ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

Reaction score
73
διαθέτω βέβαια και το γνωστό επαγγελματικό denon dn-961fa τρανσπόρτι αν και aes ebu III και όχι IV.
Βέβαια είναι σπίτι και πρέπει να πάω να το πάρω, και δεν ξέρω αν η σημερινή διαθέσιμη ώρα φτάνει γιά τέτοιες δουλειές.

φυσικά αν δύναται ο Νικ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΟΚ, special.
Για να μην το στριμώξουμε σήμερα όμως, κανονίζουμε ΣΚ για πολύωρες καθώς πρέπει, τρανσπορτοκοντρούλες.

Το Denon είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση και θέλω να το ακούσω.
Να βάλουμε και το 50άρι σου οπωσδήποτε.

Θα σε call.

Reaction score
3.574
Καλή διασκέδαση.

Νικο δώσε λίγο pitch 5% σε "Stay on key mode" να τους τρελλάνεις όλους με την ταχύτητα στο χαμηλό.

Ψάχτο, αξίζει.
και άσε τον Παναγιωτίδη να ψάχνεται στα menu του Denon μπας και βρεί κάτι αντίστοχο.

Reaction score
3.574
Νικο, τότε άσε καλύτερα γιατί θα γκρινιάζει .

Παίξε από την ψηφιακή οπτική του Tascam γιατι με την AES/EBU θα πέσει πολυ κλάμα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χαλαρώστε ρε το έχει ακούσει ο Δημήτρης το 'ργαλείο, ξέρει τι παίζει. Αν αποδειχτεί και σε Α-Β ότι είναι καλύτερο από τα άλλα, πράμα που εγώ υποψιάζομαι, δεν νομίζω να εκπλαγεί κανείς μας...

Reaction score
73
g.kar said:
Καλή διασκέδαση.

Νικο δώσε λίγο pitch 5% σε "Stay on  key mode"  να τους τρελλάνεις όλους με την ταχύτητα στο χαμηλό.

Ψάχτο, αξίζει.
και άσε τον Παναγιωτίδη να ψάχνεται στα menu του Denon μπας και βρεί κάτι αντίστοχο.
Γιώργο 5% το πιάνουν τα αυτιά μου με τη μία και δε μου αρέσει, κι ας έχει ταχύτητα που λες....

Αντίστοιχο στο denon δεν έχει. Νομίζω ότι πάει μέχρι το 3%.
Αν και το μενού του είναι πίκρα. Ασε που δεν έχει remote...

Reaction score
3.574
Το Tascam ενεργοποιεί to pitch control, την αλλαγή δηλ της ταχύτητας του playback χωρίς να αλλάξει το κλειδί που σημαίνει ότι η τονικότητα των οργάνων παραμένει η ίδια και αλλάζει μόνο το tempo. Για να ισχύει αυτό πρέπει στο μενου να ενεργοποιήσεις την επιλογή KEY ORIGINA, διαφορετικά η τονικότητα αλλάζει και δεν ακούγεται σωστά το κομάτι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν... Tascam, Denon και 50άρι αναμετρήθηκαν ως transport. O νεαρότερος της παρέας, μάλλον έδειρε τους άλλους δύο, κατά την άποψή μου με σχετική ευκολία. Ένα σκαλί πάνω σε όλους τους τομείς, με μεγαλύτερη στα δικά μου αυτιά διαφορά, αυτήν του μεγέθους σκηνής και του αέρα μεταξύ των οργάνων.

- Το Sony εξ αρχής φάνηκε να συρρικνώνει ιδιαίτερα την εικόνα, να μην έχει καλό έλεγχο χαμηλά και να μπεδεύεται στα σύνθετα κομάτια με πολλά όργανα, λες και όλα έβγαιναν από το ίδιο σημείο. Επιπλέον έβαζε αρκετό γρέζι στις φωνές. Σε σχέση με το tascam ήταν κουραστικό.
- Το Denon δεν είχε τα προβλήματα του sony σε αυτό το βαθμό, είχε σίγουρα ένα εμφανές πέπλο, οι χροιές του ειδικά σε φωνή ήταν λίγο περίεργες και ενώ είχε διευρυμένο, σε σχέση με το sony μέγεθος σκηνής, ήταν σαφέστατα μικρότερο του tascam. Γενικώς φαίνεται καλό player με κάποιες βέβαια λειτουργικές ιδιαιτερότητες, λόγω καραεπαγγελματικών προδιαγραφών broadcast (πχ no remote control).

Πέραν των επί μέρους παρατηρήσεων, το tascam έδειξε ότι έχει πολύ καλές χροιές και είναι άκρως αληθοφανές. Δείχνει να βρίσκει σε κάθε μουσικό θέμα τον τρόπο να φέρει τα δρώμενα λίγο πιο κοντά στον ακροατή. Παρά την πολύ καλή του ανάλυση και την λεπτομέρεια, δεν γίνεται ποτέ κουραστικό. Αντιθέτως με τον Δημήτρη λέγαμε πόσο γλυκό ακούγεται σε σχέση με τα άλλα...

Ευχαριστώ πολύ τον Δημήτρη τον Παναγιωτίδη για την φιλοξενία. Επίσης χάρηκα ιδιαίτερα που γνώρισα και τον Δημήτρη τον Ντοκατζή.
Για να την σπάσω στον Σταύρο τον Μπαρτζόκα, να μην ξεχάσω να του πω ότι έχασε πραγματικά που δεν μπόρεσε να ρθει... :mrgreen:
Το ραντεβού ανανεώνεται για το πανελόσπιτο, για μια ακρόαση στην... μετά ψηφιακής διόρθωσης χώρου, εποχή...

Το καημένο το 50άρι δεν χωρούσε στο πλάνο και ξέχασα να το βγάλω μόνο του... 8)

Reaction score
3.574
Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια.
Σαν DAC χρησιμοποιήσατε το SRC2496 ?

Το denon διιαθέτει  AES/EBU ?

Το tascam είναι όπως ακριβώς το περιγράφεις. καθαρό , ξεκούραστο και πάιζει ότι έχει μέσα στο CD.
Αν δεν είναι καλό το CD θα σου βγάλει την κακία και δεν θα την σκεπάσει ούτε θα την χρωματίσει.

Καθε μερα που περνάει το συμπαθώ όλο και περισσότερο.  Εγώ να φανταστείς το ακούω σαν ολοκληρωμένο player.
Το Behringer ξεκουράζεται.

Ανακάλυψα και για πιο λόγο η ψηφιακή έξοδος του Τascam δεν συγχρονιζότανε σωστά με την ψηφιακή είσοδο του Philips 950 CD Recorder που χρησιμοποιώ για εγγραφές. Το πρόβλημα αυτό ισχύει και για πολλά άλλα recorders.

Aν ποτέ κανείς αντιμετωπίσει πρόβλημα συχρονισμού με τον εγγραφέα του, ας με ρωτήσει .
Επίσης το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται ακόμα και στην περίπτωση που μεσολαβεί το εξωτερικό DAC της Behringer ή άλλο DAC.

(Aσε που παίζει και ελαφρώς καλύτερα σαν transport ....... σσσσσσσσ    ιωπή)

Reaction score
73
Εν ολίγοις τα πράγματα είναι όπως τα είπε ο Νίκος.
Οι διαφορές στις απόψεις οφείλονται κύρια στο τι επιζητά ο καθένας στη μουσική.
Εγώ πχ πρώτιστα ψάχνω την αληθοφάνεια στα όργανα και τη δυνατότητα να τα ξεχωρίσω από εικόνα.
Δεν με νοιάζει ιδιαίτερα πχ αν η εικόνα είναι μπροστά ή πίσω, ή απλωμένη.

Το χαρακτηριστικό του tascam είναι ότι είχε μιά κλάση παραπάνω ανωτερώτητας, τέτοια που αρκούσαν 5 δευτερόλεπτα από ένα ΓΝΩΣΤΟ σου δίσκο γιά να αντιληφθείς.
Μετά όλα τα συνήθιζες και μπορούσες ίσως να πεις ...εντάξει και τα άλλα καλά είναι.
Όμως πραγματικά δεν ήταν έτσι.
Η διαφορές του λεπτές μεν ουσιώδεις δε.
Είναι πολύ γλυκό. Είναι ήρεμο δεν είναι επιθετικό.
Το μπάσο του είναι μπόλικο (αν και στο σονυ πιό μπόλικο) αλλά είναι πιό ελεγμένο.
Στα πολλά όργανα ακούγεται πιό ξεκούραστο γιατί μπορεί και τα ξεχωρίζει ευχάριστα. Αντίθετα αν πας στο sony denon εκεί ιδίως στο sony νομίζεις ότι τα όργανα (ιδίως αν είναι υψηλόσυχνα) ότι ανταγωνίζονται το ένα το άλλο. Το αποτέλεσμα είναι έτσι πιο άμεσο και εντυπωσιακό με τη μία, αλλά σίγουρα κουράζει στην πολύωρη ακρόαση.
Επίσης υπήρχε αρκετή απόσταση ανάμεσα στα όργανα.
Τέλος και το σονυ και το ντένον έβαλαν αρκετή βρωμιά στις φωνές και μάλιστα της Αλεξίου....

Όλα αυτά είναι αισθητά, μη σας τρομάζει η ποσότητα. Οι διαφορές είναι μικρές, αλλά πολλές.
Πρέπει επαναλαμβάνω να υπάρχει υλικό πολύ γνωστό γιά να το καταλάβεις.
Αλλιώς τα άλλα δυό μπορεί να σε ξεγελάσουν.

Γενικώς με έβαλε σε σκέψεις (και είμαστε και σε περιόδους δυσπραγίας....)

Πάντως περάσαμε πολύ καλά, κατεβάσαμε όλη τη δισκοθήκη, και ορισμένες στιγμές ανεβάσαμε αναμουρλικές εντάσεις.

Νικο ευχαριστώ γιά τον κόπο και την παρέα.
Την επόμενη φορά (όταν ηρεμήσει και λίγο το χέρι μου, θα στα φέρω σε σένα...)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Το denon διιαθέτει AES/EBU ?
- Ο Δημήτρης έχει όλα τα κομφόρ. DAC χρησιμοποιήσαμε αυτό του ultra curve αφού το σήμα σε κάθε περίπτωση περνούσε για αναδειγματισμό από το ultra much, όπως το δουλεύω και στο σπίτι.
- To Denon έχει AES/EBU III (το tascam έχει IV), (δηλαδή αν ρωτάς για το λαμπάκι, με το Denon δεν ανάβει με τίποτα)... :wink:

Reaction score
73
Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:
Το denon διιαθέτει  AES/EBU ?
- Ο Δημήτρης έχει όλα τα κομφόρ. DAC χρησιμοποιήσαμε αυτό του ultra curve αφού το σήμα σε κάθε περίπτωση περνούσε για αναδειγματισμό από το ultra much, όπως το δουλεύω και στο σπίτι.
- To Denon έχει AES/EBU III (το tascam έχει IV), (δηλαδή αν ρωτάς για το λαμπάκι, με το Denon δεν ανάβει με τίποτα)... :wink:
Δοκιμάσαμε και την αναλογική xlr έξοδο του tascam, αλλά την βάλαμε στον μπερυ μέσω του ultramatch ultracurve, που σημαίνει φυσικά μετά το tascam D/A βέβαια σε επίπεδο 24/96 γιά να έχουμε σταθερές τις συνθήκες ισοστάθμισης του χώρου στις οποίες έχω καταλήξει μετά από πολύ καιρό και δεν μου πάει να τις βγάλω.
Ο Νίκος είπε ότι του άρεσε πιό πολύ τη ψηφιακή έξοδος με ultramatch. Εγώ γιά να πω την αλήθεια δεν πείστηκα, αλλα άκουγα όρθιος στο συγκεκριμένο τεστ και δίσκο άγνωστο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ said:
[Δοκιμάσαμε και την αναλογική xlr έξοδο του tascam, αλλά την βάλαμε στον μπερυ μέσω του ultramatch ultracurve, που σημαίνει φυσικά μετά το tascam D/A βέβαια σε επίπεδο 24/96 γιά να έχουμε σταθερές τις συνθήκες ισοστάθμισης του χώρου στις οποίες έχω καταλήξει μετά από πολύ καιρό και δεν μου πάει να τις βγάλω.
Ο Νίκος είπε ότι του άρεσε πιό πολύ τη ψηφιακή έξοδος με ultramatch. Εγώ γιά να πω την αλήθεια δεν πείστηκα, αλλα άκουγα όρθιος στο συγκεκριμένο τεστ και δίσκο άγνωστο.
Ναι έτσι μου φάνηκε. Βέβαια δεν ήταν και η καλύτερη μέθοδος για να καταλάβουμε διαφορές.
Αυτό το test πρέπει σε κάποια φάση να το κάνουμε.

Reaction score
3
Ρε ντιτζιταλοφρικουλοπανελακιοσυνσυντονισταρά Νίκο,περιμένουμε ενημέρωση και απο την επόμενη συνάντηση για τα cdο transporto dac.
Aντε γιατί εμείς ακόμη περιμένουμε τον g.kar... :) :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αναμούρλα, το τρανσπόρτι είναι μούρλα! :lol:
Πες στον g.kar να σταματήσει το στρώσιμο και να παίξτε μπάλα. :wink:

Reaction score
3.574
Το στρώσιμο έχει τελειώσει εδώ και μέρες. Τώρα απλά απαλαμβάνω μουσική και σκέφτομαι τα εξακόκια και βάλε που έδωσα για αυτό το μαραφέτι  :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.574
Θέλετε να το φερω μαζί μου το Σάββατο 20/5 που θα γίνει η ακρόαση των ενισχυτών Class D ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988