Είμαι ένας audiophile!... Αλήθεια σας λέω...

Reaction score
3.497
Ολες οι σύγχρονες κλασικές κιθάρες έχουν 6 χορδές . Τρεις πλαστικές και τρεις μεταλλικές.
Τώρα πως γίνεται ακόμα και στα πολύ καλά συστήματα να εκούγονται σαν να είναι όλες μεταλλικές, θα ήθελα εσείς να μου το πείτε.
Οι ηχολήπτες αναφέρουν ότι οι κλασικές κιθάρες δεν μπορούν να ηχογραφηθούν εύκολα.
Είναι ένα από τα δυσκολότερα όργανα για ηχογράφηση.

Reaction score
3.497
Αγαπητέ Νίκο Κανελλόπουλε, γράφαμε μάλλον ταυτόχρονα και δεν πρόλαβα να διαβάσω τα σχόλιά σου.
Σε καλωσορίζω κι εγώ στην παρέα μας και στην συγκεκριμένη κατηγορία που χρειάζεται και την δική σου βοήθεια.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Ολες οι σύγχρονες κλασικές κιθάρες έχουν 6 χορδές . Τρεις πλαστικές και τρεις μεταλλικές.
Τώρα πως γίνεται ακόμα και στα πολύ καλά συστήματα να εκούγονται σαν να είναι όλες μεταλλικές, θα ήθελα εσείς να μου το πείτε.
Οι ηχολήπτες αναφέρουν ότι οι κλασικές κιθάρες δεν μπορούν να ηχογραφηθούν εύκολα.
Είναι ένα από τα δυσκολότερα όργανα για ηχογράφηση.
μου φαίνεται έχουμε χάσει τον μπούσουλα...

Για να ακούσεις κάτι σωστά είναι να έχει ηχογραθηφεί και σωστά. Πολύ λίγοι ηχολήπτες είναι ικανοί στην σωστή ηχογράφηση των φυσικών οργάνων μιας που το καθένα έχει τα μυστικά του. Έχω ασχοληθεί πολλάκις με το αιματηρό "σπορ" της ηχοληψίας στο παρελθόν βοηθώντας φίλους μουσικούς και είδα ότι οι περισσότεροι ηχολήπτες δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Η σωστή ηχογράφηση από ένα σημείο και μετά είναι θέμα εμπειρίας του ηχολήπτη και του εκτελεστή.

Τώρα άμα "γίνει το κακό" και μετά, θα πρέπει να βρεις ενισχυτή που θα κάνει το "σύρμα" να γίνει "πλαστικό", πηγή που να γλυκαίνει τον ήχο κλπ κλπ. Μπαίνεις λοιπόν σε ένα "τριπάκι" που δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ...

Reaction score
3.497
Αγαπητέ Νίκο Κανελλόπουλε, με παραξενεύει το γεγονός ότι δεν αναφέρεις την πηγή σου, παρά μόνο τα ενισχυτικά και τα ηχεία.
Η πηγές δεν είναι τα σημαντικότερα στοιχείο της αλυσίδας ενός HighEnd συστήματος ?
Τουλάχιστον οι Αγγλοι λένε το χαρακτηριστικό Garbage in garbage out.

Reaction score
3.497
Σπύρε Μπάτσιε, δεν έγραψα εγώ κάτι διαφορετικό.
Η δυσκολία την ηχογράφησης είναι δεδομένη. Ελάχιστες ηχογραφήσεις πλησιάζουν τον φυσικό ήχο της κλασσικής κιθαρας.

Reaction score
3.497
Αγαπητοί κυριοι της κατηγορίας HiEnd .
Mήπως ξεχάσαμε τα HiEnd ηχεια της Mission από την κατηγορία μας. Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό με αυτά τα ηχεία. Μήπως υπάρχει κάποια αναφορά σε αυτά και μου ξέφυγε ?

Τίποτα ενισχυτές μονομπλόκ του Τσακιρίδη πήρε το μάτι σας ?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Καλά το πληροροφορηθήκατε, είμαι κι εγώ Hi Endάς , ας πούμε.
Διαλέγω πάντα την καλύτερη εκτέλεση για τα αυτιά μου, γιατί ή υπόθεση αυτή έχει πολλά υποκειμενικά στοιχεία, αλλά προσπαθώ να ταιριάξω και την καλύτερη ηχογράφηση. Έχω όλη τη σειρά των Telarc, FIM, Sheffield Lab, Reference Recordings, Chesky κτλ., αλλά και πολλά από τη σειρά Living Presence (τη θυμάστε;).
Nικο , να τολμησω να ρωτησω αριθμο δισκοθηκης? :oops:

Reaction score
3.497
Επίσης να μας πει ο αγαπητός μας Νίκος τη γνώμη του για τον ήχο του βινυλίου.

Reaction score
2
"Mήπως ξεχάσαμε τα HiEnd ηχεια της Mission από την κατηγορία μας."

Εδώ τα έχει ξεχάσει η αντιπροσωπεία τους, πώς να τα θυμηθούμε εμείς.
Έχει ρίξει το βάρος στα Dali.

Είδες στην έκθεση Mission? Δεν θυμάμαι παρουσία τους στην έκθεση.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αν και παρεκτρεπώμαστε από το θέμα, η mission σαν εταιρία είχε διάφορα διαχειριστικά προβλήματα κι έτσι άλλαξε χέρια 2 φορές μέσα στον προηγούμενο χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι δν παρυσίασε ούτε ένα νένο μοντέλο φέτος. Από του χρόνου θα δούμε τι θα γίνει....

Reaction score
77
Στον Αντρέα Κ. να απαντήσω σχετικά με τον αριθμό της δισκοθήκης μου.
Τα CD είναι κοντά στα 9-10.000 (έχω χάσει το λογαριασμό πλέον), αλλά γι αυτό που χαίρομαι είναι ότι δεν έχω σαβούρα, όποως έχουν γενικά οι "ραδιοφωνιάδες" που τους χαρίζουν δίσκους άχρηστους. Δεν μου χαρίζουν CD, εδώ και πολλά χρόνια τώρα, έτσι είναι κατά 95% της επιλογής μου.

Άλλες απαντήσεις:
Η γνώμη μου για το βινύλιο: Τώρα δεν συζητάμε γι αυτό βρε παιδιά, είναι γνωστό ότι ο γλυκός και ζεστός ήχος του βινυλίου δεν αμφισβητείται και δεν ξεπερνιέται ηχητικά. Από την άλλη, δυστυχώς υπόκειται στη φθορά της τριβής και της σκόνης, όσο κι αν το προσέξει κανείς. Αφήστε πάντως το πόσα παλιά, καλά χιλιάρικα έχω πληρώσει για "δίσκους εισαγωγής"!

Η πηγή-front end: Αναμφισβήτητα πρέπει η πηγή να είναι καλύτερη, αλλά στο μήνυμά μου δεν ανέφερα το Krell CD player KAV-300. Πάντως πολλές φορές γινόμαστε υπερβολικοί και χάνουμε την ουσία της μουσικής απόλαυσης. Όταν έγραφα στον "Ήχο" κόντεψα να χάσω το μέτρο για τον εαυτό μου. Γι' αυτό σας λέω ότι απολαμβάνω μουσική κι από ένα CD player της Pionner, παλιό και φτηνό, με stabiliser και legato link που βάζεις το δίσκο ανάποδα... Παίζει υπέροχα.

Νίκος Κανελλόπουλος

Reaction score
5
Άκη συγχώρεσέ με αλλά με μια συνάντηση που είχες με 5 μ@λ@κες είσαι εντελώς ακατάλληλος για να βγάζεις τέτοιου είδους συμπεράσματα για όσους ασχολούνται με το λεγόμενο hi end και την σωστή αναπαραγωγή ήχου. Ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις μην το κοροϊδεύεις.
Βλέπω τσιμπηθήκαμε Νικολάκη ή μου φαίνεται; Δεν είπα "μία συνάντηση" ούτε είπα ότι ήταν "μ@λ@κες". "Με αυτή τη λογική" σου εσείς εδώ του hiend τι είστε;

Και τελικά σε ποιά κατηγορία ανοίκεις εσύ; Έχεις σπουδάσει μουσική ή θα ήθελες να ήσουν σε γκρουπάκι και δεν μπόρεσες;:lol:

Μην αρπάζεσαι βρε Νίκο...όλοι έχουμε εμπειρίες ζωής και τις καταθέτουμε...έχω ακούσει και εγώ πολλά συστήματα (και μερικά που δεν φαντάζεσαι) αλλά μηχανάκιας δεν είμαι. Το αποφάσισα όταν είδα την ματαιοδοξία του όλου εγχειρήματος. Και σε περίοδο που έβγαζα τόσα λεφτά που θα μπορούσα να αγοράσω ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ μηχανήματα...

Και από ότι κατάλαβα εσύ ήσουν μηχανάκιας και το ξεπέρασες. Μπράβο νέε μου :D

Reaction score
5
Πάντως πολλές φορές γινόμαστε υπερβολικοί και χάνουμε την ουσία της μουσικής απόλαυσης. Όταν έγραφα στον "Ήχο" κόντεψα να χάσω το μέτρο για τον εαυτό μου. Γι' αυτό σας λέω ότι απολαμβάνω μουσική κι από ένα CD player της Pionner, παλιό και φτηνό, με stabiliser και legato link που βάζεις το δίσκο ανάποδα... Παίζει υπέροχα.
Εδώ είναι όλο το ψωμί κυρίες και κύριοι του (και καλά) hiend...αν χαλάει ο κόσμος λιγότερο χρόνο για να βρεί την πρίζα σούκο που θα κάνει την "διαφορά" (τρεις λαλούν και δυο χορεύουν), ώστε να φέρει τους φίλους του στο σπίτι να την "θαυμάσουν"...και περισσότερο χρόνο για να ακούσει μουσική, δεν θα συντηρούταν μια ολόκληρη βιομηχανία ψευδαισθήσεων.
Κανένας για μαγνητάκι πάνω από CD που βελτιώνει τα πρίμα;;;Έχω ένα σε τιμή ευκαιρίας...1000 ευρώ...πακέτο με αμελέτητα αντικραδασμικά για τα ποδαράκια του πικάπ σας...:lol:

Reaction score
3.497
Ευχαριστώ πολύ τον Νικο Κανελλόπουλο για τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα.

Βγάλτε τώρα μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Απλά ορισμένοι να είναι από εδώ και στο εξής ποιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στο μαγικό δίσκο βινυλίου.

Reaction score
5
Βρε που θα με κάνουν να ξαναβάλω το πικάπ στο σύστημα...;) Αυτός ο μαγικός δίσκος πετάει άραγε;;;:lol:

Reaction score
3.497
ak1s, μη λες πολλά λόγια γιατί όταν θα έρθουμε μια μέρα και ξαφνικά σπίτι σου και βρούμε αντικραδασμικά κάτω από το πολύπιζο ρεύματος και βύσματα της WBT στα ηχεία, θα έχεις κακά ξεμπερδέματα.

Τέτοιες επισκέψεις σε σπίτια μελών του φόρουμ τις κάνουμε συχνά. Μετά την ακρόαση γράφουνε τα σχόλιά μας για να μπορούν και τα υπόλοιπα μέλη να ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Σε κάποιες περιπτώσεις υποβάλουμε τον ατυχή οικοδεσπότη σε τεστ ακοής και κατόπιν ανεβάζουμε το ακουόγραμμά του στην εκτός θέματος κατηγορία προς συζήτηση.

Επειδή όμως είσαι καλό παιδί, θα περάσουμε το ακουόγραμμά σου από ψηφιακό equalizer πριν το ανεβάσουμε στις σελίδες του φόρουμ.

Reaction score
3.497
Το Krell KAV-300 ποιο είναι ωρέ αδέλφια ?
Αυτό πως μας ξεφυγε ? Μήπως είναι το νούμερο 4 ?

Reaction score
77
Συγγνώμη ρε παιδιά, κεκτημένη ταχύτητα...
Το Krell KAV-280 είναι το CD player, το 300 είναι ο ενισχυτής.
Μπερδεύτηκα ο άνθρωπος, τόσα μηχανήματα που έχω τεστάρει και τόσα που έχω αλλάξει...
Το CD player 280 το πήρα μεταχειρισμένο από φίλο, σχεδόν καινούριο.
Δείτε το εδώ: http://stereos.about.com/cs/cdplayerreviews/fr/krell_kav280.htm

Νομίζω λάθος έκανα και στα Mission, που πρέπει να είναι 753.
Είχαν βγει best speakers στην Αγγλία το 1992 ή 93, αν θυμάμαι καλά.
Γλυκός ήχος, κάνουν και για τζαζ, μόνο που τα έχω για πούλημα,
αφού "ζαχαρώνω" τα Sonus Faber.

Νίκος Κανελλόπουλος

Reaction score
3.497
Sonus Faber παρακαλώ.
Αντε τώρα να το μάθει ο υιός μου και ο θείος μου κοψ.
Θα τα κάνουν πάνω τους από τη χαρά τους.
These are the best speakers of the family 2006.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλό είναι να μην γενικεύουμε τις καταστάσεις.

Το Hi End αγαπητέ Άκη, με την μορφή της τρέλας και του απύθμενου πάθους για ελάχιστα καλύτερα συστήματα με τεράστια κοστολόγια, φυσικά και υπάρχει, όπως υπάρχει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Και σίγουρα ειδικά μέσα στο AVSite βρίσκεις πολλούς τέτοιους, είτε γιατί αγόρασαν ένα cd player που κοστίζει 15000€ είτε γιατί αγόρασαν μια οθόνη προβολής που κοστίζει 4000€.

Άρα το hi end δεν υπάρχει "και καλά", υπάρχει πραγματικά και σαφώς δεν είναι μόνον η τρελή πλευρά που γνώρισες. Αφορά πολύ περισσότερο σε γνώσεις, διάβασμα και πειραματισμό που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή, παρά σε απλές εμπειρίες αφού είναι καθάρα τεχνικό σπορ. Εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι μαθαίνει τα πάντα για τα λιοντάρια αν πάει μια - δυο φορές στον ζωολογικό κήπο. Γι αυτό και λέω ότι είσαι εντελώς ακατάλληλος, δεν φταίς εσύ.

Όπως παντού βέβαια έτσι κι εδώ υπάρχουν υπερβολές...

................................................................................

- Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος πλέον είναι ότι ο τρελομηχανάκιας, 99,99999% κάποτε θα γίνει μεγάλος μουσικόφιλος, ο μουσικόφιλος μπορεί ποτέ να μην γίνει μηχανάκιας. Γι αυτό αγαπητοί μου τρελαμένοι σύντροφοι, απολαύστε την διαδρομή σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεστε... Δικαιολογίες δεν χρειάζονται. :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo