Διπολα ηχεια

Reaction score
1.187
Απάντηση: Διπολα ηχεια

Παίζω με 5.1
Τα άλλα ηχεία είναι: κύρια L - R τα DM602 και κεντρικό το CC6
Μόνο το sub είναι Klipsch.

Μήπως πρέπει να βάλω από μια κόρνα Motorolla από πάνω τους να πάρω λίγα πρίμα;
Πω πω τι είπα τώρα ε;
Ιεροσυλία αυτό που είπες!!! :142:

Reaction score
10
Μιχαλη,

Σιγουρα εχεις ρυθμισει σωστα τα ηχεια ?

Φωναξε κανενα βλαμενο με ντεσιμπελομετρο να δεις αν οι σταθμες ειναι παντου ιδιες.

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Απλος τροπος τοποθετησης :
Σε 5.1 : τα συν ( + ) να κοιτανε μπροστα ( φαση )
προτιμαται η τοποθετηση στο πλαι.

Σε 7.1 : τα πλαινα με τα συν ( + ) να κοιτανε μπροστα ( φαση )
τα πισω αντιθετα, δηλ. τα συν ( + ) να ειναι στη μεση και τα πλην ( - ) να κοιτανε τα πλαινα.
Απο αριστερα προς τα δεξια :
SL : +/- RearSL : -/+ RearSR : +/- SR : -/+
Απόστολε γίνεται να το εξηγήσεις?

Reaction score
32

Αποστόλη, Αργύρη, Σπύρο (και όποιος άλλος μπορεί) γιατι δεν φτιάχνεται κάποια sticky θέματα. Εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά διάβασα οτι υπάρχουν dipoles & bipoles και είδα οτι υπάρχουν τέτοια.
Υπάρχουν εδώ πολλές πληροφορίες και εδώ (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=78717) που χρειάζονται για αυτούς που ψάχνονται και θέλουν να ενημερώνονται προτού προβούν σε αγορές. Διότι εαν προβείς σε αγορά & δεν πέσεις σε "γνώστη" με όρεξη ή θα σου πέσουν τα μαλλιά ή θα σου πάρουν τα λεφτα!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τα θεματα τα καρφιτσωνει ο διαχειριστης και μονο.
Και κατι ακομα, ενα διπολο μπαινει σε καποιο υψος (γυρω στο 1, 80)
Σκεψου λοιπον
ποση αποσταση -
τι ηχειο-ενισχυτικο-
χρειαζεσαι για να ανεβασεις τα εφε εκει ψηλα που το διπολο , και αιδρωτα τα παιζει και σκορπα περιφεριακο εφε second to none

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Sticky θα γίνουν κάποια στιγμή.Απλώς εγώ δεν έχω το χρόνο αυτή τη στιγμή για φτιάξω τον οδηγό που πρέπει να υπάρχει.Λίγο υπομονή:126:

Reaction score
10

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.664

Μιχαλη,

Σιγουρα εχεις ρυθμισει σωστα τα ηχεια ?

Φωναξε κανενα βλαμενο με ντεσιμπελομετρο να δεις αν οι σταθμες ειναι παντου ιδιες.
Αποστόλη έχω ντεσιμπελόμετρο και είναι καλά ρυθμισμένα από ένταση.
Τα πρίμα τους είναι λίγο κομμένα και αυτό μόνο με ενοχλεί κάπως.

Reaction score
32

Sticky θα γίνουν κάποια στιγμή.Απλώς εγώ δεν έχω το χρόνο αυτή τη στιγμή για φτιάξω τον οδηγό που πρέπει να υπάρχει.Λίγο υπομονή:126:
George,

Διαβασε το παρακατω pdf. Δεν εχει σημασια που προερχεται απον ΑΤ, λεει πολλα, καλα και κατανοητα....

7.1 Dipole Placement

Περισσοτερα tech-tips εδω :
Tech Tips From Atlantic Technology
Speaker Placement Guide

:607::607::607:

Reaction score
0

Να ρωτήσω και γω κάτι: Έχω τα Theater 2. Υπάρχουν 2 επιλογές τοποθέτησης των δίπολων: 1) 3,5 μέτρα πίσω από τη θέση ακρόασης με τα Wall Mount AC 6500 SM L-Lock της ίδιας εταιρείας & μεταξύ τους απόσταση 2,5m και 2) Σε 2 μικρούς τοίχους 2m εκατέρωθεν της θέσης ακρόασης (σε όποιο ύψος θέλω) και περίπου 1 m πίσω της.
Στη πρώτη επιλογή (αρχική πρόβλεψη) υπάρχουν πρίζες ηχείων στα 2m. Στη δεύτερη πρέπει να τραβήξω "διακριτικό" καλώδιο από τον avr πάνω στο σοφατεπί.
Τα δίπολα στην 1η περίπτωση τοποθετημένα κάθετα στον τοίχο λογικά θα μπορούν να στρίψουν κάποιες μοίρες επάνω στα wall mounts. Στη δεύτερη περίπτωση λογικά θα τοποθετηθούν παράλληλα στον τοίχο.
Τι με συμβουλεύετε να κάνω???

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Τα δίπολα μπαίνουν εκατέρωθεν της θέσης ακρόασης και όχι πίσω της.Περίπου στην ίδια ευθεία που είναι και η θέση (ιδανικά λίγο πιό μπροστα).

Κοιτάξτε και εδώ

Reaction score
1.187

Αυτό που λέει για το 7.1 σύστημα και τα ανάποδα rear surround δεν το ήξερα... :108:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δεν είναι σύνηθες,αν και σε μικρούς χώσους μπορέι να βοηθήσει δημιουργώντας ένα οπίσθιο ηχητικό ''τοίχος''.Δεν ξέρω πόση διαφορά μπορεί να έχει σε σχέση με μονόπολα.

Reaction score
0

Τα δίπολα μπαίνουν εκατέρωθεν της θέσης ακρόασης και όχι πίσω της.Περίπου στην ίδια ευθεία που είναι και η θέση (ιδανικά λίγο πιό μπροστα).

Κοιτάξτε και εδώ
Το είδα το link αλλά η περίπτωσή μου διαφοροποιείται στο ότι δεν έχω τέτοιου είδους δίπολα (τα δικά μου είναι μπρος-πίσω & όχι υπό γωνία) και ότι δυστυχώς εκατέρωθεν μόνο ένα μέτρο περίπου πίσω από τη θέση ακρόασης μπορούν να τοποθετηθούν. Λέτε αυτό το μέτρο να χαλάσει το ηχητικό αποτέλεσμα??? Αν υπάρχει αυτή η πιθανότητα να μην τρυπήσω τσάμπα τους τοίχους...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Το ίδιο είναι.Το σχέδιο είναι υπο γωνία.Οπότε ακολουθείτε την ίδια αρχή.
Ενα μέτρο πίσω;Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλα αν δεν μπορείτε αλλιώς.

Υ.Γ.Εντυπώσεις απ τα teufel;

Reaction score
0

Το ίδιο είναι.Το σχέδιο είναι υπο γωνία.Οπότε ακολουθείτε την ίδια αρχή.
Ενα μέτρο πίσω;Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλα αν δεν μπορείτε αλλιώς.

Υ.Γ.Εντυπώσεις απ τα teufel;
Κατ' αρχάς να σε (ενικός από μέρους μου) ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια.
Δυστυχώς τα teufel είναι στα κουτιά τους και περιμένουν πότε θα σταματήσει η γκαντεμιά του ιδιοκτήτη τους ώστε να μετακομίσει επιτέλους στο νέο του σπίτι.
Τέλος ο ιδιοκτήτης τους υπόσχεται πως όταν επιτέλους γίνει αυτό θα μοιραστεί με όλους τις εντυπώσεις του (μετά των απαραίτητων φωτογραφιών φυσικά). :109:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Κοιτάξτε και εδώ
αναλογα, αν το δεις ala thx μπαινουν και καποιες μοιρες πισω
ολα εχουν να κανουν με την θεση ακροασης και την αποσταση αυτης απο τον πισω τοιχο.Καλο θα ειναι (αν μας περνει ) να κανουμε καμμια δοκιμη.Μετα τα τοποθετουμε αναλογα με τα γουστα μας.Ζωτικο επισεις ειναι το ποσο θελουμε να κανει αισθητη την παρουσια τους και το ποσο ψηλα θαλουμε να ανεβαινει το εφε

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

90 μοιρες τα διπολα,

εως 110 μοιρες τα μονο / αμφι -πολα

Αν δειτε το σχεδιο του ΤΗΧ, τα surround τα εχει με τριγωνικο σχημα ( διπολα ). Αν δεν μπουν στις 90 μοιρες, παει το ακουστικο κενο προς τη θεση ακροασης.
Επισης αναφερει και το υψος πανω απο το αυτι στα 6 ποδια, δηλαδη 60 ποντους, οπως αναφερει και η ΑΤ στα tech tips.

Οπως βλεπετε στο σχημα του 7.1, η χρηση των διπολων δεν ειναι υποχρεωτικη.
Στη περιπτωση μονο-πολων, αυτα πρεπει να ειναι κοντα το ενα στο αλλο ( οχι κολλητα φυσικα ).
Στη περιπτωση διπολων πισω, θελουν τον αερα τους για να δουλεψουν.

Reaction score
460

Σε συνομιλια που ειχα με καποιον απο το περιοδικο hitech(αρθρογραφο)μου ειπε οτι οταν παιζουμε με blue ray δεν χρειαζονται τα διπολα ηχεια για πισω γιατι ο ηχος του ειναι πλεον κατευθηντικος και οτι πρεπει να χρησιμοποιουμε κανονικα ηχεια.Ισχυει κατι τετοιο?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7