ΕΡΩΤΗΣΗ

Reaction score
1.022
μιας και δεν εχω ασχοληθει με τα ψιφιακα,θελω να σας κανω μερικες ερωτησεις.
λοιπον εχω ενα dragonfly usb κουμπομενω στο mac και απο εκει στον ενισχυτη,κυριως ακουω spotify λογο ευκολιας.
Σημερα λεω κατσε να αγορασω κανα αρχειο να δω εχει διαφορα στον ηχο!οποτε αγορασα ενα δισκο flac 96/24 γιατι μεχρι εκει παει το dacακι μου,ανοιγω το itunes ,ρυθμιζω το ντακ στα 96,βαζω να ακουσω,κατι δεν μου αρεσε...γυριζω παλι στα 44100 και επαιζε καλυτερα,λεω αποκλειεται πως γινετε αυτο??βαζω την γθναικα μου,τις λεω ακου και πες μου ποιο σου ακουγεται καλυτερο?και μου λεει το 44100!
Πως γινεται ρε παιδια αυτο??
και το δευτερο που θελω να ρωτησω αξιζει για spotfiy να παρω κανα της προκοπης η οχι?ενταξει θα αγοραζω και κανα δισκακι που και που...αν και ποιο πολυ ακουω lp.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.256
To iTunes δεν αλλαζει bitrate αυτοματα. Τα κανει ολα downsample 16/44. Και ετσι δημιουργουνται προβληματα με τα HiRes αρχεία.
Οποτε αφου μετατρεψεις το FLAC σε ALAC, και το βαλεις στα itunes, πρεπει να πας απο το audio midi setup του mac και να το αλλαζεις χειροκινητα, αναλογως αν ειναι HiRes ή οχι. Το έκανες αυτο;

Reaction score
1.022
οχι δεν το εκανα!!!εεεε μα λεω και εγω!!!!ευχαρστω θα το τεσταρω!!!κανενα προγραμμα καλο που να παιζει αρχεια χωρις μετατροπη??το μονο που εκανα αλλαζα του dac απο το midi ste up

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.256
Μηπως εννοουμε το ιδιο, και το έκανες τελικά; Με μπερδεψες... ποιο midi set up αλλαξες, απο το Mac;

Για προγραμμα, θελεις καποιο που να παιζει FLAC;
Δοκιμασε Amarra, ή την τελευταια λεξη της "μοδας" Roon...

Reaction score
1.022
ναι το ιδιο λεμε,σωστα προφανως το εκανα...
παιταξα το αρχειο (flac) στο itunes,μετα πηγα στο midi audio setup,εκει σαν εξοδο βλεπει τον usb dac,και εκει εχει επιλογη να το αλλαξεις,πχ εγω το εβαλα 24/96 που ειναι το αρχειο μου,εκανα κατι λαθος?

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.256
FLAC ή ALAC ηταν το αρχειο; FLAC δεν παιζει το itunes, κατι δεν περιγραφεις σωστα.

Για δες στα metadata απο το iTunes τον τυπο του αρχειου απο ενα track που αγορασες

Reaction score
1.022
ναι τελικα alac λεει,εγω το κατεβασα flac,παιζει να κανει μονο του την μετατροπη οταν το πετας στο itunes?
αλλα οκ , πως γινεται να ακουγεται καλυτερα τελικα το 44100 απο το 24/96?Η διαφορα ακουγεται ανετα...o_O

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.256
Δεν κανει μονο του μετατροπη το itunes....

Τι bitrate γραφει το αρχειο σου στα info νεσα στα itunes? Γραφει 24/96 ή αλλαξε και αυτο?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.599
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50