Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Reaction score
11
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Παιδιά, ποιό είναι το τελευταίο δοκιμασμένο firmware;
Έχω αυτό που είχε από την αρχή όταν το πήρα και παρουσιάζει κάποια προβλήματα.
Μου κόλλησε αρκετές φορές και νομίζω δυσκολεύεται να αναγνωρίσει περισσότερους από έναν εξωτερικούς σκληρούς.

Ποιο firmware θα μπορούσε να λύσει αυτά τα προβλήματα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Παιδιά, ποιό είναι το τελευταίο δοκιμασμένο firmware;
Έχω αυτό που είχε από την αρχή όταν το πήρα και παρουσιάζει κάποια προβλήματα.
Μου κόλλησε αρκετές φορές και νομίζω δυσκολεύεται να αναγνωρίσει περισσότερους από έναν εξωτερικούς σκληρούς.

Ποιο firmware θα μπορούσε να λύσει αυτά τα προβλήματα;
Παιζω με το τελευταιο fw
Εχω συνεδεμενους εναν εσωτερικο και δυο εξωτερικους(my book) και τα
βλεπει ολα...τζιτζι:126:
Αλλαζω οποια στιγμη θελω και παιζει οτι επιλεξω απο οποιονδηποτε.

Τι εξωτερικους χρησιμοποιεις Θωμα?

Reaction score
11

Μy Βοοκ έχω κι εγώ. 2TB έκαστος.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...15E3034F12C4FF76D020963976871745F530694B9EDAA

Χθες Ανδρέα ήμουν έτοιμος να το πακετάρω για να το στείλουμε για servis.

Ήμουν στις γενικές ρυθμίσεις, εκεί που επιλέγεις αν θες να φαίνονται σε εικονίδια ή σε λίστα οι ταινίες, και ξαφνικά κόλλησε.
Αναγκάστηκα να το κλείσω από το κουμπί που έχει πάνω το on/off.

Όταν το ξεκίνησα πάλι, μου έβγαλε στην οθόνη το loading κανονικά και μετά κόλλησε. Δεν εμφάνιζε το menu. Έγραφε συνέχεια error και προσπαθούσε να μπεί στο menu αλλά τίποτα.
Όταν είχα απογοητευθεί και λέω αυτό είναι το τέλος, κάνω μια τελευταία προσπάθεια με τον ενισχυτή κλειστό και ξεκίνησε.
Κόλλησε κι άλλες φορές αλλά επανέρχονταν εύκολα.

Το μηχάνημα το έχω όπως το πήρα δεν πείραξα τίποτα ούτε καν ταινίες δεν είδα (4-5 μόνο).
Μια φορά προσπάθησα να περάσω μια νεότερη έκδοση fw αλλά παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα και δεν το δέχθηκε.
Από τότε δεν ξανασχολήθηκα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Μια φορά προσπάθησα να περάσω μια νεότερη έκδοση fw αλλά παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα και δεν το δέχθηκε.
Από τότε δεν ξανασχολήθηκα.
Μηπως απο τοτε αρχισαν τα προβληματα?
Ποια εκδοση εχεις τωρα?

Reaction score
11

Μηπως απο τοτε αρχισαν τα προβληματα?
Ποια εκδοση εχεις τωρα?
Τότε στην ουσία δεν είχε γίνει τίποτα.
Μόλις έβαλα το φλασάκι, μου έγραψε οτι είναι unsuport file και δεν ξεκίνησε η εγκατάσταση.
Εν τω μεταξύ μέχρι να δει το φλασάκι μου έβγαλε την πίστη. Το έβαλα και το έβγαλα αρκετές φορές σε όλες τις usb μέχρι να το δει.

Δεν θυμάμαι ποιό έχει τώρα.
Είναι από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν πάντως το είχατε βάλει εσείς.
Δεν έχει και αυτόματη επιλογή ελληνικής γλώσσας στους υπότιτλους.

Το βράδυ θα προσπαθήσω να περάσω το τελευταίο fw.και θα σου πω και πιο έχει τώρα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εδώ το είχα αναφέρει πάλι όταν είχα προσπαθήσει να περάσω νεότερο fw χωρίς επιτυχία.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=63251&page=42
Οκ, αυριο η οποτε μπορεις παρε με καποια στιγμη τηλεφωνο.
Να εισαι ομως διπλα στο Dune για να δοκιμασουμε κατι.
Το fw που εχεις ειναι πολυ παλιο και πιθανοτατα εκει οφειλονται
ολα τα προβληματα που εχεις.
Θα κανουμε την αναβαθμιση step by step...τηλεφωνικα:137:

Reaction score
11

Έχεις κάτι υπόψη σου;
Μόλις πριν από λίγο προσπάθησα πάλι και κάνει τα ίδια.

Έβαλα το φλασάκι το είδε αμέσως.
Μου γράφει ποιο είναι το τρέχον fw (081226-1216)
και από κάτω το νέο (090619-1649) φαίνεται το εικονίδιο κανονικά (κάτι κατσαβίδια)

μόλις το επιλέξω για να ξεκινήσει μου λέει unsuported file και δεν κάνει τίποτα.

Τι δεν κάνω καλά;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Θωμα, εισαι εξι !!!:111: fw πισω!
Οπως σου ειπα τηλεφωνησε μου οποτε μπορεις για να σου πω τι
θα κανεις....:126:

Reaction score
1

Τελικά το gigabit dune prime δεν με συμπάθησε, οπότε στράφηκα στο e-sata και όλα δουλεύουν άψογα. Μπήκε και το τελευταίο firmware, στήθηκε και το δίκτυο (υπάρχει ένα θεματάκι με το timecapsule, αλλά πιστεύω πως θα το λύσω). Αφού βέβαια ευχαριστήσω τον Ανδρέα και τον Βαγγέλη για τηνυπομονή τους και την άμεση αντικατάσταση των δύο gigabit prime, θέλω να κάνω μια ερώτηση:
Υπάρχει τρόπος να γράψουμε στο σκληρό δίσκο που έχουμε συνδέσει στο dune prime μέσω δικτύου; Γιατί εγώ δεν μπορώ να το καταφέρω, δεν έχω τα κατάλληλα διακιώματα, Αλλά δεν βρίσκω κάποια επιλογή στις ρυθμίσεις του dune, ώστε να καταφέρω να έχω administrative privilleges επί του dune από το mac και το pc μου με αποτέλεσμα να συνδέω τον δίσκο στον υπολογιστή για νε επεξεργαστώ και να μεταφέρω αρχεία...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Καπου στα...εξωτερικα διαβασα πως μερικοι-μερικοι θελουν να
βγαλουν εξοδο SDI απο το Dune:121:
Για το scaler την θες Μητσο?

Reaction score
384

H εικονα μου εμφανιζει περισσοτερο noise απ'οτι το αλλο πλειερ που παιρνω 4:2:2 στην εξοδο. Θα το βαλω στο ρακ μεσα το βραδυ και θα το κοιταξω αναλυτικοτερα. Απλα καλοκαιριατικα βαριεμαι να μπαινω μεσα στα ρακ και να κανω δοκιμες, γιατι ολα τα μηχανηματα ειναι βιδωμενα και δεν ειναι απλο βαλε-βγαλε.
Ασε που ο Lumagen δεν εχει εισοδο SDI και θελει αλλη πατεντα παλι κι εκει.

Ετσι ομως παει μακρια η βαλιτσα, γιατι χρειαζομαι και κατι τετοιο συν μια HD SDI μετατροπη στο Dune. Ισως να ειμαι απλα υπερβολικος....:108:

Reaction score
11

Βρε παιδιά δώστε μια βοήθεια ... έχω κατεβάσει όλα τα καντήλια από το πρωί.

Χρησιμοποίησα το my movies χθες με επιτυχία και έκανα τον ένα μου δίσκο.
Όταν προσπάθησα να κάνω και ένα δεύτερο δίσκο που έχω Πάτησα το κουμπί file>new database για να το κάνω από την αρχή γιατί μου εμφάνιζε μαζί και όσες ταινίες είχα από τον προηγούμενο δίσκο.

Μετά από αυτό το πρόγραμμα δεν άνοιγε καθόλου.
Έτσι αποφάσισα να το εγκαταστήσω από την αρχή.
Το εγκατέστησα και μόλις πάει να ανοίξει κολλάει και μου γράφει αυτό

(my movies could not connect to the database on the local server. This could be due to a database being detached without being correctly attached agoin during backup. My movies can attemt to attach its database. Would you like to try this;)

Του λέω να προσπαθήσει αλλά δε γίνεται τίποτα;

Μήπως δεν εγκαθιστώ το σωστό πρόγραμμα;
Ποιό πρέπει να επιλέξω;

http://www.mymovies.dk/downloads.aspx

Reaction score
1.458

Εγώ μόλις γύρισα σπίτι με το Dune hd center (thanks Ανδρέα για την εξυπηρέτηση:126: ) και ξεκινάω το σετάρισμα με δίσκους,firmware updates κλπ.Εντυπώσεις μάλλον αύριο ή αργά απόψε το βράδυ.Ελπίζω να συνεργάζεται καλά με mac και να μην έχουμε πρόβλημα στη μεταφορά αρχείων από το mac στο dune.
Θα τα βρούμε όλα στην πορεία είμαι σίγουρος!:605:

Reaction score
1

Εγώ μόλις γύρισα σπίτι με το Dune hd center (thanks Ανδρέα για την εξυπηρέτηση:126: ) και ξεκινάω το σετάρισμα με δίσκους,firmware updates κλπ.Εντυπώσεις μάλλον αύριο ή αργά απόψε το βράδυ.Ελπίζω να συνεργάζεται καλά με mac και να μην έχουμε πρόβλημα στη μεταφορά αρχείων από το mac στο dune.
Θα τα βρούμε όλα στην πορεία είμαι σίγουρος!:605:
Αν καταφέρεις να περάσεις αρχεία από το mac στο dune να μου πεις κι εμένα πως. Δεν έχω επαρκή προνόμια να το κάνω και έτσι δεν μπορώ από το mac να γράψω στον σκληρό που έχω συνδεδεμένο στο dune.
Από το dune βλέπω μια χαρά το mac, αρκεί να είναι τσεκαρισμένο μόνο το samba sharing και όχι και το afp sharing. Για κάποιο λόγο όταν είναι ενεργοποιημένο και το afp sharing τότε το dune τρώει πόρτα από τον mac....

Reaction score
1.458

Το dune μου παρουσιάζει πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο.Δεν μου τον βλέπει καθόλου!Από την Παρασκευή το βράδυ παιδεύομαι και τίποτα!Υποψιάζομαι ότι κάποιο καλώδιο στο εσωτερικό του dune δεν είναι συνδεδεμένο καλά.Οταν βάζω το rack με το σκληρό στο dune, ο δίσκος γυρίζει στροφές,τον ακούω αλλά το dune δεν τον βλέπει.Τον ίδιο δίσκο (1 TB sata green ολοκαίνουριος) τον σύνδεσα με καλώδιο usb to sata adaptor στην μπροστινή usb του dune και τον είδε αμέσως,του έκανα και format με το dune.Τον βάζω πάλι σαν εσωτερικό,λέω μήπως τώρα που τον φόρμαρα τον δει,τίποτα πάλι!Τον συνδέω στον Mac Pro τον βλέπει αμέσως,το ίδιο και το Macbook Pro!Μου έσπασαν τα νεύρα να συνδέω και να ξεσυνδέω τον δίσκο στο dune δεν τον βλέπει με τίποτα.Τον φόρμαρα σε fat32,ntfs και πάλι σε ext2,μα με κανένα τρόπο δεν τον έβλεπε το dune.Σε usb τον έβλεπε αμέσως!Θα τον πάω στο service αύριο ή μεθαύριο.
Επίσης του σύνδεσα στη μπροστινή usb έναν wd passport,που τον χρησιμοποιώ με το wdtv hd,ο οποίος είναι φορμαρισμένος σε Hfs+ (not journaled) και προς μεγάλη μου έκπληξη το dune τον είδε αμέσως και έπαιζε κανονικά όλες τις ταινίες.Ομολογώ δεν το περίμενα!
Μεταφορά αρχείων από τα mac στο dune δεν κατάφερα να κάνω.Δοκίμασα και με smb,afp και ftp και τίποτα.Το dune το έβλεπαν τα mac,συνδεόμουν και έκανα περιήγηση στα αρχεία του dune(του είχα συνδέσει το δίσκο στη usb) αλλά τίποτα.Μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν έχω τα ανάλογα δικαιώματα.Από το dune στο mac έκανα κανονικά μεταφορά αρχείων!
Από bd dvd ότι δοκίμασα,καμμιά 10ρια original δισκάκια τα διάβασε αμέσως χωρίς πρόβλημα.Σε σύγκριση με το sharp hp20s που έχω νομίζω ότι η εικόνα του dune είναι στα blu ray ένα κλικ πιο κάτω,χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος όμως.
Σε divx,mkv,avi κλπ ότι του έβαλα το έπαιξε χωρίς πρόβλημα και εδω μπορώ να πω ότι η εικόνα που δίνει το dune σε σύγκριση με το wdtv είναι καλύτερη,ιδιαίτερα στα αδύναμα avi.Αισθητά καλύτερο upscale στα 1080p.
Αυτά σαν πρώτες εντυπώσεις,δεν το έψαξα καλά το μηχάνημα,κυρίως προσπαθούσα να λύσω το πρόβλημα με το rack του dune.Δείχνει να έχει αρκετές δυνατότητες,χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις ακόμη,οπως images σε jpg και όχι aai, ftp μεταφορά αρχείων κ.α.Επίσης το μενού θα πρέπει να το φτιάξουν λίγο,δείχνει κάπως πρωτόγονο θα έλεγα.
Αν κάποιος ξέρει κάποιο κόλπο για να λυθεί το πρόβλημα με τον εσωτερικό σκληρό και να αποφύγω το service ας το δηλώσει τώρα...αλλιώς ας σωπάσει για πάντα:103:

Reaction score
1.458

Το πρόβλημα με το σκληρό λύθηκε!Τον βγαλα από το rack και τον σύνδεσα με σατα καλώδια στο dune και τον είδε αμέσως.Κατάλαβα λοιπόν ότι δεν έφταιγε το dune.
Στο σκληρό οι 2 τρύπες για να το βιδώσεις στο rack ήταν χαλασμένες από την αρχή,δεν έσφιγγαν οι βίδες και τις είχα αφήσει έτσι χωρίς να τις σφίξω!Τις εβγαλα λοιπόν και βίδωσα πάλι το δίσκο στο rack χωρίς να βάλω τις 2 βίδες στις τρύπες με τις χαλασμένες στροφές.Τον σύνδεσα στο dune και πλέον τον βλέπει αμέσως χωρίς πρόβλημα.Τον έβγαλα τον ξανάβαλα 4-5 φορές,όλα άψογα!
Τώρα σύνδεσα το wd passport φορμαρισμένο σε hfs+(not journaled) στη μπροστινή usb και μεταφέρω αρχεία στο dune.
Τα Thumbnails μόνο σε .aai είναι?Σε άλλο format δεν δουλεύουν?
Και βασικό πρέπει να φτιάξουν το ftp για να στέλνουμε αρχεία κατευθείαν στο dune από το mac.Σε windows δουλεύει το ftp για μεταφορά αρχείων από το pc προς το dune?

Reaction score
1.458

Νεώτερα από το μέτωπο:Το hfs+ (not journaled) είναι μόνο read στο dune.Μετέφερα αρχεία αλλά το dune έβγαζε error.Εγώ επέλεγα να συνεχίσει αλλες ταινίες τις είχε σωστά περασμένες άλλες όχι.Για μεταφορά με δίσκο hfs+ δεν συνιστάτε προς το παρόν.

Τα ευχάριστα τώρα για τους mac users:
Αυτή τι στιγμή μεταφέρω ασύρματα από το Macbook pro στο Dune ταινίες.Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη,θα ενημερώσω αν ολοκληρωθεί επιτυχώς το πως.
Αρχίζω και το λατρεύω το μηχάνημα!:404:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster