Δοκιμή του Mede8er MED400X

Reaction score
124
Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Καλημέρα σε όλους.
Έχω το 400ρι εδώ και ένα μήνα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το δίκτυο και θα ήθελα λίγη βοήθεια.
Όταν ενεργοποιώ την επιλογή NAS mode μπορώ να δω το 400ρι από το PC μου και να του στείλω δικτυακά τις ταινίες. Μετά από αρκετό χρόνο – που δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσος είναι – αδυνατώ να συνδεθώ. Όταν επανέρχεται από standby, επίσης δεν δουλεύει.
Για να δουλέψει πρέπει να ανοιγοκλείσω το NAS mode.
Το ping, το telnet και το www απαντάνε κανονικά. Επίσης, δεν ξέρω αν έχει FTP server αλλά δεν απατάει σε FTP. Η εντολή ps –ef φέρνει 60 processes μόλις ανοίξω το 400ρι και 65 αν ανοιγοκλείσω το NAS mode
Δεν ξέρω αν αυτό είναι πρόβλημα του firmware ή το έχω μόνο εγώ.
Επίσης αν κάποιος ξέρει τι εντολή μπορώ να δώσω στο telnet για να ξεκινήσω το NAS mode, θα το ήθελα σαν workaround.
Ευχαριστώ.
Στέφανος
δηλαδή, το δικό μου πρόβλημα δεν το έχει κανείς άλλος...
Δεν θέλω λύση. Μια επιβεβεώση ή οχι, για να μην τρελαθώ...

Reaction score
1.458

Σε μένα πάντως δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ αυτό το πρόβλημα.Κάποιες ρυθμίσεις στα windows υποψιάζομαι ότι χρειάζεσαι.Δες και firewall κλπ

Reaction score
124

Σε μένα πάντως δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ αυτό το πρόβλημα.Κάποιες ρυθμίσεις στα windows υποψιάζομαι ότι χρειάζεσαι.Δες και firewall κλπ
όχι, δεν πρέπει είναι τα windows.

Δεν παίζει από διαφορα PC (3 x winxp και 2 x 7ρια). Το περίεργο είναι ότι παίζει μετά από κλείσιμο και άνοιγμα του nas mode.
Πιστεύω ότι είναι θέμα του mede8er γιατί υπάρχει διαφορα στα processes που τρέχουν κάθε φορα.
Τώρα που ξέρω ότι είναι δικό μου πρόβλημα, θα το κοιτάξω καλύτερα.

ευχαριστώ πολύ

Reaction score
1.458

Εχεις περάσει το τελευταίο firmware στο Mede8er?

Reaction score
124

ναι, το 404 και μάλιστα δυο φορες. Την πρώτη είχα κάποιο πρόβλημα με το internet radio, το οποιο λύθηκε με το re-flash.

Παρεπιπτόντως, τώρα δοκίμασα και υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με το dreambox. Κατάφερα και έκανα mount το usb1 του mede8er στο dream, μονο μετά από stop/start του nas

Reaction score
1.458

Κάνε ένα restore to factory στο med και βάλε πάλι τις ρυθμίσεις από την αρχή να δεις τι γίνεται

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Ειναι αυτη η βλακεια-μανια που με πιανει μερικες φορες!!!!!...

A δεν είναι τίποτα μη φοβάσαι, εμένα με πιάνει πολύ συχνά :142::204:

Reaction score
124

Κάνε ένα restore to factory στο med και βάλε πάλι τις ρυθμίσεις από την αρχή να δεις τι γίνεται
Λοιπόν, έκανα πολλά tests.
Καταρχήν με downgrade στο 4beta5 δεν υπάρχει πρόβλημα. Το NAS παίζει τέλεια.
Έβαλα ξανά το 4.0.4 και το πρόβλημα ξαναεμφανίστηκε.

Όμως παίζοντας, κατάλαβα ότι το πρόβλημα υπάρχει μονο με τον δίσκο. Όταν βάζω USB stick ή SD card το NAS παίζει κανονικά μετά από reboot.

Ο δίσκος είναι ένας 500GB seagate 2,5".
Έβαλα ένα 160GB hitachi 2,5 με δικό μου κουτί, ο οποιος παίζει κανονικά.

Θα σταμάταγα εδώ και θα έλεγα ότι φταίει ο δίσκος αλλα με το 4beta5 παίζει κανονικά.
Μάλλον θα ανοίξω ένα post στο site του mede8er.

Τέλος πάντων, ευχαριστώ για την βοήθεια, με έκανε να σκεφτώ και να βρω το πρόβλημα.

Reaction score
1.458

Δοκίμασε τον ίδιο δίσκο με άλλο καλώδιο να δεις πως πάει!

Reaction score
124

Μπα δεν παίζει. Ούτε με το δικό του καλώδιο ούτε με ένα 15cm.

Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως όταν το NAS service σηκώνεται, ο δίσκος δεν είναι έτοιμος και το NAS service κανει timeout. Άντε βρές το.

Reaction score
1.458

Πολύ πιθανόν αυτό που λες!
Μήπως να κάνεις κι ενα defrag στο δίσκο?Ισως συμπεριφέρεται καλύτερα μετά!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.661
Απάντηση: Mede8er - The Greatest Show on Earth

Ας γράψω κι εγώ δυό λόγια για το med400 που πήρα.
Η απόκριση στις εντολές του είναι λίγο αργή.
Μερικές φορές είναι "τα ζαμ΄αργά" και μου τη σπάει λίγο αλλά θα το συνηθίσω.
Τα μενού του δεν μ΄αρέσουν. Όποιος τα σχεδίασε να απολυθεί αμέσως.
Το επιλεγμένο τμήμα πρέπει κάπως να ξεχωρίζει καλά.
Εκεί έχουν βάλει μέσα στο γενικό μπλέ ένα αχνό κομμάτι λίγο πιο μπλέ και αν δεν το κουνήσεις πάνω κάτω δεν καταλαβαίνεις πιο απ΄όλα είναι επιλεγμένο.
Έχει μόνο μια είσοδο USB γμτ και μου είναι άβολο, αλλά τι να κάνουμε, αυτό είναι.
Η εικόνα του είναι πολύ καλή και ευκρινής και με επαρκείς ρυθμίσεις.
Και επιτέλους η κίνηση έφτιαξε και είναι βελούδο. Το μηχανάκι έχει κίνηση όπως πρέπει να είναι.
Το Ledάκι του είναι εκτυφλωτικό στο σκοτάδι και το κάλυψα στο 90% με ένα κομματάκι αυτοκόλλητο αλουμίνιο γιατί μου την έδινε.
Όταν θέλω να βγω από μια ταινία πατώντας return, αντί να επιστρέψει στον κατάλογο των ταινιών, επιστρέφει στο αρχικό μενού και πρέπει να ξαναμπώ από την αρχή. :141: :141:
Έτσι είναι ή κάτι κάνω λάθος;
Το τηλεχ/ριο του δεν είναι δυνατό.
Από αντανάκλση στον τοίχο δεν φτάνει η εντολή στο μηχανάκι όπως έκαναν το egreat και το WD Live.
Εκτός αν είναι από τις μπαταρίες.
Θα δοκιμάσω να βγάλω τις δικές του, που δεν ξέρω από πότε είναι εκεί μέσα και να βάλω φρέσκες δυνατές.
Η κατασκευή του μ΄άρεσε πολύ. Είναι στιβαρή και εμπνέει εμπιστοσύνη.
Τα βύσματα κουμπώνουν πολύ καλά και σφιχτά.
Πολλές ρυθμίσεις και με τους υπότιτλους που είναι πολύ βολικές.
Με δίκτυα κ.λ.π. δεν ξέρω τι κάνει, δεν έχω δίκτυο, είμαι από χωριό.
Αν και το άφησα να δουλέψει επί 11ωρο συνεχόμενα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Θηρίο το μικρό.
Από ήχο θα έλεγα ότι είναι τα πράγματα τυπικά. Δεν περίμενα και τίποτα το ιδιαίτερο.
Παίζει τις ταινίες όπως και τα άλλα.
Για ήχο HD και 24/96 κ.λ.π. δεν ξέρω, δεν δοκίμασα, δεν είμαι χαϊεντάς αν και κάνω παρέα μόνο με τέτοιους.
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα του και κάνει άριστα αυτό για το οποίο το πήρα.
Αποστόλη αν μου χαλάσει κι αυτό αμέσως μετά το χρόνο θα στο στείλω πίσω και θα μου το αλλάξεις άνευ όρων, καλά;

Reaction score
1

Μιχάλη για τα μενού μπορείς να κάνεις modding και να τα αλλάξεις, έχουν φτιάξει παπάδες κάτι παλληκάρια στο mede8er forum...το ledακι του σβήνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα και δεν ενοχλεί.Στο remote άλλαξε τις μπαταρίες να δεις φως, να φανταστείς το έχω κλεισμένο μέσα σε ένα συρτάρι και πιάνει κανονικά !!!.Στο ένα USB που έχει έβαλα ένα μικρό USB hub που είχα και καθότανε και λύθηκε το πρόβλημα.Οσες ώρες και να το δουλεύεις δεν ανεβάζει καθόλου θερμοκρασία !!!!!...HD ήχο περνάει κανονικά σε οποιαδήποτε μορφή του δεν θα έχεις πρόβλημα...τα δίκτυα τι να τα κάνεις είμαστε παραδοσιακοί τύποι.Περισσότερα μόλις ανέβω πάνω σε λίγες μέρες, αν χρειαστείς τίποτα πες μου να σου φέρω...

Reaction score
1.458

Μιχάλη το return στο remote πρέπει να σε επιστρέφει στο μενού των ταινιών και όχι στο αρχικό μενού.Θέλει απαλό,τρυφερό άγγιγμα.Εσύ μάλλον το πιέζεις δυνατά και πατιέται 2 φορές γι αυτό πάει στο αρχικό μενού.

Reaction score
1

...Θέλει απαλό,τρυφερό άγγιγμα.Εσύ μάλλον το πιέζεις δυνατά...
Είναι βάρβαρος και μπρουτάλ ο Σαλονικιός, ασελγεί στο ντελικάτο εργαλείο :142::143::204:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.661

Νήπως πρέπει να του μιλάω και ψιθυριστά μην τρομάξει;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.661

Περισσότερα μόλις ανέβω πάνω σε λίγες μέρες, αν χρειαστείς τίποτα πες μου να σου φέρω...
Ε φέρε κανένα ταπεράκι με κεφτεδάκια να φάμε.

Reaction score
1.458

Νήπως πρέπει να του μιλάω και ψιθυριστά μην τρομάξει;
Εχει πολύ μαλακά πλήκτρα το remote του med400,αλλά σε 2-3 μέρες θα το συνηθήσεις και δε θα έχεις πρόβλημα.

Να θυμάσαι όμως να του φέρεσαι πάντα με στοργή,αγάπη και τρυφερότητα.Δε θα σε προδώσει ποτέ!:116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.564
Ρε κοίτα που πρέπει ν' αλλάξει και συνήθειες ο άνθρωπος στα γεράματα....

Είχε μάθει στα χαστούκια, τώρα μου θέλουν και χάδια.....:116:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Ρε κοίτα που πρέπει ν' αλλάξει και συνήθειες ο άνθρωπος στα γεράματα....

Είχε μάθει στα χαστούκια, τώρα μου θέλουν και χάδια.....:116:

:618:

:142:

Κ@λ@γεροι, μου θέτε και λακριντί στα γεροντάματα...εδώ δεν μπορείτε να περπατήσετε :405:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος