Διπολα ηχεια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Διπολα ηχεια

Αστονε ρε σωτήρη μην τον πριζώνεις τώρα και πάει και γκρεμίσει την υπόγα να την ξαναφιάξει......:604::617:
μια φορα γινονται τα λαθη
:126:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

αν πσινεσαι εχω μεσο τον γιατρο του φρανκεσταιν
σε κανει μια λοβοτομη και σου κουμπωνει μεσα λιγο παλαδιο
ειναι ευγενες μεταλ και δεν μασα απο οξειδωσεις
Το ξέρω το βάζουν και στα δόντια!

Reaction score
460

Επανερχομαι λοιπον παλι οσο αφορα την χρηστικοτητα των διπολων και των μονοπολων,με διαφορα πλεον κριτηρια,οπως ναι μεν μεγαλος χωρος (που θεωρητικα παιζουν μονοπολα)αλλα δυσκολος οπως ο δικος μου.Μπορει να τοποθετηθει ο Γιωργος που ειδε τον χωρο μου και ακουσε το συστημα με τα διπολα την αποψη του?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αντωνη καλημερα
ενα πολυ ασχημο πραμα ειναι το να κολλας
οχι γιατι απλα κολλας αλλα γιατι δεν δεχεσαι καν να ακουσεις κατι.Οπως ειδες κανεις δεν απαντησε στις ερωτησεις που αναφερα πριν 9 μηνυματα
και κανεις δεν ειναι σε θεση να απαντησει

3 κατηγοριες ηχειων δαπεδου
1) φτηνα
2) μεσαιας τιμης
3) ακριβα
Ποση αποσταση θελει καθε ηχειο απο τον τοιχο, ας πουμε απο 30cm μεχρι 3 μετρα
Και ποση αποσταση τα πιο πανω ηχεια θελουν για να ανεβασουν ηχο ψηλα στο 1,80 που βρισκεται ενα διπολο.
Και λεω στην μεση οδο ας πουμε 3 μετρα (αυτο για το ενα ηχειο
και αλλα 3 μετρα το αλλο μας μαζευονται 6 μετρα, και αλλο 1,5 στην καλυτερη περιπτωση για δυο καθισματα αρα μιλαμε για 7,5 μετρα + στην καλυτερη περιπτωση αλλους 60 ποντους που θελουν τα ηχεια αποσταση απο τον τοιχο.Παμε στα 8,1 μ
Και σε ρωταω ρε σωτηρη , ποιος εχεις πλατος 8,1 μετρα πλατος στο χωρο του ? ε?
Μιλας για καταστασεις extreme , γινονται τετοια στις μερες μας?

Reaction score
460

αντωνη καλημερα
ενα πολυ ασχημο πραμα ειναι το να κολλας
οχι γιατι απλα κολλας αλλα γιατι δεν δεχεσαι καν να ακουσεις κατι.Οπως ειδες κανεις δεν απαντησε στις ερωτησεις που αναφερα πριν 9 μηνυματα
και κανεις δεν ειναι σε θεση να απαντησει

3 κατηγοριες ηχειων δαπεδου
1) φτηνα
2) μεσαιας τιμης
3) ακριβα
Ποση αποσταση θελει καθε ηχειο απο τον τοιχο, ας πουμε απο 30cm μεχρι 3 μετρα
Και ποση αποσταση τα πιο πανω ηχεια θελουν για να ανεβασουν ηχο ψηλα στο 1,80 που βρισκεται ενα διπολο.
Και λεω στην μεση οδο ας πουμε 3 μετρα (αυτο για το ενα ηχειο
και αλλα 3 μετρα το αλλο μας μαζευονται 6 μετρα, και αλλο 1,5 στην καλυτερη περιπτωση για δυο καθισματα αρα μιλαμε για 7,5 μετρα + στην καλυτερη περιπτωση αλλους 60 ποντους που θελουν τα ηχεια αποσταση απο τον τοιχο.Παμε στα 8,1 μ
Και σε ρωταω ρε σωτηρη , ποιος εχεις πλατος 8,1 μετρα πλατος στο χωρο του ? ε?
Μιλας για καταστασεις extreme , γινονται τετοια στις μερες μας?
Καλημερα Αργυρη και καλη εβδομαδα!Τελικα καταληγουμε οτι το ιδανικο στα σαλονια μας δεν μπορει να αναπτυχθει ασχετως μεγαλου η μικρου χωρου,αρα λοιπον το σωστο ειναι τι τελικα μπορει να παιξει σωστα στον χωρο του καθενως,σωστο?Και κατι αλλο ποσοι μπορουν να διαμορφωσουν ενα χωρο κυριας χρησης (σαλονι) στις ιδανικες συνθηκες που να παραμεινει λειτουργικος και αποδεκτος απο την συζηγο?(που νομιζω ολοι οι παντρεμενοι αντιμετωποιζουν το ιδιο).Αρα λοιπον το σωστο η λαθος(διπολο η μονοπολο)καθοριζεται απο τον χωρο μας!Σωστο?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οπως εχω ξαναπει παλαιοτερα το #1 πραμα ειναι ο χωρος.
Εγω οταν τα ειχα πανω τα ειχα σε ενα χωρο 2.80x 4.50
Οταν λοιπον καποια στιγμη μου προεκυψαν τα teufel και δοκιμαζοντας να τα βαλω εκει μεσα ειδα οτι απλα δεν μπαινουν.
Ετσι αναγκαστηκα να τα παω κατω.
Αν λαβουμε υποψιν μας οτι ενας μεσος χωρος δεν φτιαχνεται για hc αλλα για lr καταλαβαινουν οτι το θεμα ιδανικων (η κοντα εκει ) διαστασεων παει περιπατο.Οποτε ητανε στραβο το κλιμα το εφαγε ο γαιδαρακος.Ακομα και μια αριστη ισοσταθμιση δεν μπορει να κανει ενα χωρο να παιζει σταθμες χωρις boomy and woofy .Χρειαζονται και room treatment , αλλα για να μπει κατι αποδεκτο (κατι σαν πινακες ζωγραφικης) της auralex οι ηχομονωσεις θα ηταν πολυ πολυ ακριβες.
Ο μεσος χρηστης ακουει στο σαλονι ή σε καποιο σχετικα μικρο δωματιο.
Εκει τα μονο ηχεια που μπορουν να μπουν και να δουλεψουν ειναι τα διπολα.
Οταν θα φτιαξουμε κινηματογραφο ξερουμε τι θα βαλουμε.

Reaction score
460

Οταν λοιπον καποια στιγμη μου προεκυψαν τα teufel και δοκιμαζοντας να τα βαλω εκει μεσα ειδα οτι απλα δεν μπαινουν.
Αν λαβουμε υποψιν μας οτι ενας μεσος χωρος δεν φτιαχνεται για hc αλλα για lr καταλαβαινουν οτι το θεμα ιδανικων (η κοντα εκει ) διαστασεων παει περιπατο.Οποτε ητανε στραβο το κλιμα το εφαγε ο γαιδαρακος.Ακομα και μια αριστη ισοσταθμιση δεν μπορει να κανει ενα χωρο να παιζει σταθμες χωρις boomy and woofy .Χρειαζονται και room treatment , αλλα για να μπει κατι αποδεκτο (κατι σαν πινακες ζωγραφικης) της auralex οι ηχομονωσεις θα ηταν πολυ πολυ ακριβες.
Τελικα ετσι ειναι,βεβαια θα περιμενουμε και τον Γιωργο ομως να γραψει και αυτος.Ο Αρβανιτακης εχει παρει θεση για το θεμα αυτο?Νομιζω οχι.ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΗΗΗΗΗ!!!!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?

Reaction score
150

Εσύ που είσαι της ένατασης μπορείς να βάλεις 7 τέτοια που έχουν βέβαι τα λεφτάκια τους.

Xτυπάνε έυκολα πάνω από 136dB κουφαίνεσαι και μετά αράζεις με το χόμπυ! Αυτά είναι 2Χ18" που βλέπεις και το ηχείο έχει περίπου 23-25.000 το ένα αλλά με τον ενισχυτή του οπότε είναι καλή η τιμή.:137:

Για subwoofer θα σου κάνω δώρο τη μελέτη και θα νομίζεις ότι κάνουν εκσκαφή τα θεμέλια με σφυρί!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οχι σφυρι-βελονι λεγεται

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μια γραβατα kiton θελει πολλα τετραγωνικα μεταξι για να γινει.
Εσυ ποσα τετραγωνικα καμβα θελεις για την σουρλωμανδυα σου?:143:

Reaction score
150

οχι σφυρι-βελονι λεγεται
Κανονικά ναι! Αλλά μιας και η δουλειά μου είναι οικοδομές κι έχουμε και αρχιτεκτονικό γραφείο (γυναίκα στατικός, πεθερός αρχιτέκτονας) επέτρεψε μου να σου πω πως στο εργοτάξιο το λένε σφυρι!

Το βελόνι είναι λίγο "μεταξωτή" έκφραση....

Reaction score
150

Έλα ρε Αργύρη κακό είναι να ξέρεις τι υπάρχει?

Reaction score
150

Τη γραβάτα την Kiton πάντως την έχω το παραπάνω Home Theater μου λείπει και θα είμαστε κομπλέ!:142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εχεις
boos
armani
brunneli
byblos
d&g
γενικα τι δεν εχεις να σου δωσω, γιατι τετοιο χωρο δεν εχω να σου δωκω

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Εσύ που είσαι της ένατασης μπορείς να βάλεις 7 τέτοια που έχουν βέβαι τα λεφτάκια τους.

Xτυπάνε έυκολα πάνω από 136dB κουφαίνεσαι και μετά αράζεις με το χόμπυ! Αυτά είναι 2Χ18" που βλέπεις και το ηχείο έχει περίπου 23-25.000 το ένα αλλά με τον ενισχυτή του οπότε είναι καλή η τιμή.:137:

Για subwoofer θα σου κάνω δώρο τη μελέτη και θα νομίζεις ότι κάνουν εκσκαφή τα θεμέλια με σφυρί!
Ειναι καλα αυτα??Δεν εχεις καταλαβει φιλε Σωτηρη οτι ειμαι αρρωστος τζιμπιελακιας!!
Σφυρι λεγεται το εξαρτημα που προσαρμοζεται οταν ειναι πλακε η μυτη του και βελονι λεγεται το εξαρτημα οταν ειναι μυτερο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Kαλησπέρα κύριοι!

Τι να πώ ξανά βρε Αντώνη.Τα είπα στο άλλο θέμα.
Έτσι όπως είναι ο χώρος σου και οι θέσεις των ηχέιων ένα μονόπολο απ τα αριστερά θα έπαιζε καλά και απ τα δεξιά άθλια!
Τουλάχιστον με τα δίπολα έχει μια σωστή πίσω εικόνα.Τα πλάγια σου λόγω αποστάσεων και τζακιού θέλουν επιπλέον ηχεία για να έρθουν.Απ την στιγμή που δεν μπορείς να βάλεις μια χαρά είσαι έτσι.Απλά πες στον Αgri να παίξει λίγο με τις κλίσεις και τα db.
Ή φέρε κάποιον με σοβαρό εξοπλισμό να σου μετρήσει τον χώρο και μετά να φτιάξετε μαζί τις εντάσεις.
(Θα σου έλεγα να κρεμάσεις τα πίσω ηχεία λιγο ψηλά,όπως τα control monitor,αλλά δεν θέλω να σ αφήσω χωρίς γυναίκα:138:)

Reaction score
460

Χμμμμμ!!Εχω να διαλεξω λοιπον γυναικα η ηχεια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss