Ειδικός (???) τύπος και πράσινα άλογα...

Reaction score
1
Δεν είναι ακριβώς έτσι, νομίζω.

Το περιοδικό βασίζει την κυκλοφορία του στην αντικειμενικότητά του.
Αν το κοινό καταλάβει ότι το περιοδικό παύει να είναι αντικειμενικό, τότε σταματά να το αγοράζει.
Αν σταματήσει το κοινό να αγοράζει το περιοδικο τότε τέρμα η κυκλοφορία και άρα και οι διαφημίσεις.
Κάνένα μεγάλο ξένο περιοδικό δεν έχει πρόβλημα να ξεφωνήσει τον οποιοδήποτε κατασκευαστή, οσοδήποτε μεγάλος και αν είναι.

Αλλά εδώ το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό και δεν εξαντλείται σε κακή ή καλή κριτική.

Δίνω ξανά το παράδειγμα που έχω δώσει και σε άλλο post:
Μεγάλο περιοδικό που μόλις κυκλοφόρησε, προτείνει, στο τρέχον τεύχος του ως καλύτερη, τηλεόραση που έχει αποσυρθεί λόγω των προβλημάτων της από την κυκλοφορία τουλάχιστον εδώ και 1 μήνα.

Δόλος ή Ασχετοσύνη;
Πιστεύω το δεύτερο..... Γιατί μέχρι στιγμής θα πρέπει να έχουν πάρει τουλάχιστον 50 τηλεφωνήματα από τους αντιπροσώπους των άλλων κατασκευαστών τηλεοράσεων που επίσης διαφημίζονται στο περιοδικό...

Μπορεί όμως και το πρώτο.... Φαντάσου τον μέσο άσχετο αναγνώστη του περιοδικού που θέλει να αγοράσει τηλεόραση και είναι διατεθειμένος να "σκάσει" και τα 6500 Ευρουδάκια που κόστιζε η συγκεκριμένη. Παίρνει το περιοδικό, νομίζει ότι ενημερώθηκε και μετά πηγαίνει στο κατάστημα: Ποιό είναι το πιθανότερο σενάριο; Να του πεί ο καταστηματάρχης ότι η τηλεόραση αυτή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ από την άλλη του ίδιου κατασκευαστή, που και πιο εξελιγμένη είναι (αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) και φθηνότερη.

Επίσης είναι άλλο το να λέγονται μεν, να μην τονίζονται ιδιαίτερα δε, τα συγκεκριμένα ελαττώματα και ΑΛΛΟ το να γίνεται σύγκριση ανομοίων πραγμάτων, ή να δίνονται χονδροειδώς παραπειστικές πληροφορίες που να μην ανταποκρίνονται όχι μόνο στο αποτέλεσμα του όποιου test αλλά σε αυτό που μπορεί να δεί και ν' ακούσει το μέσο αυτί και μάτι του μέσου άσχετου αναγνώστη.

Reaction score
2
Ούτε και το internet είναι όπλο.
Πολλές φορές οι γνώμες διίστανται ή κάποιοι αφορίζονται για τα λεγόμενά τους περί καλωδίων, πολύπριζων και γενικά για τα μαντζούνια του HiFi.
Πως μπορούμε να γνωρίζουμε τις ακουστικές εμπειρίες αυτών των ανθρώπων και να ασπαζόμαστε τα γραφόμενά τους ή να τα εξορκίζουμε?

Μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, είχα την τύχη να ακούσω δύο-τρεις κορυφαίες πηγές που αναίρεσαν πολλά πράγματα που μέχρι τώρα άκουγα!
Πως μπορώ να περιγράψω αυτά που βίωσα σε μία σελίδα ή σε ένα topic και να δώσω στον άλλο να καταλάβει την ανωτερότητά τους?
Δεν θα μπορέσει ποτέ να νοιώσει τα ίδια συναισθήματα, με αυτά που ένοιωσα.
Γιατί?
Γιατί δεν ξέρει ούτε την υπόλοιπη αλυσίδα, δεν γνωρίζει τα ελαττώματα του χώρου και δεν μπορεί να καταλάβει μέσα στις δύο επόμενες ώρες της ακρόασης, με άγνωστα για αυτόν θέματα, το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έκανε το μηχάνημα στο σύστημα!

Αν τώρα ήμουν ένας δοκιμαστής μηχανημάτων, πως θα μπορούσα να γράψω για μία άλλη πηγή στο 1/10 της αξίας αυτών που άκουσα και πώς να την κρίνω?
Βάση τιμής αφού ψάχνω τον καλό ήχο, σε σχέση με αυτό που άκουσα και με οδήγησε στην ακουστική μου νιρβάνα, ακούγεται τσίγκος.
Να μιλήσω για τον αέρα στα όργανα, αφού μοιάζει με άπνοια μπροστά σε αυτό που άκουσα,
Να μιλήσω για το στιβαρό χαμηλό, αφού θυμίζει λαπά μπροστά σε αυτό που άκουσα,
Να μιλήσω για ησυχία, αφού θυμίζει κερκίδα από αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μπροστά σε αυτό που άκουσα,
Να μιλήσω για μεσαία, αφού θυμίζει σπηλιά μπροστά σε αυτό που άκουσα,
Να γράψω όλα τα παραπάνω, θα γίνω ρακοσυλλέκτης λόγω απόλυσης.
Άρα, ας «ρίξω» τις απαιτήσεις μου και ας γράψω αυτά που κρίνω ότι είναι καλά στο μηχάνημα (με αρκετό νερό στο κρασί μου) και ας ζήσουμε όλοι με το όνειρο του καλού ήχου…

Reaction score
14
Αντώνη θα γράψεις απλά και κατανοητά ότι το μεν αριστο σε εκστασίασε ενώ η μουσική κερκίδα για τα λεφτά της είναι καλή. Δεν θα γράψεις σίγουρα ότι το αχρηστο, φθηνό και ταπεινό CROWN ξεπέρασε σε ποιότητα το 100πλάσιο σε τιμή και ποιότητα.

Σε κάθε κριτική υπάρχει το προσωπικό στοιχείο. το ακουσα μου άρεσε, μου αρεσε πολυ, λιγο, πάρα πολύ. Οτι νοιώθεις γράφεις. Αυτό προσπαθώ να γραψω τόση ώρα εδω μέσα. Οτι όποιος γραψει κάτι καλο/κακό αυτό εγώ θέλω να το δώ γραμένο και τυπωμένο στο περιοδικό. Θελω να νοιώθω οτι ο Αρχισυντακτης του κάθε περιοδικού εχει τα φρύδια να πεί στον κάθε αντιπρόσωπο, βρε μεγάλε ας έφτιαχνες καλίτερο μηχάνημα, τι σου φταίω εγώ που το τάδε μοντέλο είναι χάλια και του ανταγωνιστή σου βγήκε καλίτερο στα συγκριτικά? Ας πρόσεχες εσύ και η μαμά εταιρία σου!!!

Αυτή η απάντηση αν δινόταν σε κάθε διαμαρτυρόμενο αντιπρόσωπο εμένα θα με έκανε να διαβάζω κριτικές και να μην προσπαθώ να διαβάζω με μεγεθυντικό φακό τα "between the lines" και αν ο reviewer θελει να θάψει με το γάντι ή με το JCB του.

Reaction score
1
Και κάτι άλλο:

Όταν μιλάμε για τέτοια περιοδικά, το between the lines είναι παγίδα από μόνο του.
Γιατί ο Ανδρέας ή ο Dream ή και αρκετοί άλλου εδώ μέσα μπορεί να καταλάβουν. Εγώ όμως, και ο καθένας σαν κι' εμένα όχι.
Κατ' ακρίβεια, το πολύ πολύ που θα καταλάβω είναι ότι ο συντάκτης κάτι θέλει να μου πει αλλα΄μου είναι αδύνατο ν' αξιολογήσω αν αυτό το κάτι είναι σημαντικό ή, έτσι όπως παρουσιάζεται σαν υποσημείωση, είναι πραγματικά χωρίς σημασία.

Reaction score
2
Η πρόταση του περιοδικού, μπορεί να έχει διττό χαρακτηρισμό.
Τι εννοώ:

Ο δοκιμαστής π.χ. πήρε την τηλεόραση, στα χέρια του δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα, δεν έψαξε στο Internet ώστε να διασταυρώσει με άλλους τη γνώμη του γιατί ήταν σίγουρος για αυτά που έβλεπε, για τις μετρήσεις που πήρε και εξέτασε την τηλεόραση βάσει αυτών που ήταν τεχνικά και οπτικά και όχι βάσει του ονόματός της.
Αν το δούμε έτσι, τότε αυτός ο άνθρωπος έκανε άριστα τη δουλειά του! Δοκίμασε ένα μηχάνημα, χωρίς να λάβει στα υπ’ όψιν του το όνομα, τα προβλήματα που δεν είδε και δεν ήξερε αλλά μόνο τα χαρακτηριστικά του και το τι είδε σε αυτό.

Από την άλλη μπορεί και να μην ανοίχτηκε ποτέ, παρά μόνο για τη φωτογράφιση (στο χώρο του ήχου έχει συμβεί) :lol:!

Reaction score
1
Ναι αλλά δεν πρέπει να πει ότι το μοντέλο έχει αποσυρθεί, έστω και σε υποσημείωση; Δεν έπρεπε να το γνωρίζει;

Reaction score
2
Μα κανείς δεν δέχεται το προσωπικό στοιχείο!

Όταν βγήκε το περιοδικό High Fidelity, πολλοί αναρωτήθηκαν που είναι η βαθμολογία, τα αστεράκια, η κατηγοριοποίηση!
Κανένας δεν σκέφθηκε ότι η βαθμολογία είναι κάτι το προσωπικό!
Για να είναι αντικειμενική η βαθμολογία, θα πρέπει ο κάθε δοκιμαστής να πάρει μία κατηγορία και να ακούει μηχανήματα αυτής της κατηγορίας, ώστε να έχουμε ένα «χαρακτήρα» ακρόασης και όχι πολλούς, γιατί μετά δίνουμε το δικαίωμα στο περιοδικό να δικαιολογηθεί για το διαφορετικό των προτιμήσεων του κάθε δοκιμαστή!
Από την άλλη πάλι, του κόβουμε το δικαίωμα της ακουστικής εξέλιξης μέσω ακριβότερων μηχανημάτων!

Εδώ μπορεί να ευθύνεται η ίδια η αντιπροσωπεία, η οποία δεν φρόντισε να ενημερώσει τους δοκιμαστές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη σειρά ή προτίμησε να αποσιωπήσει τα προβλήματα, με σκοπό την μετέπειτα αλλαγή των προβληματικών προϊόντων με άλλο μοντέλο και αφού ο καταναλωτής δεν θα είχε άλλη λύση…

Τι είπατε? Οργανισμός προστασίας καταναλωτή?
Στην Ελλάδα? Μάλλον σε προ-νήπιο μου κάνει…

Reaction score
2
moonprince το σηματακι σου εχει σημαδεψει τα πρωτα χρονια της ζωης μου...ποτε αποφοιτησες>>>εγω το 98......
εγς παντως προτιμω να μην εχει βαθμολογια και μονο τα ηχητικα χαρακτηριστικα απο συντακτη που εμπιστευομαι ομως......

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αντώνης Χατζηκωνσταντής said:
Από την άλλη μπορεί και να μην ανοίχτηκε ποτέ, παρά μόνο για τη φωτογράφιση (στο χώρο του ήχου έχει συμβεί) :lol:!
Μπορεί να μην έχει ανοιχθεί και καθόλου. Αν θυμαμαι καλά παλιότερα είχε περάσει από το forum η πληροφορία, ότι ένα σετ ηχεία προς δοκιμή, γύρισε στον κατασκευαστή με ανοιγμένο μόνο το ένα από τα δύο ηχεία. Μέσα στο κείμενο της κριτικης φυσικά ο reviewer εκθείαζε την στερεοωνική εικόνα του ηχείου!!!

Τώρα κάποια λόγια για τα παραπάνω...
Στην αρχική μου τοποθέτηση δεν είχα αναφερθεί καθόλου στις εντυπώσεις των ακροάσεων των εν λόγω συσκευών για ένα και μονοδικό λόγο. Το θέμα ακροάσεις, ακουστικές εντυπωσεις, μπορεί κάποιος να αποφανθεί ότι είναι υποκειμενικό κλπ κλπ και να αιτιολογήσει έτσι την οποιαδήποτε κριτική του. Έτσι επικέντρωσα το ενδιαφέρον μου καθαρά στον παράγοντα μετρήσεις. Είμαι της αντίληψης ότι το μηχάνημα που παίζει καλά πρέπει να μετράει και καλά. Και αυτό σημαίνει ότι όποιος ενδιαφέρεται να τεκμηριωσει την κριτική που κάνει σε ένα μηχάνημ θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύει την κριτική του με μετρήσεις, που θα αιτιολογούν την όποια "ετυμηγορία" του reviewer.

Reaction score
1
moonprince το σηματακι σου εχει σημαδεψει τα πρωτα χρονια της ζωης μου...ποτε αποφοιτησες>>>εγω το 98......
To '84 - είμαι λίγο παλιότερος Μιχάλη - ρώτα τον dreamGR, αυτός ξέρει :wink:

Κατά τα λοιπά, εμένα επίσης δεν με ενδιαφέρει η βαθμολογία, με ενδιαφέρει όμως, όταν γίνεται κριτική, αν υπάρχουν "σήματα κινδύνου" ως προς ένα συγκεκριμένο προϊόν, ο συντάκτης να τα ξέρει και να μου τα επισημαίνει. Τί να κάνω εγώ, ο αναγνώστης, μία υπέροχη τηλεόραση που 50 στις 100 φορές δεν λειτουργεί ?

Άλλωστε, η κριτική του συντάκτη πρέπει να βασίζεται επί πραγματικού και όχι επί φανταστικού. Με άλλα λόγια τί να το κάνω εγώ αν, π.χ., μια κάρτα γραφικών υπόσχεται - και μία στις εκατό κάνει - παπάδες, όταν τις άλλες 99 δείχνει μπλέ στην οθόνη. Εγώ ο καταναλωτής, αν ένα προϊόν που παρουσιάζεται είναι "δύστροπο", ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ. Αν χαλάει συχνά, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ.

Λές, Αντώνη, ότι:
Εδώ μπορεί να ευθύνεται η ίδια η αντιπροσωπεία, η οποία δεν φρόντισε να ενημερώσει τους δοκιμαστές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη σειρά ή προτίμησε να αποσιωπήσει τα προβλήματα, με σκοπό την μετέπειτα αλλαγή των προβληματικών προϊόντων με άλλο μοντέλο και αφού ο καταναλωτής δεν θα είχε άλλη λύση…
/.
Συμφωνώ. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για υποκειμενική άποψη, αλλά για γνώση. Η απόσυρση του συγκεκριμένου μοντέλου είχε γίνει ΕΠΙΣΗΜΑ (ανεπίσημοι ήταν μόνον οι πραγματικοί λόγοι της απόσυρσής της). Εγώ (που είμαι Δικηγόρος και δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις, το γνώριζα εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον). Ο συντάκτης οφείλει επίσης να το γνωρίζει, ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ την φήμη και αν την βρει αληθινή ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ως πληροφορία.

Αυτό ενδιαφέρει τον αναγνώστη.

