Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Οι νέοι που θα ασχοληθουν με το High End θα το κάνουν επειδή τους αρέσει η μουσική και η τεχνολογία και όχι η "βαφτισμένη τεχνολογία"...

Και το high end ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ του κώλου από τεχνολόγους της πλάκας αλλά ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ... από μηχανήματα φτιαγμένα από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ... που λαμβάνουν υπ' όψιν τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Reaction score
0
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Καλά άμα αφιερώνατε τον χρόνο των προσωπικών αντιπαραθέσεων στο άκουσμα μουσικής ( από όποιο φορμα αρέσκεται ο καθείς ) θα περνούσατε πιό ωραία σίγουρα όλοι .
Τι μανία κι αυτή να πειστεί ο άλλος για το ορθόν της επιλογής μας .

Reaction score
59
Elias.K δεν έχεις καταλάβει το πώς κάποιος εμπιστεύεται τα αφτιά του. Πώς έχει φτάσει εκεί;
Τί χομπίστες και φιλόμουσοι είμαστε αν δεν ακούμε ζωντανά και μάλιστα αν είναι δυνατόν ακουστική μουσική. Εξυπακούεται ότι το κάνουμε και καλιεργούμε τον εαυτό μας και τα αφτιά μας φυσικά. Τότε έχουμε τον καλύτερο [υποκειμενικό] οδηγό στην επιλογή ενός συστήματος και σίγουρα δεν θα κάνουμε χίλια δύο λάθη. Αυτό προυποθέτει παιδεία ενός λαού την οποία δεν έχουμε.
Μετά έχοντας τα εφόδια, βοηθά και η ακρόαση συστημάτων για να δουμε τις δυνατότητες που έχει η αναπαραγωγή στο σπίτι. Τα διάφορα τεστ τα έχουμε απλώς υπόψιν μας.
Αυτός είναι ο δρόμος. Άλλος δεν υπάρχει.Τότε δεν σε μπερδεύει τίποτα. Ούτε τα λαμπάκια, τα πλέξιγκλας, η τεχνολογία, αν ιδίως η τελευταία δεν σε εξυπηρετεί.
Άκουσε εμάς τους παλιομαδίτες, αναχρονιστές, γεροπισματάρηδες που λες, ίσως έχει κάτι να κερδίσεις. Λ.Σ.

Reaction score
6
Αυτό το «εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου» που λέει ο κ. Στεφανίδης , αρχίζω να μην το πολυκαταλαβαίνω. Η μάλλον δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του.

Και ακόμα περισσότερο σε τεχνολογικά χόμπυ.

Νομίζω ότι είναι περισσότερο παγίδα στον μέσο καταναλωτή παρά βοήθεια . (και κρίνω από τον εαυτό μου). Δυστυχώς έχω καταλήξει ότι οι αισθήσεις ξεγελιώνται πιο εύκολα από την λογική.

Αν δε στηριχτώ σε προδιαγραφές και κριτικές επαγγελματιών και χρηστών αγοράζοντας αυτοκίνητο / σκάφος / σπίτι / τηλεόραση / κάμερα / και δεν ξέρω τι άλλο , τότε που θα στηριχτώ.?
Στο ΕΓΩ μου που τα ξέρει όλα και είναι ο καλύτερος οδηγός / ακροατής / φωτογράφος / αναβάτης / καπετάνιος κλπ.κλπ. του πλανήτη.?
Σίγουρα ΕΓΩ αποφασίζω για μια αγορά . Αλλά το κάνω συλλέγοντας πληροφορίες όχι ΜΟΝΟ από την προσωπική μου εμπειρία. (που μπορεί και να μην έχω)

Νομίζετε ότι ο μέσος ακροατής – καταναλωτής Hi-Fi – μουσικόφιλος έχει 100000 ώρες διαθέσιμες να κάνει συγκριτικές(?) ακροάσεις (?) και να γυρίζει 100 σπίτια με συστήματα στημένα ανάλογα με το βίτσιο του κάθε Hi-enda και πολλές φορές (για να μην πω πάντα) σε χώρους ακατάλληλους. ?

Και αν το κάνει αυτό και κρίνει με τα αυτιά του θα καταλήξει σε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα.?.
Εσείς όλοι που έχετε ακούσει ο ένας το σύστημα του άλλου έχετε καταλήξει κάπου.? Η μήπως όλοι πιστεύετε ότι το δικό σας είναι το καλύτερο.?

Δηλαδή γιατί τα άλλα χόμπυ έχουν αντικειμενικά κορυφαίες επιλογές και το Hi-End όχι.?
Αν αποφασίσω να αγοράσω μία Pioneer Kuro πρέπει να την δώ πως την έχει στήσει ο Κωτσόβολος της γειτονιάς μου για να με πείσει.? Η αν αγοράσω ένα Lexus πρέπει ΕΓΩ να δοκιμάσω την ποιότητα κατασκευής του.?

Λυπάμαι που το λέω αλλά βλέπω ότι το Hi-End μεταλάσσεται σε χόμπυ γερο-πεισματάρηδων αργόσχολων.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι νέοι του γυρίζουν την πλάτη .
Νομίζω ότι τις συζητήσεις όπως τι πάτε θα αφορούν όλο και λιγότερους .
Νομιζω φιλε Εlias οτι ο Κος Σταφανιδης μιλαει για μετρησεις σε επαγγελματικο επιπεδο και οχι hi-endαδικο.

Φυσικα και εχει εμπιστοσυνη στα αυτια του οταν εχει ακουσει αμετρητες ωρες ζωντανη μουσικη.Αυτος μπορει να κρινει.

Ξερετε τι συνηθως λεγεται και φυσικα δικαιολογημενα ???

Το studio ειναι το ξεβρακωμα καθε μουσικου καθε τραγουδιστη και καθε καλλιτεχνη γενικοτερα και ειναι το καλυτερο σχολειο για να μαθεις να ακους. Μιλαω βεβαια για studio με σαλα, που μπορει να φιλοξενισει τουλαχιστον ενα μικρο συνολο κλασσικης ορχηστρας και οχι για home καταστασεις.

Οσον αφορα το Lexus, σαφως εσεις θα δοκιμασετε την ποιοτητα κατασκευης. Ποιος αλλος. :122:

Φυσικα τιποτα δεν εχει αντικειμενικα κορυφαιες επιλογες, ποσο μαλιστα ο ηχος, τον οποιο αντιλαμβανετε το καθε αυτι με τελειως υποκειμενικα κριτηρια.

Τελος θα ηθελα να σε παρακαλεσω να μην τα ισοπεδωνεις ολα, διοτι υπαρχουν πραγματικα πολυ και πολλοι μερακληδες ανθρωποι οι οποιοι εχουν αυτο το χομπυ και ψαχνουν να βρουν το καλλιτερο.
Δεν ειναι κατακριτεοι και φυσικα δεν ειναι αργοσχολοι γερο-πεισματαρηδες.:126:

Φιλικα
Β.Β

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Καλά άμα αφιερώνατε τον χρόνο των προσωπικών αντιπαραθέσεων στο άκουσμα μουσικής ( από όποιο φορμα αρέσκεται ο καθείς ) θα περνούσατε πιό ωραία σίγουρα όλοι .
Τι μανία κι αυτή να πειστεί ο άλλος για το ορθόν της επιλογής μας .

Μπραβο ρε φιλε, ετσι ειναι τα πραγματα!:107:

Reaction score
6
Οι νέοι που θα ασχοληθουν με το High End θα το κάνουν επειδή τους αρέσει η μουσική και η τεχνολογία και όχι η "βαφτισμένη τεχνολογία"...
Ειστε σιγουρος ??? Διοτι εμενα η εμπειρια μου (26 ετων), εντελως διαφορετικα πραγματα μου εχει δειξει

Και το high end ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ του κώλου από τεχνολόγους της πλάκας αλλά ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ... από μηχανήματα φτιαγμένα από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ... που λαμβάνουν υπ' όψιν τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Μηπως περισοτερο τον παραγοντα ... τσεπη ???
Βλεπε Sony με τα dat, mini disk, και τα διαφορα κηνηματογραφικα format, για τα οποια γινετε...πολεμος ποιο θα ειναι το επικρατεστερο ???

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μπραβο ρε φιλε, ετσι ειναι τα πραγματα!:107:
Γι' αυτό, γρήγορα στο δωμάτιο σου και ΜΟΥΣΙΚΗ!!!
Μη σε ξαναδώ εδώ!!! Ορίστε μας!!! :142::143:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Ειστε σιγουρος ??? Διοτι εμενα η εμπειρια μου (26 ετων), εντελως διαφορετικα πραγματα μου εχει δειξει

Μηπως περισοτερο τον παραγοντα ... τσεπη ???
Βλεπε Sony με τα dat, mini disk, και τα διαφορα κηνηματογραφικα format, για τα οποια γινετε...πολεμος ποιο θα ειναι το επικρατεστερο ???
Μπορεί να έχεις λίγο δίκιο (δυστυχώς...)

Reaction score
4.247

Χρηστο ο παραγοντας ...τσεπη, υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει. Αυτο απλως το βαζουμε σαν ενα το κρατουμενο και παμε στα υπολοιπα.
Λουκα θα σε παρακαλουσα να με λες Βασιλη. Οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη γνωριζομαστε και προσωπικα. Αλωστε αν διαφωνουμε σε καποια πραγματα δεν σημαινει οτι εχω κατι εναντιον σου :107:.

Reaction score
6

Και επειδη με τσαντισες τωρα ξερεις τι θα κανω....???? :141:

Θα ριξω ενα format στον υπολογιστη γιατι απο οτι φενεται εχει πιασει μια κορη και δεν μπορω νατην ξεφορτωθω.
Υιο επιασε αλλα επειδη ειναι αδελφη τον λεω κορη...

Θα τα πουμε μετα μ'εσενενε:114:

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Τις υποδειξεις "βραχε" στους υπαλληλους σου στο ACA.

Και που εισαι, "κυριε ξεφτιλ@" απο σενα ακομα περιμενω κατι !!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Τις υποδειξεις "βραχε" στους υπαλληλους σου στο ACA.

Και που εισαι, "κυριε ξεφτιλ@" απο σενα ακομα περιμενω κατι !!!
Τις αποδείξεις τις κρατάω για τις δικαστικές αίθουσες... :142:

sk

Reaction score
499
Elias.K δεν έχεις καταλάβει το πώς κάποιος εμπιστεύεται τα αφτιά του. Πώς έχει φτάσει εκεί;
Τί χομπίστες και φιλόμουσοι είμαστε αν δεν ακούμε ζωντανά και μάλιστα αν είναι δυνατόν ακουστική μουσική. Εξυπακούεται ότι το κάνουμε και καλιεργούμε τον εαυτό μας και τα αφτιά μας φυσικά. Τότε έχουμε τον καλύτερο [υποκειμενικό] οδηγό στην επιλογή ενός συστήματος και σίγουρα δεν θα κάνουμε χίλια δύο λάθη. Αυτό προυποθέτει παιδεία ενός λαού την οποία δεν έχουμε.
Μετά έχοντας τα εφόδια, βοηθά και η ακρόαση συστημάτων για να δουμε τις δυνατότητες που έχει η αναπαραγωγή στο σπίτι. Τα διάφορα τεστ τα έχουμε απλώς υπόψιν μας.
Αυτός είναι ο δρόμος. Άλλος δεν υπάρχει.Τότε δεν σε μπερδεύει τίποτα. Ούτε τα λαμπάκια, τα πλέξιγκλας, η τεχνολογία, αν ιδίως η τελευταία δεν σε εξυπηρετεί.
Άκουσε εμάς τους παλιομαδίτες, αναχρονιστές, γεροπισματάρηδες που λες, ίσως έχει κάτι να κερδίσεις. Λ.Σ.
Θεωρητικώς μπορεί να είναι και έτσι, ή μάλλον θα έπρεπε να είναι έτσι.
Πρακτικώς όμως αμφιβάλλω αν είναι δυνατή η εφαρμογή του.
Που μπορείς να ακούσεις πλέον φυσικό άκουσμα, το οποίο μάλιστα να υπάρχει (το ίδιο και απαράλλακτο) ηχογραφημένο για άμεση αντιπαράθεση ?
Γιατί ακόμη και αν υποθέσουμε ότι πείθουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει το ρεπερτόριο του Μεγάρου και γίνουμε τακτικοί θαμώνες του, με ποια ηχογράφηση θα αντιπαραβάλουμε τα ακούσματα μας ?
Ακόμη δε και αυτά τα ακούσματα μας, πόσο θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη?
Είναι ρεαλιστικό / αξιόπιστο το άκουσμα από το κέντρο - 2η σειρά ?
Αυτό από την 14η πλαγίως , είναι εξίσου ?

Reaction score
59
Θεωρητικώς μπορεί να είναι και έτσι, ή μάλλον θα έπρεπε να είναι έτσι.
Πρακτικώς όμως αμφιβάλλω αν είναι δυνατή η εφαρμογή του.
Που μπορείς να ακούσεις πλέον φυσικό άκουσμα, το οποίο μάλιστα να υπάρχει (το ίδιο και απαράλλακτο) ηχογραφημένο για άμεση αντιπαράθεση ?
Γιατί ακόμη και αν υποθέσουμε ότι πείθουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει το ρεπερτόριο του Μεγάρου και γίνουμε τακτικοί θαμώνες του, με ποια ηχογράφηση θα αντιπαραβάλουμε τα ακούσματα μας ?
Ακόμη δε και αυτά τα ακούσματα μας, πόσο θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη?
Είναι ρεαλιστικό / αξιόπιστο το άκουσμα από το κέντρο - 2η σειρά ?
Αυτό από την 14η πλαγίως , είναι εξίσου ?
Δεν χρειαζεται το έργο που ακούς σε μιά αίθουσα να έχει ηχογραφηθεί εκεί και μετά να το ακούσεις στο σπίτι σου για να έχεις μέτρο σύγκρισης. Αυτό αδύνατον θα ήταν και δεν θα μπορούσες να είσαι πανταχού παρών σε όλες τις αίθουσες και τις ηχογραφήσεις ούτε να πας πίσω στο χρόνο και να ακούσεις όσα παίχτηκαν στο παρελθόν. Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο.
Αυτό που εννοώ με τις ακροάσεις ζωντανής μουσικής είναι το ότι αυτές θα μας εξοικιώσουν με τον πραγματικό ήχο και αυτή η εξοικείωση θα μας είναι οδηγός. Φτάνει αν είσαι μέσα σε μια αίθουσα και να ακούς μουσική ακόμα και αν δεν είσαι στην καλύτερη θέση. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Το ιδιο ακριβως κανω κι εγω.
Για να σε δουμε !!!!
Θες να με γνωρίσεις πολύ ατιμούλικε με τον άσσο στο μανίκι... :143:

Reaction score
4.247

Με συγχωρειτε αλλα μ αυτα που διαβαζω εχω κουφαθει. Δηλαδη να πηγαινουμε σε αιθουσες μουσικης για να εκπαιδευουμε την ακοη μας? Να ρωταμε μηπως πρωτα και τι μαρκα ειναι το πιανο, η κιθαρα το βιολι η δεν ξερω τι αλλο παιζει. Να ζηταμε επισης στους δισκους που αγοραζουμε να αναγραφετε η μαρκα των οργανων που παιζουν. Αυτο αφορα μονο τους τεχνοκρατες. Για μουσικη μιλαμε, συνελθετε. Ενα συναισθημα μεταδιδει, μεσω ηχων. Την απολαμβανουμε στο σπιτι μας τον ελευθερο χρονο και την βρισκουμε. Οταν παμε καπου να ακουσουμε ζωντανη μουσικη, παμε για να χαρουμε την στιγμη, μπορει να την ακουσουμε κατω απο ποικιλες συνθηκες.
Νομιζω οτι τωρα οταν θα πηγαινουμε σε καμμια συναυλια θα λεμε στην γυναικα μας "παω για προπονηση" (αυτιων!)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Θα παρακαλούσα (για να μην λάβω άλλα μέτρα), οι απειλές να μεταφερθούν αλλού. Σκαλούπακα όπου μπλέκεις τα κάνεις σαλάτα. Σταμάτα να χαλάς τα θέματα, το είπα πολλές φορές με περισσή ευγένεια. Αν δεν καταλαβαίνεις υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

...

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