Δικάναλος ενισχυτής και ηχεία.

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Έχω στην διάθεση μου 2-3.000 ευρώ και θα ήθελα να αγοράσω ένα δικάναλο ηχοσύστημα (δικάναλος ενισχυτής, ηχεία δαπέδου και DAC). Όσο ποιο χαμηλά κινηθούμε στην τιμή τόσο καλύτερα.

Μέσα στις γιορτές σκέφτομαι να πεταχτώ Θεσσαλονίκη για να ρίξω μια ματιά.Οπότε θα ήταν ακόμη καλύτερο αν μπορούσατε να προτείνετε και κάποια καταστήματα για ακρόαση.

Θα σας παρακαλούσα αν είναι εύκολο να μου κάνετε τις προτάσεις σας τεκμηριωμένα έτσι να μπορέσω να βγάλω μια άκρη για το που θα κινηθώ.Διάβασα το forum και είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις για ενεργά ηχεία, ψηφιακούς ενισχυτές και ότι άλλο σας περάσει από το μυαλό. Μου γυάλισαν οι harman kardon 990 και yamaha που έχει στις τελευταίες σελίδες. Το μόνο πρόβλημα είναι πως αν και μου αρέσουν τα ηχεία ΧΤΖ δαπέδου με τον αντίστοιχο ενισχυτή, είναι απίθανο να τα ακούσω εκτός Αθηνών.

Ο χώρος είναι 3,5*7=25 τετραγωνικά, η απόσταση ακρόασης 3 μέτρα.Τα ηχεία θα μπουν στην μια πλευρά του τοίχου στην γωνία και εγώ θα κάθομαι στην απέναντι, οπότε θα προτιμούσα να έχουν bass reflex μπροστά.

Σας ευχαριστώ και καλές γιορτές.

Reaction score
4
Απάντηση: Δικάναλος ενισχυτής και ηχεία.

Καλησπέρα ,

Αν δεν έχεις ακούσει Klipsch ? με τα λεφτά που διαθέτεις παίρνεις πολύ ωραία ηχεία .Και με τα υπόλοιπα 1000 παίρνεις ένα πολύ καλό ενισχυτή και Dac.Αν έχεις την δυνατότητα να πας να τα ακούσεις κάπου θα πάθεις πλάκα. Τώρα Τώρα για ενισχυτή και Dac δεν σου προτείνω κάτι γιατί δεν ξέρω πολλά πράγματα.

http://www.audioshow.gr/index.php?p...id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=65

99DB ευαισθησία δύσκολα θα βρεις

Reaction score
0

Καλησπέρα ,

Αν δεν έχεις ακούσει Klipsch ? με τα λεφτά που διαθέτεις παίρνεις πολύ ωραία ηχεία .Και με τα υπόλοιπα 1000 παίρνεις ένα πολύ καλό ενισχυτή και Dac.Αν έχεις την δυνατότητα να πας να τα ακούσεις κάπου θα πάθεις πλάκα. Τώρα Τώρα για ενισχυτή και Dac δεν σου προτείνω κάτι γιατί δεν ξέρω πολλά πράγματα.

http://www.audioshow.gr/index.php?p...id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=65

Τα έχω ακούσει και δεν μου άρεσαν φίλε μου. Έχουν όμως πραγματικά ιδιαίτερο ήχο. Επιπλέον έχουν το bass reflex πίσω.. οπότε δεν βολεύει.

Reaction score
4

Ναι δεν εχουν αλλα δεν ηθελα να σου προτεινω rb-81 γιατι ηθελες κολονες.Εμενα με εχει κανει klipsch πρεζακι ενας φορουμηστας και δεν ξεκολαω....παντος ειναι πολυ οραια ηχεια κατα την γνομη μου και τα γουστα μου γιατι λατρεβω τις κορνες τους και την ποιοτητα κατασκευης τους.

Ειχαι πει και ενας αλλος εδω μεσα If you go klipsch you never go back :609:

Μια ακόμα πρόταση με bass reflex κατά τα ακούσματα μου πάντα.Τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση τα KEF. Σκέψου ότι με κάτι 30 χρόνων μεγάλωσα και ποτέ δεν με άφησαν παραπονεμένο ακόμα και σήμερα που πάω στον πατέρα μου και τα ακούω τρελαίνομαι ..http://www.audioshow.gr/index.php?p..._id=2&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Reaction score
4

Καλησπέρα ,

2.080 τα rf-63 !!! τρελαθηκαν?

Απο Γερμανια
http://www.schlauershoppen.de/de/La...+bZwH96E=UJxrE9tt/Do=3LfEO1wKs2U=pwASg1R6j6s=

Για ηλιθιους μας περναει ο αντιπροσωπος?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Λίγα ηχεία δαπέδου εχουν το bass reflex μπροστά.

Mιά λύση είναι αυτά που το έχουν στο κάτω μέρος.

Αυτής της κατηγορίας τα ηχεία θα τα οδηγήσουν με άνεση και ο Harman και ο Yamaha.

Oσο για τήν Θεσσαλονίκη μπορείς να πας στην spectra (Oλγας και Καλλιδοπούλου) και στα ΜediaMarkt -Public.Δεν ξέρω τι demo έχουν αυτη τη στιγμή αλλά θα πάρεις μια ιδέα.

Σε ποιά πόλη είσαι?

Reaction score
1.651

Άλλη μια λύση είναι αυτά :
http://www.techradar.com/reviews/au...and-av-speakers/mission-elan-e34-99862/review
που δεν έχουν bass reflex , αλλά εκτονώνουν με τη χρήση τριών παθητικών γούφερ .

Mission Εlan e-34 ( ή/και Esprit e-54). Τα έχει ακούσει κανείς ?

Reaction score
0

Αυτής της κατηγορίας τα ηχεία θα τα οδηγήσουν με άνεση και ο Harman και ο Yamaha.

Oσο για τήν Θεσσαλονίκη μπορείς να πας στην spectra (Oλγας και Καλλιδοπούλου) και στα ΜediaMarkt -Public.Δεν ξέρω τι demo έχουν αυτη τη στιγμή αλλά θα πάρεις μια ιδέα.

Σε ποιά πόλη είσαι?
Ωραία ηχεία φαίνονται. Ποιον ενισχυτή προτίνεις;

Θα μπορούσα να τα ακούσω στα καταστήματα αυτά;

Ξάνθη είμαι

Reaction score
0

Άλλη μια λύση είναι αυτά :
http://www.techradar.com/reviews/au...and-av-speakers/mission-elan-e34-99862/review
που δεν έχουν bass reflex , αλλά εκτονώνουν με τη χρήση τριών παθητικών γούφερ .

Mission Εlan e-34 ( ή/και Esprit e-54). Τα έχει ακούσει κανείς ?
Πολύ περίεργα ηχεία. Θα μπορούσα να τα ακούσω και αυτά κάπου στην Θεσσαλονικη; Έχεις υπόψη τιμές; Προτείνεις κάποιον ενισχυτή με τα ηχεία αυτά;

Reaction score
0

Το forum σας είναι τεράστιο και ευχαριστώ για τις πληροφορίες που λαμβάνω καθημερινά. Με προβληματίζει όμως που γράφετε τόσα ωραία και κατατοπιστικά άρθρα αλλά δεν λετε το τι γινετε στην πράξη. Μήπως φοβάστε για να μην σας κατηγορήσουν για διαφημιση; Όποιος θέλει ας μου στειλει και τις προτασεις του με προσωπικο μηνυμα. Να σας θυμισω πως ψάχνω για ηχεία και για ενισχυτη.

Οι τιμές ας είναι και 1000 ευρώ αν πιστεύετε πως από την εμπειρία σας δεν θα κερδίσω κάτι αισθητά καλύτερο αν δώσω περισσότερα.

Επίσης διάβασα για τους νέους ενισχυτές που φαίνεται να είναι το μέλλον τους Hypex. Αλλά άλλοι διαφωνούνε, έχω μπερδευτεί. Παντως με 320 ευρώ θα ήταν ωραίο να πάρω τόσα πολλά watt, αχρειαστα να ναι :103: Δηλαδή τα Canton με τον Hypex θα ήταν καλή λύση; Που μπορώ να ακούσω αυτούς τους ενισχυτές Θεσσαλονίκη;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.813

πρόσθεσε στις επιλογές σου και αυτό κι αυτό.

τέλος, αν αντέχεις λίγο παραπάνω, όρμα σε αυτό κι αυτό, φτιάχνουν ένα ωραιότατο ζευγάρι....

Reaction score
2

Συγγνωμη, αλλα μιας και βλεπω πως τον πατε τον ανθρωπο σε αυτοενισχυόμενα μονιτορς δε γινεται να μην προτείνω αυτα:

http://www.dv247.com/studio-equipment/focal-cms-65-powered-reference-monitor--62340

Η τιμή είναι για 1 κομματι (1280 ειναι η τιμη για το ζευγαρι κ απο τον εδω αντιπροσωπο) και αν θες παιρνεις και το cms sub με αλλα 700 περιπου ευρω.
Ενισχυτη δε χρειάζεσαι, ενα dac+preamp (καποια rme/motu/metric halo καρτα ηχου πχ ή καποιο dac της audio-gd) θα σε εβγαζε ασπροσωπο με ενα πολύ ισορροπημένο σύστημα στουντιακού επιπέδου με 2 χιλιαρικα. Με 3 εχεις κολλησει και το σαμπ κ ενα πολυ καλο dac και εισαι καλυμενος για πολύ καιρο...

Τα focal δε τα προτεινω ετσι στην τυχη, τα εχω σπιτι μου εδω και μισο χρόνο. Κατέληξα εκεί μετα απο ΠΑΡΑ πολυ ψαξιμο και αφου τα ακουσα και τα συνεκρινα με πολύ ακριβότερα (καλα για adam, genelec κλπ στις ιδιες τιμες δε το συζητώ, δεν υπάρχει συγκριση. Για τα αυτιά μου τουλαχιστον)

Καλο ψαξιμο :)

Reaction score
0

Ωραία ηχεία αυτα που δειχνεις Κωστα και Soke. Αλλά μήπως είναι μικρά για τα λεφτά τους, τα οποία πλησιάζουν οριακά το όριο τιμής των 3000 ευρώ και το ξεπερνάνε; Επίσης μερικά από αυτά έχουν bass reflex πίσω. Πως θα διαλέξω κάποιο από αυτά; Υπάρχουν κάπου για να τα ακούσω Θεσσαλονίκη; Τι λέτε για τα πρώτα στο sales rank του Thomman Yamaha HS80M που έρχονται και ποιο φτηνά; Έχουν μεγάλη διαφορά;

Reaction score
2

Τα συγκεκριμενα yamaha κοντευουν να γινουν κλασσικα. Ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους αλλα για μένα ειναι αρκετα σκαλιά χαμηλότερα. Το ξερω γιατι οταν ξεκινησα το home studio επαιζα με τα tascam vl a5 και ενας γνωστος μου με τα hsm80. Και τα 2 μονιτορς ειναι πολυ καλα για 250-350ε αλλα με τα focal .. παιζεις αλλη μπαλλα :)
Το καλο με τα yamaha (οπως σε μεγαλυτερο βαθμο και τα ns-10) ειναι οτι εχουν χρωματισμο και ελαττωματα στεροφωνικου συστηματος σπιτιου, οποτε αρκετοι βρισκουν οτι αν καταφερουν να κανουν τη μιξη τους να ακουγεται καλα σε αυτα, θα ακουγεται παντου καλα :116:

Το καλυτερο που χεις να κανεις παντως ειναι να πας σε καποιο μαγαζι στο κεντρο που τα εχει ολα και να τα ακουσεις απο κοντα.
Τσεκαρε κ reviews απο διαφορα φορουμς (gearslutz κλπ)..

Τα μονιτορς που προτεινει κ ο Κωστας απο πανω ειναι ολα τους αξιολογα και γνωστα. Τα ειχα στη λιστα μου (αυτα οπως κ πολλα αλλα απο 600-1500ε) οταν εψαχνα για μονιτορς και τελικα κατεληξα στα CMS.
Μοναδικη εξαιρεση τα Κ+Η 300! Αν οντως αντεχεις να πας στα 4000 για ηχεια (η τα βρεις μεταχειρισμενα) αξιζουν κ με το παραπανω. Σε λιγο που θα γινω πλουσιος και διασημος παραγωγος, αυτα θα παρω :107:

Πολυ καλο ηχειο επισης ειναι και το Solo 6 BE της φοκαλ, λιγο ακριβοτερο απο το CMS (1450 νομιζω) με ιδια ποιοτητα αλλα λιγο πιο hifi ηχο. Ειχε λιγο "μουσικοτητα", "χροιες" κλπ κλπ - βρηκα κ τις μεσαιες του λιγο .. bumped. Θα το ηθελα σιγουρα για το σαλονι μου αλλα για στουντιακη χρηση προτιμησα το cms.

