Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Αρχίζω και το λατρεύω το μηχάνημα!:404:
Μην μας απασχολεις!:142:
Ξεκιναω την τριτη ταινια για σημερα...
(και της εχω υποσχεθει να ειναι γαλλικη:141:)

Reaction score
1.458

Μην μας απασχολεις!:142:
Ξεκιναω την τριτη ταινια για σημερα...
(και της εχω υποσχεθει να ειναι γαλλικη:141:)
Είμαι κι εγώ λάτρης του ευρωπαϊκού και ειδικότερα του γαλλικού σινεμά Ανδρέα.Καλές θεάσεις και ότι γράφω παρακάτω αφορά την συμβατότητα dune & mac,άρα εσύ είσαι εκτός δε σε αφορά:145:

Λοιπόν μου δούλεψε με smb & ftp η μεταφορά αρχείων από το mac στο dune ως εξής:
Στο mac μπαίνω με λογαριασμό admin ώστε να έχω πλήρη δικαιώματα.Λειτουργικό 10.5.7 Πάω system preferences/sharing τσεκάρω file sharing και επιλέγω τον admin να έχει read and write δικαιώματα σε smb και everyone read only.Στο dune είμαι στο home και από το rc πατάω pop up/menu και επιλέγω New Network Folder.
Στο παράθυρο που ανοίγει γράφω Name:MacBookPro ή όπως αλλιώς έχει ορίσει ο καθένας το mac του,
Type:SMB
Server:την ip που έχει ο mac ΟΧΙ ΤΟ ROUTER,πχ 192.168.1.3
Folder: Drop Box (το όρισα ως share folder στο mac ίσως να μην έχει καμμιά σημασία όμως)
User: το account name που έχετε στο mac ως admin
Password: Το password που έχετε στο mac ως admin
Πατάμε ok στο dune και είναι έτοιμο

Πίσω στο mac τώρα menu bar/go/network θα συνδεθούμε με το dune.Διπλό κλικ στο εικονίδιο που βλέπουμε και μπαίνουμε στο σκληρό του dune.Επιλέγουμε τον φάκελλο που θέλουμε να μεταφέρουμε τα αρχεία από το mac κάνοντας διπλό κλικ και από το mac κάνουμε drag and drop τα αρχεία ή τους φακέλλους που θέλουμε στο dune.Αρχίζει η μεταφορά και ανάλογα τον όγκο των αρχείων περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί.Αυτά για μεταφορά με smb.
Με ftp τώρα χωρίς να έχουμε τσεκάρει στο file sharing το ftp,με κάποιο ftp client (εγώ χρησιμοποιώ το Transmit) βάζουμε την ip του dune και συνδεόμαστε στο δίσκο του.Επιλέγουμε το αρχείο που θέλουμε να ανεβάσουμε και αρχίζει η μεταφορά.Πολύ πιο γρήγορη με το ftp απ'ότι με το smb.
Εγώ αυτή τι στιγμή κάνω upload στο dune με 2900 KB/sec περίπου.

Ολα ok λοιπόν!Με ταλαιπώρησε το weekend,τσακώθηκα με τη συμβία μου γιατί δεν της έδινα σημασία 2 μέρες τώρα και εβαζα έβγαζα δίσκους,format κλπ μέχρι το πρωί,αλλά χαλάλι τα καταφέραμε και όλα δουλεύουν άψογα πλέον!

Καλό βράδυ και καλή απόλαυση με το Dune σε όλους τους φίλους και ιδιαίτερα στους χρήστες mac:137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Λεωνιδα, πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου:444:

Οσο για τα τσακωματα και τους χωρισμους μην ανησυχεις.
Εμενα με χωριζει καθε μερα:111:
Το βραδυ ομως γλυκαινεται απο τις ταινιες που απολαμβανει στο Dune
και παιρνει πισω τα λογια της:142:

Reaction score
1

Εγώ αυτά που λες τα έχω κάνει από την πρώτη στιγμή. Όταν όμως πάω είτε με ftp, είτε με smb να κάνω μεταφορά αρχείων από το mac στο dune μου βγάζει πως δεν έχω δικαιώματα για να κάνω εγγραφή στο δίσκο του dune...

edit
Νομίζω πως έχω ξεχάσει να δώσω πλήρη δικαιώματα στο share του dune από το mac.
Θα το τσεκάρω το απόγευμα στο σπίτι...

Reaction score
1.458

Thanks Ανδρέα!Εγώ την γλύκανα εχθές το βράδυ μέ άλλο τρόπο!:126:

aragorn εμένα άνοιξε ο διαμοιρασμός από τη στιγμή που έδωσα στο dune στο network folder, user name & password που χρησιμοποιώ στο mac ως admin.Από εκείνη τι στιγμή άρχισε να δουλεύει smb & ftp.

Reaction score
1

aragorn εμένα άνοιξε ο διαμοιρασμός από τη στιγμή που έδωσα στο dune στο network folder, user name & password που χρησιμοποιώ στο mac ως admin.Από εκείνη τι στιγμή άρχισε να δουλεύει smb & ftp.
Τίποτα, με τίποτε δε δουλεύει.
Βλέπουν το ένα το άλλο αλλά δεν μπορώ να περάσω αρχεία από το mac στο dune...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Βρε παιδια, μηπως ο ενας σας χρησιμοποιει τον εσωτερικο σκληρο
και ο αλλος τον εξωτερικο?

Reaction score
1

Εγώ, ως γνωστόν χρησιμοποιώ τον εξωτερικό σκληρό. Αλλά για ποιο λόγο να είναι διαφορετικά τα πράγματα μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού σκληρού;

Reaction score
1.458

Εγώ χρησιμοποιώ εσωτερικό,αλλά δε νομίζω να έχει σημασία.
Κάτι κάνεις λάθος δε μπορεί.Εγώ έχω λειτουργικό 10.5.7 και στο dune έχω το τελευταίο beta.Εχεις τα ίδια?Μπαίνεις με λογαριασμό Admin στο mac?Γράψε βήμα βήμα τι κάνεις να δούμε τι φταίει.Στο router το έχεις upnp ή έχεις ανοίξει τι κατάλληλες πόρτες όπως την 21 για το ftp?Μήπως σε μπλοκάρει το router,για τσέκαρε...

Reaction score
1

Ο λογαριασμός μου στο Μακ έχει διακαιώματα administrator κα είναι ενεργοποιημένο το samba sharing. Στο dune έχω κάνει ότι κι εσύ με το username & password που χρησιμοποιώ στο Μακ. Βλέπω τόσο από το Μακ το dune, όσο και από το dune το Μακ. Τα αρχεία που έχω στο Μακ παίζουν μια χαρά μέσω ethernet. Πλοήγηση μπορώ να κάνω στον δίσκο του dune από το Μακ, τόσο με ftp, όσο και μέσω του finder, όπου και βλέπω το dune στα places. Δεν μπορώ όμως με τίποτα να γράψω στον δίσκο του dune από το Mac γιατί δεν έχω τα κατάλληλα διακιώματα. Όταν όμως πάω στο get info βλέπω ότι έχω διακιώματα read & write. Δεν ξέρω τι δεν κάνω σωστά.
Έχω το 10.5.7 και το τελευταίο beta firmware του Ιουνίου στο dune.

Reaction score
1.458

Τα ίδια settings έχω κι εγώ,περίεργο.Η μόνη διαφορά ότι εγώ συνδέομαι ασύρματα με το dune.Το dune είναι συνδεδεμένο με ethernet στο router και το mac συνδέεται με airport.Δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα όμως.
Χωρίς να πειράξεις τίποτα στο mac,διέγραψε στο dune το network folder που έχεις φτιάξει ΚΛΕΙΣΕ το dune από το διακόπτη από πίσω και περίμενε 1-2 λεπτά.Ανοιξε πάλι το dune και φτιάξε new network folder και δώσε όνομα στο φάκελο,το όνομα που έχεις ορίσει στο mac στο sharing folder.Ακριβώς το ίδιο πχ αν το mac το έχεις ορίσει MacBook γράψε ακριβώς το ίδιο στο dune.Οχι macbook αλλά MacBook.Να δεις μήπως δουλέψει έτσι.
Με το router έχεις ανοίξει το UpnP έτσι?

Reaction score
1

Τα έχω κάνει όλα αυτά πολλάκις. Μάλιστα το συγκεκριμένο dune είναι το τρίτο στη σειρά που συμπεριφέρεται έτσι.
Όλα είναι συνδεδεμένα με ethernet. Το άλλο κουλό είναι πως το dune δεν βλέπει με τίποτα το timecapsule...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Να προτεινω κατι?
Γιατι δεν αλλαζετε τηλεφωνα μεσω πμ και ειμαι σιγουρος πως
εαν το "πατε μαζι" step by step θα βρεθει η ακρη:126:

Reaction score
1.458

Σωστό Ανδρέα!
Φίλε aragorn στείλε pm και θα σε πάρω τηλ μετά τις 10 το βράδυ γιατί θα βγω τώρα.Αλλιώς αύριο το απόγευμα.
Πάντως πρίν λίγο σύνδεσα και το Mac Pro με το Dune που βρίσκεται στον επάνω όροφο του σπιτιού.Εδω μάλιστα χώρίς να τσεκάρω τίποτα στο mac ούτε file sharing folder,smb αλλά ούτε και να κάνω κάτι στο dune πήγα στον finder/go/network και συνδέθηκα με το dune κατευθείαν!!!:111: Smb & ftp (up/dl) δουλεύουν χωρίς πρόβλημα.
Εχω εγκαταστήσει βέβαια και στα 2 mac το macfuse μήπως τελικά αυτό κάνει τη δουλειά? Θα δοκιμάσω αργότερα το βράδυ στο ibook της συμβίας μου που δεν έχω βάλει το macfuse να δω αν γίνεται μεταφορά αρχείων στο dune.

Reaction score
384

Εβαλα σκηνες απο το πολυ γνωστο Spiderman 3 χτες το βραδυ, μιας και τις εχω δει ισα με 500 φορες. Αλλαξα την εξοδο του Lumagen απο 4:4:4 σε 4:2:2 και εχω την εντυπωση οτι με αυτον τον τροπο αποφευγω 2 μετατροπες. Μια μεσα στον σκειλερ (απο 4:2:2 σε 4:4:4 για την εξοδο) και μια μεσα στον προτζεκτορα (μετατροπη της 4:4:4 παλι σε 4:2:2).
Η εικονα για καποιον λογο εγινε καλυτερη (ετσι πιστευω δηλαδη, ξερετε πως ειναι αυτα, κυριως οταν πας απο μνημης να κανεις συγκριση), και ειχα ενα χαζο-χαμογελο (ξερετε κατι τετοια:107:) οσο εβλεπα.
Το μεσημερακι (ειμαι 2 ωρες πισω :136:) θα ανεβασω τη φωτο να δειτε πως το εχω βαλει στο rack με την custom laser-cut προσοψη για να γουσταρετε...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εβαλα σκηνες απο το πολυ γνωστο Spiderman 3 χτες το βραδυ, μιας και τις εχω δει ισα με 500 φορες. Αλλαξα την εξοδο του Lumagen απο 4:4:4 σε 4:2:2 και εχω την εντυπωση οτι με αυτον τον τροπο αποφευγω 2 μετατροπες. Μια μεσα στον σκειλερ (απο 4:2:2 σε 4:4:4 για την εξοδο) και μια μεσα στον προτζεκτορα (μετατροπη της 4:4:4 παλι σε 4:2:2).
Η εικονα για καποιον λογο εγινε καλυτερη (ετσι πιστευω δηλαδη, ξερετε πως ειναι αυτα, κυριως οταν πας απο μνημης να κανεις συγκριση), και ειχα ενα χαζο-χαμογελο (ξερετε κατι τετοια:107:) οσο εβλεπα.
Το μεσημερακι (ειμαι 2 ωρες πισω :136:) θα ανεβασω τη φωτο να δειτε πως το εχω βαλει στο rack με την custom laser-cut προσοψη για να γουσταρετε...
Βαλε πραμαααα!:137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Νεο firmware

This firmware version is basically equivalent to the previously released
"release candidate N2" beta-version 090619_1649_beta, and adds only a
single minor bugfix (wrong behavior of volume control in some cases).

This firmware version is a stable/recommended version which includes
all changes from all recently released beta-versions, including, in
particular, the following important additions to the standard factory
firmware shipped by default:
- Support for HD-audiotracks during file playback.
- Significantly improved photo viewer with slide show function.
- Support for Audio CD, including DTS CD.
- A huge number of various other fixes, improvements, additional
features.

According to the available information, this firmware version should work
in most cases better (or at least not worse) than all previously released
versions, and is recommended to all users, especially to those users who are
still using the default factory firmware (081226_1216, 081226_1216_update1,
or 081226_1216_update2).

Download here:
http://hdi.co.il/firmware/

Reaction score
384

Οριστε μια φωτο απο την οθονη, επι εποχης Audio Spectrum. :126:

Και μια φωτογραφια απο το πανω μερος του Rack, οπου ξεχωριζει το EQ, Philips TSU9600, Dune HD, Oppo BDP-83, Lumagen Radiance, Lexicon MC8 B, και λιγο απο τον εναν Parasound JC1. :144:

Reaction score
11

Με το τελευταίο fw μπορεί να διαβάζει υπότιτλους ANSI;
Μην τους αλλάζω χωρίς λόγο.

Reaction score
384

Παντως το Dune βγαζει τελειως διαφορετικο επιπεδο στην black & white πληροφορια απο το Oppo και χρειαζεται σιγουρα διαφορετικη ρυθμιση. Νομιζω το γνωστο δισκακι απο το avsforum το εχουμε ολοι...Επισης καλο δισκακι ειναι και το Spears & Munsil.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster