Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 3.889
Σκαλούμπακας, το διαδικτυακό σας τσιμπούρι. :142::142:
...
...
Παραπέμπω σε μια παλιότερη συζήτηση όπου αποδεικνύεται πως οι μετρήσεις δεν είναι ασήμαντες, αντίθετα είναι ξεκάθαρες, όταν δεν τις κάνουν "ασήμαντοι" με άγνωστη "υποστήριξη". :125:Τόσο υποκειμενική όσο και η ζωντανή μουσική ως μέσο αναφοράς και σύγκρισης.
Οι μετρήσεις;;; Τί μετράμε;; Υπάρχουν μετρήσεις και μετρήσεις. Υπάρχουν μηχανήματα που μετράνε τέλεια και ακούγονται υποδεέστερα από πολλά που στις μετρήσεις είναι κατώτερα. Αυτά τα φάγαμε στη μάπα όντας πολλά χρόνια στο κουρμπέτι.
Οι μετρήσεις θα μας μάθουν να ακούμε ή το τί ακούγεται σωστά ή τα αφτιά μας; Προσωπικά για μένα το τελευταίο.
Με μετρήσεις κλπ πλασάρισαν το 1982 το νέο μέσο του "ΤΕΛΕΙΟΣ ΗΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ". Είχαμε και αξιόλογους μουσικούς προβοκάτορες όπως Κόλινς, Καραγιάννης. Λ.Σ.
Ναι, φυσικά δεν είναι το ζητούμενο να νομίζεις ότι κάποιος κρύβεται πίσω από το ηχείο σου, μη τα παίρνεις τοις μετρητοίς ρε παιδί μου..Το ζητουμενο ομως δεν ειναι να νομισεις οτι ειναι καποιος πισω απο τα ηχεια αλλα οτι εσυ βρισκεσαι στο χωρο που ηχογραφηθηκε αυτη η φωνη
Να προσθέσουμε και το ταπεινό ντέφι, σε αυτά τα εργαλεία ?Φυσικά οι "φωνές" δεν είναι πανάκεια για να εξάγεις συμπεράσματα για ένα ηχοσύστημα, αλλά είναι η βάση, είναι η ουσία, και σε μεγάλο εύρος (μέχρι χοροδιακά με πλούσιες σε χώρο ηχητικές πληροφορίες) είναι με βεβαιότητα το πιο δυνατό εργαλείο που μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας!
Ταυτόχρονα, μια "δύσκολη" φωνή, μπορεί να είναι ένα άξιο εργαλείο ελέγχου ηχοσυστημάτων. Ή βελτιώσεων. Όσο πιο "ανθρώπινη" ακούγεται, τόσο πιο κοντά στο σωστό δρόμο βρίσκεσαι.
!
Σωστα...Επανέρχομαι για τελευταία (ελπίζω) φορά επί του θέματος των ΧΡΥΣΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΑΥΤΙΩΝ. Απορώ με το κουράγιο σας ρε παιδιά να ξαναλέτε τα ίδια ΑΤΟΠΑ επιχειρήματα.
Το πιο έντονα χαραγμένο ηχητικό αποτύπωμα στην ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΜΝΗΜΗ αλλά και το πιο συναφές στο ΗΧΗΤΙΚΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ είναι και θα είναι Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ.
Φυσικα ... στα studio monitors.Αυτό το ακούν ΟΛΟΙ και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.
Αυτό το άκουσμα, την ανθρώπινη φωνή δηδαδή, είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Γι'αυτό πολλές φορές οι γυναίκες μας που συνήθως απεχθάνονται το χόμπυ μας διότι τους καταστρέφουμε το σαλόνι, πολλές φορές εντυπωσιάζουν με την ανίχνευση ηχητικών αλλαγών ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ!
Και τώρα θα σας θέσω ένα σοβαρό ερώτημα:
ΑΚΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΗΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ?
ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ?
ΣαφεσταταΧρειάζομαι εκπαιδευμένα αυτιά για να ξεχωρίσω σε ποιό σύστημα παίζει καλύτερα η ανθρώπινη φωνή?
Δεν σας ταιριαζουν τετοιες εκφρασειςΕλπίζω, μετά από αυτό, το ΑΚΡΑΔΑΝΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΙΟΥ IQ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ, να μην τολμήσει κανείς να επανέλθει με ΜΑΛΑΚΙΕΣ για εκπαιδευμένα αυτιά.
Με σκάσατε, μπαγάσηδες...
χο χο χο
Fedra .... παμε στην Απανεμια να ακουσουμε λιγο Παππα Και Βαγγελη Ντικο????Έχω απολαύσει ζωντανή μουσική σε ''Μπουάτ'' χωρίς μικροφωνική! Μήπως θα πρέπει να επιστρέψουν πάλι?:121:
Έχω να πάω χρόνια...λειτουργεί ακόμα?Fedra .... παμε στην Απανεμια να ακουσουμε λιγο Παππα Και Βαγγελη Ντικο????
Πω-Πω... πόσο κουράζεται αυτός ο μεσιε Docteur για να γράψει αυτά τα πράγματα!!!!Αντίθετα, αν θέλεις κάποιος να μιλήσει για ΧΡΥΣΑ ΑΥΤΙΑ, αντικειμενικά είναι ΜΟΝΟ τα ευρήματα του ακουογράμματος, καθώς και της ηλικίας του ανθρώπου σε σχέση με την ακοή.
Ως εκ τούτου, με απολύτως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια, μπορούμε να πούμε ότι πχ ο Κ Στεφανίδης λόγω της ηλικίας του (σε λίγο στα 60) δεν ακούει πλέον επαρκώς τα άκρα του φάσματος προς τα πάνω, δηλαδή "χάνει" - "μπάζει" στα πρίμα, πράγμα φυσικό και επόμενο και ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ.
Ομοίως ο μεσιέ Σκαλούμπαξ.
Άρα νέοι μου, μην εμπιστεύεστε τα αυτιά των ηλικιωμένων, δε θα σας βγεί σε καλό...
Είμαι Ιατρός στο επάγγελμα, αν έχετε σχετικές απορίες ευχαρίστως να σας τις λύσω, αλλά σε άλλο θρεντ, αρκετά το μαμήσαμε αυτό...
Πω-Πω... πόσο κουράζεται αυτός ο μεσιε Docteur για να γράψει αυτά τα πράγματα!!!!
Καλέ, ξέρεις πόσες εικοσάρες έχω φέρει σπίτι για να φτιάξω τα πρίμα μου???
Καλώς τον μαϊντανό του AVSite!Πω-Πω... πόσο κουράζεται αυτός ο μεσιε Docteur για να γράψει αυτά τα πράγματα!!!!
Καλέ, ξέρεις πόσες εικοσάρες έχω φέρει σπίτι για να φτιάξω τα πρίμα μου???