Διπολα ηχεια

Reaction score
460
Απάντηση: Διπολα ηχεια

Η ερωτηση αυτη που κανω ειναι υψιστης σημασιας για εμενα γιατι ετοιμαζομαι να δαπανησω ενα διολου αξιοσεβαστο ποσο για αγορα πισω ηχειων!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Εεεε;Τι εννοεί ο ποιητής;Δλδ στα dvd πχ δεν είναι κατευθηντικός;
Μπερδεύτικα..

Reaction score
460

Μεταβιβαζω οπως ακριβως μου το ανεφερε ο συγεκριμενος ανθρωπος,και εγω το μεταφερω αυτουσιο προς εσας,ισχυει κατι τετοιο?και αν δεν ισχυει τι ισχυει?με εχουν μπερδεψει,και αυριο ειναι να γινει η αγορα.

Reaction score
460

Τελικα να προβω σε αγορα διπολων η σε κλασικων ηχειων?ποια ειναι η γνωμη σας?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Αντώνη(;) ηχεία αγοράζουμε βάση χώρου και που μπορούμε να τα τοποθετήσουμε.Αν ο χώρος είναι μεγάλος και η απόσταση απ την θέση ακρόασης μεγαλύτερη των 2.5-3μ προτίμησε μονόπολα ηχεία μιας και προλαβαίνουν να ''ανοίξουν'' το ηχητικό τους πεδίο προσφέροντας μεγαλύτερη εικόνα και κάλυψη.Τα δίπολα είναι εκπληκτικά σε μικρούς χώρους και κοντινές αποστάσεις γιατί βάση της αρχής λειτουργίας του προσφέρουν ευρύτερη κάλυψη.Όταν όμως μεγαλώνει ο χώρος και η απόσταση το πλεονέκτημα εξαφανίζεται μιας και οι ανακλάσεις παίζουν όλο και μικρότερο ρόλο.

Reaction score
460

Αντωνης.Το ενα ηχειο το πισω δεξια βρισκετε στα 2.5 ματρα και το πισω αριστερα στα 4 μετρα γιατι μεσολαβει μπαλκονοπορτα η οικονομικη διαφορα ειναι 3500ευρω ποιο ακριβο το μονοπολο τι προτεινεις?ηχητικα ειναι στα ιδια ακριβως επιπεδα.Σε ευχαριστω εκ των προταιρων για την βοηθεια.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Υπάρχει κανα σχεδιάκι του χώρου για το που θα μπούν τα ηχεία;

Επίσης 3500ε παραπάνω για να πάρεις 2 περιφεριακά ηχεία;Λίγο υπερβολικό το κόβω..Για ποιά ηχεία μιλάμε;

Reaction score
460

Το συστημα ηχειων που τωρα στηνω ειναι το jbl συνθεσις κ2 η εταιρια προτεινει μονο διπολα για πισω αλλα ειναι εντιχοιζομενα και καταλαβαινεις υπαρχει λιγο προβλημα δεν τα εχω ακουσει ομως για να εχω ιδια αποψη και ειπα για να αποφυγω τον εντιχοισμο να παρω τα μονοπολα τι λες?

Reaction score
460

Εχω παραγγειλει για πισω τα jbl 1000 array στοιχιζουν 8700ευρω λιανικη αλλα κανονικα η jbl δινει τα ς1α .Δεν εχω δυνατοτητα να δωσω κατοψη ο χωρος ειναι ενιαιος 100 τ.μ αλλα το συστημα λογω τραπεζαριας παιζει ακριβως στο μισο οποτε η μπαλκονοπορτα πεφτει εκεντρα ως προς την θεση ακροασης,εαν εχεις το hiend τευχος 2 μπορεις να δεις τον χωρο μου.

Reaction score
460

Τα ς1α δεν θελουν εντιχοισμο οποτε γλιτωνω και 3500 ευρω και τον εντιχοισμο αλλα ακουστικως τι γινετε?ποιο ειναι το σωστο να κανω οτι λειει η jbl, διπολα?Ημουν παντα στον δικαναλο ηχο απο το 1977 τωρα ειπα να μπλεκτω και στον πολυκαναλο και μπλεκτικα......

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ότι και να σου πώ εγώ καλύτερα θα ήταν να φέρεις εναν επαγγελματία να κοιτάξει τον χώρο και σου προτείνει τις αντίστοιχες λύσεις.Γιατί πέραν των ηχείων πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλοι ενισχυτές για να τα ξεζουμίσουν.

Χονδρικά,υπάρχει τεράστιο λάθος στις αποστάσεις των ηχείων.Αν δεν γίνεται να έρθουν και τα 2 στα 2.5 μ καλύτερα να πάνε και τα 2 στα 4 μέτρα.Επίσης τόσο μεγάλος χώρος δεν θα καλυφθεί ικανοποιητικά από 5αδα ηχείων.Εξέτασε τιο ενδεχόμενο και για πλαϊνα.

Πάντως με 6000 αγοράζεις αυτό το σετ ηχείων που για home cinema είναι ΤΡΟΜΕΡΟ.Και με 1500 ακόμα το κάνεις 7.1

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

λοιπον αφτος απο το χαιτεκ μαλλον δεν στα ειπε σωστα, ή δεν στερειται βασικων θεματων στο πολυκαναλο .Το τι κανεις (αν κανεις λαθη ειτε απο προτασεις ειτε απο προσωπικη ασχετοσυνη) echoes in eternity.Αυτο θα το καταλαβεις μετα απο καποια χρονια ενασχολησης με το σπορ.Οσο για τον αλλο ενα θα σου πω το χαιτεκ εχει χασει πολλες φορες τον δρομο του, δεν εχει καμμια σχεση εστω και με 7 χρονια πισω.Η φρεσκαδα και η επιλογη λαθος ατομων σε λαθος θεσεις το εκαναν περιοδικο αλλης τασης σε σχεση με αυτο που ξεκινησε.

Reaction score
460

Ναι για αυτο μιλαμε αλλα εγω εχω το κ2ς9800ςε με τελικους bryston 28bsst2, για το κεντρικο και τα περιφεριακα bryston 4bsst2 τους οποιους εχω ηδη αγορασει,απο εντασεις μονο απο τα 9800 και 28 εχω παρει 125db ανετα χωρις ιχνος συμπιεσης μετρημενα με ντεσιμπελομετρο.Για το 9800 δινει πισω τα ς1α.Το συστημα το εχει ακουσει εκτενως ο Ν.Αρβανιτακης.Τι εννοεις λινκ για πισω?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

προσεχε τα αυτια σου, ειναι πολλα και επικινδυνα τα db

Reaction score
460

Αργυρη ο Τ.Κατσενης ηταν.Παλια εδεινα παρα πολλα χρηματα για δικαναλα συστηματα (σταματησα πριν 2χρονια)τα 9800 ειχαν λιανικη 30000 ευρω ο kct krell λιανικη 13500 ευρω κλπ.Εν οψη κρισης εκανα κρατη,δεν ειναι εποχη νομιζω για δοκιμες ειδικα οταν μιλαμε για τετοιους υψους χρηματικα ποσα.Για αυτον τον λογω ζηταω και την βοηθεια σας.

Reaction score
460

Τελικα διπολα η μονοπολα? δεν υπαρχει η δυνατοτητα για ιση αποσταση στα πισω εαν μεταφερω το ηχειο των 4 μετρων πεφτει στο κεντρο της μπαλκονοπορτας που οδηγει στον κηπο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Αργυρη ο Τ.Κατσενης ηταν.Παλια εδεινα παρα πολλα χρηματα για δικαναλα συστηματα (σταματησα πριν 2χρονια)τα 9800 ειχαν λιανικη 30000 ευρω ο kct krell λιανικη 13500 ευρω κλπ.Εν οψη κρισης εκανα κρατη,δεν ειναι εποχη νομιζω για δοκιμες ειδικα οταν μιλαμε για τετοιους υψους χρηματικα ποσα.Για αυτον τον λογω ζηταω και την βοηθεια σας.
περιεργο να ειπε ο Τηλεμαχος τετοιο πραμα, οχι αδυνατο βεβαια.Οσο αφορα την προσωπικη σου ικανοποιηση , και επειδη ειναι κατι το σχετικο θα σε ρωτησω αν εχεις ακουσει διπολα?
και αν σε ικανοποιει το αποτελεσμα? Οτι αλλο θες νομιζω εχεις το τηλ μου οποτε οποτε θες τα λεμε live.

Reaction score
460

Και το θεμα ειναι αντε και πηρες ενα ηχειο των 9000 ευρω και δεν σε ικανοποιει τι το κανεις τετοια εποχη!το τρως.Η μηπως νομιζετε οτι εχει ο αντιπροσωπος τετοιο ηχειο τετοια ηχεια για ακροαση?εαν ρωτησετε εαν ξερουν το jbl s1a θα το ξερουν?σας πληροφορω πως ΟΧΙ!!Μην αναρωτηθω τι θα γινουν οι lexicon που κυκλοφορουν μετα απο την ελευση των 3d κλπ ντροπη πια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Τελικα διπολα η μονοπολα? δεν υπαρχει η δυνατοτητα για ιση αποσταση στα πισω εαν μεταφερω το ηχειο των 4 μετρων πεφτει στο κεντρο της μπαλκονοπορτας που οδηγει στον κηπο.
επειδη το εχω χασει λιγο , μιλας για back ηχεια? αν οχι να ξερεις οτι και το μονοπολο αν δεν ειναι σε ιση αποσταση και ο χωρος να ειναι ιδιος θα θες ισοσταθμιση για να παιξουν τα ιδια τα ηχεια σου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7