Είμαι ενθουσιασμένος !

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Πριν λίγες ημέρες αποφάσισα να δώσω κάποια χρήματα για αναβάθμιση της ψηφιακής μου πηγής, οπότε έκανα ένα μικρό μου όνειρο πραγματικότητα, αγόρασα από αγγλικό ebay το παρακάτω :

TEAC/ESOTERIC DV-50

:116::107::135:

Μου κόστισε μαζί με μεταφορικά από Αγγλία 1900 ευρώ, πληρωμή μέσω paypal κ ασφάλεια.
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Τώρα τι να γράψω, τι να πρωτοπώ, πως να σχολιάσω.... :116:

Λοιπόν, ας δούμε λίγες φωτό από το άνοιγμα του πακέτου κ του μηχανήματος κ μετά οι εντυπώσεις.

Το κουτί όπως το παρέλαβα :


Ανοίγω το ένα κουτί κ μέσα ένα δεύτερο κουτί :


Φαίνεται ότι ο πωλητής ήταν "ψείρας", όπως εγώ, τα έχει όλα όπως τα πρωτοάγορασε :


Το 'θηρίο' μόλις βγήκε κ είναι στο πάτωμα :
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Συνεχίζουμε με το χειριστήριο, το εγχειρίδιο κ ένα σακουλάκι με τρία καινούργια πατάκια για τα "πόδια" του, όπως επίσης κ ένα σιδερένιο σταυροκατσάβιδο για να ξεβιδώνουμε το χειριστήριο για τις μπαταρίες. Σημείωση, ότι πιο βαρύ χειριστήριο δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου, όλο μέταλλο, βάρος περίπου στο μισό κιλό, μπορεί κ παραπάνω :


Το μηχάνημα από μπροστά, πριν το ξεσκονίσω (είναι σε άριστη κατάσταση, λες κ το αγόρασα τώρα καινούργιο) :


Κ από την πίσω πλευρά, που διακρίνεται κ την θύρα SDI που πράγματι είχε κάνει αναβάθμιση (όλα καλά κ ωραία, όμως βλέπω ξαφνικά στην ψύκτρα πίσω στο πλάι αριστερά να είναι στραβή. Από το κουτί κ το χτύπημα, φαίνεται ότι κατά την μεταφορά έφαγε μια καλή... τι να κάνεις... όλα μέσα στο πρόγραμμα... δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί παραπάνω πάντως.) :
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Μετά από προσπάθεια, το μηχάνημα πήρε την θέση του :


Μια αναμνηστική φωτογραφία με το Arcam CD93 κ το 'τανκ' :
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ωραίο πράμα!
Με γειά και καλοάκουστο Μιχάλη. Ρίξε και εντυπώσεις, σε σχέση με αυτό που αντικατέστησε.

...
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Καλές οι φωτό αλλά ας γράψω κ λίγα πράγματα... :107:

Καταρχήν, το μηχάνημα είναι απίστευτη κατασκευή, πραγματικά πάρα πολύ βαρύ, πιο βαρύ από τον τελικό μου τον Bryston, ενώ το ίδιο ισχύει κ για το χειριστήριο του. Το tray που κάθεται το δισκάκι είναι από πολύ χοντρό πλαστικό, ανοίγει ομαλά κ σχετικά αργά, ενώ όλα του πλήκτρα στην πρόσοψη είναι μεταλλικά.

Πίσω όλες οι θύρες είναι φυσικά επίχρυσες, μια τεράστια ψύκτρα στην μια πλευρά, ενώ στηρίζεται σε τρία πόδια, τα οποία μου έμοιαζαν στην αρχή σαν ξεβίδωτα...όμως διαβάζοντας το εγχειρίδιο, είδα ότι είναι έτσι η κατασκευή τους, με μια ακίδα στην μέση κ ένα 'πατάκι' από κάτω για να πατά, ας πούμε στην ακίδα κ όλα αυτά για μείωση των κραδασμών όπως γράφει το βιβλίο του. :126:

Πάμε όμως στην ηχητική πλευρά του, αυτή που με ενδιαφέρει κ για την οποία το αγόρασα...ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ... :140:

Λες κ το είχα ακούσει πριν το αγοράσω με το σύστημά μου κ ήξερα ότι θα 'δέσει' τόσο καλά. Αν κ στην αρχή παρατηρούσα ότι είχα μια τόνωση στα πρίμα, έπαιξα αρκετά κ έκανα πολλά πειράματα με το διακόπτη που έχει στην πρόσοψη κ αλλάζουν τα ψηφιακά του φίλτρα κ βρήκα καταρχήν, πιο μου αρέσει εμένα. Κατόπιν, έπαιξα λίγο με την κλίση στα ηχεία μου κ βρήκα την νέα θέση τους, για να παίξουν όλα μαζί έτσι όπως εμένα πάντα μου αρέσουν.

Τι μου έδωσε σε σχέση με το Arcam...;; Βασικά, είναι ένα υπεραναλυτικό κ 'μόνιτορ' μηχάνημα, κάτι που μπορεί να μην αρέσει σε όλους φυσικά. Ανάλογα με την επιλογή του φίλτρου, μπορεί να τονώσει τα πρίμα ή τα μπάσα ή να τα φέρει όλα κάπου στην μέση. Επίσης, φέρνει μπροστά στην σκηνή ας πούμε, πιο σωστά την εικόνα που θέλει να μας περάσει ο ηχολήπτης. Καλύτερη λοιπόν στερεοφωνική εικόνα, οι φωνές πιο αληθινές, ειδικά σε κάποια δισκάκια της Norah Jones, νόμιζα ότι τραγουδά η κοπέλα μπροστά μου!

Σε κάποια δισκάκια, καλής ηχογράφησης πάντα, φέρνει επίσης στα αυτιά μου κάποιους ήχους, κάποια σημεία που δεν είχα παρατηρήσει ότι υπήρχαν πριν.

Εκεί όμως που δίνει ρέστα, που λέμε κ λαϊκά, είναι όταν το υλικό είναι SACD, ένας από τους λόγους που το αγόρασα. :116:

Το μηχάνημα με τέτοιο υλικό απλά 'κεντάει' ! Άκουσα κάποια κομμάτια από τα John Coltrane - A Love Supreme, John Coltrane - Blue Train, Dave Brubeck - Time Out, Chick Corea - Rendevouz in New York αλλα κ το περίφημο των Pink Floyd - The Dark Side of the Moon και το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν η εγγραφή είναι καλή τότε ο ήχος είναι ....αναλογικός ! Το ίδιο μπορεί κ κάνει όταν είναι καλή η εγγραφή κ σε cd δισκάκι, όχι όμως το ίδιο καλά. Πιθανότατα να είμαι κ ελαφρώς προκατειλημμένος, υπερβολικός κ ενθουσιασμένος, αλλά έτσι ακούγεται στα αυτιά μου κ τώρα που γράφω αυτό το κείμενο!

Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι ότι αν το δισκάκι είναι μέτριας εγγραφής, τότε στο "πετά στα μούτρα", δλδ ακούς τα πάντα...θα μου πεις βέβαια, κακό είναι αυτό ; Κ ναι κ όχι...απλά θα πρέπει να ξανακούσω όλη την δισκοθήκη μου κ να βγάλω έξω τις κακές πια ηχογραφήσεις κ να αγοράσω remaster ή/και sacd δισκάκια.

Επίσης, θα αρχίσω να κοιτώ κ για καλώδιο interconnect balanced για να δω αν αλλάζει κάτι στον ήχο, σε σχέση με το rca που έχω, ένα Chord Chameleon.

Ένα είναι σίγουρο....θα έδινα κ άλλα χρήματα για να το αγοράσω ! Τα 1900 Ε που μου στοίχισε, μαζί με τα μεταφορικά, είναι λίγα για τον ήχο που μου δίνει !

Σημειώνω ότι κ το Arcam ήταν ένα πολύ αξιόλογο μηχάνημα, αλλά με το Teac/Esoteric η διαφορά είναι μεγάλη, τόση για να δικαιολογεί τα χρήματα που τα χωρίζει.

Ας δούμε κ τι κάνει με τον διακόπτη μπροστά, που επιλέγεις τα ψηφιακά φίλτρα.

Καταρχήν, η επιλογή φίλτρου δεν γίνεται από το χειριστήριο, μόνο από την πρόσοψη του μηχανήματος, ενώ στα αγγλικά το εγχειρίδιο γράφει :

* RDOT : This is a digital filter using Fluency theory. The RDOT filter has a slow roll-off and natural extended audio characteristics and provides frequency multiplication.
* FIR : This FIR-type digital filter also provides frequency multiplication. It has a sharp roll-off and firmly-defined bass characteristics.
* RDOT + FIR : This combines the RDOT and FIR filters, allowing the best characteristics of each filter to be used.

Όταν παίζει δισκάκι SACD τα φίλτρα δεν επεμβαίνουν στο σήμα, ανάβει η λυχνία DSD στην πρόσοψη κ το σήμα φεύγει αυτούσιο προς τον ενισχυτή.

Τι κάνει τώρα το κάθε φίλτρο, ανάλογα με το δισκάκια :

CD (44.1khz)
RDOT : 705.6khz (16 φορές upsampling)
FIR : 352.8khz (8 φορές upsampling)
RDOT+FIR : 1411.2khz (RDOT 4 φορές upsampling + FIR 8 φορές upsampling)

DVD-Video (48khz)
RDOT : 768khz (16 φορές upsampling)
FIR : 384khz (8 φορές upsampling)
RDOT+FIR : 1536khz (RDOT 4 φορές upsampling + FIR 8 φορές upsampling)

DVD-Audio (96khz)
RDOT : 768khz (8 φορές upsampling)
FIR : 768khz (8 φορές upsampling)
RDOT+FIR : 1536khz (RDOT 2 φορές upsampling + FIR 8 φορές upsampling)

DVD-Audio (192khz)
RDOT : 768khz (4 φορές upsampling)
FIR : 1536khz (8 φορές upsampling)
RDOT+FIR : 1536khz (FIR 8 φορές upsampling)

Εγώ μέχρι στιγμής ακούω τα CD μου με την επιλογή FIR, ενώ το ίδιο φαίνεται να μου αρέσει κ στα SACD μου.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Μιχαλη καλοριζικο
δεν υπαρχει πιο ομορφο πραγμα απο το να νοιωθουμε και μεις ενα μερος απο την χαρα σου, ετσι ομορφα που την περιγραφεις.
 




Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Χθες άκουγα για πολλές ώρες συνεχόμενες διάφορα δισκάκια κ μετά το 4ωρο ξαφνικά αρχίζει τα παράσιτα κ το τραγούδι δεν ακουγόταν....φτου λέω....
Πατάω stop κ ξανά play το ίδιο κομμάτι, χωρίς να βγάλω το δισκάκι καν από μέσα από το μηχάνημα κ έπαιξε μια χαρά...περίεργο...
Mετά από άλλες 2 ώρες, κάπου στα ξημερώματα σήμερα δλδ, το ξαναέκανε σε άλλο δισκάκι. Έκανα την ίδια διαδικασία κ πάλι έπαιξε σωστά.
Θα το παρακολουθήσω κ αν τελικά βγάλει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα τότε έχω ήδη συνενοηθεί για να το δουν...
Αυτά είναι τα ρίσκα όταν αγοράζεις από ebay, αλλά δεν το μετανιώνω, γιατί το ήξερα από την αρχή ότι κάτι μπορεί να στραβώσει.
Ακόμα κ έτσι το γουστάρω τρελά το μηχανάκι κ αν τελικά θελήσει κ το τατιτίς του, τότε εδώ είμαι !
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Στο πίσω μέρος του μηχανήματος υπάρχει μια σύνδεση που την ονομάζει : signal gnd , δλδ γείωση.

Στο εγχειρίδιο γράφει :
SIGNAL GND
You may improve the sound quality by connecting the earth terminal of DV-50 and the amplifier using a commercial PVC-covered electric cord.
* This is not a safety earth.

Δλδ ;
Θέλει γείωση ;

Μήπως τελικά έχει παράσιτα ; Λέμε τώρα...

Πιθανότατα αυτό να είναι άσχετο με το θέμα μου βέβαια.
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Αυτό που έκανα για αρχή είναι άλλο καλώδιο ρεύματος κ σύνδεσα κ την γείωση, με ένα μικρό καλωδιάκη πάνω στον προενισχυτή μου, αφού χαλάρωσα ελαφρά μια βιδούλα του.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι με την γείωση, το σύστημα έχει γίνει ακόμα πιο ήσυχο.
Για να δούμε...μια ωρίτσα τώρα σερί κ είναι μια χαρά...
 


Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Τελικά, το μηχάνημα θέλει τον γιατρό του...
Σήμερα θα του το πάω να το δεί.
Το φαινόμενο παρουσιάζεται όταν ζεσταθεί κ παίξει σερί πάνω από 2 ώρες.
Προφανώς κάποια υπερθέρμανση γίνεται, γιατί μόλις κρυώσει είναι οκ.
 


Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Τα νεώτερα το σάββατο ήταν ότι το πιο πιθανό είναι να είχαν κάποιες κολλήσεις ελαφρώς ξεκολλήσει, προφανώς από την μεταφορά Αγγλία-Ελλάδα κ όταν το μηχάνημα ζεσταινόταν να δημιουργούσε το πρόβλημα. Έγιναν κάποιες φρέσκιες κολλήσεις κ μέχρι τώρα στο εργαστήρι του γιατρού δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Αν συνεχίσει έτσι, τότε σύντομα θα το έχω κ πάλι στα χέρια μου.
 


Μηνύματα
676
Reaction score
1
Απάντηση: Είμαι ενθουσιασμένος !

Καλοριζικο. Το ζαχαρονω καιρο τωρα αλλα δεν περνω την απόφαση. Μετα από την εμπειρια σου η ζυγαρια γερνει προς τα εκεί,,,,
 

Μηνύματα
7.239
Reaction score
4.621
απο την στιγμη που γραφει esoteric δυσκολα να μην εισαι ευχαριστημενος με το προιον ...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.693
Μηνύματα
2.870.086
Members
37.945
Νεότερο μέλος
daemon76
Top