Διχως λογια

Reaction score
1
Εγώ βλέπω ότι ο αριστερός υποφέρει χρωματικά. Αν έχει CMS τότε κάτι μπορεί να γίνει, διαφορετικά ...Lumagen. Βέβαια, δεξιός δεν γίνεται με τίποτα.

Reaction score
60
λετε να ειναι ο ιδιος προβολεας και με τιποτα μαγικα να βλεπουμε στις φωτος το πριν και το μετα ??????

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.242
Απάντηση: Διχως λογια

Θα μπορούσε βέβαια να είναι και από τον ίδιο προβολέα, πριν και μετά τη ρύθμιση ή σε διαφορετικά modes (πχ Dynamic και Cinema).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Διχως λογια

Θα μπορούσε βέβαια να είναι και από τον ίδιο προβολέα, πριν και μετά τη ρύθμιση ή σε διαφορετικά modes (πχ Dynamic και Cinema).
Δυο διαφορετικοι προβολεις....

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Μη ανυσηχείτε....

Ούτε απο τον ιδιο προβολέα είναι.
Ούτε μπορεί ο αριστερός να γίνει δεξιός.

Αυτό που βλέπετε είναι το χρωματικό φάσμα του λευκού, δηλαδή η ποσότητα χρώματος που αποτελέιτε το λευκό (RGB).

Κανένα Lumagen δεν μπορεί να αυξήσει τη ποσότητα (εύρος) του χρώματος, κανένα CMS ακόμη και του Crystalio (δεν ευλογώ τα γένια μας αλλά έχει εδώ και εναμιση χρόνο παρακαλώ το πιο εξελιγμένο CMS που υπάρχει με ανα 5% IRE step) δεν μπορεί να παράγει κάτι που ΔΕΝ έχει ο προβολέας.

Αυτό που βλέπετε είναι η διαφορά της λάμπας.
Αυτη τη τεράστια διαφορά εύρους χρώματος δίνει η Xenon λάμπα, που προσέξτε, δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε μέσα σε όλη αυτη τη δυναμική περιοχή και να κάνουμε με το CMS μικρά θαύματα.

Οταν όμως δεν υπάρχει η Xenon και στη θέση της μπάινει η UHP τα θαύματα περιόριζονται. Κατα πολύ. Κατα πάρα πολύ.

Τώρα αν διαβαζετε αναλύσεις περί "ανύπαρκτης" ή "ανούσιας" διαφοράς μεταξύ Xenon και UHP δεν μένει παρα να κοιτάξετε τα διαγράμματα και τις χρωματικές αποδώσεις των προβολέων και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.242
Απάντηση: Re: Διχως λογια

... κανένα CMS ακόμη και του Crystalio (δεν ευλογώ τα γένια μας αλλά έχει εδώ και εναμιση χρόνο παρακαλώ το πιο εξελιγμένο CMS που υπάρχει με ανα 5% IRE step) δεν μπορεί να παράγει κάτι που ΔΕΝ έχει ο προβολέας.
Πράγματι, ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό ένα τέτοιο "πριν" και "μετά" το calibration.
Απ'ότι φαίνεται, θαύματα δε γίνονται. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος...

Reaction score
1
Τώρα αν διαβαζετε αναλύσεις περί "ανύπαρκτης" ή "ανούσιας" διαφοράς μεταξύ Xenon και UHP δεν μένει παρα να κοιτάξετε τα διαγράμματα και τις χρωματικές αποδώσεις των προβολέων και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Βάγγο, έχουμε στατιστικά παραδείγματα για το αν υπάρχουν ή όχι φασματογραφικές διαφορές ανάμεσα στις SHP λάμπες και τις UHP; Δηλαδή, κάνουν κάποια διαφορά φασματογραφικά οι SHP λάμπες ή βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς επίπεδο που είναι οι UHP;
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση π.χ., που ο Greg Rogers (νάτος πάλι, χεχεχε) εξακολουθεί να έχει στη πρώτη θέση όλων των ψηφιακών προβολέων που έχει κάνει review τον Sharp 21000, όσον αφορά τη χρωματική πιστότητα. Στη δεύτερη θέση έχει τον Sony VPL200 με απόστροφο ανάμεσά τους, που σημαίνει ότι θεωρεί τις χρωματικές διαφορές τους πολύ μικρές.
<o:p></o:p>
Βέβαια καταλαβαίνω ότι εννοεί ότι τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα χρώματα του Sharp 21000 «κάθονται» ακριβώς στην αναφορά λόγω του CMS, αλλά είναι δυνατόν να μη λαμβάνει καθόλου υπόψη του τη φασματογραφική συμπεριφορά της λάμπας, άρα και την υφή που προσθέτει στην εικόνα;

Reaction score
1
Πάνο γράψε μου ποια προβολικά θέλεις και θα βοηθήσει το αρχείο μου τα μάλα.

Βάγγο, πιστεύω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον αρχικά, αν μπορούσαμε να βλέπαμε τα φασματογραφικά διαγράμματα ανάμεσα π.χ., σε δύο προβολείς που ο ένας να φορά UHP λάμπα και ο άλλος SHP. Ο Sharp 21000 για παράδειγμα, φορά SHP λάμπα, έτσι τουλάχιστον γράφει το εγχειρίδιο της Sharp που έχω τυπώσει.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Από την άλλη μεριά πάντως, δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερο ή όχι να συγκρίνουμε κάθε φορά δύο προβολείς ίδιας τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ανάμεσα σε έναν μονότσιπο DLP και έναν DILA ή SXRD που όλοι τους φοράνε UHP λάμπες, η λάμπα δεν επηρεάζεται καθόλου φαματογραφικά από την τεχνολογία κατασκευής; Δεν έχω ιδέα, κυριολεκτικά έχω μαύρα μεσάνυχτα γύρω από το θέμα. Νίκο (Zoglair) και Δημήτρη (Headroom) τι πιστεύετε;

Reaction score
1
Δεν επηρεάζεται άμεσα, επηρεάζεται όμως έμμεσα.

Είναι ευνόητο πως αν δύο προβολείς διαφορετικής τεχνολογίας φορούν πχ την UHP κωδικός 12345 της Philips, αυτή η λάμπα είναι κοινή.

Πλην όμως, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να φασματογράψουμε το φυσικό φως της λάμπας, καθότι αυτό που βλέπουμε είναι πολωμένο είτε μέσω τροχού είτε μέσω διχρωικών. Ουσιαστικά το φάσμα της λάμπας διασπάται σε primaries ή/και secondaries και επανασυντίθεται κατά την προβολή λευκού πάτερν. Στη διάσπαση παίζεται πολύ παιχνίδι. Είναι γνωστό, για παράδειγμα, πως μία από τις διαφορές του "μικρού" Marantz που είδαμε σε σχέση με το μεγαλύτερο 11άρι, είναι η προσθήκη ενός ND (βαθυπράσινου) τμήματος στον τροχό. Συνεπώς, μάνι-μάνι ίδιος κατασκευαστής, ίδια τεχνολογία και λάμπες αλλά διαφορετικό αποτέλεσμα.

Βαγγέλη, αρχηγέ, τα λέω καλά ή παραμιλάω;

Reaction score
8.350
Βάγγο, πιστεύω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον αρχικά, αν μπορούσαμε να βλέπαμε τα φασματογραφικά διαγράμματα ανάμεσα π.χ., σε δύο προβολείς που ο ένας να φορά UHP λάμπα και ο άλλος SHP. Ο Sharp 21000 για παράδειγμα, φορά SHP λάμπα, έτσι τουλάχιστον γράφει το εγχειρίδιο της Sharp που έχω τυπώσει.
Από την άλλη μεριά πάντως, δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερο ή όχι να συγκρίνουμε κάθε φορά δύο προβολείς ίδιας τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ανάμεσα σε έναν μονότσιπο DLP και έναν DILA ή SXRD που όλοι τους φοράνε UHP λάμπες, η λάμπα δεν επηρεάζεται καθόλου φαματογραφικά από την τεχνολογία κατασκευής; Δεν έχω ιδέα, κυριολεκτικά έχω μαύρα μεσάνυχτα γύρω από το θέμα. Νίκο (Zoglair) και Δημήτρη (Headroom) τι πιστεύετε;
αν δεν κανω λαθος UHP σημαινει ultra hight pressure και SHP super hight pressure.Προφανως καποια διαφορα υπαρχει στην πιεση των αεριων μεσα στο γυαλι,δεν αποκλειεται να υπαρχει διαφορα στο αποτελεσμα.Αλλα απ'οσο εχει τυχει να διαβασω κατα καιρους εδω κι εκει(δεν ξερω και πολλα)αυτες οι metal halide λαμπες που χρησιμοποιουνται εχουν μιγμα αεριων που δεν ξερω αν ειναι παντα το ιδιο.Υποθετω οτι μπορει ναχουν διαφορες ακομα και του ιδιου τυπου και επισης εχω διαβασει καπου οτι απο κατασκευης καμμια(!!!!!) λαμπα δεν ειναι απολυτως ιδια με την αλλη.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.147
Απάντηση: Διχως λογια

Κι εγώ έτσι ξέρω για τις λάμπες.
Καμμιά δεν είναι απολύτως ίδια λόγω αδυναμίας στην κατασκευή του ελέγχου του πάχους επικάλυψης του ηλεκτροδίου με βολφράμιο.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.471
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO