Δικαναλος ενισχυτης με DAC

Reaction score
2.288
Εάν εν τέλει επιλέξω τον cambridge cxa 80 που έχει pre outs,θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προενισχυτης με ενσωματωμένο dac και βάζοντας απλά εναν τελικό έχουμε και την δύναμη την οποία χρειαζόμαστε;
Μην ξεκινησεις αναποδα. Πρωτα αγορασε τελικο και μετα κοιτα για τα υπολοιπα (οχι τιποτε αλλο αλλα για να μπορεσεις να δεις και ποση διαφορα κανει το καθε ενα απο αυτα που αναβαθμιζεις και να διαπιστωσεις και μονος σου τι αξιζει και τι οχι).

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.529
Με μικρή υπέρβαση υπάρχει αυτή η επιλογή: https://advance-acoustic.com/fr/elements-hifi/preampli/18-x-preamp, με τελικό τον https://advance-acoustic.com/fr/elements-hifi/ampli-puissance-stereo/21-x-a160 Έτυχε να τύχω σε επίδειξη και κατόπιν, δοκιμαστικά συγκρίθηκε στον χώρο μου με τον C.A. μου. Επί τόπου έμεινε στο σύστημα έκτοτε.
Αυτό που απολμβάνω είναι πλήρες ηχόχρωμα σε οποιαδήποτε ένταση, ακόμη και στην χαμηλότερη. Και με απαιτητικά σε βατ ηχεία (klipsch rf 62 II).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
Σκεφτομαι εναν ενισχυτη ο οποιος να μου δινει εννοειται καλυτερο(καθαρο) ηχο απο αυτον που εχω
Δυστυχώς όμως, δεν είναι ο ενισχυτής το πρόβλημα σε αυτό που ακούς, αλλά ο χώρος. ;)

Από ηχεία έχω 4 ζεύγη.

Wharfedale xarus 5000
Wharfedale diamond 9.3
taga harmony platinum f 120
azur b40
Τελικά ποια ηχεία θες να ακούς σε δικάναλο; Όλα;:D

Γιατί είμαι ο μόνος που δε καταλαβαίνω τίποτα;:p

Reaction score
2
Δυστυχώς όμως, δεν είναι ο ενισχυτής το πρόβλημα σε αυτό που ακούς, αλλά ο χώρος. ;)

Τελικά ποια ηχεία θες να ακούς σε δικάναλο; Όλα;:D

Τα f-120

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
Τες πα, πες ακριβώς τα εξής: (με ακρίβεια χιλιοστού οι αποστάσεις)

1. Τις 3 διαστάσεις του χώρου ακρόασης
2. Απόσταση ακρόασης
3. Απόσταση μεταξύ των ηχείων
4. Απόσταση του κέντρου της πρόσθιας μπαφλας του ηχείου από τον πλαϊνό και από τον πίσω τοίχο.

Ένα σχεδιάγραμμα του χώρου είναι πάντα χρήσιμο.

Τα ηχεία τα έχεις στρίψει έτσι ώστε να σε κοιτάνε στην ευθεία όταν κάθεσαι στη θέση ακρόασης;

Και μερικές ακόμα ερωτήσεις:

1. Μπορείς να μετρήσεις RT 60 του χώρου;
2. Κάνεις ισοσταθμιση στα ηχεία;
3. Τι μουσική ακούς και σε τι στάθμες;
4. Τι σε ενοχλεί στον ήχο;
5. Θες να πουλήσεις όλα τα ηχεία που έχεις; Ή τα κάνεις συλλογή;
6. Σου αρέσει η ιδέα του σαμπ;

Last edited:

Reaction score
7.110
απο την στιγμη που θα ακους με δυο ηχεια,δεν χρειαζεσαι τον πολυκαναλο,εστω και σαν προενισχυτη. Ξεκινα της διαδικασια να πουλησεις τα πολλα ηχεια και τον ενισχυτη σου (1700) και οταν ξεκαθαρισεις με αυτα,βλεπεις ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις συνολικα (ισως δωσεις πανω απο 1000 ευρω αν πουληθουν ολα τα αλλα).
Απαντησε ομως και στα ερωτημα του Costas Ear,ειναι πολυ χρησιμες οι απαντησεις.

Reaction score
2
14,5 ττ το δωμάτιο
2,5μ απόσταση ακρόασης
1.70 η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους
0,7 μ απόσταση πλάτη ηχείου με τοίχο
1,04 από την φατσα με τον τοίχο.
Αριστερό ηχείο από πλαϊνό τοίχο 0,77μ
Δεξί >> 1,10μ
Τα ηχεία είναι πολύ ελαφρώς στραμμένα προς τα μέσα
Δεν με ενοχλεί κάτι στον ήχο απλά ήθελα λίγη ακόμη ποιότητα γι αυτό και σκέφτηκα να αγοράσω έναν ολοκληρωμένο
Από μουσική ακούω αρκετά είδη, από r&b μέχρι Celine Dion.
Απο τα ηχεία μου θα έδινα μόνο τα wharfedale xarus 5000 για το λόγο ότι δεν έχω χώρο για να τα κρατήσω. Επειδή είμαι από φτωχή οικογένεια (όπως πολλοί από εμάς) εφτυσα αίμα για τα αποκτήσω και δεν θέλω να δώσω ούτε τον ενισχυτή ούτε τα Diamond . Μένω πραγματικά έκπληκτος με το ενδιαφέρον σας. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
2.288
14,5 ττ το δωμάτιο
Οι διαστασεις του δωματιου ειναι το μηκος το πλατος και το υψος. Σε μετρα και εκατοστα.
Γραψε δηλαδη (Πλατος: #,## Μηκος: #,## Υψος: #,##)
Τις αποστασεις των ηχειων απο τον τοιχο μετρησε τις απο το κεντρο της προσοψης του ηχειου.

Reaction score
7.110
Απο τα ηχεία μου θα έδινα μόνο τα wharfedale xarus 5000 για το λόγο ότι δεν έχω χώρο για να τα κρατήσω. Επειδή είμαι από φτωχή οικογένεια (όπως πολλοί από εμάς) εφτυσα αίμα για τα αποκτήσω και δεν θέλω να δώσω ούτε τον ενισχυτή ούτε τα Diamond . Μένω πραγματικά έκπληκτος με το ενδιαφέρον σας. Σας ευχαριστώ και πάλι.
ολοι αγαπαμε τα "παιχνιδακια" μας,αλλα τι νοημα εχει να κρατας συσκευες που δεν χρησιμοποιεις,χανουν την αξια τους ακομα και αν δεν τα δουλευεις και φυσικα με την πωληση τους,θα μπορεσεις να μαζεψεις χρηματα για να αποκτησεις κατι καλυτερο που θα αγαπησεις και περισσοτερο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
2,5μ απόσταση ακρόασης
1.70 η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους
Τα ηχεία είναι πολύ ελαφρώς στραμμένα προς τα μέσα
Προς το παρόν, για δοκιμή βρε αδερφέ, φτιάξε έτσι τις αποστάσεις, ώστε όσο ακριβώς απέχει το κέντρο του τουιτερ του ενός ηχείου από το κέντρο του τουιτερ του άλλου ηχείου, τόσο ακριβώς να απέχει το κάθε τουιτερ από τη μύτη σου, όταν κάθεσαι στη θέση ακρόασης.

Επίσης, στρίψε προς τα έσω το κάθε ηχείο, τόσο, ώστε να σε βλέπει στην απόλυτη ευθεία το ηχείο, φάτσα κάρτα.

Μόλις τα στήσεις έτσι, κάτσε και άκουσε 2 ώρες μουσική, και πες μας τα συμπεράσματα από τις ακροάσεις.

Δώσε και φωτός.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
Ωραιότατος είναι ο χώρος σου για ήχο, μόνο ένα μικρό πρόβλημα έχεις στους 120 κύκλους, τίποτα ιδιαίτερο, που εύκολα εξουδετερώνεται.

Αυτό θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο. ;)

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.261
Ωραιότατος είναι ο χώρος σου για ήχο, μόνο ένα μικρό πρόβλημα έχεις στους 120 κύκλους, τίποτα ιδιαίτερο, που εύκολα εξουδετερώνεται.

Αυτό θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο. ;)
Η online αναλυση χωρου ειναι δωρεαν ή ζητας φακελακι με πμ?
Να στειλω data ή εχει ουρα?
Χιλιαρικο η επισκεψη και τζαμπα online? Και διαδιδεις και οτι δε χρειαζονται ακροασεις. Δεν το τρεχεις σωστα το μαγαζι μαστορα. Λουκετο προβλεπω.
Ο αλλος γιατρος κανει μετρησεις μεσω skype ?
Γιατι με τον τιμοκαταλογο που αναρτησατε προχτες, μας κοψατε τα ποδια.

:lol:

Last edited:

Reaction score
30.455
Τες πα, πες ακριβώς τα εξής: (με ακρίβεια χιλιοστού οι αποστάσεις)

1. Τις 3 διαστάσεις του χώρου ακρόασης
2. Απόσταση ακρόασης
3. Απόσταση μεταξύ των ηχείων
4. Απόσταση του κέντρου της πρόσθιας μπαφλας του ηχείου από τον πλαϊνό και από τον πίσω τοίχο.

Ένα σχεδιάγραμμα του χώρου είναι πάντα χρήσιμο.

Τα ηχεία τα έχεις στρίψει έτσι ώστε να σε κοιτάνε στην ευθεία όταν κάθεσαι στη θέση ακρόασης;

Και μερικές ακόμα ερωτήσεις:

1. Μπορείς να μετρήσεις RT 60 του χώρου;
2. Κάνεις ισοσταθμιση στα ηχεία;
3. Τι μουσική ακούς και σε τι στάθμες;
4. Τι σε ενοχλεί στον ήχο;
5. Θες να πουλήσεις όλα τα ηχεία που έχεις; Ή τα κάνεις συλλογή;
6. Σου αρέσει η ιδέα του σαμπ;
Ας φτιάξουν επιτέλους οι διοικούντες το site ένα σχετικό ερωτηματολόγιο ,η συμπλήρωση του οποίου θα είναι υποχρεωτική κατά τη διαδικασία εγγραφής σε αυτό!:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
Η online αναλυση χωρου ειναι δωρεαν
Ναι, από ένα σωρό προγράμματα, τα οποία είναι .. δωρεάν! ;)

Και τα υπόλοιπα, τα έχω ήδη αναρτήσει σε θρεντς, το διάβασμα των οποίων, επίσης, είναι ..δωρεάν!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
Με ενα simulation που εκανα στο REW βελτιωνεται παρα πολυ με την προσθηκη ενος sub.
Σωστά, είναι η ερώτηση Νο.6 του ποστ #26, η οποία δεν απαντήθηκε.;)

Και θα πρέπει να στρώσει με το σαμπ τους 40 και 50 κύκλους, με ανάλογη τοποθέτησή του από τους δύο τοίχους, με κρος στους 60. Οπότε, πιάνει και τις 3 βασικές συχνότητες ιδιοσυντονισμου του χώρου. ;)

(Με σμπιρ, που δεν υπολογίζει το ριου, φαντάσου!)
[DOUBLEPOST=1492176900][/DOUBLEPOST]
Ας φτιάξουν επιτέλους οι διοικούντες το site ένα σχετικό ερωτηματολόγιο ,η συμπλήρωση του οποίου θα είναι υποχρεωτική κατά τη διαδικασία εγγραφής σε αυτό!:D
Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό, το πόσο ανόητο είναι να προτείνει κανείς ενισχυτές ή άλλα μηχανήματα, χωρίς να γνωρίζει τα ηχεία ή το χώρο.

:p

Reaction score
30.455
Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό, το πόσο ανόητο είναι να προτείνει κανείς ενισχυτές ή άλλα μηχανήματα, χωρίς να γνωρίζει τα ηχεία ή το χώρο.

:p
Και πάνω που ήμουν έτοιμος να απαντήσω σε αυτή σου την απορία:

...γιατί ,αυτοί που πρότειναν λύσεις νομίζεις πως κατάλαβαν κάτι?:p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp