Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Reaction score
11
Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

thomas,παιζει τα dvd, σαν ενα τυπικο BR player της ιδιας κατηγοριας τιμης με το Dune Prime. Πολυ ικανοποιητικα δηλαδη, για καποιον που εχει μια σεβαστη ταινιοθηκη με DVD. Δεν θα αισθανθει την αναγκη για καλυτερο dvd player.

Ευχαριστώ Κώστα.
Ρώτησα γιατί έχω ξεμείνει από dvd player και έχω μια αρκετά μεγάλη συλλογή από DVD.
Είχα το Denon 1930 (μου χάλασε) που είναι της κατηγορίας των 350-400€ άρα να υποθέσω οτι θα είμαι περίπου στα ίδια ίσως και καλύτερα με το Dune;

Reaction score
384

Kωστα, οπως ειπες εχεις το 91. Σε αναπαραγωγη BR δισκων αλλα και απο τον σκληρο, υπαρχει διαφορα? Aς αγνοησουμε την αναπαραγωγη dvd, απλα θελω να ακουσω τη γνωμη σου σε σχεση με το ακριβο 91, για BR μονο.

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.Υποστιριζει και τους 3,5
σε κουτι με τροφοδοτικο π.χ χωρητικοτητας 1,5 terabyte?
To γεγονος οτι εχουν τροφοδοτικο δεν εχει καμια σημασια. Αποθηκευτικος χωρος με USB ειναι κι αυτοι.

Reaction score
210

Ευχαριστώ Κώστα.
Ρώτησα γιατί έχω ξεμείνει από dvd player και έχω μια αρκετά μεγάλη συλλογή από DVD.
Είχα το Denon 1930 (μου χάλασε) που είναι της κατηγορίας των 350-400€ άρα να υποθέσω οτι θα είμαι περίπου στα ίδια ίσως και καλύτερα με το Dune;
To πιθανοτερο ειναι οτι σε σχεση με το Denon θα παρεις καλυτερη εικονα.

Reaction score
210

Kωστα, οπως ειπες εχεις το 91. Σε αναπαραγωγη BR δισκων αλλα και απο τον σκληρο, υπαρχει διαφορα? Aς αγνοησουμε την αναπαραγωγη dvd, απλα θελω να ακουσω τη γνωμη σου σε σχεση με το ακριβο 91, για BR μονο.
Λοιπον DIMITRIS, το 91 παιζει καλυτερα . Εικονα σφιχτη,λαμπερη,ευκρινεστατη,χρωματα φυσικα,και με απειρα ρυθμιστικα,να παιξεις με την ψυχη σου.Ρυθμισμενο στα 1080 24ρ και στον Sony 80 το motionflow στο φουλ,χαζευεις κινηση.Αυτο ομως, δε σημαινει οτι το Dune ειναι κακο player.Απεναντιας ,σαν BR player, ειναι πανω απο τον μεσο ορο των κυκλοφορουντων,εχοντας ενα ασυγκριτο πλεονεκτημα εναντι ολων [του 91 συμπεριλαμβανομενου ] ,οτι μπορει και παιζει απο σκληρους δισκους σχεδον τα παντα.Επισης να πω οτι η εικονα μεταξυ ενος BR disk στο player και του ιδιου ριπαρισμενου σε σκληρο,ειναι ακριβως η ιδια. Και με τη γλωσσα των βαθμων, αν στο PIONEER 91 θα εβαζα 10, στο DUNE θα εβαζα 9,1 και με τη γλωσσα των χρηματων,αν εβλεπα το Dune πριν αγορασω το 91,θα επαιρνα 3 Dune, και με τα ρεστα θα αγοραζα και μερικους σκληρους. Για οτι αλλο θελεις να με ρωτησεις,στη διαθεση σου.

Reaction score
384

Ευχαριστω Κωστα.
Βαζοντας εξοδο 1080/24 το Dune βγαζει ο,τι ειναι γραμμενο στο δισκακι φανταζομαι. Θελεις να πεις πως το 91 εχει καλυτερη εικονα γιατι μπορεις να τη ρυθμισεις? Εχω ενα εξωτερικο scaler και μπορω να κανω απειρες ρυθμισεις απο εκει. Δηλαδη λες οτι και σε αυτη την περιπτωση το 91 ειναι καλυτερο transport και κανει 'μπαμ' στην οθονη?
Μηπως το 91 εχει φιλτρα τα οποια περναει στην εικονα και την κανει 'διαφορετικη' ?
Πως γινεται σε 1080/24 και με 1080/24 υλικο να υπαρχει τοση διαφορα? Κατι κανει το 91 η κατι δεν κανει το Dune... :140:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Πως γινεται σε 1080/24 και με 1080/24 υλικο να υπαρχει τοση διαφορα?
Δηλαδη Δημητρη-θεωρητικα παντα-θα επρεπε ολα τα Blu Ray της
αγορας οταν παιζουν στα 1080ρ/24 να αποδιδουν την ιδια ακριβως
εικονα?

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Ξεχνάμε γρήγορα, πολύ γρήγορα.....
Θυμηθείτε τα DVDp.
To DVD δισκάκι είναι το ίδιο. Εχει το ιδιο Bitrate σε όποιο DVDp το βάλεις.

Αλλιώς έπαιζε όμως στο carefur DVD και αλλιώς στο A1XVA.
Γιατι να πιστεύουμε άραγε οτι άλλαξε κάτι;
Πάλι διαφορετικές μάρκες αποκωδικοποιητών έχουμε, πάλι διαφορετική δουλειά στο software κάνει κάθε εταιρία, πάλι διαφορετικές ποιότητες ηλεκτρονικών.

Αμα παίζανε όλα το ιδιο, το love boat θα εμενε στο αγκυροβόλιο και το ταξίδι θα τελειώνε.

Το καλό πάντως με το Dune είναι όπως το θέτει ο Κώστας.
Εχεις και ένα εξαιρετικό BluRay player όλων των ζωνών Α+B+C , παίζει και όλα τα format αρχείων (mkv, iso, avi κλπ,κλπ) εώς και ripped BDs, δίνει εκπληκτική αίσθηση χρήσης με το iMovies, αναπαραγάγει όλα τα σύγχρονα format ήχου, διαθέτει τρομερή ευελιξία με internet και Browsing όπως radio, κατεβάζει από torrents, φορτώνει πιο γρήγορα απο όλα τα BD της αγοράς και λίγο πιο αργα απο το πρωταθλητή PS3 και αναβαθμίζεται ανελλιπώς με βάση αυτα που ζητάμε στην κατασκευάστρια εταιρία.

Αυτη τη στιγμή οχι μόνο δεν υπάρχει κάποιο άλλο Player που να τα κάνει όλα αυτά μαζί αλλα και τα χρήματα που κοστίζει για τα παραπάνω τα βλέπω λίγα.
Αν είχε ένα σηματάκι κάποιας κραταιάς εταιρίας του χώρου AV θα είχε κοστολογηθεί χαλαρά ένα χιλιάρικο πιο πάνω.

Reaction score
210

Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα Δημητρη μου,ως περιγραφονται απο τα παιδια παρα πανω.Αλλωστε το ''μικρο'' dune κοστιζει 600 Ε και το Pioneer 91 2300Ε .

Reaction score
210

Παντως, το μονο παραπονο που εχω απο το ''μικρο'' Dune, ειναι η χαμηλη ποιοτητα κατασκευης που αποπνεει το μηχανημα εν αντιθεσει με το ''μεγαλο'', το Dune center, που φανταζει στιβαροτατο.Πολυ πλαστικουρα......Παντως τη δουλεια του την κανει μια χαρα.

Reaction score
0
Παιδια ερωτηση,ποιο ειναι το τελευταιο δοκιμασμενο firmware του DUNE και σε ποιο site το βρισκουμε?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ολα τα firmware μπορεις να τα βρεις εδω

Απο οσο γνωριζω, ολοι εχουμε περασει την τελευταια(αυτη που ειναι
επανω-επανω)

Reaction score
3

Μια πρόταση:
Μιας και το θέμα έχει πάρα πολλές σελίδες και μέσα σε αυτές σίγουρα υπάρχουν ορισμένες απαραίτητες ενέργειες ή αρχεία που πρέπει να κάνουν ή να εφαρμόσουν οι κάτοχοι της συσκευής, μήπως θα έπρεπε να μπουν σε κάποιο πίνακα με μορφή υπομνήματος και παράλληλα να συνεχιστεί το θέμα, αλλά ταυτόχρονα να ενημερώνεται και ο πίνακας-υπόμνημα με ότι θεωρείται απαραίτητο αλλά και δοκιμασμένο;

Reaction score
384

Kαλα ολα αυτα, αλλα οταν βαζαμε SDI στα DVD και παιρναμε 576i source direct δεν θυμαμαι τιποτα αισθητες διαφορες μεταξυ 2-3 players που ειχα στα χερια μου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Νεωτερα απο το Base:
Η διαθεση του ξεκινα σε δυο εβδομαδες περιπου:126:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Χθες πήρα κι εγώ το prime.
Το αναβαθμίσαμε μάλιστα, αν και μας το έπαιξε λίγο δύσκολο στην αρχή.

Οταν λες δυσκολο τι εννοεις?

Αφού λοιπόν τη βρήκαμε την άκρη (RTF το λένε), όλα καλά κι ωραία.

Και αυτο λιγο πιο λιανα αν θες?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Reaction score
1.458

Κάτι που λέει για iptv το dune,ξέρει κανείς κάτι παραπάνω?Αν του βάλω(όταν το πάρω) τα settings του connex-tv θα παίζει?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Χθες πήρα κι εγώ το prime.
Το αναβαθμίσαμε μάλιστα, αν και μας το έπαιξε λίγο δύσκολο στην αρχή.

Οταν λες δυσκολο τι εννοεις?

Αφού λοιπόν τη βρήκαμε την άκρη (RTF το λένε), όλα καλά κι ωραία.

Και αυτο λιγο πιο λιανα αν θες?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Τιποτα το σπουδαιο.
Ενω περναγαμε την πρωτη αναβαθμιση ("081226_1216_update1")
επρεπε να περασουμε δυο αρχεια-dsf και dff- και το ειχαμε ξεχασει:120:
Ετσι, ενω διναμε την αναβαθμιση μεσα απο το φλασακι, ειχαμε
περασει μονο το ενα αρχειο και μας εβγαινε...η μουτζα του Βεγγου.
Μολις το καταλαβαμε και περασαμε και το δευτερο αρχειο ολα
ηταν ΟΚ και ετσι περασαμε και την τελευταια αναβαθμιση.:126:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Κάτι που λέει για iptv το dune,ξέρει κανείς κάτι παραπάνω?Αν του βάλω(όταν το πάρω) τα settings του connex-tv θα παίζει?
Δεν γνωριζω τα settings του connex-tv.
Εαν ανηκουν σε μια απο τις παρακατω κατηγοριες τοτε, ναι,θα παιξει.

• Non-encrypted channels (free access).
  • Multicast UDP (raw UDP) or multicast RTP (RTP-over-UDP) protocols.
  • MPEG2-TS container.
  • MPEG2 or H.264 video codec (any video resolution from SD PAL/NTSC to FullHD 1080p).

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμάζουμε το DUNE HD Center

Τιποτα το σπουδαιο.
Ενω περναγαμε την πρωτη αναβαθμιση ("081226_1216_update1")
επρεπε να περασουμε δυο αρχεια-dsf και dff- και το ειχαμε ξεχασει:120:
Ετσι, ενω διναμε την αναβαθμιση μεσα απο το φλασακι, ειχαμε
περασει μονο το ενα αρχειο και μας εβγαινε...η μουτζα του Βεγγου.
Μολις το καταλαβαμε και περασαμε και το δευτερο αρχειο ολα
ηταν ΟΚ και ετσι περασαμε και την τελευταια αναβαθμιση.:126:[/QUOTE]
Ανδρεα ευχαριστω για ολες τις απαντησεις.
Πες μου κατι,τα BASE & PRIME δεχονται εσωτερικους?
Κατα τα αλλα οταν το BASE κυκλοφορησει περιμενω ενημερωση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988