ΕΡΤ ψηφιακή και Mundial 16/9 Πιθανό! Ας βοηθήσουμε!

Reaction score
0
Κι όμως είναι πιθανό! :p

Μίλησα με τον κο Νίκο Ντάλλε τεχνικό υπεύθυνο της ΕΡΤ ψηφιακή για ενδεχόμενη μετάδοση των αγώνων σε 16/9 και μου απάντησε πως τεχνικά αυτό μπορεί να γίνει απλά με το γύρισμα ενός διακόπτη αλλά είναι καθαρά θέμα απόφασης των υπευθύνων. Με ρώτησε για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας επιλογής προκειμένου να εισηγηθεί σχετικά. Του εξέθεσα την άποψη πως δεδομένου ότι η ΝΕΤ θα προβάλει σε πανελλαδική εμβέλεια το Μουντιάλ σε 4/3, η ταυτόχρονη μετάδοση των αγώνων σε 16/9 και AC3 από την ψηφιακή θα αποτελούσε ένα πρωτοποριακό βήμα για τα Ελληνικά δεδομένα και θα προσέδιδε κύρος στην ΕΡΤ. Επιπλέον θα αποτελούσε έναν σοβαρό λόγο για κατόχους τηλεοράσεων 16/9 (CRT/Plasma/LCD/Projector) που σήμερα αποτελούν μάλλον πλειοψηφία, να μεταβούν στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Μου υποσχέθηκε πως θα εισηγηθεί σχετικά, ωστόσο, πιστεύω πως το φόρουμ θα έπρεπε να πάρει μια σχετική πρωτοβουλία και να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτήν την προσπάθεια

Κύριοι διαχειριστές έχετε τον λόγο

Reaction score
14
Φίλιππος Αδαμίδης said:
Κι όμως είναι πιθανό! :p

Μίλησα με τον κο Νίκο Ντάλλε τεχνικό υπεύθυνο της ΕΡΤ ψηφιακή για ενδεχόμενη μετάδοση των αγώνων σε 16/9 και μου απάντησε πως τεχνικά αυτό μπορεί να γίνει απλά με το γύρισμα ενός διακόπτη αλλά είναι καθαρά θέμα απόφασης των υπευθύνων. Με ρώτησε για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας επιλογής προκειμένου να εισηγηθεί σχετικά. Του εξέθεσα την άποψη πως δεδομένου ότι η ΝΕΤ θα προβάλει σε πανελλαδική εμβέλεια το Μουντιάλ σε 4/3, η ταυτόχρονη μετάδοση των αγώνων σε 16/9 και AC3 από την ψηφιακή θα αποτελούσε ένα πρωτοποριακό βήμα για τα Ελληνικά δεδομένα και θα προσέδιδε κύρος στην ΕΡΤ. Επιπλέον θα αποτελούσε έναν σοβαρό λόγο για κατόχους τηλεοράσεων 16/9 (CRT/Plasma/LCD/Projector) που σήμερα αποτελούν μάλλον πλειοψηφία, να μεταβούν στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Μου υποσχέθηκε πως θα εισηγηθεί σχετικά, ωστόσο, πιστεύω πως το φόρουμ θα έπρεπε να πάρει μια σχετική πρωτοβουλία και να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτήν την προσπάθεια

Κύριοι διαχειριστές έχετε τον λόγο
Φίλιππε ειλικρινά αν μπορέσεις να πείσεις την ΕΡΤ να μεταδώσει το μουντιάλ σε 16:9 θα είναι ενα θαυμα τεχνολογικό και ειλικρινά τα συγχαρητήρια ολου του avsite θα σου αξίζουν περα για πέρα

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Στα γρηγορα να μαζεψουμε υπογραφες οχι μονο για το 16/9 μα και για ναζητησουμε να μεταδιδωνται ΖΩΝΤΑΝΟΙ οι αγωνες απο την ψηφιακη (κι οχι μονο απο τη ΝΕΤ)

Reaction score
3
lakiss51 said:
Στα γρηγορα να μαζεψουμε υπογραφες οχι μονο για το 16/9 μα και για ναζητησουμε να μεταδιδωνται ΖΩΝΤΑΝΟΙ οι αγωνες απο την ψηφιακη (κι οχι μονο απο τη ΝΕΤ)
Πες τα ρε φίλε!
Δηλαδή βγάλανε την ψηφιακή για να τα δείχνουν κονσέρβα? Ε Λ Ε Ο Σ πιά!

Reaction score
3
Υπογράφω κι εγώ για 16:9 από την ψηφιακή ΕΡΤ. Και να σκεφτεί κανείς πως ούτε δορυφορική σύνδεση έχω, ούτε για επίγεια ψηφιακή. Γιατί; Αφού δεν έχει μετάδοση σε 16:9 και AC3 ! ! !

Reaction score
0
Ναι, ναι! Έτσι να γίνει! Και μετά να αυξήσει και το bitrate των μεταδόσεων!

Και μετά να ανοίξει κανάλι ERT-HD που να μεταδίδει και το Champions League.

Ουφ, ξημέρωσε πάλι... :(

Reaction score
0
Φίλιππε , μιάς και θα κάνεις τον κόπο , δεν σε αυτούς της ΕΡΤ εκτός από το 16:9 να μας κάνουν τη χάρη να δείξουν το Μούντιαλ και σε Hi-Def ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

VG

Reaction score
0
Ας το βαλουν στις 720 γραμμες να μην γινόμαστε και ρεζίλι,και ας ειναι και 4:3 και 4:2 και ξερω τι.....
Καλα,αυτος ο κυριος Ντάλλε,που προφανώς είναι/κατάγεται απο το εξωτερικο,δεν εχει δει τηλεόραση πλην Βαλκανίων;
Ας παρει τον ομολογο του στην Αυστραλια και ας τον ρωτησει εαν υπαρχει "σκοπιμότητα" να εχουμε τηλεόραση της προκοπης ή αν πρεπει να μείνουμε σε τεχνολογιες και φορματ του 1980.

Reaction score
5
Δηλαδή μισό λεπτό να καταλάβω. Την έλλειψη στρατηγικής και την στενομυαλιά θα την διορθώσει ένα email ή μια επιστολή με 100 υπογραφές; Εδώ ο άλλος μάζεψε ένα εκατομ υπογραφές και δεν έγινε τίποτα...:p
Sorry αλλά είμαι απαισιόδοξος σε ότι αφορά τέτοιες κινήσεις σε ελληνικούς δημόσιους οργανισμούς...

Reaction score
3
Σημασία έχει να προσπαθήσουμε. Μια και ο τεχνικός υπεύθυνος της ΕΡΤ φαίνεται να κατανοεί το θέμα, συμφωνώ για μια επιστολή με υπογραφές από όλους. Τι λέει επ' αυτού ο moderator;

Reaction score
0
Ο κος Ντάλλες (που τυγχάνει να είναι και "σύντροφος" surfer) είναι Αμερικανοτραφής με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του broadcasting και άψογη τεχνική κατάρτιση αλλά δεν είναι διοικητικός για να λαμβάνει αποφάσεις. Να' στε βέβαιοι πάντως πως γvωρίζει καλύτερα από όλους μας τι εστι bitrate, compression κλπ και δίνει μάχη για την βελτίωση της ποιότητας της ψηφιακής καθημερινά (κάτι που είναι προφανές σε όσους έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη της από την αρχή). Φυσικά θα είναι και ο μόνος που δεν θα φταίει αν κάποια μέρα ένας διοικητικός του πει να "πετάξει" άλλα δυό καναλάκια στην συχνότητα 48.

Φυσικά και γνωρίζει τη σκοπιμότητα της μετάδοσης σε 16/9, απλά συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να επιχειρηματολογίσουμε προς την διοίκηση για να πειστούν αυτοί που ατην πλειοψηφία τους δεν κατέχουν τεχνικές γνώσεις.

Γι αυτό και επιμένω πως κάποια κίνηση από το AVSITE ή ακόμα καλύτερα, μια συνδυασμένη κίνηση από όλα τα σχετικά φόρουμς της Ελλάδας θα βοηθούσε πολύ (μπας και γίνουμε τελικά Ευρώπη!)

Reaction score
164
...

Θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω και αν όλα είναι ένα γύρισμα διακόπτη... Το feed από τη Γερμανία θα είναι 4:3. Πού θα βρουν το 16:9; Εκτός αν εννοεί κανένα διακόπτη 4:3/16:9 σαν και αυτόν που έχουν οι τηλεοράσεις που "ξεχειλώνει" την εικόνα :p
Όσο για το AC3, μόνοι μας το σκεφτήκαμε, δεν είπε ο άνθρωπος τίποτα :)
Ρε, λέτε να έχει κανένα διακόπτη SD/HD και να μην τον έχουν πατήσει;

Reaction score
0
Κι όμως το feed έρχεται με δύο επιλογές: 4/3 ή 16/9. Και είναι όντως επιλογή ενός διακόπτη.

Εγώ την Eurovision την είδα σε 16/9 και AC3 από το Das Erste. (ναι! την ίδια εικόνα που έδειχνε και η ΕΡΤ αλλά πιο φαρδιά, χωρίς κουτσούρεμα στα πλάγια)

VG

Reaction score
0
Φίλιππος Αδαμίδης said:
Φυσικά και γνωρίζει τη σκοπιμότητα της μετάδοσης σε 16/9, απλά συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να επιχειρηματολογίσουμε προς την διοίκηση για να πειστούν αυτοί που ατην πλειοψηφία τους δεν κατέχουν τεχνικές γνώσεις.

Λοιπον,καταρχην για Mundial δεν μας βλεπω,πες οτι αρχισε ηδη.
Επισης συμφωνω με τον φιλο για το 16:9, τι ειναι το 16:9,διακοπτάκι που κάποιος βαριεται να το ανεβάσει;
Αν θελει υποστήριξη και επιχειρηματα,δεν εχει παρα να παει σε Dixon και τα σχετικα....
Προσωπικα με καιει περισσοτερο η αναλυση που θελω να την δω στις 720 γραμμες,η τηλεοραση μου κανει καλη μετατροπη του 4:3

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπορώ να συντάξω μια επιστολή και να υπογράφουμε από κάτω...

Αν θέλετε το κάνω...

Εντωμεταξύ όλοι όσοι απαντήσουν στο θέμα αυτό θεωρώ ότι έχουν υπογράψει...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef