Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1,Duo

Reaction score
4.343
Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Οταν εχω εντος του μηχανηματος τον σκληρο στον Max και στην συνεχεια κλεινω απο το τηλεχειρηστηριο το Dune, ο ανεμιστηρας εξακολουθει και λειτουργει. Καποιος καπου εγραψε τι πρεπει να κανουμε για να σταματαει, αν ειναι δυνατον να ξαναγραψει, γιατι καθε φορα αναγκαζομαι και το κλεινω απο απο τον διακοπτη που εχει απο πισω το μηχανημα.

Reaction score
802

Μήπως κλείνει σαν stand by ?
Δοκιμασε στις ρυθμίσεις να το θέσεις σαν power off

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Οταν εχω εντος του μηχανηματος τον σκληρο στον Max και στην συνεχεια κλεινω απο το τηλεχειρηστηριο το Dune, ο ανεμιστηρας εξακολουθει και λειτουργει. Καποιος καπου εγραψε τι πρεπει να κανουμε για να σταματαει, αν ειναι δυνατον να ξαναγραψει, γιατι καθε φορα αναγκαζομαι και το κλεινω απο απο τον διακοπτη που εχει απο πισω το μηχανημα.
Βασιλη, κοιτα στο μενου, νομιζω* οτι εχει επιλογη να σβηνει εντελως η συσκευη κι οχι να μπαινει σε standby (οποτε σβηνει και ο ανεμιστηρας).
Τι σου λεει το μηχανημα - ηχητικα κυριως; (δεν λεω το ...μηχανακι, γιατι απο μεγεθος και μονο...)

*βαρειεμαι να κοιταξω, γιατι θελει κατι συνδεσεις να κανω με την οθονουλα και... (συγγνωμην ε;:116:)

Reaction score
1

γεια σας,

ξέρει μήπως κανείς κάποια λύση για το smart b1 που σε μερικά bluray δισκακια δεν τα παίζει για λόγους προστασίας?(κάπως έτσι το έγραψε)...μάλλον είναι region θέμα.....υπάρχει λύση?

Reaction score
4.343

Βασιλη, κοιτα στο μενου, νομιζω* οτι εχει επιλογη να σβηνει εντελως η συσκευη κι οχι να μπαινει σε standby (οποτε σβηνει και ο ανεμιστηρας).
Τι σου λεει το μηχανημα - ηχητικα κυριως; (δεν λεω το ...μηχανακι, γιατι απο μεγεθος και μονο...)
*βαρειεμαι να κοιταξω, γιατι θελει κατι συνδεσεις να κανω με την οθονουλα και... (συγγνωμην ε;:116:)
Βαγγελη δεν θα το χρησιμοποιησω για μουσικη. Ειναι πολυ μεγαλο το μειονεκτημα που δεν μπορεις ενω παιζει καποιο κομματι να γυρνας με το τηλεχειρηστηριο πισω και να ψαχνεις για το ποιο κομματι θα βαλεις.

Σε σκληρους δυο τερα να τελειωνει το κομματι και να ξεκινας τοτε να ψαχνεις για το τι αλμπουμ θα επιλεξεις ειναι πολυ σπαστικο, θα κανεις ενα τεταρτο να βρεις το επομενο αλμπουμ που θα βαλεις!! Παντως μου φαινεται αδιανοητο πως αυτο το θεμα η εταιρια το εχουν δει καπως επιπολαια.

Στις ταινιες τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα. Ετσι ειναι ανουσια η συγκριση. Βεβαια σε καποια φαση για καθαρα ακηδημαικους λογους θα το κανω.

Κατα τα αλλα μεγαλο πλεονεκτημα ο τροπος που τοποθετεις τον σκληρο. Ο οδηγος μπλου ρευ καμμια σχεση με τον προηγουμενο του Prime (ουσιαστικη βελτιωση πλεον). Η ποιοτητα εικονας δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει. Δεν εχω κανει καμμια ρυθμιση. Πριν απο λιγο ηρθε ενας φιλος να δουμε μαζι ενα προβλημα που ειχα με τους υποτιτλους στον e-great m34 στον οποιο εχω περασμενο το τελευταιο φιρμγουερ του ποπκορν και του αρεσε περισσοτερο η εικονα του e-great (βαζαμε την ταινια τα 14 στιλετα-η καπως ετσι λεγεται). Η αληθεια ειναι οτι και σε σχεση με το mede8er δεν βλεπω καποια διαφορα στην εικονα. Σημειωτεον οτι με το παλιο φιρμγουερ το mede8er δεν μ αρεσε καθολου η εικονα του. Τωρα ομως νομιζω oti δεν βλεπω διαφορα απο τον Dune (εχω περασει κι εδω το τελευταιο φιρμγουερ) κι ολα αυτα σε προβολεα τον Optoma 82.

Ελπιζω το επομενο Σαββατοκυριακο να εχω χρονο και να κανω καποια συγκριτικα πιο προσεχτικα. Προσωπικα ομως δεν μ ενδιαφερει. Το Dune max ειναι ενα συστημα πληρες. Απο ταινιες παιζει τα παντα απροβληματιστα.

Σαν ηχος θα μ ενδιαφερει με 2 προυποθεσεις. Η μια ειναι αυτη που ανεφερα πιο πανω και η 2η αν ειχε 2 HDMI. Οταν ακουω μουσικη δεν θελω ν ανοιγω τον προβολεα για να περιηγουμε στα αρχεια του σκληρου. Εχω μια οθονη μονιτορ 22 ιντσων η οποια δεχεται DVI, εχω ανταπτορα HDMI-DVI αλλα δεν εχει κανενα media player 2 εξοδους Hdmi. Απ οτι εχω ακουσει τα μηχανακια που πουλουνται ξεχωριστα και μετατρεπουν το 1 HDMΙ σε 2 η 3 κοστιζουν οσο ενα φτηνο media player. Οποτε προχωρησα στην λυση του 2ου media player. απλα γεμισαμε το ρακ με τετοια μηχανηματα.

Reaction score
171

Ειναι πολυ μεγαλο το μειονεκτημα που δεν μπορεις ενω παιζει καποιο κομματι να γυρνας με το τηλεχειρηστηριο πισω και να ψαχνεις για το ποιο κομματι θα βαλεις.

Σε σκληρους δυο τερα να τελειωνει το κομματι και να ξεκινας τοτε να ψαχνεις για το τι αλμπουμ θα επιλεξεις ειναι πολυ σπαστικο, θα κανεις ενα τεταρτο να βρεις το επομενο αλμπουμ που θα βαλεις!! Παντως μου φαινεται αδιανοητο πως αυτο το θεμα η εταιρια το εχουν δει καπως επιπολαια.
Θα ξεκινήσω από αυτό το σημείο την πρώτη μου επαφή με το Dune HD Duo και θα αναφέρω ότι οι συγκρίσεις έγιναν με το Netgear NTV550. Και τα δύο φορούν το ίδιο τσιπάκι. (Sigma 8642).
Με λίγα λόγια το Dune με απογοήτευσε. Εχοντας διαβάσει τόσα πολλά για αυτό, το είχα τοποθετήσει πολύ ψηλά στη λίστα των προσδοκιών μου. Ηταν το απόλυτο player. Αλλά ως συνήθως όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Μέχρι χθες γκρίνιαζα για τις αδυναμίες του NTV550. Σήμερα αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος από την αγορά του.

Ημουν ένα κλικ μακριά από το Dune αλλά ευτυχώς ο καλός φίλος ο Γιάννης (ichaltou) έκανε τον κόπο να το κουβαλήσει σπίτι μου και να το δοκιμάσουμε Α-Β με το 550. Πάντα λοιπόν η σύγκριση είναι ο καλύτερος σύμβουλος για αγορά.

Στα θετικά
+ καλή εικόνα (αναμενόμενο)
+ φοβερή ευκολία το βάλε βγάλε των δίσκων.
+ στιβαρή κατασκευή
+ αναλυτικό αν και περιττά περίπλοκο μενού.

Στα αρνητικά
- απουσιάζει η σύνδεση sata (αναφέρομαι στα μικρά μοντέλα που ήταν ο στόχος μου)
- αδυναμία να πλοηγηθείς κατά την αναπαραγωγή στα περιεχόμενα του δίσκου και να αναζητήσεις το επόμενο κομμάτι μουσικής. Τραγική έλλειψη.
- δεν διαβάζει αρχεία cue
- δεν αναγνωρίζει εξωτερικούς υπότιτλους σε αρχεία bluray .iso
- κακή κίνηση σε 1080p/24. Ομοίως κακή κίνηση σε αναπαραγωγή 1080p/50.

Ο Γιάννης στο δικό του setup δεν αντιλήφθηκε πρόβλημα στην κίνηση. Αυτό όμως μάλλον οφείλεται στην εξαιρετική συμπεριφορά του Epson 5000 στον τομέα αυτό, ο οποίος προφανώς "κρύβει" το πρόβλημα. Στον δικό μου Benq W1000 φάνηκε έντονα.

(θα ακολουθήσει και μια "εκτός έδρας" δοκιμή στο χώρο του Γιάννη για ασφαλέστερα συμπεράσματα, αλλά το κεφάλαιο Dune κλείνει για μένα εδώ. (άδοξα) Συνολικά θα μπορούσα να πω ότι τα Dune είναι υπέρ αξιολογημένα ως προς τις δυνατότητες τους και υπερτιμημένα σε ότι αφορά την τιμή τους.

Το κείμενο μου ίσως ενοχλήσει, αλλά όποιος έχει αντιρρήσεις και βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε δοκιμή και σύγκριση.

Reaction score
1

Και με την τελευταία αναβάθμιση firmware το έχεις δοκιμάσει και δουλεύει;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905
Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Δεν έχω πιά το Dune, αλλά νομίζω ότι το δοκίμασα και με την τελευταία.

Δε βρίσκω λόγο να μην λειτουργεί, είναι ανεξάρτητο των firmwares.

Reaction score
802

Θα ξεκινήσω από αυτό το σημείο την πρώτη μου επαφή με το Dune HD Duo και θα αναφέρω ότι οι συγκρίσεις έγιναν με το Netgear NTV550. Και τα δύο φορούν το ίδιο τσιπάκι. (Sigma 8642).
Με λίγα λόγια το Dune με απογοήτευσε. Εχοντας διαβάσει τόσα πολλά για αυτό, το είχα τοποθετήσει πολύ ψηλά στη λίστα των προσδοκιών μου. Ηταν το απόλυτο player. Αλλά ως συνήθως όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Μέχρι χθες γκρίνιαζα για τις αδυναμίες του NTV550. Σήμερα αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος από την αγορά του.

Ημουν ένα κλικ μακριά από το Dune αλλά ευτυχώς ο καλός φίλος ο Γιάννης (ichaltou) έκανε τον κόπο να το κουβαλήσει σπίτι μου και να το δοκιμάσουμε Α-Β με το 550. Πάντα λοιπόν η σύγκριση είναι ο καλύτερος σύμβουλος για αγορά.

Στα θετικά
+ καλή εικόνα (αναμενόμενο)
+ φοβερή ευκολία το βάλε βγάλε των δίσκων.
+ στιβαρή κατασκευή
+ αναλυτικό αν και περιττά περίπλοκο μενού.

Στα αρνητικά
- απουσιάζει η σύνδεση sata (αναφέρομαι στα μικρά μοντέλα που ήταν ο στόχος μου)
- αδυναμία να πλοηγηθείς κατά την αναπαραγωγή στα περιεχόμενα του δίσκου και να αναζητήσεις το επόμενο κομμάτι μουσικής. Τραγική έλλειψη.
- δεν διαβάζει αρχεία cue
- δεν αναγνωρίζει εξωτερικούς υπότιτλους σε αρχεία bluray .iso
- κακή κίνηση σε 1080p/24. Ομοίως κακή κίνηση σε αναπαραγωγή 1080p/50.

Ο Γιάννης στο δικό του setup δεν αντιλήφθηκε πρόβλημα στην κίνηση. Αυτό όμως μάλλον οφείλεται στην εξαιρετική συμπεριφορά του Epson 5000 στον τομέα αυτό, ο οποίος προφανώς "κρύβει" το πρόβλημα. Στον δικό μου Benq W1000 φάνηκε έντονα.

(θα ακολουθήσει και μια "εκτός έδρας" δοκιμή στο χώρο του Γιάννη για ασφαλέστερα συμπεράσματα, αλλά το κεφάλαιο Dune κλείνει για μένα εδώ. (άδοξα) Συνολικά θα μπορούσα να πω ότι τα Dune είναι υπέρ αξιολογημένα ως προς τις δυνατότητες τους και υπερτιμημένα σε ότι αφορά την τιμή τους.

Το κείμενο μου ίσως ενοχλήσει, αλλά όποιος έχει αντιρρήσεις και βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε δοκιμή και σύγκριση.
To netgear 550 σου διαβάζει εξωτερικούς υποτιτλους σε iso ?
Γενικά δεν νομίζω να το κάνουν πολλά players αυτό.
Στο θέμα της κίνησης είμαι κατηγορηματικός , στο prime η κίνηση είναι α ψ ο γ η σε οποιοδήποτε refresh rate.
To prime επίσης έχει Sata που δουλεύει άψογα.
Η έλλειψη πλοήγησης στα μενού είναι όντως εκνευριστική.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905

Στο θέμα της κίνησης είμαι κατηγορηματικός , στο prime η κίνηση είναι α ψ ο γ η σε οποιοδήποτε refresh rate.
Ναι, κίνηση πάντα άψογη, στις συσκευές μου που δεν φημίζονται γιά την κίνηση. Μήπως κάποια λανθασμένη ρύθμιση στo PJ?

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Για πολύ καιρο, και δουλεύει άψογα!
το δοκίμασα και δεν δουλευει με την σειρά smart και τελευταίο firmware....ενώ μπορείς δηλαδή να
διαλέξεις region στην πράξη δεν δουλεύει.......

υπάρχει τουλάχιστον τρόπος να βάλουμε το παλιό firmware μπας και????

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

το δοκίμασα και δεν δουλευει με την σειρά smart και τελευταίο firmware....ενώ μπορείς δηλαδή να
διαλέξεις region στην πράξη δεν δουλεύει.......

υπάρχει τουλάχιστον τρόπος να βάλουμε το παλιό firmware μπας και????

Μήπως κάνεις κάτι λάθος? Χωρίς δίσκο μέσα, ή με ανοιχτό το tray, 4 φορές το Mute γιά BD, και 1 ή 2. Enter, OK!

Γιά Blu-Ray μιλάμε, έτσι? Σε DVD δεν το δοκίμασα!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Μήπως κάνεις κάτι λάθος? Χωρίς δίσκο μέσα, ή με ανοιχτό το tray, 4 φορές το Mute γιά BD, και 1 ή 2. Enter, OK!

Γιά Blu-Ray μιλάμε, έτσι? Σε DVD δεν το δοκίμασα!
μπααααα playback canceled due to security violation για bluray δισκακια

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δοκιμή των Dune HD Max & Smart B1-D1-H1

Ξανά, restart πρώτα!

Μου το είχε κάνει αυτό μερικές φορές, και δεν θυμάμαι να είχε σχέση με το region hack.

Αν το region hack δεν λειτουργήσει, το αναφέρει το ίδιο το Blu-Ray.

Reaction score
1

σκατα.....ενώ παίζει π.χ το πρασινο μιλι το χιτμαν δεν το πάιζει και ότι τσεκάρω όσα bluray εχουν dts hd ηχο.....το γκουγκλαρα και μάλλον έχουν τα drives θέμα firmware αν και γραφανε για τις πρωτες εκδοσεις του prime και όχι για την σειρα smart που είναι ποιο πρόσφατη......

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905

Είχα και τις 2 εκδόσεις του Prime, τα έπιανε πείσμα μερικές φορές, αλλά το παλιό ήταν σαφώς χειρότερο.

Ασχετα με τον ήχο του BD, αν αυτό εννοείς.

Από τα 170 περίπου BD με Zone A που έχω (από τα οποία τα μισά είναι κλειδωμένα Α), στα 3-4 είχα πρόβλημα μόνο, και όχι πάντα. Ενα shut down και start την έκανε συνήθως τη δουλειά!

Reaction score
1

εγώ πάντως έστειλα μαιλ στην dune και θα γράψω τώρα και μαιλ στο κατάστημα και το βλέπω για αντικατασταση(του drive)...διαβάζω ότι έχουν και άλλοι το ίδιο προβλημα και τα γυρνανε πίσω...τα λαμογια οι γερμαναραδες......15 bluray έχω τα 10 δεν τα παίζει.......

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

γερμαναραδες;:114::114::114:
Το θεμα της πλοηγησης για τη μουσικη ειναι οντως εκνευριστικο και απαραδεκτο! Κατι πρεπει να γινει για να διορθωθει - αλλα κι αυτοι αραγε αδιαφορουν ή προσπαθουν;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos