Διάφορα

Μηνύματα
685
Reaction score
2.165
A sound so loud it instantly boils water

Researchers [...] created an underwater sound so loud that it instantly vaporizes water and appears to set the threshold for how intense sound can be in water.
[...]
In other words, yes metal-heads, it is possible to rock so hard that you instantly boil water. In case you're wondering, the sound pressure equivalent of this experiment is 270 decibels. That's louder than a rocket launch and equal to the intensity of directing all the electrical power in an entire city onto one spot.

If you ever were to experience such a sound directly, ear plugs wouldn't help because the intensity would not only rupture your eardrums, but probably your heart and lungs as well.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Ήταν η εποχή που υποχωρούσαν οι παγετώνες και οι κυνηγοί -τροφοσυλλέκτες της Μεσολιθικής εποχής εξαπλώνονταν σ’ ολόκληρη τη βόρεια Ευρώπη και τη Βρετανία. Αλλά ενώ οι φυλές αυτές εγκαθίσταντο στις νέες περιοχές – το τμήμα γης που ονομάστηκε Doggerland και ένωνε τη Βρετανία με τις ακτές της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Δανίας- ένα πελώριο τσουνάμι, βύθισε την «Ατλαντίδα» της Βρετανίας....





Το σημαντικότερο στοιχείο που ανακαλύφθηκε σχετικά με το φονικό τσουνάμι ήταν ότι ήταν τόσο ισχυρό ώστε κατέστρεψε το Doggerland μαζί με τους μεσολιθικούς οικισμούς του. Δηλαδή μια ολόκληρη περιοχή έκτασης 23.000 τ.χλμ. Όπως λέει ο δρ Βινς Γκάφνεϊ, συγγραφέας του βιβλίου «Ο Χαμένος Κόσμος της Ευρώπης: Η Ανακάλυψη του Doggerland», τα κύματα του τσουνάμι έφθασε σε κάποιες περιοχές ακόμη και τα 40 μέτρα!...


http://www.mixanitouxronou.gr/pos-e...tho-tis-thalassas-gia-tin-chameni-doggerland/
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370


Το Οrient Express (Ταχεία της Ανατολής) ήταν το πρώτο διηπειρωτικό τρένο της Ευρώπης που έκανε τη διαδρομή των 2.740 χιλιομέτρων περίπου από το Παρίσι (Gare de l’Est) έως την Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες σύντομες στάσεις στο Στρασβούργο, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι. Το Οrient Express, το οποίο ταυτίστηκε με την ταξιδιωτική πολυτέλεια, άρχισε να λειτουργεί στις 5 Ιουνίου του 1883, ενώ το 1919 ξεκίνησε να λειτουργεί η γραμμή Simplon Orient Express, η οποία περιλάμβανε διαφορετικό δρομολόγιο και περνούσε από τους σταθμούς της Λωζάνης, του Μιλάνου, της Βενετίας, της Τεργέστης, του Βελιγραδίου.








https://popaganda.gr/newstrack/san-simera-orient-express/
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Πισίνα υπερχείλισης με θέα 360 μοιρών



Στο Λονδίνο λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις βουτιές τους στην πρώτη πισίνα υπερχείλισης 360°. Τα πρώτα σχέδιά έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και απεικονίζουν μια πισίνα με διάφανα τοιχώματα και διάφανο πάτο, σε ύψος 220 μ. στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή της πισίνα θα είναι το ακριλικό επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο να αντανακλά το φως και να φαίνεται απόλυτα διαφανής.




https://perierga.gr/2019/06/pisina-yperchilisis-me-thea-360-miron/
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Πολλοί νέοι της δεκαετίας του 80΄ θυμούνται τη θρυλική ντίσκο Όμπρε, η οποία δεν έπαιζε τα κλασικά κομμάτια της ντίσκο μουσικής αλλά ροκ και χέβυ μέταλ. Το νυχτερινό μαγαζί συνέδεσέ το όνομά του με «περιθωριακους» τύπους και ατελείωτα πάρτι, ενώ ένα τραγικό συμβάν ήταν η αρχή του τέλους για τη ντίσκο που σύχναζαν χιλιάδες Αθηναίοι....