Οσον αφορα τωρα το μεγεθος (6.5'') το σκεφτομουν κ εγω. 1250ε για 2δρομο ηχειο με 6.5αρι driver??
Μεχρι που πηγα σε ενα "focal demo day" που διοργανωνε ο εδω αντιπροσωπος και ακουσα τι κανουν. Ειναι το καλυτερο 6.5'' ηχειο που εχω ακουσει ποτε! Κατεβαινει στα 45hz και εγω τουλαχιστον, δε νιωθω οτι μου λειπει το sub. Αν στο μελλον πεσει η τιμη του κ ψηθω, δεν αποκλειω να το χτυπησω βεβαια!

Το καλο με τα μονιτορς παντως γενικοτερα ειναι οτι "ψωνιζεις" περισσοτερα κιλα ποιοτητας για ενα κλασμα του κοστους ενος αντιστοιχων δυνατοτητων ηχειου hi end μαρκας.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας παιδιά. Που θα μπορούσα να τα ακούσω Θεσσαλονίκη; Θα είμαι εκεί το Σαββατοκύριακο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.813

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας παιδιά. Που θα μπορούσα να τα ακούσω Θεσσαλονίκη; Θα είμαι εκεί το Σαββατοκύριακο.
στην αθήνα σχεδόν όλα υπάρχουν, αλλά στο σαλόνικα μπιτς δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.

δυστυχώς, την καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, τα Κ+Η δηλαδή, δε μπορείς να τα ακούσεις, απ'όσο ξέρω δε τα έχει εδώ στη σαλονίκη ο Νάκας, τουλάχιστον έτσι μου είχε πει τελευταία φορά που ρώτησα πέρσι (χε χε χε), αλλά αν θες ρίξε ένα τηλ, μπορεί και να τα έφερε.

τώρα για τα υπόλοιπα, κάποια θα βρεις στη μια άκρη της πόλης, και κάποια στην άλλη, αλλά θα πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να βρεις ντέμο τα περισσότερα από αυτά. Αυτά που ξέρω είναι Bon sudio και Στόλλας, που είναι "must" για επίσκεψη (ο ένας στην είσοδο της πόλης από αθήνα, κοντά στο Μύλο, κι ο άλλος στο τέρμα στα κωσταντινουπολίτικα), μαζί με το Νάκα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.813

όσο για στάθμες, θα πάθεις πλάκα με το τι στάθμες σηκώνουν αυτά τα "μικρά" στο μάτι, αλλά μεγάλα στον ήχο "ηχειάκια"...

Reaction score
0

Λοιπόν συνοψίζοντας τα Adam αποκλειονται επειδή καποια μοντελα τους ειχαν "port noise". Απορω πως φτιαχνουν ηχεια οι ανθρωποι, δεν τα ακούνε πρώτα; Υπαρχουν κάποια άλλα που πρέπει να προσεχω; costas EAR εσύ έχεις ακούσει τα Focal που προτεινει ο soke_hxc; Αν ναι, ποια η γνώμη σου;
Εχω ακουσει ενεργα, και σιγουρα δινουν καλη αισθηση στον ηχο. Αλλά το μπασο τους (6,5 ιντσες νομιζω ηταν) δεν ηταν τοσο δυνατο, οσο ενα δαπέδου.
Επίσης έχετε να προτείνεται κάποια ηχεία δαπέδου με ενισχυτή για να ακούσω και να συγκρίνω; Καποια που ακουγονται όμορφα; Προτιμώ τα δαπεδου μιας και είναι ποιο ευκολα στην τοποθετηση, δεν θα χρυσοπληρωσω τις αχρηστες βασεις και δεν θα φοβαμαι μην πέσουν στο πατωμα και χαλάσουν. 'Ομως αν η διαφορά είναι μεγάλη στην ποιότητα ήχου θα προτιμήσω φυσικα τα ενεργα που μου προτεινετε. Είδα μερικά με room corection, και ίσως εκεί να έχετε δίκιο, εκεί ίσως κανουν την διαφορα. Ευχαριστω για την υπομονη σας.
Αυριο θα επικοινωνησω με τα καταστήματα που μου προτεινατε, για να δω τι θα μπορεσω να ακούσω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529