Εδώ ταιριάζει το... 'Οπως θα παίρνω τις στροφές...

Reaction score
8.905
Απάντηση: Εδώ ταιριάζει το... 'Οπως θα παίρνω τις στροφές...

Direct drive or belt drive turntable?

http://www.stereophile.com/content/direct-drive-or-belt-drive-turntable-1

απο το forum του γνωστου μας Stereophile!!!!
Βλάση το διάβασα αλλά τζούφιο... δεν λέει και δεν προσθέτει κάτι νέο... εάν θέλεις πραγματικά να μάθεις κάτι διαφορετικό... άνοιξε το λίνκ του audiogon στο πόστ 69 (είναι και σε πονηρό νούμερο το άτιμο...:roflmao:)

Reaction score
1.815

Άντε πάλι... Τα ίδια θα διαβάζουμε?
Το ξέρουμε ότι η JVC βγάζει καλά πλατώ...:mad:
Μετά θα φταίει ο Μάρκου που θα μας αρχίσει με τη Σανσούα του!!!:devilish:

Reaction score
1.815

Δεν ξέρω βρε 'συ. Υποθέτω ότι ο ένας την λέει στον άλλο, DD vs BD. Τα DD πιθανόν να μην χρειάζονται καν ανάδραση με την παρουσία servo-motor ικανής ροπής. Στα BD, αν χρησιμοποιήσεις αντίστοιχο servo-motor, υποθέτω ότι θα έχεις αντίστοιχες επιδόσεις. Ο ιμάντας είναι σαν να εξομαλύνεις τον PID, με ελαστική σύνδεση οι αντιδράσεις δεν μπορούν να είναι τόσο ακαριαίες, και στην τελική δεν σε ενδιαφέρει, όταν ακουμπήσει η βελόνα, αργά η γρήγορα, το πλατώ θα περιστραφεί με την σωστή ταχύτητα.
Γιαννάκο τι είναι ο PID??

Reaction score
1.685

Ο Proportional Integral Derivative ειναι controller.
Ειναι ενας μηχανισμος ελεγχομενου βροχου αναδρασης.

Δεν εχει εννοια σε τετοιου ειδους κινηση για την οποια μιλαμε.

Άντε πάλι... Τα ίδια θα διαβάζουμε?
Το ξέρουμε ότι η JVC βγάζει καλά πλατώ...
Εβγαζε, πριν βγουν καποιοι αλλοι και την εξαφανισουν .

Y

Yiannis_B

Guest

Γιαννάκο τι είναι ο PID??
A familiar example of a control loop is the action taken when adjusting hot and cold faucets (valves) to maintain the water at a desired temperature. This typically involves the mixing of two process streams, the hot and cold water. The person touches the water to sense or measure its temperature. Based on this feedback they perform a control action to adjust the hot and cold water valves until the process temperature stabilizes at the desired value.
The sensed water temperature is the process variable or process value (PV). The desired temperature is called the setpoint (SP). The input to the process (the water valve position) is called the manipulated variable (MV). The difference between the temperature measurement and the setpoint is the error (e) and quantifies whether the water is too hot or too cold and by how much.
After measuring the temperature (PV), and then calculating the error, the controller decides when to change the tap position (MV) and by how much. When the controller first turns the valve on, it may turn the hot valve only slightly if warm water is desired, or it may open the valve all the way if very hot water is desired. This is an example of a simple proportional control. In the event that hot water does not arrive quickly, the controller may try to speed-up the process by opening up the hot water valve more-and-more as time goes by. This is an example of an integral control.
http://en.wikipedia.org/wiki/PID_controller

Y

Yiannis_B

Guest

Εννοείς ότι δεν έχει έννοια αν η ροπή του κινητήρα για την επιτάχυνση του πλατώ είναι πολύ μεγαλύτερη από την ροπή που ασκεί η κεφαλή στο πλατώ....

Reaction score
8.905

Το σταματω εδω.
Βλέπεις Γιώργο μου (geomiat) εγώ φταίω μετά... τον τρώει ο κ0λ0ς του.

Ασε που θέλει να μας κάνει χαλιεντικά κορόιδα... να αγοράζουμε πικάπια χιλιάδων ευρώ με τις σούπερ ντιζαινιές και με πλατό να ζυγίζει σαν ρόδα οδοστροτήρα... και τις σούπερ ντούπερ κεφαλές και μετά να έρχεται ένας με μια βινταζούρα και με MM επάνω και να μας παίρνει τα σώβρακα...:gotcha:

ΥΓ. Όπως το εξαφάνισε το σούπερ πλατό Raven... διάβασε το audiogon... μην φοβάσαι δεν “δαγκώνει” :rolleyes:

Reaction score
1.815

Ο Proportional Integral Derivative ειναι controller.
Ειναι ενας μηχανισμος ελεγχομενου βροχου αναδρασης.

