ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ...

Reaction score
1.815
... τι να γράψετε κακομοίρηδες τώρα, μετά από αυτήν την δήλωση τελειώσατε όλοι σας......:p :laugh:.
Αφιερωμένο:
"Όλες οι αγάπες ήταν ένα ψέμα!
Όλες μόνο βάσανα..."
:fuckyou:

Πάρτο τώρα και σε γνήσιο βινυλιάκι!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ...
Το ποσοστό πωλήσεων δίσκων ανέβηκε τα τελευταία 6 χρόνια από το 0.1% σε 0.8%, στη Μεγάλη Βρετανία.
Δυναμικότατη άνοδος..

Πάντως δεν βλέπω να λένε τίποτα για τον πραγματικό λόγο που χαίρονται για την άνοδο των δίσκων βινυλίου,δλδ ότι δεν μοιράζεται τόσο εύκολα όσο το ψηφιακό είδος.

Reaction score
512
Αφιερωμένο:
"Όλες οι αγάπες ήταν ένα ψέμα!
Όλες μόνο βάσανα..."
:fuckyou:

Πάρτο τώρα και σε γνήσιο βινυλιάκι!

ω ρε μαγκες , μερακλωσαμε τι σουρεαλ ταξιδι κομματι σε ευχαριστω
παραμορφωση 10% και scrach τι να κανουμε δεν ειναι τα τζακια ολα ιδια....:headbang:
σημασια εχει το μερακι εκει παω πασο παντα

D

deleted user 10898

Guest
ποτε μην λες ποτε. παλι δεν σε καταλαβα? θες να δωσεις 4.000 δολαρια για κατι επαγγελματικο κατα κορον ενω παραλληλα φθηνοτερες κωδικοποιησεις αποκωδικοποιησεις A/D D/A στο ιδιο bit-rate και γιατι να ακουγεται διαφορετικα?
http://reviews.cnet.com/av-receivers/yamaha-rx-v650/4507-6466_7-31076581.html
Τα εκανα abx test. Βρηκα και τις 20 φορεςποτε ήταν η κάρτα που έκανεadda και ποτε ο av.
Ήταν εύκολο, ο Yamaha ακουγόταν σαν τενεκές.
Σε καλυψα;

Reaction score
8.905
Όποιος θέλει να φέρει το Ντάκ του (αξίας από 2500 ευρώ και άνω) για να του ξεφτιλίσει το πικάπιον μου... :geek: η πόρτα μου είναι ανοιχτή...:p ευκαιρία είναι να ακούσουμε και κανένα ακριβό ντακάκι τσάμπα .... :laugh:

Y

Yiannis_B

Guest
Όποιος θέλει να φέρει το Ντάκ του (αξίας από 2500 ευρώ και άνω) για να του ξεφτιλίσει το πικάπιον μου... :geek: η πόρτα μου είναι ανοιχτή...:p ευκαιρία είναι να ακούσουμε και κανένα ακριβό ντακάκι τσάμπα .... :laugh:
Πάλι χειρότερα από το πικάπ, παίζει το νέο dac? :rolleyes: :roflmao:

Reaction score
1.844
Όπως έγραψε ο Απόστολος Παύλος στη 2η επιστολή προς Κορινθίους, «άντρα αιρετό, μετά πρώτη και δευτέρα νουθεσία παραιτού». :angel:

Reaction score
169
Tα δυο επιχειρήματα του τόπικ απέχουν πολύ από το να είναι εμπεριστατωμένη νουθεσία για τους "βινυλιάκηδες"...

Ο ίδιος είπες ότι ακόμα και αν έχουμε μονοφωνικό χαμηλό κάτω από μια συχνότητα, αυτό έχει μικρή σημασία λόγο μη κατευθυντικότητάς των συγκεκριμένων συχνοτήτων.

Και όσο για τη RIAA, ναι είναι φίλτρο, ναι κάνει κωδικοποίηση. Αλλά είναι ΕΝΑ φίλτρο.
Στο ψηφιακό κάνουμε κωδικοποίηση από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα που είναι σαφώς πιο σκληρή μετατροπή, και μετά χρησιμοποιούμε μια σειρά από φίλτρα για να το επαναφέρουμε στα ίσια του διορθώνοντας τις ατέλειες κάθε προηγούμενου με νέα φίλτρα... Εξαντλούμε την αυστηρότητα στη RIAA και θεωρούμε "απαραίτητα" τα διαδοχικά φίλτρα στα ψηφιακά.

Εκτός αυτού, ακόμα και αν δεχτούμε την υπεροχή μιας μετατροπής με archival quality adc, έχουμε το πρόβλημα ότι τέτοιες δουλειές απλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες άμεσα σε τέτοια μορφή. Πάλι θ ακούσουμε τη δουλειά που έγινε στο mastering για να φτάσει σε μάς, όπου η εμπειρία έχει δείξει ανάμεικτα αποτελέσματα... όπως αντίστοιχα και στα βινύλια φυσικά...

Συγγνώμη για την επιμονή μου. Δε θεωρώ τον εαυτό μου βινυλιάκια. Έχω και δίσκους, έχω και CD-dac και μετά τις δοκιμές με τον Gojacla πιθανότατα θα πάρω και καθαρό usb dac.
Πρακτικά, έχω Living Stereo βινύλια που πετάνε στα βράχια σα χταπόδι τα αντίστοιχα SACD, και έχω Fim απλά CD που στέλνουν τα αντίστοιχα βινύλια στις μανταρίστρες... Και είναι αποτελέσματα ακουστά όχι μόνο στο δικό μου σύστημα.

Τώρα αν κάποιος επιμένει για την υπεροχή της μιας μεριάς έναντι της άλλης, πολύ απλά είτε δεν έχει ασχοληθεί αρκετά με την άλλη πλευρά, είτε το σύστημά του γέρνει μονόπατα προς το ψηφιακό ή το βινυλιακό, είτε η μουσική που τον ενδιαφέρει έχει δουλευτεί κατά κύριο λόγο στη μία μεριά με μεγαλύτερο μεράκι. Ή στην πιο ακραία περίπτωση, τη μουσική που ακούει την υπαγορεύει το σύστημά του και το τι μπορεί να βρεί να παίζει καλά εκεί...

Y

Yiannis_B

Guest
Tα δυο επιχειρήματα του τόπικ απέχουν πολύ από το να είναι εμπεριστατωμένη νουθεσία για τους "βινυλιάκηδες"...

Ο ίδιος είπες ότι ακόμα και αν έχουμε μονοφωνικό χαμηλό κάτω από μια συχνότητα, αυτό έχει μικρή σημασία λόγο μη κατευθυντικότητάς των συγκεκριμένων συχνοτήτων.

Και όσο για τη RIAA, ναι είναι φίλτρο, ναι κάνει κωδικοποίηση. Αλλά είναι ΕΝΑ φίλτρο.
Στο ψηφιακό κάνουμε κωδικοποίηση από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα που είναι σαφώς πιο σκληρή μετατροπή, και μετά χρησιμοποιούμε μια σειρά από φίλτρα για να το επαναφέρουμε στα ίσια του διορθώνοντας τις ατέλειες κάθε προηγούμενου με νέα φίλτρα... Εξαντλούμε την αυστηρότητα στη RIAA και θεωρούμε "απαραίτητα" τα διαδοχικά φίλτρα στα ψηφιακά.

Εκτός αυτού, ακόμα και αν δεχτούμε την υπεροχή μιας μετατροπής με archival quality adc, έχουμε το πρόβλημα ότι τέτοιες δουλειές απλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες άμεσα σε τέτοια μορφή. Πάλι θ ακούσουμε τη δουλειά που έγινε στο mastering για να φτάσει σε μάς, όπου η εμπειρία έχει δείξει ανάμεικτα αποτελέσματα... όπως αντίστοιχα και στα βινύλια φυσικά...

Συγγνώμη για την επιμονή μου. Δε θεωρώ τον εαυτό μου βινυλιάκια. Έχω και δίσκους, έχω και CD-dac και μετά τις δοκιμές με τον Gojacla πιθανότατα θα πάρω και καθαρό usb dac.
Πρακτικά, έχω Living Stereo βινύλια που πετάνε στα βράχια σα χταπόδι τα αντίστοιχα SACD, και έχω Fim απλά CD που στέλνουν τα αντίστοιχα βινύλια στις μανταρίστρες... Και είναι αποτελέσματα ακουστά όχι μόνο στο δικό μου σύστημα.

Τώρα αν κάποιος επιμένει για την υπεροχή της μιας μεριάς έναντι της άλλης, πολύ απλά είτε δεν έχει ασχοληθεί αρκετά με την άλλη πλευρά, είτε το σύστημά του γέρνει μονόπατα προς το ψηφιακό ή το βινυλιακό, είτε η μουσική που τον ενδιαφέρει έχει δουλευτεί κατά κύριο λόγο στη μία μεριά με μεγαλύτερο μεράκι. Ή στην πιο ακραία περίπτωση, τη μουσική που ακούει την υπαγορεύει το σύστημά του και το τι μπορεί να βρεί να παίζει καλά εκεί...
H RIAA είναι το λιγότερο στο βινύλιο. Ξεχνάς όλο το μηχανικό μέρος της ιστορίας. Η κεφαλή είναι ένα jeep σε χωματόδρομο γεμάτο κροκάλες...Όσο για τα φίλτρα στα ψηφιακά, είναι πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας και πολυπλοκότητας από ότι στα αναλογικά.

Η Metric Halo ULN-8 έχει 0.0005 % THD D/A/A/D loop @ -12 dBFS, αν σου λέει κάτι αυτό. ΌΛΟ το Loop.

Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ό,τι και να παίξεις, βινύλιο ή CD, η ηχογράφηση και το mastering κάνουν την διαφορά.

Μην μου πεις μόνο, ότι στις νέες παραγωγές, δεν θα προτιμούσες το ψηφιακό master σε 192/24, από το αντίστοιχο βινύλιο που έχει κοπεί από το τελευταίο...ειδικά αν σκεφτείς την δυναμική περιοχή του βινυλίου, που δεν είναι πάνω από 60-70db... :rolleyes:

Και ένα ενδιαφέρον άρθρο.

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Myths_(Vinyl)

Και το δεύτερο tab/discussion από το ίδιο link, είναι διαφωτιστικό..

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Talk:Myths_(Vinyl)
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Myths_(Vinyl)

Last edited by a moderator:

Reaction score
169
H RIAA είναι το λιγότερο στο βινύλιο. Ξεχνάς όλο το μηχανικό μέρος της ιστορίας. Η κεφαλή είναι ένα jeep σε χωματόδρομο γεμάτο κροκάλες...Όσο για τα φίλτρα στα ψηφιακά, είναι πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας και πολυπλοκότητας από ότι στα αναλογικά.
Γενίκευση. Όσο πολύπλοκο και ακριβές να είναι ένα φίλτρο, πάντα είναι "good enough", ποτέ τέλειο. Και ναι ακριβής και πολύπλοκη μπορεί να είναι και μια RIAA...

Όσο για το μηχανικό μέρος, το ίδιο ισχύει και για το transport των ψηφιακών, το οποίο είναι αναλογικότερο απ΄όσο θα ήθελαν να παραδεχτούν οι μαρκετίστες του. Θα μου πείς για usb dac και pc, αλλά άντε βρές γνήσιο υλικό από master...

Η Metric Halo ULN-8 έχει 0.0005 % THD D/A/A/D loop @ -12 dBFS, αν σου λέει κάτι αυτό. ΌΛΟ το Loop.

Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ό,τι και να παίξεις, βινύλιο ή CD, η ηχογράφηση και το mastering κάνουν την διαφορά.

Μην μου πεις μόνο, ότι στις νέες παραγωγές, δεν θα προτιμούσες το ψηφιακό master σε 192/24, από το αντίστοιχο βινύλιο που έχει κοπεί από το τελευταίο...ειδικά αν σκεφτείς την δυναμική περιοχή του βινυλίου, που δεν είναι πάνω από 60db... :rolleyes:
Θεωρητικότατη ερώτηση, μιας και το ξαναλεώ, τα μάστερ σοβαρών καλλιτεχνών δεν πρόκειται να διατεθούν ποτέ σε master μορφή.... και ούτε όλοι μας έχουμε archival grade dac. Η προσωπική μου επιλογή είναι ξεκάθαρη συνάρτηση του συστήματός μου. Και το πιθανότερο είναι ότι στο σύστημά μου το βινύλιο θα παίζει καλύτερα.... Ακόμα και αν κάνουμε την ουτοπική υπόθεση ότι ολα τα άλλα είναι σταθερά...

Y

Yiannis_B

Guest
Όσο για το μηχανικό μέρος, το ίδιο ισχύει και για το transport των ψηφιακών, το οποίο είναι αναλογικότερο απ΄όσο θα ήθελαν να παραδεχτούν οι μαρκετίστες του. Θα μου πείς για usb dac και pc, αλλά άντε βρές γνήσιο υλικό από master....
Είναι εμφανές ότι δεν το έχεις ψάξει με τα ψηφιακά. Τα transport είναι μακρινό παρελθόν...EAC και ξερό ψωμί..;)

Από την άλλη, σκέψου τα προγράμματα εγκατάστασης από CD, να είχαν ανάγκη ακρίβειας του "αναλογικού" transport...

http://en.wikipedia.org/wiki/Error_detection_and_correction

Θεωρητικότατη ερώτηση, μιας και το ξαναλεώ, τα μάστερ σοβαρών καλλιτεχνών δεν πρόκειται να διατεθούν ποτέ σε master μορφή.... και ούτε όλοι μας έχουμε archival grade dac. Η προσωπική μου επιλογή είναι ξεκάθαρη συνάρτηση του συστήματός μου. Και το πιθανότερο είναι ότι στο σύστημά μου το βινύλιο θα παίζει καλύτερα.... Ακόμα και αν κάνουμε την ουτοπική υπόθεση ότι ολα τα άλλα είναι σταθερά...
Σου εύχομαι να έχεις την ευημερία, να αποκτήσεις και αντίστοιχης ποιότητας ψηφιακό front-end. :drinks:

Reaction score
169
Είναι εμφανές ότι δεν το έχεις ψάξει με τα ψηφιακά. Τα transport είναι μακρινό παρελθόν...EAC και ξερό ψωμί..;)

Από την άλλη, σκέψου τα προγράμματα εγκατάστασης από CD, να είχαν ανάγκη ακρίβειας του "αναλογικού" transport...

http://en.wikipedia.org/wiki/Error_detection_and_correction

Σου εύχομαι να έχεις την ευημερία, να αποκτήσεις και αντίστοιχης ποιότητας ψηφιακό front-end. :drinks:
Το ΕΑC πολύ ενδιαφέρον. Θα ψαχτεί πάραφτα...

Για τη σύγκριση με τα CD-ROM, η διαμόρφωση, οι συμβολοσειρές ματσαρίσματος και το error correction λειτουργεί διαφορετικά στο audio όπου πρέπει να γίνεται on the fly η μετατροπή.

Για το ψηφιακό ναι είναι στο πρόγραμμα σε κάποια φάση και αυτό... Όπως σού πα, ακούω τη μουσική όπου τη βρω :)
Αντίστοιχα, δώσε και σύ μια ευκαιρία στο βινύλιο. Δυστυχώς υπάρχουν παλιές δουλειές που δυστυχώς δεν έχουν λάβει τη δέουσα αγάπη στην ψηφιακή τους μορφή.

Y

Yiannis_B

Guest
Για τη σύγκριση με τα CD-ROM, η διαμόρφωση, οι συμβολοσειρές ματσαρίσματος και το error correction λειτουργεί διαφορετικά στο audio όπου πρέπει να γίνεται on the fly η μετατροπή.
Σωστός.

To EAC διαβάζει το CD όσες φορές είναι απαραίτητο, ώστε στατιστικά να επιλεγεί η ορθή αλληλουχία ψηφίων. Το αποτέλεσμα ελέγχεται on-line με μια βάση δεδομένων που έχει αποτελέσματα από το ripping άλλων χρηστών.

Για το ψηφιακό ναι είναι στο πρόγραμμα σε κάποια φάση και αυτό... Όπως σού πα, ακούω τη μουσική όπου τη βρω :)
Αντίστοιχα, δώσε και σύ μια ευκαιρία στο βινύλιο. Δυστυχώς υπάρχουν παλιές δουλειές που δυστυχώς δεν έχουν λάβει τη δέουσα αγάπη στην ψηφιακή τους μορφή.
Δεν το έχω παρατήσει. :whistling: ...αλλά θέλει κόπο, χρόνο και χρήμα....

Reaction score
169
...αλλά θέλει κόπο, χρόνο και χρήμα....
Λεφτά θέλουν όλα, αυτό είναι σίγουρο...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του βινυλίου όμως δεν είναι ούτε η RIAA, ούτε ο χωματόδρομος των αυλακιών.

Το μεγαλύτεορ πρόβλημα είναι ότι το πικάπ δεν είναι plug and play... Θέλει κόπο, τρόπο, αγάπη, μίσος, στοργή, προδέρμ και διάφορα άλλα... Αν δεν το αγαπάς και δεν θέλεις ν' ασχοληθείς, πραγματικά άσ' το...

Y

Yiannis_B

Guest
Λεφτά θέλουν όλα, αυτό είναι σίγουρο...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του βινυλίου όμως δεν είναι ούτε η RIAA, ούτε ο χωματόδρομος των αυλακιών.

Το μεγαλύτεορ πρόβλημα είναι ότι το πικάπ δεν είναι plug and play... Θέλει κόπο, τρόπο, αγάπη, μίσος, στοργή, προδέρμ και διάφορα άλλα... Αν δεν το αγαπάς και δεν θέλεις ν' ασχοληθείς, πραγματικά άσ' το...
Δεν εννούσα το πικάπ και την ρύθμισή του. Τα τεχνικά τα έχω, και αν ασχοληθώ θα το μάθω - και μεταξύ μας, για αρχή, μια χαρά παίζει το Conceptάκι...

Εννοώ την ενασχόληση με την απόκτηση βινυλίων που αξίζουν τον κόπο.

Last edited by a moderator:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members