Διδυμο Μπασο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Διδυμο Μπασο.

περιτο να πω οτι οταν δεν περνεις θεση για την καθε παραμορφωση του σαμπ ....
τι ειναι τι ......................
σιγουρα καλυπτεις εναν απο τους δυο..................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Διδυμο Μπασο.

argi, επαναλαμβάνω γιά τελευταία φορά ότι είναι γιά τους χαρακτηρισμούς. Αν δεν σταματήσουν τα ούζα και οι αηδίες, θα προχωρήσουμε και παραπέρα.

Το θέμα θα καθαριστεί. Γιώργοοοοο! :105:

δεν ειναι σωστο να δει ο κοσμος ποιος εχει αδικο....
επι μετρησεων και οχι μονο........
και ο αρτζι δεν γραφει μονος του .....καποιος προκαλει..........

Reaction score
15.548

ειρηνη ημιν φιλοι μου και το '13.......
οταν γινεστε ...καφενεδες και πηδατε καθε νημα,χανετε τον αναγνωστη.
Κωστα,δυο σαμπ,για να μην εχω ποτε την απορια πως θα ηταν με ενα ακομη...
δυο σαμπ,για να κλεισει καπως ο διαθεσιμος χωρος που εχω μπροστα,μιας και ειχα αφησει 36 εκατοστα απο αριστερα και δεξια για ηχεια δαπεδου.
δυο σαμπ,γιατι μ'αρεσει να τα βλεπω να χτυπανε μαζι.
δυο σαμπ γιατι με οσα εδωσα για τον Ατλαντα και λιγο παραπανω,μπορω να αγορασω δυο που θα τον ξεπερνανε....

αν επαιρνα ενα θα ηταν σιγουρα το κορυφαιο 13ρι της svs αλλα δυο δεν τολμω να βαλω τοσο γιατι πανε ψηλα σε τιμη ,οσο και γιατι δε θα παιξουν ποτε στο αξιοποιησιμο τους....

το PB12-NSD ειναι στα ματια μου και το πιο ασχημο...
εγω ειπα ενα sub για να σε γλυτωσω απο πιθανα οπως στου Zizik(ασχετα εαν τελικα εκατσαν) και τα λεφτα...

εξαλλου μπορεις αν θες να παρεις πιο μετα αλλο ενα....

το θεμα ειναι οτι θελεις eq σιγουρα και υπαρχουν αρκετα τετοια οπως ειπε ο Γιωργος....απλα εγω ειπα ενα γνωστο.

με την σητα ειναι ομορφο βρε....:403:

Reaction score
15.548

και αν θες οικονομικο eq..... με ενα fbq 1000(εχει και 10 μνημες)και ενα xtz analyzer μπορεις να ρυθμισεις τα δυο sub ξεχωριστα και να ασχοληθεις και με το χωρο σου ως ενα επιπεδο....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Καθαρίστηκε.
Παρακαλώ να μείνουμε στα του θέματος χωρίς προσωπικές αντεγκλίσεις

Reaction score
152

ας μην ξενχναμε και τις δυο σταθερες μου που ειναι
1) τα ηχεια μου,μια επταδα εναστρων ομνισατ
και
2) ο χωρος,που κυμαινεται στα 50τ.μ περιπου μαζι με την κουζινα (15τ.μ.)...

αν και παλιο,ειναι εργο τεχνης το γραφημα,ε;

το ζητουμενο,οπως γινεται κουβεντα και στο νημα του συντεκνου PPG ειναι οχι ποια ειναι τα καλυτερα ή πιο δυνατα,αλλα ποια θα δεσουν με τον αρμονικοτερο τροπο,και μιας δεν υπαρχει η δυνατοτητα δοκιμης ολων στο χωρο μου,κανουμε αυτη τη συζητηση...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

δυσκολο να στο πει αυτο καποιος
ισως να προτιμουσα 2 12ιντσα πασης φυσεως,και σε καμμια περιπτωση ενα κτηνος σαν το svs 13
πιστευω οτι αυτο δεν θα κολλουσε ευκολα με τα δορυφορακια σου,
αν θες (βαλε στο παιχνιδι και την earthquake)
ισως σε μπερδευω αλλα ειναι αξιολογη εταιρια

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Σπύρο επειδή τα ηχεία σου είναι μικρά τότε κοιτάς να βρεις αυτό που μπορεί εκτός από χαμηλά να ανέβει και με αξιώσεις στην περιοχή πέριξ των 100Hz χωρίς να τα κάνει @@@ χαμηλότερα.
Απ όσα έχεις βάλει μέχρι στιγμής το PB12 δεν χτυπιέται σε αυτόν τον τομέα.
Οκ,στα 140-150 κυβικά μέτρα(υποθέτω ότι το ύψος είναι πέριξ των 3 μέτρων) οι εντάσεις δεν θα περάσουν ευκολα τα 100db και λογικά το 2ο θα σε βοηθήσει σε αυτό.Πόσο;Ιδανικά 3db σε περίπτωση που μπορέσεις να τα βάλεις έτσι ούτως ώστε να μην ακυρώνει το ένα το άλλο.

Reaction score
15.548

Σπυρο 2+2 κανουν 4 και οχι 22

λοιπον:

πρεπει να δεις συχνοτικα τι παιρνεις απο τα LCR στην θεση ακροασης και να βαλεις τα sub να παιξουν εκει που πρεπει συχνοτικα.

η χρησει 2 sub ειναι ιδανικοτερη απο την αποψη οτι δεν θα εχεις την αισθηση της κατευθυντικοτητας(του ενος sub)απο αυτα,μιας και τα ηχεια ειναι μικρα και πρεπει να βαλεις ψηλα την αποκοπη στον av δλδ 100 -120hz για να δεσουν....καπου εκει θα παιζουν αυτα που εχεις....δεν ξερω ο av βεβαια εαν εχει την δυνατοτητα να κοβει ανα 5 η 10 hz και μεχρι ποσα hz

αυτο που πρεπει να κοιταξεις για μενα ειναι τα db που θες στην θεση ακροασης...χαμηλη παραμορφωση εως 10%max στο βαθυτερο χαμηλο και να κατεβαινει οσο το δυνατον πιο χαμηλα σε συχνοτητα τo(α) sub μιας και οι ταινιες θελουν χαμηλο......

τα svs που τα εχουμε φαει στην μαπα εχουν δειξει οτι πληρουν αυτα που λενε

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Σπύρο,έχεις κάνει ποτέ μέτρηση του χώρου να ξέρεις που βαδίζεις;
Θα στο θέσω αυτοκινήτιστικά:
Είναι σαν να βάλεις turbo στο αμάξι χωρίς να ξέρεις αν το κιβώτιο μπορεί να περάσει την δύναμη αυτή στο δρόμο και αν το σασί του αυτοκινήτου μπορεί να εκμεταλευτεί αυτή την έξτρα δύναμη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Eίτε καλείς κάποιον επαγγελματία(δεν ξέρω όμως κάποιον απ τα μέρη σου),είτε δανείζεσαι απο κάποιον το XTZ ROOM ANALYZER(δεν το έχω να στο έστελνα) και κάνεις κάποιες μετρήσεις μόνος σου.
Εντάξει δεν έχει ακρίβεια επαγγελματικού εξοπλισμού,αλλά είναι ένας πολύ καλός αρχικός μπούσουλας.

Reaction score
152

εστω και το παιρνω ή στην καλυτερη μου το δανεισει καποιος...
θα κανω σωστη χρηση του;

δεν ειμαι απο του "τεχνοκρατες" του ειδους...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Πανεύκολο είναι.Σαν να κάνεις μέτρηση με το μικροφωνάκι του ενισχυτή αλλά αντί για αυτόν το κάνεις στον υπολογιστή.

Φαντάσου ότι τα καταφέρνει μέχρι και ο Κεφάλας:116:

Reaction score
152

Πρόσεξε με τα δύο subs μην πάθεις αυτά που έπαθα εγώ. Που δεν δούλευαν μαζί μπροστά.
ακριβως το ιδιο μου ειπε και ο Οπποστολης,σε μια συνομιλια που ειχαμε σημερα με αφορμη μια αγγελια που τρεχει εδω μεσα,και γιατι δεν τα τσιμπαω,αλλα εγω την πιστη μου δεν την αλλαζω και τη Mirage δεν την προδιδω...
Βεβαια,το θεμα subwoofer ειναι αλλο καπελο....

Μου ειπε λοιπον οταν του εθεσα το ερωτημα για τιμη του διδυμου Ατλαντα που εχω τωρα,μου ειπε α) να προσεξω και να μη τα βαλω συμμετρικα γιατι θα εχω πιθανες ακυρωσεις, β) να προτιμησω κλειστη καμπινα....
Ομως ο χωρος ειναι δεδομενος,και αρχισα να το ξανασκεφτομαι....
Μετα απο λιγο κατεληξα πως το "Διδυμο Μπασο" οδευει προς ακυρωση,και πλεον οι επιλογες μου ηταν:
να βαλω τον Ατλαντα στο υπνοδωματιο και στο σαλονι το κλειστο SVS SB13-Ultra ή να κρατησω τον Ατλα στο σαλονι και στο υπνοδωματιο να μπει το μικρο στο ματι, SVS PB-1000.....
μια κινηση που μου εξοικονομει 1000-1100ε....

ξανα μετρησεις στο υπνοδωματιο με αλλαγη θεσης του σαμπ,συσκεψη με τον συνεργατη και φιλο μου που το φτιαχνουμε,για το αν ειναι δυνατη τοποθετηση στη νεα του θεση, και μετα απο λιγα λεπτα αποφασισα να κινηθω προς τη δευτερη και πιο σιγουρη λυση....

Reaction score
152

πειτε βρε,τη γνωμη σας πριν κλειδωσει η υποθεση και μπουν οι γυψοσανιδες....

Reaction score
152

Γιατί στο σαλόνι κλειστή καμπίνα και στο υπνοδωμάτιο ρηφλεξ?
my bad....
το SB-1000 εννοουσα...
το ΡB-1000 δε χωραει εκει που το θελω...

Timaras

Reaction score
2.178
Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που σου πρότεινε κλειστή καμπίνα ο Αποστόλης?
Ρωτάω μήπως και πάρω καμμιά πληροφορία που θα με βοηθήσει να ξεδιαλείνω το αιώνιο δίλλημα!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier