Δικάναλος ενισχυτής και ηχεία.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Δικάναλος ενισχυτής και ηχεία.

Λοιπόν συνοψίζοντας τα Adam αποκλειονται επειδή καποια μοντελα τους ειχαν "port noise". Απορω πως φτιαχνουν ηχεια οι ανθρωποι, δεν τα ακούνε πρώτα;
...
Τα άκουσες και δε σου άρεσαν;
Σε σχέση με ποιά;
Σε ποιά θέση ήταν το ρυθμιστικό των μπάσσων;
Δε σε κατακρίνω, από περιέργεια ρωτάω...

...
costas EAR εσύ έχεις ακούσει τα Focal που προτεινει ο soke_hxc; Αν ναι, ποια η γνώμη σου;
...
Η δική μου γνώμη είναι ότι τα Focal είναι μια πάρα πολύ καλή λύση στην κατηγορία τιμής που θέλεις να κινηθείς.

...
Εχω ακουσει ενεργα, και σιγουρα δινουν καλη αισθηση στον ηχο. Αλλά το μπασο τους (6,5 ιντσες νομιζω ηταν) δεν ηταν τοσο δυνατο, οσο ενα δαπέδου.
...
Ποιά έχεις ακούσει;
Τι μεγάφωνα "φόραγαν" τα ηχεία δαπέδου;
Πόσο κόστιζαν μαζί με τους ενισχυτές τους;
Γενικά μιλώντας, και όχι με σκοπό να σου κάνω τον έξυπνο, άλλο πράγμα είναι το σωστό μπάσσο και άλλο το "μπουμπουνιστό"...

...
Επίσης έχετε να προτείνετε κάποια ηχεία δαπέδου με ενισχυτή για να ακούσω και να συγκρίνω;
Αυτή τη στιγμή, όχι, δυστυχώς.
Γενικά όμως, και όχι απαραίτητα για ηχεία δαπέδου, για ρίξε και μια ματιά και προς ATC μεριά...
Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις να κάνεις και την υπέρβαση και να πας προς XTZ. (Μη φοβάσαι, βγάζουν και μικρότερα μοντέλα...)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Καποια που ακουγονται όμορφα;
...
"Όμορφη", πρέπει να ακούγεται η μουσική.
Τα ηχεία, καλό είναι να "ακούγονται" όσο το δυνατόν λιγότερο.:144:

...
Προτιμώ τα δαπεδου μιας και είναι πιο ευκολα στην τοποθετηση, δεν θα χρυσοπληρωσω τις αχρηστες βασεις και δεν θα φοβαμαι μην πέσουν στο πατωμα και χαλάσουν.
...
Έχεις κάποιο δίκιο εδώ.
Όμως, αν αγοράσεις επαγγελματικές (π.χ. από εδώ - δες και στο Thomann όμως) και όχι "χαλιεντάδικες" βάσεις, και δε θα χρειαστεί να δώσεις πολλά λεφτά και θα έχεις και κάποια "εγγύηση" στιβαρότητας.

...
'Ομως αν η διαφορά είναι μεγάλη στην ποιότητα ήχου θα προτιμήσω φυσικα τα ενεργα που μου προτεινετε.
...
Είναι, ειδικά στην κατηγορία τιμής που θέλεις να κινηθείς.
Ιδού τρεις ακόμα προτάσεις:

1. 2 Χ Focal Solo6 Be + 2 Χ Focal Sub6, στα 4.120 Ευρώ

2. 2 Χ Focal Solo6 Be + 2 Χ Focal CMS Sub στα 3.128 Ευρώ

3. 2 Χ Focal CMS 65 + 2 Χ Focal CMS Sub στα 2.762 Ευρώ

Αντίστοιχα ζευγάρια μπορείς να σχηματίσεις και με τα "κακά" Adam ή και άλλες μάρκες ηχείων...
Και τα Dynaudio μια χαρά είναι... (και με το παραπάνω:126:)

...
Είδα μερικά με room corection, και ίσως εκεί να έχετε δίκιο, εκεί ίσως κανουν την διαφορα.
Το room correction κάνει διαφορά.
Χωρίς "ίσως".:144:
Απλά, οι (αναγκαστικά) φθηνές on board πλακετούλες που έχουν τα περισσότερα οικονομικά ενεργά ηχεία, απέχουν πολύ (τουλάχιστον για την ώρα...) από τις εξειδικευμένες, και κατά κανόνα ακριβές, αντίστοιχες επαγγελματικές συσκευές. (και χωρίς να αναφέρουμε το κόστος των εξειδικευμένων μικροφώνων ρυθμίσεων...)
Εκτός εαν αποφασίσεις να τα "σκάσεις" για τα ακριβά μοντέλα των Genelec, Focal, Dynaudio, Klein + Hummel, οπότε οι διαφορές αρχίζουν να αμβλύνονται. (Με το αντίστοιχο αντίτιμο όμως...)

Reaction score
777
Κρίνοντας πάντως εσένα ως καταναλωτή δέν θα σε έσπρωχνα σε κάτι monitor.
θέλεις ένα ηχείο διαχρονικό και εμφανίσιμο.να είναι σχετικά μεγάλο σε όγκο ετσι ώστε να γεμίζει και το μάτι αλλα και το χώρο των 25 τμ που θέλεις να γεμίσεις.

οπότε θα σου πρότεινα να πάς σε κάποιες σοβαρές εταιρείες.εννοείται οτι δέν θα βιαστείς για κανένα λόγο.θα ακούσεις με την ησυχία σου όσα πιο πολλά συστήματα μπορείς και θα κρίνεις ανάλογα...
αν ο ήχος που σου αρέσει είναι ο τεχνικά σωστός - οπως αυτός που μου αρέσει εμένα π.χ. - τότε πάρε μόνιτορ.ειδάλως έχει πολλά ο μπαξές.

ρίξε μία ματιά σε αυτό πάντως...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=72698

το έχω δεί απο κοντά σε ένα μαγαζί μαζικής κατανάλωσης(sic) τύπου mediamarkt.έχει εξαιρετική κατασκευή.πραγματικά σβήνει τα αντίστοιχα b&w της κατηγορίας.
είναι ένα ωραίο, μεγάλο και σχετικά όμορφο ηχείο.με ένα καλό τρατζιστοράτο ενισχυτή κελαηδάει!!
και το xtz είναι πολύ καλό.και σε εμφάνιση και σε ήχο!
επίσης δέν είναι ανάγκη να πάρεις κάτι καινούργιο σε ενισχυτή.μπορείς να βρείς κάτι μεταχειρισμένο σε βολική τιμή.δυστυχώς δέν ξέρω μάρκες...αφήνω άλλους να σε καθοδηγήσουν.
για dac τώρα μπορείς να βρείς κάτι πολύ καλό σε μεταχειρισμένο benchmark γύρω στο 500άρικο αν δέν απατώμαι.
αλλιώς θα σου συνέστηνα ένα dac magic.όχι vdac που είναι της μόδας.απλά να σου αναφέρω το εξής απλό.με το benchmark θα μπορέσεις να συνδέσεις πάνω παράλληλα cd player και pc.επίσης διαθέτει volume.άρα μπορείς να αγοράσεις κάποιον σκέτο τελικό ενισχυτή και να έχεις σαν volume + dac το benchmark.

αυτά...κάνε μία βόλτα και άκου τίποτα.ας πούμε είδες...τα klipsh άλλοι τα αγαπάνε και άλλοι τα μισούνε.είναι περίεργο θεματάκι ο ήχος.

γενικότερα άκου και ότι επιλέξεις στείλτο εδώ να στο εγκρίνουμε πρίν το τσιμπήσεις.

αν πάλι καταλήξεις σε μόνιτορ...τα παιδιά σε κάλυψαν σε βέλτιστες επιλογές...:137:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Λοιπόν συνοψίζοντας τα Adam αποκλειονται επειδή καποια μοντελα τους ειχαν "port noise". Απορω πως φτιαχνουν ηχεια οι ανθρωποι, δεν τα ακούνε πρώτα;
...
Έλα ντε!
Λες να τα "μετράνε" μόνο;:143::135::143:

Καλή τύχη στις επιλογές σου.:107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.813

είναι σφάλμα να ακούς το 6,5'' στο χώρο ενός μαγαζιού που είναι πχ 150 τμ με άλλα 100 ζευγάρια ηχείων δίπλα και να βγάζεις συμπέρασμα για το μπάσο του.

σε τέτοιους χώρους είναι λογικό το γούφερ να κουνιέται μπρος πίσω σα κομπρεσέρ με τσιτωμένα τα μπάσα στο τέρμα μπας και βγει κάτι, και να μη βγαίνει τίποτα απολύτως.

όμως, στο δωμάτιό σου, παίζει αλλιώς.

τέλος, ένα (μικρό στο μάτι) ηχείο βάσης είναι πολύ πιο πιθανό να παίξει σωστά στο χώρο σου από ένα (μεγάλο στο μάτι) ηχείο δαπέδου. διότι, αν τα μπάσα αρχίσουν να βαράνε όπως νά'ναι, είναι (λίαν επιεικώς) ασυμμάζευτα...

τα φοκαλ είναι μια χαρά ηχεία, όπως όλα τα παραπάνω. μικροδιαφορές στην κατασκευή του εξωτερικού αυτιού σου αλλά και στην ευαισθησία του "αισθητήρα σου" στα άκρα του φάσματος (μήπως έχεις τσεκάρει την ακοή σου;) είναι πιο σημαντικές για την επιλογή του τελικού προϊόντος που θα σου αρέσει...

Reaction score
0

Φίλε μου για τα Adam τι να πω, έχει βουήξει το internet. Αν βγάζουν ηχεία χρησιμοποιώντας μόνο προγραμμα και μετρητικά μηχανήματα και τελικά το προιον έχει πρόβλημα (βλέπε port noise) τότε ας αλλάξουν πρόγραμμα ή ας καθόταν κάνα μήνα να τα ακούσουν πριν τα βγάλουν στην παραγωγή. Μου φαίνεται απαράδεκτο.

Λοιπόν συνοψίζοντας η βόλτα στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε. H αγορά της ήταν μικρή και άδεια.

Στο Mediamarkt ήταν λες και μπήκαν ληστές την προηγούμενη, δεν είχε πραγματικά τίποτα.

Στο ένα Saturn είχε τα Crystal Audio TX2, δεν μου άρεσαν, ήταν "'άδεια". Για κάποιο λόγο σταμάτησαν τα ΤΧ3 τα οποία φαντάζομαι θα ήταν σαφώς καλύτερα. Κρίμα και ήθελα να στηρίξω ελληνική εταιρεία. Στο νέο Saturn είχε τα Dali Concept 6 τα οποία έπαιζαν με έναν φτηνό Denon ενισχυτή και βγάζαν έναν πανέμορφο ήχο. Τα KEF iq90 με έναν marantz του 500άρικου, τα οποία δεν ακουγόταν με τίποτα. Και ένα ακόμη ζευγάρι το οποίο και πάλι δεν ακουγόταν. Το παλικάρι εκεί μου είπε πως δεν είχαν τους κατάλληλους, δυνατούς, ενισχυτές για να παίξουν. Συν τοις άλλοις αγόραζες μόνο το εκθεσιακό κομμάτι! Είναι λέει πολιτική της εταιρείας, παναγία μου τι μπανανία είναι αυτή. Η πλάκα είναι πως σε κάνα μήνα μπορεί να απολύσουν το παλικάρι, επειδή δεν κάνουν πωλήσεις. Ε πως να κάνουν ήμαρτον.

Την Bon Audio δεν την βρήλα ανοιχτή, επικοινώνησα μαζί τους όμως δεν το σήκωνε κανείς. ο Στολας δεν είχε ηχεία από αυτά που προτίνατε και δεν πέρασα καθόλου.

Μια στάση στον Νακα για να ακούσω τα Yamaha. Ενισχυτής s2000 με ηχεία τα Soavo 1. Παιδιά εκεί κατάλαβα τι εννοούν τα περιοδικά έλεγχος και ουδετερότητα. Τι να λέμε τώρα. Ο ενισχυτής επιλέχθηκε σε unbalanced σύνδεση με το cd player CD2000 μιας και αυτό που με ενδιέφερε να αγοράσω ήταν ο s1000. Ο ήχος από ότι μου είπε το παλικάρι, δεν άλλαζε έτσι. Ο ενισχυτής πανίσχυρος, δεν ίδρωνε και τα ηχεία, ενώ ο χώρος ήταν μεγάλος και γεμάτος ηχομόνωση και ηχοαπορόφηση νομίζω, παίζαν αρκετά δυνατά χωρίς παραμορφώσεις. Τότε λέω άξιζε η βόλτα. Αργότερα βάζουμε και τα ενεργά HS80, άστρωτα, μερικών ημερών και ολοκαίνουργια. Πραγματικά απογοήτευση. Η ίδια σύνδεση με το cd2000 αλλά άκουγα παράσιτα, ο ήχος ποιο φτωχός.. το μπάσο να το νοιώθεις στις πατούσες σου, αλλά μη ελεγχόμενο. Γενικά μετά από την εμπειρία με τα Soavo 1 δεν παλευόταν με τίποτα. Το μόνο που με έβαλε σε σκέψεις είναι πως τα Dali σου δίναν μια ποιο όμορφη "live" να το πω αίσθηση, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το περιγράψω. Αλλά κατά τα άλλα δεν συγκρινόταν με τίποτα με τα Soavo.

Τελευταία στάση οριακά στο Orpheus Audio. Οριακά γιατί είδα και έπαθα για να τους βρω. Ο χρόνος 3 η ώρα, ώρα που έκλεινε το κατάστημα. Όμως οι άνθρωποι κάθησαν υπομονετικά για ακροάσεις μέχρι τις 4! Αυτός που με εξυπηρέτησε απίστευτος τύπος. Του είπα τι ήθελα, μου εξήγησε πως πρέπει να κινηθούμε σε μικρά ηχεία βάσης ή δαπέδου. Πρώτα κάποια βάσης της Triangle, με ενισχυτή που δεν θυμάμαι. Δεν μου άρεσε στα χαμηλά, αλλάζει το ηχείο με Triangle δαπέδου. Κάποια ασάφεια στα δυνατά περάσματα και αλλάζει ο ενισχυτής με τον Naim 5i και ο ήχος στρώνει, αλλά οι φωνές ακούγονται "κάπως ανδρικές". Αλλάζουν τα ηχεία με τα System Audio 1550 και όλα καλά στα κομμάτια που ακούσαμε. Βάζω όμως prodigy και διαπιστώνω πως κάποιοι χαμηλοί ήχοι δεν ακούγονται καθόλου. Δεν κατέβαινε χαμηλά και καλά έκανε, επειδή όπως είπε το παλικάρι μέσα στο μικρό μου δωμάτιο το πράγμα θα γινόταν χειρότερο. Λίγο ένα προβολάκι που με χτυπούσε στο πρόσωπο και με είχε ζαλίσει, λίγο η ώρα που είχε πάει 4 και αποφάσισα πως πρέπει να αφήσω τους ανθρώπους να ξεκουραστουν. Φοβεροί πάντως, είμαι σίγουρος πως αν έχεις χρόνο και χρήμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι που να σου αρέσει.

Ενεργά λοιπόν δεν άκουσα. Τα ΧΤΖ μου φαίνονται μια χαρά, έχω διαβάσει φίλε μου γι αυτά. Και είναι στα λεφτά μου.

Οι σκέψεις μπερδεμένες, δεν ξέρω αν και πως θα μπορούσατε να βοηθήσετε. Μάλλον πρέπει να κανονίσω ένα ταξιδάκι για μερικές μέρες Αθήνα, μόνο έτσι θα βγάλω άκρη. Όμως ο χρόνος λίγος και ίσως να τα καταφέρω στις διακοπές του Πάσχα, οι οποίες, μου φαίνονται μακριά.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, ελπίζω να μην σας κούρασα.

Reaction score
2

φιλε μου με το κασερι που διαθετεις ,και συγχωραμε δεν διαβαζασα ολα τα προηγουμενα αλλα τα αρχικα για να μπω στο νοημα θα σου προτεινα να παρεις μεταχειρισμενα πολλαπλασιας αξιας αλλα σε αριστη κατασταση

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529