The Following User Says Thank You to kostas Papas For This Useful Post:

delamostre (Σήμερα)

Ενώ αν έβγαζαν οι Ιάπωνες σήμερα, θα είχες κι άλλο ένα πλατώ πχ JVC ή DENON...:acute:
Αφού σε ξέρω βρε Κωστή! Τα γουστάρεις αλλά δεν υπάρχουν πλέον στην πιάτσα...:biggrin:

Για να σκάσεις από το κακό σου που δεν έχεις!!
Κακιά ε κακιά::onthequiet:

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest

Αφού σε ξέρω βρε Κωστή! Τα γουστάρεις αλλά δεν υπάρχουν πλέον στην πιάτσα...:biggrin:
..και φτιάχνει και τουρμπισμένα MKII για τον Αντώνη...:rolleyes: :roflmao:

Reaction score
1.685

Ασε που θέλει να μας κάνει χαλιεντικά κορόιδα... να αγοράζουμε πικάπια χιλιάδων ευρώ με τις σούπερ ντιζαινιές και με πλατό να ζυγίζει σαν ρόδα οδοστροτήρα... και τις σούπερ ντούπερ κεφαλές και μετά να έρχεται ένας με μια βινταζούρα και με MM επάνω και να μας παίρνει τα σώβρακα...:gotcha:

ΥΓ. Όπως το εξαφάνισε το σούπερ πλατό Raven... διάβασε το audiogon... μην φοβάσαι δεν “δαγκώνει” :rolleyes:
Συ θελεις να πιστευεις οτι προσπαθω να 'σε' κανω να παρεις πλατω χιλιαδων.
Η πραγματικοτητα ομως δειχνει πως μαλλον εσυ προσπαθεις να μας κανεις να παρουμε παλιες βινταζουρες, που και καλα παιρνουν τα σωβρακα..... - δηλαδη αν και μπορω να παρω κοτερο να παρω βαρκα αφου και τα δυο πλεουν στο νερο....

Το συγκεκριμενο 'πραμα΄στο audiogon, κοντευουμε να το μαθουμε απ'εξω αλλα μαλλον εχει λιωσει σαν τελειωμενη καραμελα. Ξερεις, θα περιμενα πραγματικα να ξαναδιαβασω και καπου αλλου κατι παρομοιο, απο καποιον αλλον που συμφωνησε με το αρθρο και προπαντως επαληθευσε τις αποψεις του τυπου εκει. Αλλα μαλλον ματαια, διοτι και αυτος παραθετει τις προσωπικες του αποψεις, χωρις τεκμηριωση μεσω καποιων links.
Αρα, τι να τις κανουμε τις αποψεις μονες τους ? ε? :whistling:

Ενώ αν έβγαζαν οι Ιάπωνες σήμερα, θα είχες κι άλλο ένα πλατώ πχ JVC ή DENON..
Για βιτρινα καλα ειναι, τα γουσταρω, προτιμω ομως να χρησιμοποιω προιοντα για να τα ακουω παρα να τα βλεπω - και κατι τετοιο δεν κανει την δουλεια που εγω θελω.

Reaction score
1.815

....Για βιτρινα καλα ειναι, τα γουσταρω, προτιμω ομως να χρησιμοποιω προιοντα για να τα ακουω παρα να τα βλεπω - και κατι τετοιο δεν κανει την δουλεια που εγω θελω.
Λοιπόν Κωστή!
Επειδή είμαι άνθρωπος των αποτελεσμάτων και όχι των pdf θεωριών, θα σε παρακαλέσω να κάνουμε το εξής απλό:

"Θα φέρω στο σπίτι σου "τη βιτρίνα μου", αφού σου αρέσει πολύ και θα βάλουμε τα δυο πικάπ (το δικό μου και το δικό σου) σε ακρόαση.
Προυπόθεση είναι να σετάρουμε δυο ίδιες κεφαλές και να ακούσουμε αποτελέσματα"

Εεεε?? Τι λες?:thumbsup:

Reaction score
1.685

Οταν βρεις μια δευτερη σαν την δικη μου, τοτε να το κανουμε, γιατι εχω σταματησει να ακουω με ΜΜ εδω και χρονια.

Reaction score
1.815

Εχω μια δεύτερη σαν τη δική μου...
Είσαι ικανοποιημένος?

Reaction score
1.685

Δεν εχω phono για την δικη σου...

Reaction score
8.905

Συ θελεις να πιστευεις οτι προσπαθω να 'σε' κανω να παρεις πλατω χιλιαδων.
Η πραγματικοτητα ομως δειχνει πως μαλλον εσυ προσπαθεις να μας κανεις να παρουμε παλιες βινταζουρες, που και καλα παιρνουν τα σωβρακα.....

Το συγκεκριμενο 'πραμα΄στο audiogon, κοντευουμε να το μαθουμε απ'εξω αλλα μαλλον εχει λιωσει σαν τελειωμενη καραμελα. Ξερεις, θα περιμενα πραγματικα να ξαναδιαβασω και καπου αλλου κατι παρομοιο, απο καποιον αλλον που συμφωνησε με το αρθρο και προπαντως επαληθευσε τις αποψεις του τυπου εκει. Αλλα μαλλον ματαια, διοτι και αυτος παραθετει τις προσωπικες του αποψεις, χωρις τεκμηριωση μεσω καποιων links. Αρα, τι να τις κανουμε τις αποψεις μονες τους ? ε?
Για πιες απόψεις ενός ατόμου μιλας... γράφτηκαν εκατοντάδες απόψεις από διάφορα άτομα, το Audiogon δεν είναι μια τυχαία κοινότητα... σταμάτα την παραπληροφόρηση... διάβασε το δεν είναι ντροπή... και γράψε την άποψη σου εκεί μέσα εάν θέλεις... :cautious:

Α και κάτι ακόμα, υπάρχει σχετικό και για κεφαλές και εχει τιτλο Who needs a MM cartridge type when we have MC? (audiogon και αυτο), άντε πάλι σου έδωσα θέμα να ασχοληθείς... :biggrin:

ΥΓ. Εγώ εάν προτείνω κάτι, κεφαλή η πλατό κλπ... είναι να προστατεύσω κάποιον από διάφορες παγίδες... και αλόγιστο ξόδεμα χρημάτων!

Reaction score
1.815

Δεν εχω phono για την δικη σου...
Τόσα phono έχεις φτιάξει για ΜΜ, κάποιο θα βρούμε μη σε προβληματίζει αυτό.
Λοιπόν? Πότε να περάσω?:smile:

Reaction score
1.685

Για πιες απόψεις ενός ατόμου μιλας... γράφτηκαν εκατοντάδες απόψεις από διάφορα άτομα, το Audiogon δεν είναι μια τυχαία κοινότητα... σταμάτα την παραπληροφόρηση... διάβασε το δεν είναι ντροπή... και γράψε την άποψη σου εκεί μέσα εάν θέλεις... :cautious:
Βασιλη χρησιμοποιεις παρακινδυνευμενες εκφρασεις, να το προσεξεις αυτο.
Συμφωνα με τα λογια σου ειναι αποψεις, τις οποιες δεν τις εχεις δεχτει χωρις τεκμηριωση.
Εφοσον αυτη λοιπον δεν υπαρχει, δεν θα επρεπε να τις ασπαζεσαι. Αλλα .......

Α και κάτι ακόμα, υπάρχει σχετικό και για κεφαλές και εχει τιτλο Who needs a MM cartridge type when we have MC? (audiogon και αυτο), άντε πάλι σου έδωσα θέμα να ασχοληθείς... :biggrin:
Και συνεχιζεις να βαζεις links ανθρωπων που εκφερουν αποψη, οποτε παρε πισω τους χαρακτηρισμους σου.

ΥΓ. Εγώ εάν προτείνω κάτι, κεφαλή η πλατό κλπ... είναι να προστατεύσω κάποιον από διάφορες παγίδες... και αλόγιστο ξόδεμα χρημάτων!
Παγιδες? οπως ?

Τόσα phono έχεις φτιάξει για ΜΜ, κάποιο θα βρούμε μη σε προβληματίζει αυτό.
Λοιπόν? Πότε να περάσω?
Αφου ξερεις οτι αυτο δεν θα γινει, οχι απο φοβο βεβαια, γιατι το συνεχιζεις ?

Υ.Γ.
Και επειδη οπως παει θα τσακωθουμε χωρις λογο, καληνυχτα.

Reaction score
1.815

Αφου ξερεις οτι αυτο δεν θα γινει, οχι απο φοβο βεβαια, γιατι το συνεχιζεις ?
Έχω πάει πολλές φορές μηχανήματά μου για ακρόαση σε σπίτια φίλων.
Γιατί λοιπόν να μη γίνει?
Θα ήταν μια ενδιαφέρουσα ακρόαση για μένα, για να μπορέσω να διαπιστώσω ποιά πλευρά είναι ακουστικά ορθότερη και καλύτερη.
Εγώ πάντως θέλω και η πρότασή μου ισχύει..:thumbsup:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος