- Reaction score
- 5.702
Την παγκόσμια ειρήνη ξέχασες.

Ξεκινάς λάθος. Κανένα σύστημα 5.1.4 δεν είναι καλύτερο του Sonos στα ίδια χρήματα επειδή κανένα δεν μπορεί να προσφέρει όσα προσφέρει ένα Sonos. Στα all in one συστήματα δεν αγοράζεις μόνο ηχητική ικανοποίηση αλλά όλο το πακέτο.
Καλύτερα συστήματα ηχητικά στα ίδια χρήματα μπορεί να υπάρξουν. Στο σύνολο όχι.
Υπόψη ότι δεν είμαι κάτοχος ή οπαδός Sonos.
Το βασικό ειναι πως οι ηχομπαρες λειτουργούν με τις πρώτες αντανακλάσεις στο πλάι για να δώσουν το surround καθώς οι μπάρες ειναι στενές. Αν δεν εχεις συμμετρία με πλαϊνούς τοίχους δεν θα έχεις βέλτιστο αποτέλεσμα. Ίσως η sony με τα quad ειναι λύση σε ασύμμετρες τοποθετήσεις.αναρωτιέμαι τι "προδιαγραφές" πρέπει να έχει ενα, (δωμάτιο) σαλόνι για να δουλέψει σωστά το εν λόγω συστημα με τις ανακλάσεις. Σίγουρα μαγικά δε θα κάνει.
Το σκεφτόμουν για sonos καιρο τώρα εχει και την έκπτωση το full arc πακετο, δελεαστικό δε λέω. Έχω στημένο συστημα 5.1.4 και θα μπορούσα να αποφύγω το καλωδιομάνη και τον όγκο στο σαλόνι οποτε το sonos και γενικά τέτοια συστηματα παρέχουν ενα μεγάλο υπέρ. Παρ όλα αυτα η απουσία του passthrough ειναι αποτρεπτική για εμενα.
Προσωπικά εμένα δε με πείθει οτι μπορεί να συγκριθεί(sonos 3.5k €) με ενα οικονομικό σύστημα 5.1.4 με όλες τις παραμετροποήσεις του, μετρήσεις στο χώρο, σωστό στήσιμο ηχείων.Βέβαια εδω γεννάω ερωτήματα τι ενοούμε οικονομικό συστημα 5.1.4 αλλα νομιζω μεχρι 3.5κ μπορει να φτιάξεις ενα συστηματάκι καλούτσικο, ανώτερο απο SONOS.
Α, γιατί το λες αυτό;Το βασικό ειναι πως οι ηχομπαρες λειτουργούν με τις πρώτες αντανακλάσεις στο πλάι για να δώσουν το surround καθώς οι μπάρες ειναι στενές. Αν δεν εχεις συμμετρία με πλαϊνούς τοίχους δεν θα έχεις βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ta 2 σαμπ έχουν λιγότερα προβλήματα απ' το 1 (και τα 4 απ' τα 2, sonos μαμιεσαι...)Τα δύο sub πιθανόν ήρθαν για να μείνουν.