Δοκιμή του Mede8er MED500X2

Reaction score
1.458
Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED500X2

Εγώ έχω 2 2.5" σκληρούς,500 & 750 GB αντίστοιχα και θα βάλω τον ένα μέσα στο 450χ2 όταν με το καλό τον έχουμε.Με βολεύει πολύ και θέλω να έχω 2 ίδια player στο σπίτι για τα covers,background κλπ για να μην αλλάζω συνέχεια.

Reaction score
50

Με βολεύει πολύ και θέλω να έχω 2 ίδια player στο σπίτι για τα covers,background κλπ για να μην αλλάζω συνέχεια.
m2, για αυτό άλλωστε και το 3ο Player που έχω, το PlayOn τρέχει firmware του mede8er

Το μηχανάκι είναι καταπληκτικό για τα απαιτήσεις μου, λίγο υπομονή και θα φτιάξουν όλα

Reaction score
1

Sorry για την καθυστέρηση ήμουν εκτός Αθηνών..

@chipicao

Διαβασα πιγο πιο κατω οτι παιζει κανονικα απο το σκληρο.
Κανε την εξης δοκιμη :
Κανε ενα directory και βαλε μεσα μια ταινια και τους υποτιτλους , αλλα καντα rename σε κατι πολυ απλο, χωρις συμβολα.
πχ πες τα : movie1.mkv , movie1.srt η a.mkv , a.srt

κανε τη δοκιμη και πες μας τι εγινε....

Αν δεν τα δει, νομιζω οτι παμε για bug report.
Aν τα δει, κατι παιζει με τους χαρακτηρες στο PC και δεν μπορει να διαβασει.
Αποστόλη θα το δοκιμάσω αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό γιατί ήδη έχω κάνει δοκιμή σε ταινία (troy.mkv & troy.srt) που είναι απλός πολύ τίτλος.

Δεν είναι θέμα firmware του med500x2.
Κανονικά παίζει εξωτερικούς υπότιτλους με δίκτυο smb & nfs.
Με δίκτυο dlna/upNp ΔΕΝ παίζει εξωτερικούς υπότιτλους,αφου αυτό το πρωτόκολλο δεν τους υποστηρίζει.

@chipicao σε τι δίκτυο συνδέεσαι με τον υπολογιστή?
Τώρα μάλλον κάτι βρέθηκε..
Εγώ έβλεπα το pc μου μέσω upNp οπότε τότε εξηγούνται όλα.

Μπράβο ρε λεωνίδα!!:622:
Την ψιλιάστηκες την δουλειά..

Δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο από δικτύωση (τώρα τα ψάχνω).
Τα μηχανήματα (tv & med) είναι απλά συνδεδεμένα με μπρίζα δικτύου που υπάρχει στο σαλόνι και "βλέπουν" το pc που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο.

Τι ενδείκνυται να κάνω προκειμένου να το διορθώσω; Να δοκιμάσω smb ή nfs που αναφέρεις και πιο να προτιμήσω;

Reaction score
1.458

Το nfs είναι πιο γρήγορο από το smb.Σε αρχεία με πολύ μεγάλο bitrate,αν έχεις πολλά τέτοια στο pc,τότε προτίμησε το nfs.Σε γενικές γραμμές δεν θα υπάρχει πρόβλημα είτε με το ένα,είτε με το άλλο.Οποιο από τα 2 και να διαλέξεις,καλό θα ήταν να δώσεις μια static ip στον υπολογιστή σου.

Reaction score
1

Θα προτιμήσω το smb μάλλον καθώς πρέπει αν είναι πιο εύχρηστο και στήνεται πιο εύκολα από ότι έχω καταλάβει , αλλά δεν έχω βρει κάποιον οδηγό για να το στήσω. κοίταξα στο manual και ψάχνω και στο forum αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία

Αν έχει κάποιος κάνα εύκαιρο link, πολύ ευπρόσδεκτο.
Έχω windows στο pc. Αυτό μήπως με περιορίζει ως προς τι να επιλέξω;

Reaction score
50

Θα προτιμήσω το smb μάλλον καθώς πρέπει αν είναι πιο εύχρηστο και στήνεται πιο εύκολα από ότι έχω καταλάβει , αλλά δεν έχω βρει κάποιον οδηγό για να το στήσω. κοίταξα στο manual και ψάχνω και στο forum αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία
Για να δεις το med από το pc σου πήγαινε στον windows explorer -> tools -> map Network Drive-> \\10.1.1.4\hdd1
Όπου 10.1.1.4 η ip address του mede8er (φυσικά βάζεις όποια ip θέλεις, καλύτερα βάλε static στο med & pc)

Αν στο med / network / workgroup δεν σου εμφανίσει το pc, βάλε shortcut
δλδ menu-> add new -> ip address

Για NFS νομίζω πρέπει να τρέχεις κάποια εφαρμογή στο pc, θα μας πει ο leo

Reaction score
1

@ KostasLC

Από ότι είδα το smb είναι για linux οπότε δεν ξέρω εάν έχω τον χρόνο και την όρεξη να ψαχτό τόσο.

Βέβαια οι οδηγίες που έδωσες με βολέυουν πολύ καθώς θα μεταφέρω μεγάλο μερός των ταινιών στον εσωτερικό δίσκο του med και λύνω έτσι το πρόβλημα μου (θα συμβιβαστώ).

Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Ευχαριστώ.

Reaction score
50

@ KostasLC
θα μεταφέρω μεγάλο μερός των ταινιών στον εσωτερικό δίσκο του med
Καλύτερα χρησιμποίησε USB για μεταφορά μεγάλων αρχείων, είναι αρκετά πιο γρήγορο

Reaction score
1.458

Παιδιά για το smb & nfs δε μπορώ να βοηθήσω καθόλου,γιατί εγώ έχω mac και είναι διαφορετικά τα προγράμματα για τα δίκτυα.
Αν κάποιος με mac & mede8er χρειαστεί βοήθεια για smb & nfs ή και UPnP ακόμη,πολύ ευχαρίστως!

Reaction score
802

To gigabit lan δουλευει σωστα?Βλεπεις πανω απο 10mb/sec σε εγγραφες απο και προς?

Reaction score
1.458

Μέχρι 8.1-8.2 έχω δει σε σταθερή ταχύτητα και για πολύ ώρα.Προς το παρόν όπως αναφέρουν και στο καλαίσθητο & αναλυτικότατο βιβλιαράκι που έρχεται με τον player μέχρι 8.5 μπορεί να πιάσει.
Με τα Dunes ποτέ δεν είδα πάνω από 6.5-7.0!

Reaction score
802

@@ gigabit LAN τελικά .
Και δεν το λέω για το συγκεκριμένο, λογικά θα ισχύει σε όλα τα realtek 1185 μηχανάκια .

Reaction score
403

Λεωνιδα εννοείτε το εχεις πανω σε gigabit switch/router και με UTP cat6 καλωδια σωστα;
παντως αν ειναι αυτες οι ταχυτητες για gigabit lan ειναι απογοητευτικές..

Reaction score
1.458

Κατευθείαν σε gigabit router (Airport Extreme) το έχω με καλώδιο 5e.Μέχρι 8.5 πιάνει το λέει και στο βιβλιαράκι του player.

Reaction score
1.458

Εχει βγει από προχθές private beta με μερικές βελτιώσεις κυρίως στην αναζήτηση ταινιών κατά είδος,όπου πλέον υποστηρίζεται και για samba & nfs.Απαραίτητη προϋπόθεση η δημιουργία xml αρχείου με το Υ2Μ.
Σε λίγες μέρες θα γίνει public για όλους.

Reaction score
50

Να αναφέρω ενα προβλήμα που παρατήρησα

όταν προσπαθώ να παίξω αρχεία wv και wmv το player κάνει επανεκκίνηση
(κάποιες φορές μπορεί να βγάλει μνμ "not supported")

σε εσάς συμβαίνει αυτό? φταίνε τα αρχεία μου?

Reaction score
1.458

Με τα wmv όλοι οι players έχουν προβλήματα.Και τα dune,όπως και το mede8er,αλλά και παλιότερα που είχα το Hdx και το wdtv άλλα τα παίζουν και άλλα όχι.

Reaction score
1

Με τα wmv όλοι οι players έχουν προβλήματα.Και τα dune,όπως και το mede8er,αλλά και παλιότερα που είχα το Hdx και το wdtv άλλα τα παίζουν και άλλα όχι.
Κάτι πονηρά αντρικά βιντεάκια :116: σε wmv 720p, μου τα έπαιζε μια χαρά το 400Χ και τα παίζει και το NTV550...μήπως φταίει το bitrate τίποτα ; ! Αλλιώς είναι κανένα bug που θα το φτιάξουν σίγουρα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster