλαράκια, που κάθε φορά που κατεβαίναμε από τον Όλυμπο, αδειάζαμε το στέκι μας από όλα τα κρεατικά του; 😆
Για αρχή, ναι!!
Μετά και εφόσον μπεις σε ένα πρόγραμμα και χάσεις βάρος μπορείς να αδειάζεις το στέκι απ'ολα τα κρεατικά

Reaction score
1.037
Γιατι; Δε σας εφτανε η γιδα στο καταφύγιο Σπηλιου Αγαπητου;😁

Reaction score
33
Γιατι; Δε σας εφτανε η γιδα στο καταφύγιο Σπηλιου Αγαπητου;😁
Σσσσσσσσς, δεν μιλάμε για ό,τι γίνεται όσο είμαστε πάνω στο βουνό. Είναι ενέργεια που χρειαζόμαστε, δεν μετράνε!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
96.119
Βάλε στο πρόγραμμα κάποιου είδους άθληση, αυτό εννοώ.
Εγώ αγαπώ τη ποδηλασία και μαστιγώνω με αυτό το τρόπο το κορμάκι μου, εσύ βρες κάτι άλλο που θα σου αρέσει, στο καναπέ κόβοντας μαναχά τη μάσα είναι πολύ δυσκολότερη μέθοδος
:thumbsup:

Το μεγάλο ατού της καλής φυσικής κατάστασης έχει να κάνει με την αποδοτικότερη λειτουργία του οργανισμού. Επειδή οι περισσότεροι μεσήλικες έχουν μεταβολικό σύνδρομο, με την άσκηση βελτιώνουμε κάποια από τα ευρήματα που το χαρακτηρίζουν. Έτσι το σώμα μας είναι σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα σποραδικά "κακά" γεύματα αφού η ψυχική απόλαυση του φαγητού παίζει και αυτή ρόλο στην υγεία.

Reaction score
33
Ψωμί δεν θυμάμαι από πότε έχω να φάω. Μια στο τόσο, μπορεί να φάω καμία φέτα γερμανικού τύπου που αρέσει στην γυναίκα.
Πατάτες δεν τις έχω κόψει γενικά, αλλά πλέον δεν τηγανίζουμε καθόλου στο σπίτι.

Τελευταία έχω ξεκινήσει με ένα "απλοϊκό" πρόγραμμα.
Στις 7:30 που ξεκινάω δουλειά θα φάω ένα γιαούρτι και λίγους ξηρούς καρπούς.
Στις 10:00 θα φάω κάνα μήλο με ξηρούς καρπούς, ίσως κάποια μπάρα.
Στις 12:30 στο διάλειμμα, θα φάω είτε κάτι που περίσσεψε από χθες στο σπίτι είτε κάποια βλακεία από τον αυτόματο πωλητή ή κάποια καντίνα.
Στις 16:00 κάποιο φρούτο και ξηρούς καρπούς.
Και στο σπίτι, όταν γυρίσει και η γυναίκα, τρώμε είτε κάτι που θα μαγειρέψουμε είτε καμία delivery χαζομάρα.

Γενικά υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, ιδίως αν σταματήσουμε να τρώμε τόσο συχνά delivery. Όπως και το να βάλω το περπάτημα/τρέξιμο πρακτικά καθημερινά, γιατί έχει αρκετό καιρό που δουλεύω στο γραφείο και απλώς κάθομαι με τις ώρες σε μια καρέκλα.

Reaction score
24.887
η μπάρα έχει πολύ ζάχαρη εκτός αν έχεις βρεί τίποτα μποντυμπυλντεράδικες κλαιν που δεν έχουν (τόσο) , το άλλο πρόβλημα είναι οτι είναι πολύ επεξεργασμένες και ένα ακόμη είναι οτι οι περισσότερες πρωτεινικές μπάρες είναι φυτικής προέλευσης (κυρίως σόγια) άρα κλαιν.

μπορείς να τις αποφύγεις και να τις αντικαταστήσεις με περισσότερο γιαούρτι.
από καντίνα και αυτόματο πωλητή δύσκολα θα βρεις κάτι χωρίς πολύ υδατάνθρακα.

μια λύση είναι να βράσεις καμια 10αριά αυγά και να πάρεις 2-3 μαζί σου κάθε μέρα να έχεις να τσιμπάς.

γιαούρτι πλήρες μπορείς να φας και πάνω απο μισό κιλό τη μέρα.

Reaction score
3.291
Ψωμί δεν θυμάμαι από πότε έχω να φάω. Μια στο τόσο, μπορεί να φάω καμία φέτα γερμανικού τύπου που αρέσει στην γυναίκα.
Πατάτες δεν τις έχω κόψει γενικά, αλλά πλέον δεν τηγανίζουμε καθόλου στο σπίτι.

Τελευταία έχω ξεκινήσει με ένα "απλοϊκό" πρόγραμμα.
Στις 7:30 που ξεκινάω δουλειά θα φάω ένα γιαούρτι και λίγους ξηρούς καρπούς.
Στις 10:00 θα φάω κάνα μήλο με ξηρούς καρπούς, ίσως κάποια μπάρα.
Στις 12:30 στο διάλειμμα, θα φάω είτε κάτι που περίσσεψε από χθες στο σπίτι είτε κάποια βλακεία από τον αυτόματο πωλητή ή κάποια καντίνα.
Στις 16:00 κάποιο φρούτο και ξηρούς καρπούς.
Και στο σπίτι, όταν γυρίσει και η γυναίκα, τρώμε είτε κάτι που θα μαγειρέψουμε είτε καμία delivery χαζομάρα.

Γενικά υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, ιδίως αν σταματήσουμε να τρώμε τόσο συχνά delivery. Όπως και το να βάλω το περπάτημα/τρέξιμο πρακτικά καθημερινά, γιατί έχει αρκετό καιρό που δουλεύω στο γραφείο και απλώς κάθομαι με τις ώρες σε μια καρέκλα.
Κλασική περίπτωση πέναλτυ!
Μηδενική καλή (ζωική) πρωτείνη και ένα σκασμό άχρηστους στην πλειοψηφία υδατάνθρακες...
Προφανώς όχι μόνο δεν βοηθάς το σώμα σου αλλά πηγαίνεις εντελώς κόντρα, λογικό να έχεις πρόβλημα με την υγεία σου και το βάρος.

Reaction score
33
Ένας από τους λόγους που τις έχω κόψει σχεδόν τις μπάρες. Λες και τις βουτούσα στην ζάχαρη ήταν.
Τον αυτόματο πωλητή τον έχω ως λύση έκτακτης ανάγκης, αν δεν έχω κάτι μαζί μου και θα πέσω κάτω αν δεν φάω κάτι. Πλαστικούρες από τις λίγες.
Αν μπορέσω να το κανονίσω κάπως, θα ελατώσω/κόψω το ένα από τα 2 γεύματα. Τρώω στην δουλειά κανονική μερίδα, τρώω και στο σπίτι. Εεε κάπου ξεφεύγει. Μάλλον θα τρώω στην δουλειά κανα αυγό όπως έκανα παλιότερα που έβραζα μερικά και έτρωγα 2-3-4.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.447
Για πρωινό τρώω συνήθως τραχανά με κάνα αυγό βραστό, για προάριστο τρώω συνήθως αυγά με τυρί gouda ή γραβιέρα και κάνα παξιμάδι.
Για μεσημέρι πάνε στο νήμα με τα φαγητά, όλα μαγειρευτά με αγνά υλικά και λαχανικά απ'το μπαχτσέ, ντελίβερι είναι άγνωστη λέξη στο μπρετσόσπιτο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.914
Για πρωινό τρώω συνήθως τραχανά με κάνα αυγό βραστό, για προάριστο τρώω συνήθως αυγά με τυρί gouda ή γραβιέρα και κάνα παξιμάδι.
Για μεσημέρι πάνε στο νήμα με τα φαγητά, όλα μαγειρευτά με αγνά υλικά και λαχανικά απ'το μπαχτσέ, ντελίβερι είναι άγνωστη λέξη στο μπρετσόσπιτο.
Μόνο για τη ξαδέρφη χτυπάει δλδ το κουδούνι;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.447
Έχει κάνει ονλιφάνς, πατουσάκια και έτσι :biggrin:

Δες Αυτό που έβαλα εψές, ετοιμάσου να κάψεις κύτταρα

Reaction score
11.684
Καθόλου αν γίνει σωστά...
Πολλά από αυτά τα κιλά είναι νερό και αν α) τα υπόλοιπα κιλά είναι λίπος, β) η ποσότητα της πρωτείνης είναι επαρκής και γ) υπάρχει επάρκεια βιταμινών, μετάλων και ιχνοστοιχείων, τότε δεν υπάρχει τίποτα το "κακό".
Συνήθως ο οργανισμός στέλνει σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά (συνήθως ορμονικά) όπως κούραση, ευερεθιστότητα, υπνηλία, brain fog, αϋπνίες κλπ.
Πες τα εσύ που ξέρεις καλύτερα.
Καθόλου υπερβολική.

Το παλιό γνωμικό "ράψτο το ρημάδι ρε χοντρέ" είναι η σοφία του λαού, και μια χαρά ισχύει.

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, άμα θέλω να χάσω ένα 3-κιλο, μετά από μια μέρα μεγάλης διάρκειας έντονη σωματική δραστηριότητα, στις 24 ώρες φαστινγκ απλώς δε τρώω καθόλου, και το πάω στις 48 ώρες. Αν ακολουθήσει έντονη σωματική δραστηριότητα και τη δεύτερη μέρα, όλη η ενέργεια του οργανισμού θα προέρχεται αποκλειστικά από καύση λίπους. Τόσο απλά.

Εφόσον είσαι σε φάση κετωσης, ο οργανισμός παίρνει ασταμάτητα ενέργεια από το αποθηκευμένο λίπος. Μόνον άμα φας υδατάνθρακες σταματάς τη φάση κετωσης και την καύση λίπους.
Δίκιο έχεις. Πριν την αφαγία, ήθελα να τρώω και να τσιμπολογάω όλη μέρα. Μετά καθόλου.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.062
- 62 ηλικία ... 1.74 , 64 κιλά , μέτρια σωματική άσκηση , προσέχω πάντα νά τρώω μετρημένα , πρακτικά δεν χορταινω ποτέ...

Η δίαιτα είναι κάτι που έχει μόνο αρχή

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.324
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian