Διπολα ηχεια

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Ειναι καλα αυτα??Δεν εχεις καταλαβει φιλε Σωτηρη οτι ειμαι αρρωστος τζιμπιελακιας!!
Σφυρι λεγεται το εξαρτημα που προσαρμοζεται οταν ειναι πλακε η μυτη του και βελονι λεγεται το εξαρτημα οταν ειναι μυτερο.

Τα χρησιμοποιούν οι παρακάτω στα Mastering Room τους:

New Line DVD, Sony, 20th Century Fox, and Pixar και ναι είναι πολύ καλά αλλά για σπίτι δεν κάνουν.

Το τι σου αρέσει είναι προσωπικό στο ηχείο και το ξέρεις κι εγώ έτσι το πήγα. Γούσταρα τα 800D για μουσική (ΠΟΛΥ) και έχτισα γύρω από αυτά αν και εγώ έχω και τον καρκίνο της εικόνας που μου έχει φάει πολλά και θα μου φάει ακόμα περισσότερα.

Τώρα αν είχα άπειρο budget και dedicated χώρο θα είχα και δυο συστήματα. Ένα δικάναλο μάλλον με τα σαλιγκάρια της B&W (κατόπιν ακρόασης) και ένα σαματατζίδικο σινεμά.

Υπάρχουν φυσικά ανταγωνιστικά πακέτα του synthesis και πιο ακριβά και πιο φθηνά αλλά ΟΧΙ για σπίτι.

Πρόσφατα κοιτούσα ένα screening room κάποιου από το Hollywood με ατέλειωτο budget (μυρια)
και πήγε με τα Line Arrays της QSC (ακραίες εντάσεις για 1000 τμ χώρους).

Επίσης κορυφαία είναι και τα συστήματα της PHC.

Αλλά αυτά όλα ειναι γκουμούτσες και δεν θα τα έβαζα φυσικά σε κανένα σαλόνι.

Για σαλόνι κάνεις αυτό που κάναμε κι εμείς. Διαλέγεις το καλύτερο δυνατό ηχείο που μπορείς να αγοράσεις για μουσική (κατανομή budget) και προχωράς.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Διπολα ηχεια

ευχαριστω μπαμπα:143:

Reaction score
460

Ε και το συζητάς ?
Χωρίς γυναίκα με 7-9,2
Και καλα την γυναικα την στελνεις,τα δυο παιδια ??ΧΜΜΜΜ......το βρηκα θα τα βαλω να κρατανε τα περιφεριακα σε οτι υψος θελω !!!!

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

New Line DVD, Sony, 20th Century Fox, and Pixar και ναι είναι πολύ καλά αλλά για σπίτι δεν κάνουν.

Το τι σου αρέσει είναι προσωπικό στο ηχείο και το ξέρεις κι εγώ έτσι το πήγα. Γούσταρα τα 800D για μουσική (ΠΟΛΥ) και έχτισα γύρω από αυτά αν και εγώ έχω και τον καρκίνο της εικόνας που μου έχει φάει πολλά και θα μου φάει ακόμα περισσότερα.

Τώρα αν είχα άπειρο budget και dedicated χώρο θα είχα και δυο συστήματα. Ένα δικάναλο μάλλον με τα σαλιγκάρια της B&W (κατόπιν ακρόασης) και ένα σαματατζίδικο σινεμά.

Υπάρχουν φυσικά ανταγωνιστικά πακέτα του synthesis και πιο ακριβά και πιο φθηνά αλλά ΟΧΙ για σπίτι.

Πρόσφατα κοιτούσα ένα screening room κάποιου από το Hollywood με ατέλειωτο budget (μυρια)

Για σαλόνι κάνεις αυτό που κάναμε κι εμείς. Διαλέγεις το καλύτερο δυνατό ηχείο που μπορείς να αγοράσεις για μουσική (κατανομή budget) και προχωράς.
Οταν εισαι παντρεμενος φιλε μου οι συμβιβασμοι ειναι μεγαλοι,φαντασου τι μου εχει στοιχισει εμενα για να βαλω τα μπαουλα στο σαλονι ακομη δινω ,αχορταγες ειναι παναθεματες.Θα ειχα κανει 7.2 με 7 τεμ 9800, ας οψετε.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Σωτηρη καλησπερα τελικα δεν εχω καταλαβει ακριβως με τι συστημα παιζεις εχεις την διαθεση να μου το περιγραψεις (με ολο το θαρρος),ευχαριστω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν χρειαζεται , ετσι και αλλιως ουτε ο ιδιος δεν ξερει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

η αληθεια πρεπει να λαμπει , πρεπει και να σφαζει
Κ. Παλαμας

Reaction score
29.519

Τότε τι να πείς για σένα που έπαιζες με 800 φίλτρα, και ακόμα δεν το εχεις συνεφέρει?

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Σωτηρη καλησπερα τελικα δεν εχω καταλαβει ακριβως με τι συστημα παιζεις εχεις την διαθεση να μου το περιγραψεις (με ολο το θαρρος),ευχαριστω.
Το μικρόβιο του Home Cinema το είχα χρόνια μέσα μου αλλά την πρώτη μου κίνηση την έκανα μόλις 3 χρόνια πριν όταν αγόρασα μια τηλεόραση Samsung 52" Full HD αφού πρώτα είχα πείσει και τη γυναίκα μου. Πολύ σύντομα μετά και μέσα σε 6 μήνες είχα φέρει στο σπίτι ένα σύστημα 7.1 που αποτελούταν απο 2 KEF IQ9, 1 IQ6C, 2 IQ3 και ναι θα το μαρτυρησω 2 IQ8Ds (ΔΙΠΟΛΑ!).

Με αυτό έμεινα περίπου 1 χρόνο όπου και μετακόμισα σε πολύ μεγαλύτερο χώρο και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Δυσυτχώς τα καημένα τα KEF εξαφανίστηκαν!

Οπότε αφού γυρνούσα γύρω στου 3-4 μήνες στα μαγαζιά για ακροάσεις και διάβαζα μανιωδώς κατέληξα.

Η πρώτη μου κίνηση ήταν μια οθόνη για Projector. Προχώρησα απ'ευθείας σε μια 2.40 κυρτή την οποία αγόρασα και πρώτη χωρίς να έχω καν προβολέα. Αμέσως μετά αγόρασα και αναμορφικό φακό!

Και μετά αποφάσισα να αλλάξω τα ηχεία μου πριν απο 18 μήνες! Και εκεί ξεκίνησε το μεγάλο κουβάλημα στο σπίτι και μέσα σε 18 μήνες αγόρασα και τα υπόλοιπα.

Το σύστημα λοιπόν είναι το εξής.

Οθόνη Προβολής:

Α) Stewart Cine-W 130" Studiotek 130 Κυρτή 2.40:1

Β) Stewart Cabaret ηλεκτρική 110" Firehawk G3 16:9 (μεγάλη ιστορία το γιατί δύο οθόνες)

Γ) Τηλεόραση Samsung 52" Series 8 μπροστά από την οθόνη προβολής η οποία ανεβοκατεβαίνει με Lift και χρησιμοποιείται ως monitor για το HTPC.

Προβολέας

Infocus IN83

Αναμορφικός Φακός

Prismasonic HD-5000R (Θα αντικατασταθεί με ISCO 3 LARGE κα Cineslide)

ΗΧΕΙΑ

L&R - B&W 800D
Center - B&W HTM1D
Surrounds - 4 X B&W 803D
Height/Wide - B&W SCMS

Subwoofers - 2 SUB custom με 2X 15" το καθένα.

Αυτά εδώ

τα οποία είναι παθητικά και οδηγούνται με δυο Crown 802D Bridged στα 1600 Watts το καθένα. Φυσικά δεν είναι αρκετοί και καλοί οι Crown οπότε θα αντικατασταθούν από έναν QSC RMX 5050 που θα τα οδηγήσει με 5000 Watt!

Τα SUB παίζουν με δυο EQ το ένα είναι το BASSIS (τρελό εργαλείο!) και το άλλο το Velodyne SMS-1 που μάλλον θα το στειλο για το Audyssey SUB EQ (τι μάλλον..)

ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Ενισχυτές L&R - 2 Electrocompaniet NEMO monoblocks 1Χ600 Watt @ 8Ohms / 1200 Watt @ 4 Ohms.

Ενισχυτής Center - Bryston 14BSST (λέω όταν μπορέσω να βάλω κι εδώ έναν NEMO)

Eνισχυτής Surround L&R (μου έχει δανείσει έναν δικό του κάποιος φίλος)

Ενισχυτής Back Surround παίζουν από τον Onkyo 905 και ναι τα οδηγεί μια χαρα αλλά δεν παίζουν και πολύ εκεί πίσω.

Μόλις ελευθερωθούν οι δυο Crown με τον QSC για τα SUB θα πάνε στα 4 Surround και θα αγοραστεί κι άλλος ένας QSC τελικός για τα Height!

Αργότερα όταν αγοραστεί ένας έξτρα NEMO για το κεντρικό θα πάει ο Bryston 14BSST στα πλαϊνά surround και μετά άλλος ένας Bryston στα πίσω και τέρμα με ενισχυτές. Για τα Height μέχρι QSC θα πάω και πολύ τους είναι.

Ο προενισχυτής μου είναι ένας ταπεινός Onkyo 905 που καθυστερώ συνεχώς να τον αλλάξω γιατί τα χώνω συνέχεια αλλού αλλά μέσα στο καλοκάιρι θα τον διώξω ή για κάποιν νέο Onkyo ή αν είναι καλά τα πράγματα για Denon AVP. Μάλλον όμως θα περιμένω την ανανέωση του AVP αν πάω σε τέτοιο κόστος για προ.

ΠΗΓΗ

Κάνω τα πάντα με HTPC και συγκεκριμένα αυτό:

Αν σε ενδιαφέρει είναι απίστευτο Case.

Αυτό λοιπόν παίζει μέσο ενός Server 15ΤΒ που είναι γεμάτος με Blu-Ray ISOs, 30,000 lossless tracks, πολές, σειρές, κτλ,κτλ.

Ο Server είναι υδρόψυκτος (δική μου δουλειά) και μένει ΟΝ 24/7 γιατί δουλεύει κι άλλο HTPC σε άλλο χώρο από αυτόν για τη γυναίκα μου και τον μικρο.

Σκοπεύω να τον φτάσω στα 40TB και ίσως και παραπάνω.

Τέλος βάλε κι ένα βουνό καλώδια, βύσματα, βάσεις, γρανίτοπλακες για ηχεία κτλ, κτλ. και τέρμα.

Αμάν πρώτη φορά το γράφω ολόκληρο.

Το άλλο μου χόμπυ ήταν το PC Modding αλλά το έκοψα προς το παρόν γιατί μου έτρωγε πόρους απο το HOME CINEMA λόγω πολλών εργαλείων που αγόραζα και υλικών.:137:

Reaction score
150
Δυστυχώς έχω ακόμα πολύ δουλειά στο σύστημα και στο χώρο (αχ πως με αντέχει) για να φτασει στο επίπεδο που τον θέλω αλλά τελευτάια μπήκε φρένο λόγω κρίσης.

Κρίσης? ΜΠΑ?

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!!:138:

Reaction score
150
Σήμερα πήγα από το Πλαίσιο να δω το Ipad και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.

Νομίζω πως θα γίνει το απόλυτο gadget χειρισμού HTPC! Οπότε βάλτε κι ένα I-Pad στα υπ'όψιν.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μωρο μου οριτζεν οθονατο ειχα πριν 3-4 χρονια

Reaction score
460

Σωτηρη σε θαυμαζω μονο και μονο που θυμασαι ολα αυτα που εχεις!!!Το συστημα σου ωφειλω να πω οτι ειναι σουπερ και ακριβο,πιστευω να εισαι ικανοποιημενος απο την αποδωση του γιατι ενα περιπου ιδιο συςτημα εχει ενας γνωστος μου και μου αρεσε πολυ,βεβαια τα 800 ειναι καταπληκτικα ηχεια αλλα αλλης σχεδιαστικης αντιληψης απο τα δικα μου(εχεις δοκιμασει με τα 800 τους 28β)Σου ευχομαι καλες ακροασεις και θεασεις και να χαιρεσε το σουπερ συστημα σου!!(Αληθεια ποτε θα του κανουμε τεστ ντραιβ?)

Reaction score
460

Τότε τι να πείς για σένα που έπαιζες με 800 φίλτρα, και ακόμα δεν το εχεις συνεφέρει?
Το νερο της Βουλας εχει αλατα και ολοι οσοι σεβομασται την υγεια μας εχουμε φιλτρα νερου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αντωνη η τυφλα και το κολλημα ειναι κακο πραμα.:126:
οσο για το σωτηρη γραμμενα τα εχει αφτος δεν θυμαται τι εφαγε χθες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οσο αφορα τους <αλλους> αστους να ζουν με φλοκατες και χαλια οσο ακομα τους περνει.Μετα το εκο θα φτανει στο καματερο ο ο ο ο ο ο ο ο .Και η ζεστη απο τις σομπες θα κανει ανοιποφορη την παραμονη ακομα και στον κρεμαστο κηπο.:126:

Reaction score
29.519

Kαλά ελα απο δω εσυ με αποστόλη αντώνη ρέμπελο , και θα δείς σόμπες και καμινάδες ,και θα ακούσεις και θα πάθεις παράκρουση, στο υπόσχομαι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera