Δεν βαζουν μυαλο!!!

Reaction score
460
Απάντηση: Δεν βαζουν μυαλο!!!

Ο Αργυρης που ειναι κινητος τιμοκαταλογος ας μιλησει!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

καλημερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. δεν ηθελα να ερθω σε αντιπαραθεση αλλα μου φανηκε υπερβολικο να γκρινιαζουμε για τιμες 20-30000 οταν η κριση εχει φερει στα ορια της φτωχειας πανω απο 2.000.000 Ελληνες. Η κριση εχει εξαθλιωσει πολλους, ταλαιπωρει ακομη περισοτερους αλλα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση καθολικη. "Τοσα δινω αμα γουσταρεις" εφαρμοζεται μονο σε ηδη κατεστραμενους που προσπαθουν να σωσουν οτι τους απεμεινε.
Οταν πεσουν οι τιμες στα οικοπεδα και στο μ....ι θα εχουμε καθολικη κριση στην Ελλαδα.
Μεχρι τοτε τα διαμερισματα των 500.000 δεν θα πανε στα 100.000 και τα μηχανηματα των 20.000 δεν θα πανε στα 5.000. Ομως εαν τελικα συμβει κατι τετοιο κανεις δεν θα εχει χρηματα για να αγορασει.

Reaction score
460

καλημερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. δεν ηθελα να ερθω σε αντιπαραθεση αλλα μου φανηκε υπερβολικο να γκρινιαζουμε για τιμες 20-30000 οταν η κριση εχει φερει στα ορια της φτωχειας πανω απο 2.000.000 Ελληνες. Η κριση εχει εξαθλιωσει πολλους, ταλαιπωρει ακομη περισοτερους αλλα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση καθολικη. "Τοσα δινω αμα γουσταρεις" εφαρμοζεται μονο σε ηδη κατεστραμενους που προσπαθουν να σωσουν οτι τους απεμεινε.
Οταν πεσουν οι τιμες στα οικοπεδα και στο μ....ι θα εχουμε καθολικη κριση στην Ελλαδα.
Μεχρι τοτε τα διαμερισματα των 500.000 δεν θα πανε στα 100.000 και τα μηχανηματα των 20.000 δεν θα πανε στα 5.000. Ομως εαν τελικα συμβει κατι τετοιο κανεις δεν θα εχει χρηματα για να αγορασει.
Γιατι τοποθετεισαι στα ακρα?
Ποιος μιλησε για εκπτωσεις αυτου του επιπεδου που απαξιωνουν και τον ανθρωπο και το εμπορευμα?
Ισα ισα εαν διαβασεις απο την αρχη τα λεγομενα μου θα καταλαβεις το πνευμα μου.
Μιλαω για εκπτωσεις της ταξης του 30% τις οποιες απο μονα τους καποια καταστηματα τις υπερβαινουν κατα πολυ!
Τωρα εαν πιασουμε για την κοινωνια και τα προβληματα,δεν θα πρεπει να βγαινουμε με κοστουμι απο το σπιτι μα ςπαρα μονο ρακενδυτοι για να μην προκαλουμε.
Δεν ειμαι υπερ της προκλησης και οσοι με γνωριζουν μπορουν να το πιστοποιησουν,αλλα εαν προσωπικα εσενα σου φαινετα το -20% για ντεμο μηχανημα πολυ τοτε παω πασο.
Παντα φιλικα!!
Χρονια πολλα.

Reaction score
366
Απάντηση: Re: Δεν βαζουν μυαλο!!!

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους τους φιλους !!παρακολουθω το θρεντ απο την αρχη και θελω να προσθεσω και εγω κατι σαν αμεσα εμπλεκομενος και σαν κατοχος προιοντων της yamaha και σε σχεση με τον αντιπροσωπο τον νακα ψαξτε να βρειτε ποσο ειχαν τα ηχεια soavo-1 και ο ενισχυτης AS2000 τουλαχιστον ι χρονο πριν ,τα ηχεια τα αγορασα εγω προσωπικα τον γεναρη προς 1500 ευρω τωρα εχουν λιανικη τιμη 2200 το ζευγος ο δε ενισχυτης απο 1400 μετρητοις τωρα λιανικη τιμη καταλογου 1800 αρα λοιπον εδω η κριση ειχε τα αντιθετα αποτελεσματα !!!!
Πεστα ρε φίλε...

Οριστε και εδώ για του λογου το αληθές.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=87648&page=2

Τελικά αλλού τα εδωσα τα χρηματά μου και ειμαι και πολυ ευχαριστημένος.
:123:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

Μαυρα λεφτα σε εμενα δεν υπαρχουν.
Λογω της φυσης της δουλειας μου, οποτε μαλλον απευθυνεσαι σε αλλους!
Μη θορυβείσαι,είναι οι φωνακτοί συνειρμοί μου γιά το τί θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε αποφύγει-εδώ που φτάσαμε...

Υπάρχει λοιπόν εκείνο το άτομο το οποίο ποτέ μα ποτέ του-έστω και ασυναίσθητα- δεν επέδειξε συγκατάβαση γιά οποιοδήποτε αγαθό αγόρασε,αντιπαρατέθηκε κατά πρόσωπο προς οποιονδήποτε τόλμησε να του προτείνει παράνομους διακανονισμούς ΄΄με το αζημίωτο΄΄ και πλήρωνε υπηρεσίες μηχανικών,υδραυλικών,οικιακών βοηθών κτλ τηρώντας ανεξαιρέτως τους κανόνες που σχετίζονται με παραστατικά/ασφαλιστικές εισφορές;

Δεχόμενοι ότι η πλειοψηφία των χαϊενδικών χομπιστών ακολουθεί αυτή τη νόρμα,τότε είναι επόμενο πως δεν ευδοκιμούν λ.χ. αντιπρόσωποι οι οποίοι θα έδιναν παραστατικό χρέωσης πιστωτικής κάρτας δίχως τη συνοδευτική απόδειξη λιανικής από τη στιγμή που θεωρούν ΄΄γνωστό΄΄ το συναλλασσόμενο,ή δεν θα συζητούσαν καν τη χορηγηση παραστατικού ισχυριζόμενοι ότι το υπάρχον τεμάχιο στον εμπορικό τους χώρο προέρχεται από πελάτη,ούτε μεταπράτες οι οποίοι θα επεδείκνυαν μεταχειρισμένες συσκευές ακαθόριστης προέλευσης σε χώρους εκτός εμπορικής έδρας.Και υπό τους ίδιους όρους φαντάζει ακόμα μεγαλύτερη απιθανότητα το να υφίστανται μεγαλύτερες ατασθαλίες...

Το διακύβευμα της κυκλοφορίας ΄΄μαύρου΄΄ χρήματος δεν αφορά μονάχα όσους είναι αρκετά επιτήδειοι ώστε να το εισπράττουν,αλλά κι εκείνους που είναι αρκετά πρόθυμοι να το εκταμιεύσουν γιά προσωπικούς ή μη λόγους.Κι επειδή το δάκτυλό μας είναι αρκετά μικρό,η δυνατότητα απόκρυψης είναι το πιό απίθανο απ'όλα.

Reaction score
777
πάντως άσχετα απο τα ντέμο μηχανήματα που στην πράξη θεωρούνται ελαφρώς μεταχειρισμένα με ότι συνεπάγεται αυτό...

θεωρώ οτι όπως βλέπω την Ελληνική αγορά η έννοια του παζαριού θα καταργηθεί.θα γίνει ας πούμε όπως στο εξωτερικό.
αυτό απο τη μία γίνεται διότι καταργείται η έννοια του συνοικιακού μαγαζιού δίνοντας τη θέση της σε καρτέλ(π.χ.saturn) τα οποία έχουν κοινές τιμές και είναι και φιλοσοφία super market.
επίσης πλέον όλα τα καταστήματα έχουν ισορροπήσει σχεδόν σε όμοιες τιμές.κάποτε δεν υπήρχε ας πούμε το skroutz και το amazon.ήταν δύσκολο για τον καταναλωτή να συγκρίνει τιμές.ουσιαστικά αναγκαζόταν να πάει "στην αγορά" (π.χ. Στουρνάρα για pc και Θεμιστοκλέους για παπούτσια) που ήταν όλοι μαζεμένοι μπας και πετύχει ποικιλία.

Reaction score
29.805

Αστο george , πέρασε και δεν έκατσε.Ούτε εγω θυμάμαι τι ακριβώς είχα στο κεφάλι μου εκείνη την στιγμή ...Μπορεί και τίποτα η κάτι με άλο thread , άστο μην δίνεις σημασία.

Reaction score
125

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους τους φιλους !!παρακολουθω το θρεντ απο την αρχη και θελω να προσθεσω και εγω κατι σαν αμεσα εμπλεκομενος και σαν κατοχος προιοντων της yamaha και σε σχεση με τον αντιπροσωπο τον νακα ψαξτε να βρειτε ποσο ειχαν τα ηχεια soavo-1 και ο ενισχυτης AS2000 τουλαχιστον ι χρονο πριν ,τα ηχεια τα αγορασα εγω προσωπικα τον γεναρη προς 1500 ευρω τωρα εχουν λιανικη τιμη 2200 το ζευγος ο δε ενισχυτης απο 1400 μετρητοις τωρα λιανικη τιμη καταλογου 1800 αρα λοιπον εδω η κριση ειχε τα αντιθετα αποτελεσματα !!!!
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Για να μην πυροβολούμε αδιακρίτως προς πάσα κατεύθυνση θα ήθελα να κάνω μία παρέμβαση. Πριν κρίνουμε τις όποιες τιμολογήσεις από το ιστορικό τους, είναι καλό να ψάχνουμε πρώτα, (εάν το προιόν είναι εισαγόμενο), σε τι νόμισμα έχει πληρωθεί. Ευρώ ή κάτι άλλο;
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με τα Γιαμάχα, υπάρχει μία ανατίμηση η οποία προσεγγίζει το 25% και η οποία προκάλεσε την αγανάκτηση του haralas.
Αν όμως έψαχνε τις ισοτιμίες Ευρώ/Γιέν θα διαπίστωνε ότι από 30/12/2009 που ήταν στο 133, σήμερα 30/12/2010 είναι στο 108 πράγμα που σημαίνει ανατίμηση του Γιέν έναντι του Ευρώ της τάξης του 23% περίπου. Υπολογίζοντας και την αύξηση του ΦΠΑ που έχει μεσολαβήσει, δεν βλέπω καμμία απολύτως αλλαγή στον τρόπο που τιμολογεί η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία και έτσι έπρεπε να κάνει εφ΄ όσον διατηρεί ένα σοβαρό λογιστήριο ή πολύ περισσότερο άν είναι εισηγμένη. Οπότε;;
Τώρα άν ο κάθε (σοβαρός εννοείται) αντιπρόσωπος κρίνει ότι πρέπει να μειώσει το κέρδος του ή να πιέσει τον προμηθευτή του για μείωση της τιμής χονδρικής προκειμένου να διατηρήσει τις πωλήσεις του ή να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη μείωση, είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα με πολλές παραμέτρους.
Με την ευκαιρία συμφωνώ ότι υφίσταται μεγάλη ασυδοσία όσον αφορά τις τιμές των χαιεντοπροιόντων και τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουμε εμείς που τους τρέφουμε.
Και μία εμπειρία από αγορά "εκθεσιακού" προιόντος από κατάστημα στην Συγγρού διεθνούς αλυσίδας. (Στερεοφωνικός ενισχυτής, τον είχαν για μήνες σε ράφι, τον έβλεπα όσες φορές είχα πάει στο κατάστημα και έκανα την βόλτα μου από το ανάλογο τμήμα στερεοχαιέντ που διαθέτει το κατάστημα). Ενώ η τιμή καταλόγου για σφραγισμένο προιόν ήταν 1.800κάτι ευρώ, τον έβγαλαν προς πώληση (αυτόν τον συγκεκριμένο μόνο) στα 700κάτι Ευρώ με τις εγγυήσεις του και τα όλα του. Αυτή νομίζω ότι είναι αρμόζουσα έκπτωση (κοντά 60%) για εκθεσιακό ή ντέμο προιόν από σοβαρό έμπορο. Εννοείται ότι τον αγόρασα εκείνη την στιγμή.

Reaction score
0

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Για να μην πυροβολούμε αδιακρίτως προς πάσα κατεύθυνση θα ήθελα να κάνω μία παρέμβαση. Πριν κρίνουμε τις όποιες τιμολογήσεις από το ιστορικό τους, είναι καλό να ψάχνουμε πρώτα, (εάν το προιόν είναι εισαγόμενο), σε τι νόμισμα έχει πληρωθεί. Ευρώ ή κάτι άλλο;
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με τα Γιαμάχα, υπάρχει μία ανατίμηση η οποία προσεγγίζει το 25% και η οποία προκάλεσε την αγανάκτηση του haralas.
Αν όμως έψαχνε τις ισοτιμίες Ευρώ/Γιέν θα διαπίστωνε ότι από 30/12/2009 που ήταν στο 133, σήμερα 30/12/2010 είναι στο 108 πράγμα που σημαίνει ανατίμηση του Γιέν έναντι του Ευρώ της τάξης του 23% περίπου. Υπολογίζοντας και την αύξηση του ΦΠΑ που έχει μεσολαβήσει, δεν βλέπω καμμία απολύτως αλλαγή στον τρόπο που τιμολογεί η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία και έτσι έπρεπε να κάνει εφ΄ όσον διατηρεί ένα σοβαρό λογιστήριο ή πολύ περισσότερο άν είναι εισηγμένη. Οπότε;;
Τώρα άν ο κάθε (σοβαρός εννοείται) αντιπρόσωπος κρίνει ότι πρέπει να μειώσει το κέρδος του ή να πιέσει τον προμηθευτή του για μείωση της τιμής χονδρικής προκειμένου να διατηρήσει τις πωλήσεις του ή να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη μείωση, είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα με πολλές παραμέτρους.
Με την ευκαιρία συμφωνώ ότι υφίσταται μεγάλη ασυδοσία όσον αφορά τις τιμές των χαιεντοπροιόντων και τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουμε εμείς που τους τρέφουμε.
Και μία εμπειρία από αγορά "εκθεσιακού" προιόντος από κατάστημα στην Συγγρού διεθνούς αλυσίδας. (Στερεοφωνικός ενισχυτής, τον είχαν για μήνες σε ράφι, τον έβλεπα όσες φορές είχα πάει στο κατάστημα και έκανα την βόλτα μου από το ανάλογο τμήμα στερεοχαιέντ που διαθέτει το κατάστημα). Ενώ η τιμή καταλόγου για σφραγισμένο προιόν ήταν 1.800κάτι ευρώ, τον έβγαλαν προς πώληση (αυτόν τον συγκεκριμένο μόνο) στα 700κάτι Ευρώ με τις εγγυήσεις του και τα όλα του. Αυτή νομίζω ότι είναι αρμόζουσα έκπτωση (κοντά 60%) για εκθεσιακό ή ντέμο προιόν από σοβαρό έμπορο. Εννοείται ότι τον αγόρασα εκείνη την στιγμή.

Συμφωνω αλλα αυτο σημαινει οτι στην αντιθετη περιπτωση οι
τιμες πρεπει να πεφτουν!! Δεν το βλεπω συχνα αυτο ομως!!:123:

Και κατι ακομα !! Multirama Glyfadas περισυ τετοια εποχη!! Εψαχνα
για ενισχυτη και μου λεει ο τυπακος τον εχουμε αυτον που θελεις νατος και μου τον δειχνει στο ραφι, τελευταιο κομματι!!
-Τι τιμη θα μου κανεις για να παρω αυτον ?
-Γιατι τι εχει?
-Δηλαδη θα παρω αυτον που ειναι κατασκονισμενος (ηταν) και ανοιγμενος στην ιδια τιμη με καποιον σφραγισμενο??!!
-Θα στον ξεσκονισω αν θελεις!!!:141:

Καταλαβαινετε την συνεχεια...η βλακεια δεν παλευεται!!
Οποτε και εφυγα

Reaction score
125

Συμφωνω αλλα αυτο σημαινει οτι στην αντιθετη περιπτωση οι
τιμες πρεπει να πεφτουν!! Δεν το βλεπω συχνα αυτο ομως!!:123:
Ναί, έχεις δίκιο, είναι σπάνιο.
Όμως μερικές φορές συμβαίνει και μάλιστα έντονα σε βάθος χρόνου.
Έχω παράδειγμα από βρετανικό κλασικό ηχείο η τιμή του οποίου τα τελευταία 4 χρόνια (τουλάχιστον το μοντέλο που μ΄ ενδιέφερε) παρουσιάζει εικόνα ασανσέρ ακολουθόντας λίγο-πολύ την σχέση Ευρώ Στερλίνας (3.100 - 2.800 - 2.300 - 2.600) και έχει ο Θεός...
Κάτι ανάλογο συνέβαινε και με αμερικάνικο προιόν (ενισχυτής) αλλά λιγότερο έντονα και βεβαίως πρός τα κάτω.
Απλά σ΄αυτές τις περιπτώσεις εκτός από την λογική από πλευράς αντιπροσώπου ενδεχομένως να παίζει ρόλο και η αυστηρότητα στους κανόνες συνεργασίας που βάζει ο προμηθευτής (πάλι έχουμε να κάνουμε με σοβαρή και όχι αρπακολλατζίδικη αντιμετώπιση, είτε εγγενή, είτε επιβαλλόμενη).

Reaction score
460

Oι περισσοτεροι αντιπροσωποι εχουν μεινει εν ετη 2007.Καλα κρασια και χρονια τους πολλα!!

Reaction score
0
Χρονια πολλα κι απο μενα.
Να πω καποιες απο τις σκεψεις μου. Το να πυροβολουμε αδιακριτως ειναι ισοπεδωτικο. Το ντεμο βεβαιως πρεπει να δινεται σε αρκετα χαμηλοτερη τιμη, αλλα:
Να ξεκαθαρισουμε για ποιο ντεμο μιλαμε.
Εχει βγει στη βιτρινα και καθεται επι τριμηνο?
Παιζει σε συστημα επιδειξης?
Δινεται για τεστ σε υποψηφιους πελατες επι ενα χρονο η ακομα χειροτερα ηρθε απο εξω με τετοια προιστορια?

Το -20% στις 23.000 ειναι εκπτωση 4.600 €. Η εκπτωση δεν αξιολογειται μονο σαν ποσοστο αλλα και σαν απολυτο νουμερο. Σε συσκευη του 500κου η εκπτωση θα ηταν 100 € και δεν νομιζω να γοητευε πολλους αγοραστες.

Συνοπτικα, αν μιλαμε για ντεμο με ελαχιστη χρηση, που να συνοδευεται απο ολες τις εγγυησεις του καινουριου, το -20% σε αυτην την τιμη, ειναι νομιζω καλη βαση για να το διαπραγματευθει κανεις, εφοσον υπαρχει ειλικρινεια απο την πλευρα της αντιπροσωπειας και διαθεση να βαλει κι αλλο νερο στο κρασι της. Το -30% για μενα θα ηταν καλη εκπτωση.

Τελικα, εγω ειμαι ο πρωτος που θεωρει οτι οι αξιες στην χωρα πααραφουσκωσαν απο μερικους και εχουμε γινει απο τις ακριβοτερες χωρες. Επισης η γραικυλικη απατεωνια του να πουλαω σαν καινουριο το μ/χσμενο η το ντεμο, με ανακατευει. Υπαρχουν ομως παντα καποιοι που και καλυτερες συμπεριφορες επιδεικνυουν και αξιζουν συνολικα σαν εμποροι που προσπαθουν να κανουν πελατες κι οχι απλως να πουλανε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

Χρονια πολλα κι απο μενα.Να πω καποιες απο τις σκεψεις μου...
...Επισης η γραικυλικη απατεωνια του να πουλαω σαν καινουριο το μ/χσμενο η το ντεμο, με ανακατευει. Υπαρχουν ομως παντα καποιοι που και καλυτερες συμπεριφορες επιδεικνυουν και αξιζουν συνολικα σαν εμποροι που προσπαθουν να κανουν πελατες κι οχι απλως να πουλανε.
Kαι όοολως τυχαίως,πολλές περιπτώσεις ευσυνείδητης συμπεριφοράς δεν αφορούν συσκευές οι οποίες γιά κάποιους λόγους έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των χομπιστών ως ΄΄σκοτεινά αντικείμενα χαϊενδικού πόθου΄΄...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.242
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos