ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!

• Thread starter damigos
  • Ημερομηνία δημιουργίας
D

damigos

Guest
Δέν είναι κόλλημα, απλά έτυχε να προσανατολιστώ εκεί πρίν αρχίσω να διαβάζω το φόρουμ σας άν και σε ένα αγγλικό φόρουμ που μπήκα λένε πολύ καλά λόγια καθώς και σε ένα review της δίνουν 9/10 (Την R-manual). Δηστυχώς η οθόνη είναι πληρωμένη και κόλλησα εδώ.. Τώρα δέν νομιζω πιά να είναι τόσο κακή επιλογή.. Στην επόμενη θα έχω τα μάτια μου πιό ανοιχτά!

Ξαναδιάβαζα τα reviews στο projectorreviews.com στο best of και ο τύπος φαίνεται να ορκίζεται στην εικόνα του 1080UB δηλ. του Ευρωπαικού TW2000 με ισοπαλία τον BENQ και τον SONY. Τί λέτε για τον συγκεκριμένο προβολέα όσοι τον έχετε δεί;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!

Οπως εχει ειπωθει επανηλλημενα ο tw2000 ειναι πολυ καλος μονο στο μαυρο του αλλα υστερει σε ολα τα αλλα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Νομιζω η παρακατω προταση του zoglair τα λεει ολα.

Δύο είναι τα μειονεκτήματα ενός DLP προβολέα: η τοποθέτηση και το RBE. Από τη στιγμή που, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, δεν έχεις πρόβλημα με κανένα από τα δύο, τότε θα έπρεπε ήδη να έχεις απορρίψει τους τρίτσιπους υποψήφιους.

Reaction score
182
Απλά για τον συγκεκριμένο dlp benq w5000 έχουν ακουστεί - αναλόγως του firmware - προβλήματα στα 24p, στο overscanning και αυξημενος θορυβος και τεχνουργηματα στην εικόνα (με το BC on).

Αναμένεται το firmware 1.12 (νομίζω) το οποιο ειναι το τριτο κατα σειρα που εχει αναφερθει και δεν ξερουμε τι διορθωνει και τι προκαλει...

D

damigos

Guest
Μάλιστα...

Οπότε επιβεβαιώνω οτι δέν βλέπω RBE και καταλήγω στον BENQ απο ότι φαίνεται... Κανένας τρόπος να δημιουργήσω μία κατάσταση ώστε να είναι πιό έντονο το φαινόμενο?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Μάλιστα...

Οπότε επιβεβαιώνω οτι δέν βλέπω RBE και καταλήγω στον BENQ απο ότι φαίνεται... Κανένας τρόπος να δημιουργήσω μία κατάσταση ώστε να είναι πιό έντονο το φαινόμενο?
Αν έχεις δει ταινίες στον DLP σου και δεν το πρόσεξες, τότε θεώρησε βέβαιο ότι δε θά'χεις πρόβλημα στον W5000.

Αν τώρα θες να μάθεις τι είναι το RBE για... εγκυκλοπαιδικούς λόγους, πρόβαλε ένα λευκό crosshatch-pattern και κούνα τα μάτια σου δεξιά-αριστερά. Αν κι εκεί δεν το βλέπεις, τότε είσαι πλήρως αναίσθητος στο φαινόμενο.

Reaction score
1

Όσο για την οθόνη, αν η επιλογή σου είναι μεταξύ αυτών των δύο, τότε σου προτείνω τη matte white. Το αυξημένο της gain μπορεί να αντισταθμιστεί με την ίριδα του προβολέα.
Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε τα αποτελεσματα αφου ο benq ειναι αρκετα φωτεινος. Το 1.5 gain σημαινει οτι το πανι επιστρεφει 50% περισσοτερο φως απ'αυτο που δεχεται ετσι δεν ειναι?

D

damigos

Guest
criminal έτσι είναι γι'αυτό αναρρωτιώμουνα και εγώ εάν λόγω του τόσο φωτεινού προβολέα θα έπρεπε να διαλέξω την high contrast gray. Θα την σήκωνε εύκολα. Αλλά ο Otto επειμένει την matt white με 1.5 λόγω του wow factor και καλύτερων χρωμάτων.

zoglair θα μπορούσες να πείς τους λόγους που θα επέλεγες και εσύ την άσπρη αντί για την γκρί;

Reaction score
384
Να ρωτησω ξανα. Γιατι δεν λες να σου στειλουν την 1.2 μολις ειναι σε στοκ?
Ας περιμενεις και 2 εβδομαδες, δεν πειραζει.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!

Οθονη με 1.5 gain για ψηφιακο προβολεα,ειναι λαθος συνδυασμος.

Θα συνιστουσα τη High contrast gray.(υπο τη προυποθεση οτι ειναι ματ γκρι ανευ gain)

D

damigos

Guest
Δηλαδή με σειρά απο καλύτερη προς χειρότερη ειναι:

Matt white 1.2
High contrast gray 1.0
Matt white 1.5

;; Αυτή λέτε είναι η καλύτερη σειρά ή την high contrast πρώτη?

NIX γιατί λές είναι λάθος; Λόγω υπερβολικής φωτεινότητας;

Reaction score
1
Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε τα αποτελεσματα αφου ο benq ειναι αρκετα φωτεινος. Το 1.5 gain σημαινει οτι το πανι επιστρεφει 50% περισσοτερο φως απ'αυτο που δεχεται ετσι δεν ειναι?
zoglair θα μπορούσες να πείς τους λόγους που θα επέλεγες και εσύ την άσπρη αντί για την γκρί;
Το 1.5 gain θα πρέπει να κριθεί σχετικά και όχι απόλυτα:

1. Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει οθόνη ματ-λευκή με λιγότερο από 1.1 gain. Συνήθως, έρχονται με 1.2-1.3. Συνεπώς, από το 1.5 θα πρέπει να αφαιρεθεί το εναλλακτικό gain, π.χ. το 1.2 που προτείνει ο DIMITRIS.
  2. Όπως είπα και προηγουμένως, μπορεί να γίνει χρήση της ίριδας, αλλά και της λειτουργίας της λάμπας (eco/normal) ως αντιστάθμισμα.
  3. Η εμπειρία έχει δείξει πως οι λάμπες χάνουν το φως τους τάχιστα. Μετά τις 100 ώρες, το punch της καινούριας λάμπας χάνεται οριστικά, στις 200-300 αρχίζουμε να ανοίγουμε την ίριδα, και στις 800 ψάχνουμε για φως. Εκεί, το 1.5 θα φανεί πολύτιμο.
  4. Ο BenQ δεν είναι δα και τόοοσο φωτεινός που να προκαλεί πρόβλημα.
  5. Η επιθυμητή φωτεινότητα έχει μεγάλο εύρος, ξεκινώντας από τα 12 fl και φτάνοντας στα 20, ανάλογα τις προτιμήσεις, τα standards, Κλπ. Αν κάνει κανείς τις πράξεις, θα δει πως το 1.5 είναι εντός ορίων (για το συγκεκριμένο setup).

Για τις γκρι οθόνες, έχω γράψει αρκετές φορές τη γνώμη μου. Είμαι πολύ κατά, για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος. Σκεφτείτε, μόνο, πόσες κινηματογραφικές αίθουσες έχουν γκρι οθόνες, ή πόσα από τα πανάκριβα, super-lux, themed, home cinemas που θαυμάζουμε κάθε τόσο, έχουν γκρι οθόνη. (Όταν λέω γκρι, εννοώ γκρι, όχι υπόλευκη, silver, κλπ)

Ειδικότερα όσον αφορά τον W5000, τον έχω δει και με τη Studiotek και με τη Firehawk, ναυαρχίδες της Stewart. Στη Firehawk το αποτέλεσμα ήταν τόσο άσχημο (προσωπική εκτίμηση), που αμφιβάλλω αν θα μπορούσα να δω ταινία ολόκληρη. Αντίθετα, στη Studiotek δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, και η εικόνα ήταν χάρμα οφθαλμών. Και στις δύο περιπτώσεις, το setup ήταν περίπου το ίδιο (διαγώνιος, throw distance, ελεγχόμενος φωτισμός, υλικό). Αυτό, μου λέει πολλά...

NIX

Reaction score
0

Το προβλημα με το 1.5 gain δεν ειναι το επιπλεον φως που βγαζει αλλα το hotspot.
Το hotspot σε μια οθονη με 1.5 gain δεν αντισταθμιζεται με χρηση ιριδας.

Το κεντρο θα ειναι παντα πιο φωτεινο και γενικως θα υπαρχει ανομιομορφια φωτεινοτητας αναλογα που καθεσαι.

Ο Benq ειναι φωτεινος και το 1.5 gain ειναι περιττό.

Η firehawk ειναι περιεργη οθονη.Ειναι γκρι αλλα με gain.Ειναι ενα υβριδιο.
Ουτε ετσι-ουτε αλλιως.Συνισταται μονο για ιδιαιτερες περιπτωσεις.

Μια γκρι ματ ειναι ο τέλειος συνδυασμος για ενα φωτεινο ψηφιακο προβολεα.
Συμφωνω με το Νικο οτι μια υπολευκη θα ηταν προτιμοτερη (Grayhawk) αλλα κοστιζει.

Reaction score
1
Το hotspot δεν είναι απόρροια του gain αλλά της μοριακής δομής/διάταξης του υλικού επίστρωσης. Αν το υλικό είναι τέτοιο ώστε να ευνοεί το retroreflection, τότε θα υπάρχει hotspot ανεξάρτητα από το gain.

Για παράδειγμα, η Firehawk έχει gain 1.25 ενώ η Studiotek 1.3. Η πρώτη εμφανίζει έντονο hotspot η δεύτερη bearly visible.

NIX

Reaction score
0

Συμφωνω οτι δεν συμπεριφερονται ολες οι οθονες το ιδιο.
(Η firehawk δεν πρεπει ομως να οριζεται ως παραδειγμα,ειναι παραξενη οθονη και τελειως διαφορετικη απ`οτι αλλο υπαρχει)

Εφοσον ομως δεν γνωριζουμε το υλικο της συγκεκριμενης οθονης,υπολογιζουμε το χειροτερο σεναριο.

Επισης,δεν βρισκω κανενα λογο για χρηση οθονης με υψηλο gain.
Η λογικη "θα φανει χρησιμο οταν η λαμπα ψοφησει" προσωπικα για μενα δεν στεκει.

D

damigos

Guest
Αυτό ακριβώς μου έλεγε και ο Otto. Οτι το πανι στην M-electric είναι πολύ ανώτερο απο τους άλλους τύπους και οτι δέν θα απογοητευτώ.. Του έστειλα βέβαια ένα email να τον ξαναρωτήσω για το hotspot και περιμένω απάντηση..

zoglair συμφωνώ οτι σε πανάκριβα home theater, σινεμα κλπ. δέν έχουν γκρί οθόνες αλλά τώρα μιλάμε για σαλόνι.. Τι λές;

Reaction score
1
Νομίζω πως ήμουν αρκετά σαφής:

- Αν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ αυτών των δύο, θα επέλεγα τη λευκή
- Αν δεν υπήρχε αυτός ο περιορισμός, θα επέλεγα πάλι λευκή ματ, με gain όσο το δυνατόν πλησιέστερο στο 1, και από γνωστό κατασκευαστή. Αυτό έχω κάνει και αυτό προτείνω στο FAQ της κατηγορίας.

Την M-Series πρώτη φορά την ακούω. Αυτό δε σημαίνει τίποτα, μπορεί να είναι κορυφαία. Επίσης, από ένα σημείο και έπειτα ισχύουν τα περί ορέξεως. Γνωρίζω άτομα που έχουν βάλει retroreflective οθόνη σε dedicated χώρο, κάτι που για μένα είναι πέρα από κάθε λογική.

Η γκρι θα σου μειώσει το επίπεδο του μαύρου αλλά και του λευκού. Για μένα, το λευκό είναι υψίστης σημασίας και είναι γεγονός ("νόμος του 100"), πως οι μεταβολές στα ψηλά IRE είναι ευκολότερα αντιληπτές από τις αντίστοιχες στα χαμηλά (εννοείται, όταν το ποσοστό μεταβολής είναι το ίδιο).

Reaction score
1
Για παράδειγμα, η Firehawk έχει gain 1.25 ενώ η Studiotek 1.3. Η πρώτη εμφανίζει έντονο hotspot η δεύτερη bearly visible.

Νίκο, το συμπέρασμα αυτό δεν έχει γενική και απόλυτη ισχύ, εξαρτάται κατά τη γνώμη μου και από το setup προβολέα-οθόνης. Εκτός κι αν αναφέρεσαι για σύγκριση των δύο οθονών με τον ίδιο προβολέα, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Για παράδειγμα, πριν από λίγες μέρες, είδαμε τον Infocus 83 στη Studiotek της Projecting Art. Το hot spot, ακόμα και με την ίριδα στο 27, δηλαδή ανοιχτή κατά το ένα τέταρτο περίπου, ήταν πολύ εύκολα ορατό και στα δικά μου μάτια εντονότερο από το hot spot που έχω εγώ με τον Sharp 21000 στη Firehawk, πάντα βεβαίως με την ίριδα στο High Contrast Mode, δηλαδή εντελώς κλειστή.
<o:p></o:p>
Ο Κώστας Κεφάλας που ήταν επίσης παρών και ξέρει καλά το δικό μου setup, είπε πως το hotspot ήταν το ίδιο, πάντως στα δικά μου μάτια φάνηκε εντονότερο στο συνδυασμό Infocus 83-Studiotek.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Εδώ πάντως θα πρέπει να παραδεχτώ, ότι με άλλους προβολείς που έχω δει στις Studiotek της Projecting Art, π.χ. Sony VPL 200, δεν παρατήρησα αντίστοιχα τέτοιο hot spot, οπότε ίσως να είναι πιθανό ότι οι προβολείς με μεγάλο offset, όπως είναι οι Infocus 82-83, Optoma 80 κτλ., να απαιτούν οθόνες με κέρδος 1 για να μην εμφανίζουν καθόλου hotspot.

Reaction score
15.548

Εχω πει και παλαιοτερα σε καποιο αλλο θεμα οτι ολες οι οθονες ανεξαρτητου κερδους κανουν hot-spot.....!!!!!!!
Το ποσο φενετε αυτο...εχει να κανει πρωτον στο μεγαλυτερο μερος ο προβολεας και μετα η οθονη...
Η studiotek ειναι μια πολυ καλη οθονη.....το ιδιο και η firehawk...
H καθε μια εχει +/- .....
Επισης θελουν και αλλη ρυθμιση στον προβολεα για να δεις το αποτελεσμα.....
δλδ με μια ρυθμιση δεν μπορεις να δεις και στις δυο οθονες.....

Επειδη συνηθως ολοι μας βλεπουμε σε χωρους με αντανακλασεις + τον μη καλο ελεγχο φωτιζμου + οτι ακομα τα προβολια αδυνατουν σε καποια σημεια η firehawk ειναι η καλυτερη λυση.....ετσι πιστευω προσωπικα...

Δυστυχως μονο ελαχιστοι προβολεις παιζουν κεντρο οθονης που ειναι το σωστο...

Πολλες φορες βλεπουμε hot-spot λογο ανομοιομορφιας φωτεινοτητας που ειναι λογικο και αλλες φορες λογο χρωματικης αναμοιομορφιας.....μην τα μπερδευουμε...ειναι διαφορετικα αυτα τα δυο.....
Δυστυχως οι ιριδες στα προβολια φερνουν και απο τα δυο τα προβληματα....αλλος λιγοτερο και αλλος περισοτερο....
Το θεμα ειναι πως οσο λιγοτερο το βλεπεις στα πατερνς ..τοσο λιγοτερο θα φανει στην ταινια.....
Επισης ενα αλλο σημειο ειναι το πως αντιλαμβανετε ο καθε ενας μας το hot-spot...αλλος λεει εχει λιγο και του αλλου του φενετε πολυ..και το αναποδο....

Παντως να ξερετε πως ολες οι οθονες εχουν hot-spot......
Το καλυτερο αποτελεσμα θα το παρετε με ασσο οθονη καμπυλωτη οχι πολλες ιντσες και προβολεα που παιζει κεντρο με χωρις ιριδα για dlp...το ιδιο συμβαινει και με τα sxrd-dila αλλα εκει εχουμε και ενα αλλο περιεργο με το τσιπακι τους...ειναι σαν να δουλευει ιριδα(οπως στα dlp σαν αποτελεσμα)και σε μικρα σημεια στην οθονη....δεν μπορω να το εξηγησω να το περιγραψω καλυτερα......πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα τσιπ φτιαχνωντας το ετσι ωστε απο τα 70-80ire και πανω να εχουμε μειωση της φωτεινοτητας στα ακρα προσπαθωντας να αποφυγουν το φωτοστεφανο........

D

damigos

Guest
Μιλούσα σήμερα με τον Otto στην Beamax και τον ρώτησα για την οθόνη με 1.5 gain εάν έχει hotspot λόγω του αυξημένου κέρδους της και μου είπε ότι εγγυημένα δέν δημιουργεί το παραμικρό hotspot.

Όσο αναφορά το RBE κατέβασα ένα flash αρχείο που είναι για να τσεκάρεις εάν βλέπεις RBE και το έβαλα στον Infocus LP600 και όντως έβλεπα αλλά όχι τίποτα φοβερό.. Σε ταινία SD βλέπω μόνο στους υπότιτλους και πολύ ελάχιστα στην ταινία. Θέλω να υποθέτω ότι στον BENQ δέν θα βλέπω τίποτε με ταχύτητα τροχού 7x.

NIX

Reaction score
0

o Benq δεν εχει τροχο 7x

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος