Είμαι ένας audiophile!... Αλήθεια σας λέω...

Reaction score
5
Αφορά πολύ περισσότερο σε γνώσεις, διάβασμα και πειραματισμό που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή, παρά σε απλές εμπειρίες αφού είναι καθάρα τεχνικό σπορ. Εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι μαθαίνει τα πάντα για τα λιοντάρια αν πάει μια - δυο φορές στον ζωολογικό κήπο. Γι αυτό και λέω ότι είσαι εντελώς ακατάλληλος, δεν φταίς εσύ.
Έλα μου που έρχεσαι στις σκέψεις μου...με αυτή τη λογική ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ να κρίνει τι είναι καλύτερο από κάτι άλλο; Σίγουρα όχι εσύ, αφού είμαστε συνομήλικοι...
Και σίγουρα όχι κάποιος που ασχολείται 5-10-15 χρόνια με το άθλημα...είναι λίγα...
Εγώ λέω ότι δεν υπάρχει τέλοιο σύστημα αναπαραγωγής. Αν εκτιμούσες την τελοιότητα θα καταλάβαινες ότι ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να την φτάσει οποιοδήποτε μηχάνημα έχεις. Άρα γιατί να χτυπιέσαι και να χαλάς χρόνο και χρήμα; Για τα ίδια λεφτά προτιμώ να πηγαίνω σε συναυλίες, σε ζωντανές εκτελέσεις, να παίρνω το αεροπλάνο (τώρα που είμαι στην μπανανία) και να πηγαίνω σε όπερες του εξωτερικού, παρά να χαλάσω τα λεφτά μου για να βάλω κουτιά (ή μεμβράνες ;)) στο σπίτι μου αντίστοιχης αξίας...but that's me...ευτυχώς οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και δίνουν δουλειά στην βιομηχανία.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Στον Αντρέα Κ. να απαντήσω σχετικά με τον αριθμό της δισκοθήκης μου.
Τα CD είναι κοντά στα 9-10.000 (έχω χάσει το λογαριασμό πλέον), αλλά γι αυτό που χαίρομαι είναι ότι δεν έχω σαβούρα, όποως έχουν γενικά οι "ραδιοφωνιάδες" που τους χαρίζουν δίσκους άχρηστους. Δεν μου χαρίζουν CD, εδώ και πολλά χρόνια τώρα, έτσι είναι κατά 95% της επιλογής μου.
10.000? :shock:
Aλλο ενα σπιτι δηλαδη....

Ελεγα στον Νικο(Τσαρουχα) στο τηλεφωνο πως ξεκινησα να ακουω την "Κλασικη Compact Δισκοθηκη" το 1987 σε μια εποχη που ψαχνομουν για οτιδηποτε ειχε σχεση με cd , ακριβως λογω του τιτλου ,και περα απο την αγαπη μου για το ειδος της μουσικης.
Ειχα αγορασει το πρωτο μου cd player απο την Αγγλια το 1984 και εκεινες τις ωραιες εποχες τα καταστηματα δεν ειχαν ακομα υιοθετησει το νεο φορμα και γενικα...ψαχνομασταν :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε Άκη, πάλι δεν κατάλαβες. Τι σχέση έχει η ηλικία μας με τις γνώσεις μας και κυρίως την εκπαίδευση των αυτιών μας?...

Πάντως αν δεν πιστεύεις σε αυτό που κάνουμε εδώ μέσα, γιατί γράφεις? Προσπαθείς να μας πείσεις για το αντίθετο όταν καλά καλά δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε? Μην ξοδεύετε λεφτά για μηχανές? Το χόμπι σας είναι άσκοπο, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης κατηγορίας hi end (υπογραφή Άκης)...? :lol: :shock:

Ναι, φυσικά δεν υπάρχει τέλειο μηχάνημα αναπαραγωγής. Αυτό τι σημαίνει ότι όλα παίζουν το ίδιο?... :lol:

Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να καταλάβει κάποιος που είναι εντελώς δύσπιστος (σαν κι εσένα :lol: ) είναι να ζήσει με ένα καλό σύστημα (όχι να ακούσει μια δύο φορές). Οπότε μην την ψάχνεις...

..................................................................................................................

Το thread το άνοιξα προσπαθώντας να απομυθοποιήσω ορισμένα κακώς κειμένα (κατά την προσωπική μου άποψη) στον χώρο μας.

Αυτό κυρίως αφορά στο γεγονός ότι σπανίως οι σύντροφοι χομπίστες παραδέχονται την πεμπτουσία του χόμπυ, ήτοι την αγάπη για την σωστή αναπαραγωγή μουσικής και κατ' επέκταση των συσκευών που το επιτυγχάνουν. Επιπλέον νιώθουν άσχημα γι αυτό λες και είναι ντροπή να ασχολείσαι με ένα τεχνικό χόμπυ. Βεβαίως εδώ δεν εξετάζουμε το χαϊ εντ ως έκφραση ή όρο...

Τοιουτοτρόπως, εφευρίσκουν επιθετικούς προσδιορισμούς για να κρύψουν την τρέλα που κουβαλάνε με τα μηχανάκια. Ένας εξ αυτών και η γνωστή "μουσικοφιλία" ή audiophile κλπ.

Τα ανωτέρω οδηγούν κατ' εμέ, στην δημιουργία ενός απροσδιόριστου κράματος χαϊεντομουσικόφιλου, που στις περισσότερες των περιπτώσεων ως αποτέλεσμα έχει την μη σωστή ενασχόληση με κανένα εκ των δύο συνθετικών, δηλαδή ούτε με τις μηχανές, ούτε με την μουσική. Ένα παραπάνω που ο αυτοπροσδιορισμός μετράει περισσότερο από την ουσία στις διαπροσωπικές σχέσεις, ειδικά σε μια on line συζήτηση...

Το ΜΟΝΟ σίγουρο είναι ότι ΟΛΟΙ οι "χαϊεντάδες" κάποτε γίνονται άκρως μουσικόφιλοι και αυτό είναι όπως είπα μια διαδικασία, ένας δρόμος, που θέλουμε δεν θέλουμε θα τον περάσουμε. Το αντίθετο δεν πρόκειται να ισχύσει ποτέ...

Άρα οι εκτός ας κάτσουν εκτός μιας και δεν αποτελεί όρο το hi end για να είσαι μουσικόφιλος και οι εντός ας μην αισθάνονται άσχημα, αλλά να απολαύσουν ολόκληρη την διαδρομή...

Reaction score
5
Βρε Άκη, πάλι δεν κατάλαβες. Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να καταλάβει κάποιος που είναι εντελώς δύσπιστος (σαν κι εσένα :lol: ) είναι να ζήσει με ένα καλό σύστημα (όχι να ακούσει μια δύο φορές).
Βρε Νίκο πάλι δεν κατάλαβες. Σε πανώ πρέπει να τα γράψω;;;:lol:
Ζούσα με ένα hi-end σύστημα (whatever the f*ck that means), που αν συγκρίνω από τα γραφόμενα των φίλων στο άλλο thread είναι από τα ακριβότερα που έχει ο κόσμος εδώ (από αυτούς που έγραψαν). Για κάποια χρόνια το βελτιώναμε, του χώναμε λεφτά και δώστου πίσω στην εταιρεία για αναβαθμίσεις...τελικά τι καταλάβαμε; Ότι είναι ματαιόδοξο hobby. Και καλύτερα είμαι τώρα που ακούω πιο πολύ μουσική, από ότι test CDs...Απλά αυτό είπα...
Και το ξέρω ότι σας χαλάω την καρδιά αλλά η αλήθεια είναι πάντα σκληρή. Και η ψυχολογία ως επιστήμη ακόμα σκληρότερη. Τελικά βέβαια ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει και ότι του γουστάρει. Ελευθερία έχουμε. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, τη γνώμη μου γράφω, όπως θέλω να ελπίζω και εσύ (δεν προσπαθείς να μας βγεις από πάνω έτσι; :lol:)

"Ο καθείς και τα όπλα του" που είπε και ο Ελύτης.

Υ.Γ: Έπεσε ο server για λίγο ή μου φαίνεται; Η αλλαγή είναι;

Reaction score
5
Δεν είπα αυτό. Για μένα και αυτοί που φτιάχνουν τα saxoραλλα τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι μπορεί να γίνουν αυτοκίνητα κάποτε. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε για αυτά. Άλλωστε το forum είναι αφορμή για γνωριμίες ανθρώπων και ανταλλαγή απόψεων, και όχι για το ποιός μπορεί να κ@τουρήσει μακρύτερα...νομίζω συμφωνούμε σε αυτό!
Καλές ακροάσεις ;)

Reaction score
77
Πράγματι ένα σπίτι ολόκληρο και σε χώρο και σε κόστος, αγαπητέ Αντρέα Κ, συν την "οικιακή γκρίνια" που αυτά συνεπάγονται...

Θέλω να ενημερώσω τους φίλους του forum για κάτι που πρώτη φορά ανακοινώνω δημόσια:
Όταν ξεκίνησα τις εκπομπές στον 984 το 1987, δεν υπήρχαν ούτε players στην αγορά, εκτός από ένα μοντέλο της Philips με όρθια πόρτα, αλλά ούτε και δίσκοι. Γι' αυτό πολλοί συνάδελφοι έρχονταν στο στούντιο της οδού Λιοσίων 22 (εκεί ήταν τότε ο 984) για να δούν πού βρήκα μηχάνημα και δίσκους, αφού νόμιζαν ότι κοροιδεύω τον κόσμο!

Είχα πάρει κι εγώ από το Λονδίνο ένα player της Toshiba με διπλή πόρτα ! για να κάνω τη δουλειά μου στο ραδιόφωνο και το πηγαινόφερνα από το σπίτι αγκαλιά. Όσο για τους δίσκους έκανα τότε πολλές προσωπικές εισαγωγές, κυρίως από ΗΠΑ και Ιταλία, αλλά και αλλού.

Στον "Ήχο" μάλιστα, όταν κυκλοφορούσε κλασικό CD στην Ελλάδα του έκανα παρουσίαση σε ολόκληρη σελίδα! Απίστευτο για τα σημερινά δεδομένα. Θυμάμαι ότι από τις πρώτες τέτοιες σελίδες ήταν η παρουσίαση της 9ης του Μπετόβεν, live από τη Λειψία, με Staatskapelle Dresden/Herbert Blomstedt (Cappricio).

Αυτά για την ιστορία (του ιδιωτικού ραδιοφώνου).

Νίκος Κανελλόπουλος

Reaction score
3.497
Νίκο Τσαρουχά , ειλικρινά δεν έχω καταλάβει το γιατί τόσο προβληματισμός αφού πολύ καλό ήχο μπορεί να βγαλει κι ένα πικάπ του 1980 με μία τρίοδο λυχνία 300Β και ένα οικονομικό CD player των 450 Ευρώ .

Ομως, σαφώς υπάρχει και το HiEnd για να μας θυμίζει ότι πάντα υπάρχει και το καλύτερο.
Δεν νομίζω ότι αμφέβαλε κανείς με αυτό.

Απλά ορισμένοι δίνουν άλλες προτεραιότητες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωή τους.

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι για μια μικρή βελτίωση στην ποιότητα αναπαραγωγής του ήχου απαιτέίται συνήθως πολύ ψάξιμο και πολλά χρήματα. Κι εγώ σου λέω ότι έχουμε χρόνο για ψάξιμο, μας αρέσει κιόλας. Τι είναι όμως αυτό που μας αρέσει περισσότερο το ψάξιμο (το κυνήγι του θηράματος) ή το αποτέλεσμα (το θήραμα στο πιάτο) ?

Αν μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα η λύση είναι μία και μοναδική.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιας και ξεφύγαμε λίγο από το θέμα... δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του CD (όταν πρωτοβγήκε και φυσικά είχε μπόλικα προβλήματα), ήταν ο Κάραγιαν. :wink:

Κάπου διάβαζα δε, ότι ήθελε πάντα οι ηχογραφήσεις του να γίνονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ήτοι ψηφιακές μέχρι κόκκαλο... :cool:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει το γιατί τόσο προβληματισμός αφού πολύ καλό ήχο μπορεί να βγαλει κι ένα πικάπ του 1980 με μία τρίοδο λυχνία 300Β και ένα οικονομικό CD player των 450 Ευρώ
Ναι ωρέ, no problem.

Πες το περιστατικό!!

Reaction score
77
Νίκο Τσαρουχά,

Άλλο πράγμα η "τελευταία λέξη της τεχνολογίας" και "ψηφιακές ηχογραφήσεις ως το κόκκαλο" που ήθελε ο Κάραγιαν και είναι σωστό, και άλλο ανα αυτές ήταν καλές αποτυπώσεις της μουσικής.
Εκείνη την εποχή δεν ήταν καλές, ήταν απλώς βολικές, αφού άκουγες της 9η του Μπετόβεν που προανέφερα (72 min.) συνεχόμενα, χωρις διακοπή και φθορά.
ΝΚ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η αίσθησή μου Νίκο είναι ότι ο συγκεκριμένος προτιμούσε και τον ήχο του...

Βέβαια κι αυτό ακόμη, δεν λέει τίποτα.

Reaction score
3.497
Αυτό έλειπε να μην προτιμούσε ο Καραγιαν τον ήχο του. Εδώ, εσύ προτιμας το δικό σου. !!! :mrgreen:

Reaction score
77
Μη ξεχνέμε ότι ο Κάραγιαν ήταν ένας από τους καλύτερους Μαρκετίστες και Δημοσιοσχεσίτες, για τον ευατό του. Είχε εταιρείες παραγωγής, αλλά κυρίως μία εταιρεία κινηματογραφήσεων, που έπαιρνε όλα τα διακιώματα βιντεοσκόπησης των εμφανίσεών του.
Έτσι, πάντα ήθελε κάτι το πρωτοποριακό και κυρίως αυτό που "μυριζόταν" ότι είχε μέλλον με "ψωμί".

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάντως τα DVD του Κάραγιαν είναι ακόμη ανάρπαστα και έχουν και πολύ καλή ποιότητα και εικόνας και ήχου, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν την ηλικία τους...

Reaction score
3.497
Έχω κι εγώ αρκετά DVDs με τον Καραγιάννη, αυτά του Hitech, ξέρετε ... τα ένθετα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo