ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ... ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ - The Bucket List (2007)

Reaction score
60
ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ... ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ - The Bucket List (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0825232

Ο εκατομμυριούχος, επιχειρηματίας Έντουαρτ Κόουλ (Τζακ Νίκολσον) και ο εργατικής καταγωγής, μηχανικός Κάρτερ Τσέιμπερς (Μόργκαν Φριμαν) ζουν εντελώς διαφορετικές ζωές.

Σ' ένα σταυροδρόμι στις ζωές τους, θα μοιραστούν το ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου και θα ανακαλύψουν ότι έχουν δυο κοινά: την επιθυμία , να περάσουν τον χρόνο που τους έχει απομείνει, κάνοντας όλα όσα θα ήθελαν πριν τα "τινάξουν" και μια "αδιαμόρφωτη" ακόμη ανάγκη να αποδεχθούν τον εαυτό τους.

Μαζί θα ξεκινήσουν το ταξίδι της ζωής τους, στην πορεία του οποίου, θα χτίσουν μια βαθιά φιλιά και θα μάθουν να ζουν τη ζωή στο έπακρο, με διορατικότητα και χιούμορ.

Κάθε νέα τους περιπέτεια, διαγράφεται από τη λίστα τους.

Ελληνικη πρεμιερα 24/1/2008

Reaction score
6
Απάντηση: ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ... ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ - The Bucket List (2007)

Δυο μεγάλοι σε άξια ηθοποιοί γεμίζουν την οθόνη με χαμόγελο και συγκίνηση.
Προτείνεται …

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Αν ειναι τοσο τρυφερη οσο η αφισα της τοτε...:happy_4:

ακουω το "Voodooo child" του μεγαλου Τζιμη Χεντριξ, και σκεπτομαι/αναρωτιεμαι γιατι οι καλλιτεχνες να χανονται...

VG

Reaction score
0
Συμμαθητες του Καφατου,επισης οταν ηταν νεοι του ειχαν κανει ερωτικη εξομολογηση αλλα αυτος τους απερριψε

Reaction score
0
Άλλο ένα δοκίμιο-προσπάθεια, του Rob Reiner αυτή τη φορά, συνέτισης της αμερικανικής, (βασικά), κοινωνίας, του τύπου "προσπαθήστε-παιδιά-να-γίνουμε -πιο-καλοί-άνθρωποι-δεν-πάει-άλλο-το-πράγμα"!
"Μαζεύεται", κυριολεκτικά, από τους πρωταγωνιστές της. Δεν λέω ότι είναι κακή. Απλά αναφέρω τα παραπάνω, επειδή η προσπάθεια να γίνονται αντιληπτά κάποια βασικά μηνύματα από μια πνευματικά 10χρονη κοινωνία με έχει κουράσει.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Άλλο ένα δοκίμιο-προσπάθεια, του Rob Reiner αυτή τη φορά, συνέτισης της αμερικανικής, (βασικά), κοινωνίας, του τύπου "προσπαθήστε-παιδιά-να-γίνουμε -πιο-καλοί-άνθρωποι-δεν-πάει-άλλο-το-πράγμα"!
"Μαζεύεται", κυριολεκτικά, από τους πρωταγωνιστές της. Δεν λέω ότι είναι κακή. Απλά αναφέρω τα παραπάνω, επειδή η προσπάθεια να γίνονται αντιληπτά κάποια βασικά μηνύματα από μια πνευματικά 10χρονη κοινωνία με έχει κουράσει.
Το πας πιο πέρα... Πολύ μεγάλο θέμα αυτό...

Όπως και οι προσπάθειές τους, σε εποχές γενικής κατακραυγής κατά των ΗΠΑ, να δείξουν στο παγκόσμιο κοινό με ταινίες-δακρύβρεκτα δράματα ότι οι Αμερικανοί είναι κι αυτοί καλοί άνθρωποι που πονάνε σαν τους άλλους...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ενώ εσύ Μαρία υποστηρίζεις ότι δεν είναι;
Σε καμία περίπτωση... Απλώς μου έρχεται κάπως άκομψα να βγαίνουν σε καιρούς πονηρούς, χρηματοδοτούμενοι από τεράστια συμφέροντα (για παραγωγές Χόλιγουντ μιλάμε, όχι για indies) και να το φωνάζουν...

Reaction score
0
Ούτε κι εγώ, βέβαια, υποστηρίζω κάτι τόσο παιδαριώδες, ότι δηλαδή είναι "κακοί". Στο κάτω-κάτω, έτσι αυθαίρετα ειπωμένο, δεν σημαίνει τίποτα. Εξ' άλλου, τους έχω ζήσει από κοντά, και μόνο "κακοί" δεν ήταν στην πλειονότητά τους. Αλλά, να, πώς να το πω, είναι γραφικά παιδαριώδεις στις "πνευματικές" τους αναζητήσεις, όποτε τους πιάνει όρεξη για κάτι τετοιο.
Παράδειγμα αυτή η ταινία. Επειδή δεν θέλω να γράψω spoiler, θα περιοριστώ να πω ότι το θέμα της "ύστερης" φιλοσόφησης της ζωής, από ηλικιωμένους ανθρώπους, θα μπορούσε να αποδοθεί αριστουργηματικά και βαθειά, από κάποιον Ευρωπαίο δημιουργό. Σχεδόν από οπουδήποτε. Βρετανό, Γάλλο, Γερμανό, Ρουμάνο, Φινλανδό, ακόμα και Έλληνα! Και χωρίς να είναι θανατηφόρα σινεφίλ και βαρειά. Με κυριολεκτικά zero budget, μια κάμερα στον ώμο, και τα ρούχα των ηθοποιών δικά τους.... Λέμε τώρα....
Ενώ εδώ θυμίζει μάθημα δημοτικού. Δεν ξέρω. Μπορεί να κάνω λάθος. Τελικά, δεν είναι παρά μόνο μια άποψη!

Reaction score
5
Εγώ πιστεύω ότι ο σκοπός της ταινίας (δηλαδή να βγάλουν χρήματα από αυτήν), αναγκαστικά την οδηγεί σε πιο 'ελαφριά' και 'παιδικά' μηνύματα, ώστε να είναι κατανοητά από το ευρύ κοινό. Ένας ευρωπαίος ανεξάρτητος δημιουργός, ναι μεν δεν θα τον χαλούσαν μερικά εκατ ευρώ σε εισητήρια, αλλά ξέρει ότι αν διαπραγματευτεί ένα τέτοιο θέμα όπως αναφέρει ο agapios (μια κάμερα στον ώμο, zero budget κλπ), τότε μόνο hardcore σινεφίλ θα πάνε να την δουν. Και το κάνει συνειδητά. Γιατί ίσως έχει πάρει ήδη τα λεφτά της κρατικής επιδότησης (βλέπε Γαλλία, Ελλάδα κλπ) και είναι βολεμένος. Θέλει να κάνει και 'τέχνη' βρε αδερφέ. Για λίγο. Γιατί τα λεφτά ουδείς εμίσησε...

Δεν πάει κανείς στο Hollywood 'να κάνει τέχνη', μην κοροϊδευόμαστε...

Reaction score
0
Δεν πάει κανείς στο Hollywood 'να κάνει τέχνη', μην κοροϊδευόμαστε...
Ακριβώς. Δεν διαφωνώ. Παίζει σημαντικό ρόλο η νομή, (και διανομή), του χρήματος σε όλη αυτήν την ιστορία. Και βέβαια, όσο πιο "ελαφρές" και εύληπτες είναι οι ταινίες, τόσο πιο πολλά εισιτήρια κόβουν.
Παρ΄όλα αυτά, υπάρχει η λεγόμενη "αμερικάνικη ματιά" στα πράγματα, που κάνει το ελαφρύ παιδικό. Κάτι που δεν συμβαίνει, εν πολλοίς, στην από δω πλευρά. Π.χ., έβλεπα πρoχθές μια ταινία του Danny Boyle, το Millions. Συγχωρήστε με, δεν θυμάμαι τον ελληνικό τίτλο. Πιθανά να είναι ο ίδιος. Με δυό παιδάκια, παραμονές Χριστουγέννων, που βρίσκουν κάτι λεφτά, προϊόν κλοπής. Το ένα να θέλει να τα διαθέσει σε αγαθοεργίες, (έβλεπε και θρησκευτικά οράματα), το άλλο στυγνός καταναλωτής, να θέλει να τα φάει για να περάσει καλά. Αέναη πάλη καλού-κακού, με θρησκεία, οικογένεια και όλα τα καλά, που συνθέτουν αυτή τη σούπα. Ε, λοιπόν, βλεπόταν. Δεν θέλω να πω ότι τρελλάθηκα, αλλά βλεπόταν. Αντίθετα, μια αμερικάνικη εκδοχή της, και μόνο στην σκέψη, μου σηκώνει τις τρίχες στο σβέρκο. Αυτό προσπαθώ να πω.
Και βέβαια είμαι μπλοκμπαστεράκιας και χωρίς Χόλυγουντ δεν κάνω. Αλλά ως εκεί. Δεν χρειάζεται να προσπαθεί για τίποτα άλλο. Αυτό που ξέρει, το κάνει άριστα!

Reaction score
6

Και όλα αυτά βγήκαν από την παραπάνω ταινία;;;
Βρε κακίες…
Παντως υπάρχει και η αντίθετη αποψη που λεει πως εφόσον δεν μπορώ να κανω εμπορικό κινηματογράφο ας το ονομάσω τέχνη.

Δεν ξερω αλλα οταν καταλήγουν ετσι οι συζητήσεις περι κινηματογράφου, αυθόρμητα που ερχονται στο μυαλο εκείνοι οι κασκόλ-άτοι τύποι , που κάνουν την εμφάνιση τους κάθε χρόνο εξω από το Ολύμπιον κατά την περίοδο του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Και όσο να’ναι μια αναγούλα την περνάω …

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Συγγνωμην, αλλα την ειδατε την ταινια; (24/1 δεν βγαινει;)

Reaction score
6

Αν αυτοί είναι οι σινεφίλ και εγω ο σινεεχθρ τοτε Μαρία ας είναι ….
Υιοθετώ τον χαρακτηρισμό ως τιμητικό.
:happy_6:

Reaction score
0
@Cinemusic-Ανδρέας: Φαντάζομαι ότι ειπώθηκε κάτι που δεν σου άρεσε. Από μένα; Από τον Άκη; Μήπως από την Μαρία; (Εμείς οι τρείς τα λέγαμε, και νομίζω συννενοηθήκαμε).
Θέλεις να το συζητήσεις, μόλις συνέλθεις από την αναγούλα;

Reaction score
6

@Cinemusic-Ανδρέας: Φαντάζομαι ότι ειπώθηκε κάτι που δεν σου άρεσε. Από μένα; Από τον Άκη; Μήπως από την Μαρία; (Εμείς οι τρείς τα λέγαμε, και νομίζω συννενοηθήκαμε).
Όχι Αγαπιε ,δεν εχει να κανει με κανένα η ένσταση μου ( αν μπορώ να την πω ετσι)
Απλως κατά καιρούς όταν ακουω κάποιους να σνομπάρουν τα γούστα και τις προτιμήσεις αλλων , δεν το βρίσκω οκ.
Δεν είναι προνόμιο των κασκολ-άτων ( με αυτους τα εχω) η αναγνώριση της οποιαδήποτε μορφής τεχνης .
Επίσης δεν είναι όμορφο ουτε ευγενικό να αντιμετωπίζονται ειρωνικά τα διαφορετικά γουστα και το δικαιωμα στο καθενα να αντιλαμβάνεται όπως νομίζει την τεχνη.

Παντως ανεξάρτητα από τα παραπάνω βρηκα αρκετα υπερβολικό το παρακάτω σχόλιο της Μαρίας και με αρκετή δοση από θεωρία συνομωσίας.:happy_2:

Το πας πιο πέρα... Πολύ μεγάλο θέμα αυτό...

Όπως και οι προσπάθειές τους, σε εποχές γενικής κατακραυγής κατά των ΗΠΑ, να δείξουν στο παγκόσμιο κοινό με ταινίες-δακρύβρεκτα δράματα ότι οι Αμερικανοί είναι κι αυτοί καλοί άνθρωποι που πονάνε σαν τους άλλους...

Reaction score
3
ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ... ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ The Bucket List (2007)

Διάρκεια: 97
Παίζουν: Morgan Freeman, Jack Nicholson, Sawn Hayes, Rob Morrow
Σκηνοθεσία: Rob Reiner
Εταιρεία: Audio Visual
------------------------
Πρόσθετα: Μουσικό βίντεο ("Say" John Mayer)
---------------------------------------------

Οι δύο καρκινοπαθείς, ο πολύ – εκατομμυριούχος (Τζακ Νίκολσον) και μηχανικός αυτοκινήτων (Μόργκαν Φρήμαν), αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν κάθε στιγμή της υπόλοιπης ζωής τους και μάλιστα στο έπακρο! Συγκεντρώνουν όλες τις επιθυμίες τους σε μια λίστα – τη λίστα των τελευταίων επιθυμιών – και ξεκινούν ένα ταξίδι για το γύρο του κόσμου. Ρίψη από αεροπλάνο. Αγώνας ταχύτητας με αυτοκίνητα πίστας. Ταξίδι στη Μεγάλη Πυραμίδα της Κοφού. Είναι μερικές από τις τελευταίες επιθυμίες του ατίθασου διδύμου. Μια καταπληκτική ταινία που θα αγγίξει την καρδιά και το μυαλό σας. Μια πολύ γλυκιά κωμωδία για όλα όσα θέλουμε να κάνουμε αλλά ποτέ δεν βρίσκουμε το χρόνο!

Κυκλοφορεί ήδη.

Reaction score
3

Μια καλή ταινία με πάρα πολύ καλή εικόνα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.004
Members
38.633
Νεότερο μέλος
kriono