Διάφορα


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.637
Reaction score
77.057
πάνω από 2 λεπτά δεν άντεξα να τον ακούσω....
κρίμα :cry:

 

Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.413
το θεμα ειναι οτι οταν εχεις παιδια που ειναι και ζωηρα πρεπει στοιχειωδως να σου κοβει να μην αφηνεις κινδυνους διασπαρτους στο σπιτι.
αν λοιπον ειναι τοσο συνηθισμενο να σηκωνεται το βραδυ και να αλλαζει δωματιο , τοτε αυτο το διπλο κρεβατι με τον αποθηκευτικο δεν μπορεις να το αφηνεις ανοικτο.

αυτα στην απλη περιπτωση που μιλαμε για πολυ ατυχη στιγμη.

ωστοσο υπαρχουν ερωτηματα που ολα μαζι δεν συνηγορουν σε απλη ατυχη στιγμη:
α) καταγγελια στην προνοια απο γειτονες (προφανως) - δεν φτανεις ευκολα να καταγγειλεις κατι τετοιο αν απλα ακουσεις φωνες μια μερα.
β) ποσα διπλα κρεβατια μπορει να εχει μια 4 μελης οικογενεια στην περιοχη αυτη , ωστε το συγκεκριμενο να μην ειναι το κρεβατι του ζευγους; απο τις περιγραφες μπορεις να υπο
γ) διοτι αν ηταν το κρεβατι του ζευγους, που στο διαολο κοιμοντουσαν αυτοι οι δυο βραδυατικα; γιατι να μεινει ανοικτο , δε θα το χρησιμοποιουσαν ;

ειναι λιγο περιεργα τα πραμματα, δεν προκειται απλα για μια περιπτωση "μου ξεφυγε απο τον ελεγχο και επεσε απο τη σκαλα"
 


minas

Πισιά
Μηνύματα
3.907
Reaction score
3.700
Το τραμ μπορεί να μεταφερει σε δύο βαγόνια κόσμο που χωράει σε 50-70 αυτοκίνητα που καθημερινά χρησιμοποιούν τον ίδιο δρόμο.
Από τη στιγμή που η πρόσβαση στον Πειραιά από το υπόλοιπο λεκανοπέδιο είναι 2 δρόμοι που δεν μεγαλώνουν τότε σίγουρα θέλει μέσα που να μεταφέρουν σε μικρή επιφάνεια πολύ κόσμο και συχνά.
Βέβαια αυτό που θέλει περισσότερο είναι κατοίκους με μυαλό που δεν έχει.
Όλοι αυτοί που παρκάρουν όπου γουστάρουν είναι ντόπιοι. Οι υπόλοιποι σταθμευουμε σε χώρους στάθμευσης η ερχόμαστε με ΜΜΜ.
Οι Πειραιώτες είναι αυτοί που για 5 λεπτακια αράζουν στην β. Κωνσταντίνου , στην Λαμπράκη στην 2ας Μεραρχίας , κεντρικότερους δρόμους αντίστοιχους της Σταδίου Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων στην Αθήνα.
Η σύγκριση βέβαια ατυχής γιατί στο κέντρο της Αθήνας αν αφήσεις αυτοκίνητο στην καλύτερη θα βρεις ροζ χαρτάκι στην χειρότερη δε θα βρεις αυτοκίνητο καθόλου.
Στον Πειραιά όμως αντίθετα μπορείς να το κάνεις και το παρακείμενο όργανο να παίζει με το κινητό του.
Μια μέρα που θα χω φορτώσει θα το τραβήξω βίντεο ρε πουστη μου και θα το ανεβάσω γιουτιουμπ με λινκ στην τροχαία Αττικής
Δεν είναι τόσο απλή η αξιολόγησή του. Αν μετρήσεις τον αριθμό των αυτοκινήτων σε κυκλοφορία αλλά και σε στάθμευση που αφαιρεί το τραμ, και συνυπολογίσεις και το κόστος κατασκευής, δεν είναι καθόλου αυτονόητη η χρησιμότητά του.
Επίσης ο Πειραιάς δεν έχει επάρκεια χώρων στάθμευσης, δωρεάν ή με πληρωμή. Όλα αυτά κάνουν την κατασκευή του αρκετά διαφιλονικούμενη.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.388
Reaction score
93.966

Μηνύματα
14.868
Reaction score
20.413
ο πειραιας εχει πληθωρα θεσεων σταθμευσης επι πληρωμη.
ειναι και ο λογος που οι τιμες ανα μηνα εχουν πεσει απο το 2008 σχεδον 30%
η προσβαση της πολης απο τραμ και μετρο (περαν του ηλεκτρικου) θα απελευθερωσει αρκετες ακομα.
πχ την δικια μου , γιατι με το που θα ανοιξει η μπλε γραμμη δεν εχω λογο να ξαναπαρω αυτοκινητο.
το μοναδικο προβλημα του πειραια ειναι οι κατοικοι του και οι δημαρχοι που εκλεγει εδω και 2 δεκαετιες.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.628
Reaction score
83.106
ο πειραιας εχει πληθωρα θεσεων σταθμευσης επι πληρωμη.
ειναι και ο λογος που οι τιμες ανα μηνα εχουν πεσει απο το 2008 σχεδον 30%
η προσβαση της πολης απο τραμ και μετρο (περαν του ηλεκτρικου) θα απελευθερωσει αρκετες ακομα.
πχ την δικια μου , γιατι με το που θα ανοιξει η μπλε γραμμη δεν εχω λογο να ξαναπαρω αυτοκινητο.
το μοναδικο προβλημα του πειραια ειναι οι κατοικοι του και οι δημαρχοι που εκλεγει εδω και 2 δεκαετιες.

Το θέμα αυτό είναι σοβαρό και δεν ισχύει μόνο στον Πειραιά.
Δεν μπαίνω ποτέ σε ΜΜΜ, άρα δεν πρόκειται να επισκεφτώ ένα προάστιο χωρίς αυτοκίνητο. Ποτέ όμως δεν ψάχνω πού θα το αφήσω. Πάω κατευθείαν σε πάρκινγκ.
Αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα είναι όσοι πάνε με αυτοκίνητο, δεν θέλουν να πληρώσουν ακόμα κι αν βρουν θέση με κάρτα έξω από τον προορισμό τους και το παρατάνε όπου τους βολεύει.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Με ένα αποτρόπαιο έγκλημα ήρθαν αντιμέτωπες οι Αρχές στις Φιλιππίνες. Ο 21χρονος Lloyd Bagtong συνελήφθη την Πέμπτη στο νησί Μιντανάο καθώς φέρεται να αποκεφάλισε μία γυναίκα και στη συνέχεια να έφαγε τον εγκέφαλο της


1575636807153.png



o_O
 

Μηνύματα
685
Reaction score
2.165
A Playable "Six-Sided" Vinyl Record With Overlapping Tracks

Experimental musician Dimitri Manos has released something I didn't even know was possible: A playable, "six-sided" vinyl record.



As you can see, the tracks are separated into their own zones across the platter, each with their own hole for the spindle. Interestingly, when the needle crosses the overlaps between tracks, it produces a chirping noise--which Manos has figured into his composition.



Here's how it plays out:


I do feel that "six-sided" is a bit of a misnomer; by my count there are five tracks on each side, for ten total spread across both sides.

In any case the record is part of Manos' American Monoxide project, and the album is called "Fucked Up Sounds From a Haunted World." It can be ordered here.

"This is by far my favorite record I've ever made," writes manufacturer Michael Dixon, who makes records (including this one) by hand, cutting the grooves with a vintage record lathe. "It is the product of many hours of experimentation, measurements, blind luck, and dumb jokes being made real by sheer force of will."



Dixon runs no less than five vinyl-record-based companies, and you can learn more about them here.

 

Μηνύματα
685
Reaction score
2.165
Δεδομένα σε κρύσταλλο κατάφεραν να αποθηκεύσουν ερευνητές της Microsoft



Οσο για την επιλογή, οι ερευνητές της Microsoft επέλεξαν να αποθηκεύσουν σε αυτό το πρωτοεμφανιζόμενο νέο μέσο αποθήκευσης, την πρώτη blockbuster ταινία του Hollywood που έκανε αναφορές σε παρόμοια τεχνολογία και ενδεχομένως αποτέλεσε την έμπνευση: την κλασσική ταινία Superman, του 1978.

Η σημαντική αυτή ανακάλυψη έγινε σε συνεργασία με τα στούντιο της Warner Bros, που ανέκαθεν αναζητούσαν νέες τεχνολογίες για να αποθηκεύσουν με ασφάλεια την εκτενή και ιστορική τους «βιβλιοθήκη» ταινιών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η “Casablanka” αλλά και χιλιάδες άλλων αρχείων από ραδιόφωνο, κινηματογράφο, θέατρο, τηλεόραση και δεκάδες μέσα. Για χρόνια αναζητούσαν μια νέα τεχνολογία η οποία θα αντιστεκόταν στο πέρασμα του χρόνου αλλά και τις αντίξοες περιβαλλοντικές, όπως και πιθανούς απρόβλεπτους παράγοντες όπως ηλιακές καταιγίδες, χωρίς να απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης.

 



minas

Πισιά
Μηνύματα
3.907
Reaction score
3.700
Βεβαίως μέσα στο άρθρο λέει:
"Εκπρόσωπος του Γραφείου Τουρισμού και Πολιτισμού του Μαϊάμι διέψευσε ότι το έργο περιλαμβάνει το προϊόν αφρού πολυουρεθάνης - αλλά αρνήθηκε να αναφέρει τα πραγματικά υλικά."
Μπορεί να έχει τοξικά, μπορεί και όχι ;).
 




abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.388
Reaction score
93.966
Λεπαδοτεμαχοσελαχογαλεκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιοτυρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτεκεφαλιοκιγκλοπελειολαγωοσιραιοβαφητραγαλοπτερυγών

 

Μηνύματα
685
Reaction score
2.165
Έρευνα: Τα φυτά «ουρλιάζουν» όταν αντιμετωπίζουν έντονο στρες
Το φυτικό βασίλειο ίσως δεν είναι τόσο «σιωπηλό» όσο πιστευόταν ως τώρα.




Αν και τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί πως τα φυτά είναι ικανά να βλέπουν, να ακούν και να μυρίζουν, σαν ζωντανοί οργανισμοί θεωρούνται γενικότερα «σιωπηλά»- ωστόσο στο πλαίσιο νέας έρευνας καταγράφηκαν ήχοι που θεωρείται πως εκπέμπονται από αυτά όταν στρεσάρονται, κάτι που εκτιμάται πως θα μπορούσε να ανοίξει νέους ορίζοντες στη γεωργία, επιτρέποντας στους αγρότες να γνωρίζουν ποια φυτά χρειάζονται νερό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Science, ο Ιτζάκ Καΐτ και συνάδελφοί του στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν πως οι ντοματιές και τα καπνά εκπέμπουν ήχους σε συχνότητες που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούν όταν υποφέρουν από στρες λόγω έλλειψης νερού ή κοπής βλαστών.

Μικρόφωνα που είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση 10 εκατοστών από τα φυτά έπιασαν ήχους 20-100 kilohertz, για τους οποίους οι ερευνητές εκτιμούν πως ίσως γίνονται αντιληπτοί από έντομα και κάποια θηλαστικά σε απόσταση μέχρι και 5 μέτρων. Όσον αφορά για τη χρησιμότητά τους, οι επιστήμονες αναφέρουν πως ένα έντομο θα μπορούσε, με αυτόν τον τρόπο, να αποφύγει να αφήσει τα αυγά του σε ένα φυτό που έχει έλλειψη νερού. Επίσης, άλλα φυτά ενδεχομένως να ακούν την έλλειψη νερού και να αντιδρούν ανάλογα.

«Αυτά τα ευρήματα μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το φυτικό βασίλειο, που πιστευόταν πως ήταν σχεδόν σιωπηλό ως τώρα» γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, η οποία δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα σε επιστημονικό περιοδικό.
Στο παρελθόν είχαν καταγραφεί δονήσεις από φυσαλίδες αέρα που σχηματίζονταν και έσκαγαν μέσα στους σωλήνες που μετέφεραν το νερό στο εσωτερικό των φυτών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι η πρώτη φορά που μετρούνται ήχοι από φυτά σε απόσταση.

Κατά μέσο όρο, ντοματιές που βίωναν έλλειψη νερού εξέπεμπαν 35 ήχους την ώρα, ενώ τα καπνά 11. Όταν κόβονταν βλαστοί, οι ντοματιές έβγαζαν 25 και τα καπνά 15. Τα φυτά που δεν βίωναν στρες εξέπεμπαν κάτω από έναν ήχο την ώρα κατά μέσο όρο. Θεωρείται πως είναι δυνατόν να διακρίνεται και πού οφείλεται το στρες μέσω των ήχων: Οι ερευνητές εκπαίδευσαν ένα σύστημα machine learning για να κάνει τη διάκριση μεταξύ των ήχων των φυτών και του ανέμου, της βροχής και άλλων ήχων ενός θερμοκηπίου, διαπιστώνοντας σωστά, στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν η «οδύνη» προκαλείται από ξηρασία ή κοπή, με βάση την ένταση και τη συχνότητα.

Αν και ο Καΐτ και οι συνάδελφοί του εξέτασαν μόνο ντοματιές και καπνά, πιστεύουν πως και άλλα φυτά μπορεί να παράγουν ήχους όταν στρεσάρονται. Όσον αφορά στο πώς παράγονται αυτοί οι ήχοι, μια πιθανή εξήγηση είναι η προαναφερθείσα διαδικασία (cavitation) με τις φυσαλίδες αέρα.

Εάν οι αγρότες μπορούσαν να γνωρίζουν ποια φυτά χρειάζονται νερό, αυτό θα άνοιγε νέους ορίζοντες στον τομέα της γεωργίας ακριβείας, σύμφωνα με τους ερευνητές αυτούς- κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η κλιματική αλλαγή καθιστά περισσότερες περιοχές ευάλωτες σε φαινόμενα ξηρασίας.

 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.388
Reaction score
93.966


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.181
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top