ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Ιδρυτής
- Reaction score
- 731
Attachments
-
5,7 KB Προβολές: 14
-
7,6 KB Προβολές: 15
Δυο διαφορετικοι προβολεις....Θα μπορούσε βέβαια να είναι και από τον ίδιο προβολέα, πριν και μετά τη ρύθμιση ή σε διαφορετικά modes (πχ Dynamic και Cinema).
http://www.cine4home.com/reviews/projectors/JVC-HD1/HD1Test.htmLeft: Spectrographic analysis DLA-HD1, right: Sony VPL-VW100 (Ruby)
Πράγματι, ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό ένα τέτοιο "πριν" και "μετά" το calibration.... κανένα CMS ακόμη και του Crystalio (δεν ευλογώ τα γένια μας αλλά έχει εδώ και εναμιση χρόνο παρακαλώ το πιο εξελιγμένο CMS που υπάρχει με ανα 5% IRE step) δεν μπορεί να παράγει κάτι που ΔΕΝ έχει ο προβολέας.
Τώρα αν διαβαζετε αναλύσεις περί "ανύπαρκτης" ή "ανούσιας" διαφοράς μεταξύ Xenon και UHP δεν μένει παρα να κοιτάξετε τα διαγράμματα και τις χρωματικές αποδώσεις των προβολέων και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Πάνο γράψε μου ποια προβολικά θέλεις και θα βοηθήσει το αρχείο μου τα μάλα.
αν δεν κανω λαθος UHP σημαινει ultra hight pressure και SHP super hight pressure.Προφανως καποια διαφορα υπαρχει στην πιεση των αεριων μεσα στο γυαλι,δεν αποκλειεται να υπαρχει διαφορα στο αποτελεσμα.Αλλα απ'οσο εχει τυχει να διαβασω κατα καιρους εδω κι εκει(δεν ξερω και πολλα)αυτες οι metal halide λαμπες που χρησιμοποιουνται εχουν μιγμα αεριων που δεν ξερω αν ειναι παντα το ιδιο.Υποθετω οτι μπορει ναχουν διαφορες ακομα και του ιδιου τυπου και επισης εχω διαβασει καπου οτι απο κατασκευης καμμια(!!!!!) λαμπα δεν ειναι απολυτως ιδια με την αλλη.Βάγγο, πιστεύω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον αρχικά, αν μπορούσαμε να βλέπαμε τα φασματογραφικά διαγράμματα ανάμεσα π.χ., σε δύο προβολείς που ο ένας να φορά UHP λάμπα και ο άλλος SHP. Ο Sharp 21000 για παράδειγμα, φορά SHP λάμπα, έτσι τουλάχιστον γράφει το εγχειρίδιο της Sharp που έχω τυπώσει.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comffice
ffice" /><o
></o
>
Από την άλλη μεριά πάντως, δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερο ή όχι να συγκρίνουμε κάθε φορά δύο προβολείς ίδιας τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ανάμεσα σε έναν μονότσιπο DLP και έναν DILA ή SXRD που όλοι τους φοράνε UHP λάμπες, η λάμπα δεν επηρεάζεται καθόλου φαματογραφικά από την τεχνολογία κατασκευής; Δεν έχω ιδέα, κυριολεκτικά έχω μαύρα μεσάνυχτα γύρω από το θέμα. Νίκο (Zoglair) και Δημήτρη (Headroom) τι πιστεύετε;