Tesla

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.799
Όπως ήδη είπα, αγόρασα ο,τι σοφτγουερ πουλάει η Τέσλα για το αυτοκίνητο που έχω. Όχι μόνο το FSD.

Μπήκε και το μπούστ, με +100 άλογα, πήγε στα 500-φευγα το κτήνος, και έχει "sport mode" στη θέση του "standard mode".

(Η άδεια οδήγησης αναφέρει 536 άλογα)

Δεν ξέρω τι σκατά έχουν κάνει οι άνθρωποι στον προγραμματισμό του boost, αλλά έχει γίνει τόσο εκρηκτικό το γκάζι του σε οποιαδήποτε ταχύτητα κι αν κινείται, που δεν παίζει να το πλησιάσει οτιδήποτε. Και στα 220 επιταχύνει σα μανιακό, δεν είδα τελική, αλλά ξεπέρασε τον προηγούμενο κόφτη στα 217. Δεν μέτρησα ακόμα 0-100, αλλά θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή. Κάνα 4-άρι θα έχει πιθανώς.

Άντε βρες κάτι που να επιταχύνει χαλαρά και χωρίς προσπάθεια κάτω από 4" στα 100, να το πιάσεις. 😁🤣😂

Το εντυπωσιακό είναι η εκπληκτική 4-κινηση, που περνάει όλη αυτήν την ισχύ στο δρόμο χωρίς παρατράγουδα, βούτυρο.

Το performance model Y το δίνουν με 3,5" στο 0-100. Τρελές επιδόσεις..

Last edited:

Reaction score
2.309
Πρεπει να το εχω ξαναγραψει. Πριν 5-6 χρονια στην βουτα της Βουλιαγμενης ειμουν μπροστα με ενα Tesla 3.
Το οποιο ξεκινησε γρηγορα -ακομα ειχα το 1290KTM - και αθορυβα ταχεως απομακρυνθηκε παροτι με διαφορα μικρης φασης ανοιξα φουλ γκαζι. Σαν να διεσπασε τους νομους της φυσικης.
Έχει μεγάλη ισχύ και μέγιστη ροπή από μηδενικές στροφές - οι νόμοι της φυσικής καθιστούν περίπου δεδομένο ότι θα έχει μεγάλη επιτάχυνση, την οποία ένα όχημα με θερμικό κινητήρα και συμπλέκτη θα δυσκολεύεται να επιτύχει, ακόμη και αν είναι μοτοσυκλέτα.

Από εκεί και πέρα, ένα ΚΤΜ με 177 ίππους, 260 κιλά βάρος η μηχανή με τα υγρά της και άλλα 80+ κιλά βάρος επιβάτη, μιλάμε για 340 κιλά ή ένα λόγο βάρους / ισχύος 2 κιλών ανά ίππο..

Ένα τετρακίνητο Μ3 ζυγίζει περίπου 1850 κιλά, συν 80+ ο ίδιος επιβάτης και αποδίδει 440 ίππους. Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι περίπου μισή για τη μοτοσυκλέτα, η οποία όμως δεν μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ στην εκκίνηση για να μην κάνει σούζα και φυσικά η ισχύς περνάει από έναν τροχό (και πολύ λεπτότερο) αντί για 4.

Μία από τα ίδια ισχύουν και γενικά για τα περισσότερα ηλεκτρικά σε επίπεδο στησίματος και κρατήματος: έχουν μεγάλη μάζα, συγκεντρωμένη στο δάπεδο (κάτω και από τον άξονα των τροχών ή το κέντρο βάρους συχνά), εντός του μεταξονίου, και επιπλέον έχουν συχνά και πολύπλοκες διατάξεις αναρτήσεων (π.χ. διατάξεις πολλαπλών συνδέσμων) σε συνδυασμό με προσπάθειες μείωσης του βάρους (άρα τα μη αναρτώμενα μέρη της ανάρτησης είναι από ελαφρά υλικά π.χ. αλουμίνιο ή μαγνήσιο). Όλα αυτά βοηθούν το αυτοκίνητο να έχει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά από οποιοδήποτε θερμικό αντίστοιχων διαστάσεων, το οποίο νομοτελειακά θα έχει ένα κινητήρα 200 κιλών και παρελκόμενα άλλων 100 κιλών, πάνω από τον μπροστινό άξονα, ή και ακόμη και να εξέχουν μπροστά από τον μπροστινό άξονα. Άρα και η έκπληξη της Φαμπιάτου για το κράτημα και στήσιμο του Υ δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει, αλλά να είναι περίπου αναμενόμενη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.799
Ένα τετρακίνητο Μ3 ζυγίζει περίπου 1850 κιλά, συν 80+ ο ίδιος επιβάτης και αποδίδει 440 ίππους.
Κι αυτό, δέχεται boost, με +100 ίππους...

Πρακτικά με το boost γίνεται performance, απλώς δεν δίνουν όλη την επιτάχυνση του performance (0-100 σε 3,1") για να αφήνουν μεταξύ τους μια μικρή διαφορά υπέρ του performance.

Reaction score
26.602
η μηχανές έχουν 3 μειονεκτήματα έναντι πολύ δυνατών αυτοκινήτων,
#1 εκκίνηση , ένας τροχός μόνο, όση ισχύ και να έχεις δεν θα περάσει γιατί είτε δ εθα επαρκεί η προσφυση και θα γλιστρήσει, είτε θα επαρκεί και θα σηκώσει σούζα
#2 αεροδυναμική, αφού καταφέρεις να κρατηθείς στην εκκίνηση θα μπείς σε ένα εύρος ταχύτητας που ο λόγος βάρους/ισχύος είναι σημαντικός και εκεί η μηχανή θα επιταχύνει πολύ γρήγορα, όμως μετά τα ας πούμε 200χαω η αεροδυναμική αντίσταση της μηχανής (αν και έχει μικρότερη επιφάνεια) θα είναι σημαντική ως προς την προσφερόμενη ισχύ και εκεί οτιδήποτε έχει υπερδιπλάσια ιπποδύναμη θα επιταχύνει περισσότερο και σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

παλιά που τα άλογα δεν ήτανε στραγάλια, κανένα αυτοκίνητο δεν είχε ελπίδα έναντι μιας 600άρας με 100-120 άλογα, πλέον όμως το να έχεις ένα όχημα με 400++ άλογα δεν είναι καμιά τρελή επένδυση , (πχ φτιαγμένο hyundai n , παλιότερα audi rs κλπ ) σε ευθεία οι μηχανές πρέπει να είναι επιπέδου gsxrrrrrrrrrrrrrrr και πάνω για να μείνουν κοντά στα πολλά χιλιόμετρα, αν δε μιλάμε για τίποτα καγκουρίες με 600-700+ άλογα τότε θες gsxrturborsnitrosuperplus+++ , με 40ήμερη νυστεία μετάνοια και εκλπηρωμένη διαθήκη σε συμβολαιογράφο.

ακόμα πιο εύκολο αν το όχημα είναι δυνατό ηλεκτρικο 4κίνητο και κερδίζει εύκολα από τα πρώτα μέτρα.

ψάξτε λίγο αποτελέσματα 400μ σε χαμηλές κατηγορίες , οι μηχανές για να ακολουθήσουν θέλουν τις ρόδες που είναι απλωμένες πίσω για να μην σηκωθούν σούζα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.163
Και το απλό 3άρι είναι αρκετά γρήγορο. Πολύ γρήγορο θα έλεγα για την πλειοψηφία των οδηγών. Το πατούσα λίγο το Σάββατο και τους περνούσε σαν σταματημένους. Τα 100 τα πιάνεις με την σκέψη. Δεν είδα και σε τι mode ήταν. Βασικά το ποιο αργό Tesla έχει 0-100 κοντά στα 6". Και όλα πάνω από 500χλμ WLTP. Πλέον δεν υπάρχει Tesla με WLTP κάτω από 500χλμ.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.168
View attachment 390123 View attachment 390124
Αλλά δεν είναι είδηση, γιατί είμαστε εταιρία AI και robotics. Όλα πάνε καλά.

Δηλαδή ήθελε ο Γερμανός να πάρει Tesla, και μόλις έμαθε πως τώρα είναι εταιρεία AI άλλαξε γνώμη, και είπε θα πάρω κάτι άλλο.
Απλό είναι.
Πάντως τώρα που τα ξαναβλέπω τα νούμερα και σε μια πιο εύπεπτη μορφή όπως η παρακάτω καταλήγω αβίαστα στο συμπέρασμα ότι κάτι πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί που δεν αγοράζουν τεσλα. Δεν μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές να είναι βλάκες. Και στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Και όχι μόνο, στη χώρα με τη μεγαλύτερη παράδοση στην αυτοκίνηση, εκεί που γεννήθηκε το αυτοκίνητο, αν μη τι άλλο εκεί ξέρουν από αυτοκίνητα (όπως εμείς εδώ ξέρουμε από ντομάτες και αγγούρια). Κάτι θα ξέρουν και μας το κρύβουν.
Βέβαια με προβληματίζει και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξακολουθούν να αγοράζουν σόμπες. Αρα κάτι ακόμα περισσότερο θα ξέρουν κι αυτοί. Φιλούδια.

Screenshot 2026-02-16 at 18.15.22.png

Screenshot 2026-02-16 at 18.16.06.png

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.690
Πραγματικο 0-100 μπορει να μην εχω κανει ποτε, γιατι δεν μου αρεσε να σπαω την πρωτη , αλλα rolling race με δευτερα εχω κανει αρκετες φορες μεχρι 150-160 χλμ δηλαδη δευτερα τριτη και δεν υπηρξε ποτε αυτοκινητο που να παραμεινει διπλα μου πλην ενος 911 turbo S φιαγμενο ( κατα τον ιδιοκτητη 800 hp) Τα 50-60 με 150-160 πρεπει να γινοταν σε 3,3 3,4 δλ.

Reaction score
26.602
Πραγματικο 0-100 μπορει να μην εχω κανει ποτε, γιατι δεν μου αρεσε να σπαω την πρωτη , αλλα rolling race με δευτερα εχω κανει αρκετες φορες μεχρι 150-160 χλμ δηλαδη δευτερα τριτη και δεν υπηρξε ποτε αυτοκινητο που να παραμεινει διπλα μου πλην ενος 911 turbo S φιαγμενο ( κατα τον ιδιοκτητη 800 hp) Τα 50-60 με 150-160 πρεπει να γινοταν σε 3,3 3,4 δλ.
Μέχρι εκεί εχει πλεονέκτημα η μηχανή και λιγο παραπάνω μετα δεν .

Πάντως ολα αυτα μικρή αξία εχουνε στην καθημερινότητα μου
1000015297.jpg

Δε πα να χεις 0-100 σε 2 και με ποδήλατο να σε πετύχω θα είμαι σπίτι μισή ώρα νωρίτερα

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.608
Members
38.721