Διάφορα (αυτοκίνητο - μοτοσυκλέτα)

gid

Reaction score
9.945
Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της ανάρτησης;;; >:(

Ποιος φωτογράφησε παράνομα αυτή την ταμπέλα;;; >:( >:(

Ποιος #)^#%$#(& διαχειριστής επέτρεψε να γίνει αυτή η ανάρτηση;;; >:( >:( >:(

Ποιός (^($&%$# διαχειριστής δεν κατεβάζει αυτή την ανάρτηση;;; >:( >:( >:( >:(

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.514
Ολόκληρο το γκρουπ έχει ~680.000 εργαζόμενους, και λιγότερους από 80.000 στην Ευρώπη

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.453
Μετάφραση: Aφήστε τις μ@..... με τα ηλεκτρικά και ανοίξτε τα θερμικά για μετά το 2035 γιατί αλλιώς θα κλείσουμε όλοι.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.453

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.908
Εν τω μεταξύ χθες:
Μητσοτάκης για το νέο ΚΟΚ: Το 40% των νεκρών στα τροχαία είναι με μηχανή και το 25% δεν φορούσε ζώνη

Άρα απλώς με την επιβολή χρήσης κράνους και ζώνης μπορούμε να γλιτώσουμε πάνω από το 50% των θανάτων σε μια νύχτα (ίσως και παραπάνω) χωρίς επιπλέον νόμους!

Τι κάνουμε αντ'αυτού; Μεγαλώνουμε κι άλλο τα πρόστιμα που ποτέ δεν επιβάλλονται, μειώνουμε τα όρια ταχύτητας που κανένας δεν τηρεί (είτε επειδή δεν αστυνομεύονται επαρκώς, είτε γιατί σε πολλά σημεία είναι ήδη γελοία χαμηλά) και αφαιρούμε την άδεια οδήγησης για γελοία μεγάλα διαστήματα.

Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, 2 περιπτώσεις που ξέρω που τους πήραν πρόσφατα το δίπλωμα, και οι δύο:
α) Το πήραν νωρίτερα (μετά από ένσταση/παρακαλετό)
β) Οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα για το διάστημα που δεν το είχαν

Το μεν α) είναι λογικό και αναμενόμενο όταν οι ποινές είναι τόσο εξαντλητικές και το καταλαβαίνει ακόμα και η τροχαία (ακόμα και οι 2 μήνες είναι εξαντλητική ποινή για κάποιον εργαζόμενο ή οικογενειάρχη χωρίς υποτροπή) το δε β) επίσης λογικό όταν οι πιθανότητες να σε ξανασταματήσουν σε τόσο μικρό διάστημα είναι μηδενικές.

Αύξησε την αστυνόμευση ώστε να ξέρει ο άλλος ότι χωρίς κράνος ή ζώνη, μία, δύο, στην τρίτη θα τον πιάσουν. Πάρε το δίπλωμα για 15 μέρες αλλά να ξέρει ο άλλος ότι οι πιθανότητες να τον πιάσουν αν οδηγήσει είναι υπαρκτές και ότι αν τον πιάσουν θα του κόψουν τον πάτο.

Οι λύσεις υπάρχουν και μάλιστα με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα πράγματα είναι και σχετικά απλά. Δεν χρειάζονται για όλη την Αττική πάνω από 20 οχήματα εξοπλισμένα με κάμερες και συστήματα αναγνώρισης πινακίδων όπου να καταγράφουν τις παραβάσεις και να ενημερώνουν και το πλήρωμα σε πραγματικό χρόνο για υποτροπές κλπ.

Η επένδυση είναι αστεία σε σχέση με τις ζωές που χάνονται, τα απαιτούμενα πληρώματα (για να κυκλοφορούν 24 ώρες το 24ωρο) επίσης. Αλλά δεν υπάρχει ούτε μυαλό, ούτε όρεξη για δουλειά (από καμία πλευρά), ούτε πολιτική βούληση.

Οπότε τι κάνουμε; Νομοθετούμε. Ξανά και ξανά και ξανά. Αλλά ως δια μαγείας, τα άτιμα τα προβλήματα δεν λύνονται!

TGD

Reaction score
10.053
Οι νομικοί νομίζουν ότι τα προβλήματα λύνονται ψηφίζοντας νόμους.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.613
Έβλεπα προχθές ένα βίντεο με τον Κυρανάκη να επιπλήττει τον Αποστολάκη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή βγάζει βίντεο ενώ οδηγεί, λέγοντας ότι τα κινητά είναι η τρίτη αιτία τροχαίων στην Ελλάδα.

Λογικό.

Όμως ποτέ δεν έχω δει έναν τροχονόμο ή αστυνομικό να σταματάει κάποιον που μιλάει ή σερφάρει στο κινητό ενώ οδηγεί. Ποτέ. Ακόμα κι όταν περνάνε μηχανές της τροχαίας δίπλα σε οδηγό που κάνει τσατ στο κινητό. Μόνο μπλόκα για λεωφορειολωρίδες και δακτύλιο.

Reaction score
449
.... ο αν. υπουργός Μεταφορών είχε προβεί στο ίδιο ακριβώς οδηγικό παράπτωμα για το οποίο κατηγόρησε τη Μιλένα Αποστολάκη κατά τη συζήτηση του νέου ΚΟΚ στη Βουλή. Κληθείς να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του, ο κ. Κυρανάκης ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο προηγούμενος ΚΟΚ επέτρεπε τη βιντεοσκόπηση, ενώ έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί το γεγονός ότι δεν ήταν τότε βουλευτής!

Στην ουσία του πράγματος, έχεις δίκιο....η τροχαία στην Ελλάδα, απλά δεν υφίσταται!

Reaction score
262
.Πάρε το δίπλωμα για 15 μέρες αλλά να ξέρει ο άλλος ότι οι πιθανότητες να τον πιάσουν αν οδηγήσει είναι υπαρκτές και ότι αν τον πιάσουν θα του κόψουν τον
παλαιοτερα με τρακαρε ενας ανασφαλιστος και χωρις διπλωμα.
του το ειχανε παρει λιγες μερες πριν γιατι επιασε τα 140 μπροστα απο ενα δημοτικο σχολειο.
Και???????
Του κλασανε μια μαντρα αρχ....ια
Το μερσεντικο το κυκλορουσε κανονικα(3ΛΙΤΡΟ και με πολλα αλογα) χωρις ασφαλεια τους 4 τελευταιους μηνες γιατι απλα ειχε ξεχασει οτι ελιξε η ασφαλεια του.ετσι απλα το ξεχασε ο τυπος....
Αν τον βαζανε μεσα για κανενα χρονο ,χωρις δευτερη κουβεντα..
.δεν θα ξεχνουσε την ασφαλεια και φυσικα δεν θα επιανε ξανα το τιμονι χωρις να εχει διπλωμα.

TGD

Reaction score
10.053
Η ασφαλιστικές πρέπει να παίξουν μπάλα σε αυτά. Δεν σε ασφαλίζω, ακόμα κι αν οδηγείς άλλο αυτοκίνητο.

Reaction score
167
Πως αποδεικνυει ο τροχονομος οτι μιλας στο κινητο ενω οδηγεις ? Βγαζει καποιο βιντεο η φωτο πριν σε σταματησει για ελεγχο ?

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.908
ποτέ δεν έχω δει έναν τροχονόμο ή αστυνομικό να σταματάει κάποιον που μιλάει ή σερφάρει στο κινητό ενώ οδηγεί. Ποτέ. Ακόμα κι όταν περνάνε μηχανές της τροχαίας δίπλα σε οδηγό που κάνει τσατ στο κινητό. Μόνο μπλόκα για λεωφορειολωρίδες και δακτύλιο.
Πέρυσι το καλοκαίρι ανέβαινα την Εθνική (Κηφισό αλλά μετά τη Βαρυμπόμπη προς τα πάνω, ευθεία και χωρίς κίνηση) με το δεύτερο αυτοκίνητο, που από την προηγούμενη φορά που το είχα πάρει είχα αλλάξει κινητό. Παρόλο που το σύνδεσα το Bluetooth και άκουγα και μουσική, όταν χτύπησε και πάτησα να το σηκώσει, δεν δούλεψε. Μία, δύο, τρεις, τίποτα.

Όπως είπα δεν είχε κίνηση, το αυτοκίνητο είναι αυτόματο, πήγαινα με 90 και επειδή έπρεπε να συνεννοηθώ με τη γυναίκα για κάτι, πιάνω δεξιά και το σηκώνω.

Πιο πίσω βλέπω να εμφανίζεται περιπολικό. Τι κάνω; Τίποτα απολύτως. Τόσο σίγουρος ότι και να με δουν δεν θα μου κάνουν τίποτα. Εν κινήσει και ειδικά στην Εθνική.

Πλησιάζει, έρχεται δίπλα, σταμάτα μου λέει. Ώπα;

Έρχονται, δεν λένε πολλά, ζητάνε στοιχεία κλπ., μου λένε για το κινητό σας σταματήσαμε, ναι λέω, γράφουν την κλήση. Πριν φύγουν του λέω "μπορώ να σας πω όμως κι εγώ κάτι;". Ναι μου λέει, σκεπτόμενος προφανώς τι θα ακούσουμε πάλι τώρα.

"Μπράβο σας" του λέω. Τόσα χρόνια πηγαινοέρχομαι στην Εθνική, όσες φορές και να έχω δει τροχαία δεν σταματάνε ποτέ κανέναν, ό,τι καφρίλα και να συμβαίνει. Μπράβο λέω που ασχολείστε, δεν το κάνει κανείς.

Τα'παιξαν οι άνθρωποι. Στην αρχή μου λέγανε κάτι δικαιολογίες τύπου ξέρετε, δεν προλαβαίνουμε κλπ. του λέω εντάξει αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Ναι λέει έχετε δίκιο, τέλος πάντων, θα πάτε και θα κάνετε ένσταση, με λυπήθηκε και μου έδινε οδηγίες τι να κάνω για να πάρω το δίπλωμα πιο γρήγορα.

Τελικά, αφού έφαγα όλο τον Ιούλιο να πηγαίνω στη δουλειά με το ποδήλατο μες στους καύσωνες, το πήρα τον Αύγουστο. Έναν μήνα δηλαδή αντί για δύο. Και πολύ είναι (αν τηρείται) όπως είπα πιο πάνω.

Σκεφτείτε όμως σε τι παράνοια ζούμε. Να μιλάω στο κινητό μπροστά στην τροχαία γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν και όταν με γράφουν να τους λέω και μπράβο.

Υ.Γ. Γαμώ τη γκαντεμιά μου όμως, μια φορά μίλησα στο κινητό (χωρίς Bluetooth εννοώ) μπορεί και σε 10 χρόνια και με πέτυχε η τροχαία και μάλιστα ορεξάτη 😆

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.539
Members
38.459