Η ντίσκο είχε αποκτήσει τεράστια φήμη στα μέσα της δεκαετία του 80΄ και την είχε επισκεφθεί ακόμη και ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Motorhead, Λέμυ....



Ένα βράδυ τον Ιούνιο του 1990 κι ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο, ένα περιστατικό έμελλε να οδηγήσει στο λουκέτο. Δύο άντρες, οπαδοί δύο μεγάλων ομάδων της Αθήνας επέλεξαν να λύσουν τις διαφορές τους στην Όμπρε. Κάποιοι έλεγαν ότι η αιτία ήταν μία γυναίκα, ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι είχαν διαφορές για ναρκωτικά. Η έντονη λογομαχία κατέληξε στο μαχαίρωμα του ενός που δολοφονήθηκε μέσα στο μαγαζί. Μετά από αυτό οι έφοδοι της αστυνομίας στην Όμπρε ήταν πολύ συχνό φαινόμενο και σταδιακά η διαβόητη ντίσκο έχασε την αίγλη της....

http://www.mixanitouxronou.gr/i-dia...ise-meta-apo-kayga-poy-katelixe-se-dolofonia/
 





Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.660
Μπα, δεν μας ενδιαφέρει η είδηση αυτή.
Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μακρυά μας η Γροιλανδία.
Και αν πλημμυρήσει ο ωκεανός δεν μας νοιάζει.
Εμείς δεν έχουμε ωκεανούς για να ανησυχούμε, ένα πέλαγος μόνο.
Δε μπάναγβάλουνε τον λαιμό τους.


:D ;)
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.051
Reaction score
20.464
Αν το ψάξει κανείς λίγο, μπορεί με έναν κατ' εκτίμησιν -πλην όμως όχι εκτός πραγματικότητας- τρόπο να υπολογίσει το συνολικό όγκο των πάγων της Γροιλανδίας, που είναι 2.500.000 km³. Ολογράφως, δυόμισυ εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα, και πιθανόν αρκετά παραπάνω, γύρω στα 2.800.000. Επίσης, ο τύπος από τη Γροιλανδία το γράφει καθαρά πως το φαινόμενο έχει προηγούμενο. Ωραία...

Το ντόπιο ούφο, κάπου βρήκε κάποιο ξένο ούφο που έγραψε πως "χάθηκε το 40% των πάγων", και το αναπαρήγαγε. Αυτή είναι η δουλειά του, μεν, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Πόσος πάγος "χάθηκε" τόσο ενωρίς καλοκαιριάτικα; Διότι το ενωρίς είναι που εντυπωσίασε. 2 km³, δύο κυβικά χιλιόμετρα. ΔΥΟ.

Χίλια μνημόνια δεν είναι αρκετά.
 

Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.098
ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ?



Φρίκη στην Αλάσκα: Σκότωσε την καλύτερή της φίλη για… 9 εκατ. δολάρια!
Δημοσιευθηκε: 19.06.2019 | 07:50
Newsit Newsroom

Φωτογραφία αρχείου EPA
Facebook Twitter
Μια υπόθεση αδιανόητης φρίκης έρχεται στο φως. 18χρονη από την Αλάσκα κατηγορείται πως δολοφόνησε τη 19χρονη φίλη της, ένα κορίτσι με νοητική υστέρηση, γιατί ένας 21χρονος που γνώρισε μέσω social media της υποσχέθηκε 9 εκατομμύρια δολάρια! Εκτός από φόνο, η υπόθεση περιλαμβάνει και παιδεραστία!
Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε από το FBI. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 18χρονη Ντενάλι Μπρέμερ που ζει στην Αλάσκα, γνώρισε μέσω internet τον 21χρονο Ντάριν Σιλμίλερ που ζούσε στην Ιντιάνα. Ο 21χρονος εμφανίστηκε ως «εκατομμυριούχος» και της υποσχέθηκε πως αν διέπραττε το έγκλημα θα της έδινε 9 εκατομμύρια δολάρια!
Ο 21χρονος είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και εμφανιζόταν ως εκατομμυριούχος. Έκανε, μέσω internet πάντα, σχέση με την Μπρέμερ και η οργάνωση του εγκλήματος, δεν άργησε.



Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το ζευγάρι εξαπτόταν από την ιδέα να οργανώσει τον βιασμό και τη δολοφονία κάποιας στην Αλάσκα και ο Σιλμίλερ υποσχέθηκε να δώσει στην Μπρέμερ τουλάχιστον 9 εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα και του έστελνε μαγνητοσκοπημένο υλικό από την εκτέλεσή του.
Η Μπρέμερ άρχισε να αναζητεί συνεργούς. Η μικρή ομάδα διάλεξε στόχο: τη Σίνθια Χόφμαν, 19 ετών, που έπασχε από νοητική υστέρηση. Κατά τον πατέρα της, η Σίνθια είχε διανοητική ηλικία 12χρονου κοριτσιού και θεωρούσε την Ντενάλι Μπρέμερ την «καλύτερή της φίλη».
Στις αρχές Ιουνίου, η Σίνθια Χόφμαν ακινητοποιήθηκε με κολλητική ταινία και δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στον σβέρκο, πριν το πτώμα της πεταχτεί σ’ ένα ποτάμι βορειοανατολικά του Άνκορατζ, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλάσκα. Το πτώμα βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα.
Η αστυνομία θεωρεί ότι το θύμα παρασύρθηκε από την Μπρέμερ και τον 16χρονο συνεργό της, Κέιντεν Μάκιντος, με πρόσχημα μια περιήγηση κατά μήκος του ποταμού. Ο Μάκιντος φέρεται να πυροβόλησε τη νεαρή με όπλο που ανήκε στην Μπρέμερ και στη συνέχεια να πέταξε το πτώμα στο ποτάμι.
Η Μπρέμερ φέρεται να επικοινωνούσε με τον Σιλμίλερ καθ’ όλη τη διάρκεια της μακάβριας πράξης, στέλνοντάς του «μέσω Snapchat φωτογραφίες και βίντεο της Χόφμαν δεμένης και κατόπιν του πτώματός της», αποκαλύπτει το κατηγορητήριο.
Η Μπρέμερ και ο Μάκιντος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης. Ο υποτιθέμενος εκατομμυριούχος επίσης συνελήφθη, όπως και άλλοι τρεις ανήλικοι τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην οργάνωση της αιχμαλωσίας και της εκτέλεσης εν ψυχρώ της Χόφμαν.
Ο Σιλμίλερ και η Μπρέμερ αντιμετωπίζουν εξάλλου κατηγορίες για παιδεραστία που διέπραξε η τελευταία, και πάλι κατ’ απαίτηση του δήθεν εκατομμυριούχου, με θύματα τρία παιδιά οκτώ, εννέα και δεκαπέντε ετών.
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370


Το Fanjingshan ή αλλιώς το όρος Fanjing, στην επαρχία Guizhou στη νοτιοδυτική Κίνα, είναι ένας ιερός βουδιστικός τόπος και ένας τόπος μεγάλης φυσικής ομορφιάς με ασυνήθιστους βράχους και πλούσια βιοποικιλότητα.



Ένα από αυτά τα ζεύγη ναών που παραμένουν και σήμερα «ζωντανοί» βρίσκεται στην κορυφή του βράχου που μοιάζει με γιγαντιαίο αντίχειρα. Γνωστός ως η Κόκκινη-Χρυσή Κορυφή, ο βράχος αποτελείται από δυο κορυφές, που χωρίζονται από ένα στενό φαράγγι, το οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να διασχίσουν. Η αναρρίχηση αυτής της κορυφής των 2.600 μέτρων είναι μία εμπειρία που κάθε χρόνο πολλοί επισκέπτες θέλουν να ζήσουν



https://perierga.gr/2019/04/didymi-nai-stis-koryfes-vrachou-sta-2-600-metra/
 






Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.240
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top