Reaction score
3
Ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και ακούσματα,οπότε δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να τους εμπιστευθούμε.
Ακόμη παίζονται και πολλά με τους αντιπροσώπους,παραχώρηση μηχανημάτων,διαφήμιση κλπ.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Αντώνης Χατζηκωνσταντής said:
Μπορεί να μην έχει ανοιχθεί και καθόλου. Αν θυμαμαι καλά παλιότερα είχε περάσει από το forum η πληροφορία, ότι ένα σετ ηχεία προς δοκιμή, γύρισε στον κατασκευαστή με ανοιγμένο μόνο το ένα από τα δύο ηχεία. Μέσα στο κείμενο της κριτικης φυσικά ο reviewer εκθείαζε την στερεοωνική εικόνα του ηχείου!!!
Σπύρο το είχα γράψει παλιότερα, για το ηχείο που δεν ανοίχτηκε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, για φανταστείτε δοκιμές μηχανημάτων που δεν έχουν σχέση με τα παραγωγής!?!
γνώριμες τακτικές Ιαπωνικών κολοσσών, δείτε και στον πρόσφατο Ήχο ένα γράμμα αναγνώστη που άλλα διάβασε στο ριβιού και άλλα είδε στη συσκευή που αγόρασε........
είναι πολλά τα ευτράπελα στην πιάτσα και γιαυτό παραξενεύτηκα από την ψηφοφορία που έγινε κάποτε εδώ για το πιο αξιόπιστο έντυπο του χώρου..........όταν η ψήφος στο "κανένα" ξεπεράσει το 50-60% τότε θα είμαστε σε καλό δρόμο, τότε μπορεί τα περιοδικά να γίνουν καλύτερα....μέχρι τότε διάφοροι διαπλεκόμενοι θα ανακατεύουν τη τράπουλα μέχρι να πετύχουν blackjack.
Εδώ δεν είπε κανείς τίποτα για ριβιούερ που δούλευαν στους αντιπροσώπους ως εργαζόμενοι, ή είχαν-έχουν καταστήματα.......................
Τώρα γιατί αυτοί που τους διορθώνουν τα κείμενα το ανέχονται π.χ. Ανδρέα.......όχι δεν είναι οι "παχυλοί μισθοί" (που δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς)............δύσκολο θέμα ανοίξατε........
Πως γίνεται μέσα σε ένα μήνα ένας ριβιούερ να δοκιμάζει 5 τηλεοράσεις, 3 λαμπάτους ενισχυτές, 2 αποκοδικοπιητές, 3 κινητά και ένα μίξερ?
Όταν π.χ. στο Stereophile "ζουν" με μία συσκευή για 2-3 μήνες μίνιμουμ και δημοσιεύεται πλήρες σετ μετρήσεων.....και έχουμε και απαντήσεις αντιπροσώπων που στεναχωριούνται κλπ κλπ (δεν είναι κι άγιο βέβαια).
Τώρα αν κάποιοι αναγνώστες γνώριζαν και συνθήκες δοκιμών, χώρους, χρόνους κλπ.........θα έιχαμε πολλά γέλια......
Πάντως τρελαίνομαι που όλοι οι ενισχυτές από 500 ευρώ και πάνω οδηγούν τα πιο δύσκολα φορτία ή συστοιχίες ηχείων που οι ιδιοκτήτες ενός ζεύγους από αυτά δεν κατάφεραν ποτέ να οδηγήσουν με μεγαθήρια.......
Δείτε και σε μια φωτό στο πρόσφατο ήχο, οι μπόρνες των ηχείων΄χιλιοστό πάνω από τις εισόδους balanced (και στο ριβιού πως το λένε συνέχεια....άριστη διάταξη εισόδων-εξόδων...μπλαμπλα)

Και μην πει κανείς για γάλα και μίλκο τίποτα, με ολίγα ευρώ (διψήφια) το ριβιού δεν.......αλλού είναι η φάμπρικα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Γ. ΚΟΨ. said:
Σπύρο το είχα γράψει παλιότερα, για το ηχείο που δεν ανοίχτηκε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, για φανταστείτε δοκιμές μηχανημάτων που δεν έχουν σχέση με τα παραγωγής!?!
γνώριμες τακτικές Ιαπωνικών κολοσσών, δείτε και στον πρόσφατο Ήχο ένα γράμμα αναγνώστη που άλλα διάβασε στο ριβιού και άλλα είδε στη συσκευή που αγόρασε........
Το αναφέρω εδώ το περιστατικό στον Ήχο, αλλά πέρασε ασχολιάστο...

Εγώ είχα ακούσει για Άγγλους που έστελναν "πειραγμένα" μηχανήματα για δοκιμή...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
περιμένω τον g.KAr να ανοίξει τέτοιο θέμα " Τα υλικά ή το κύκλωμα ή και τα ¨"?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργη, δυστυχώς λίγοι κατάλαβαν το αποτέλεσμα του παλιού poll το οποίο αναφέρεις.
Το poll έδωσε ένα συγκριτικό αποτέλεσμα, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ αποφάνθηκε για την απόλυτη εγκυρότητα του ΗΧΟΥ.

Reaction score
14
Αγόρασα πριν 1 χρόνο μια βιντεοκάμερα ΣΟΝΥ και στο website έλεγε ότι εχει nightshot. H καμερα που πήρα εγώ στα χέρια μου δεν είχε. Αρχισα τηλεφωνα ξετηλέφωνα σιχτήρια σε εμαιλ. Τελικά πήρα ένα μυνημα απο την ΣΟΝΥ ΕΛΛΑΣ που έλεγε ότι το website μας (το ελληνικό μόνο) είχε σφάλμα, και σας ζητούμε συγνώμη.

Τα περιοδικά την είχαν με Nightshot καθώς απο την εδώ αντιπροσωπεία ειχαν παρει την λαθεμένη πληροφορία αυτή. Ακρη δεν έβγαλα όυτε και με ενδειέφερε να το σκαλίσω, αν και στην Αμερική ή στην Αγγλία αυτό αποκαλείται false misrepresentation το οποίο και τιμωρείται χοντρά. Είναι δόλια καταναλωτική πραπλάνηση. Ομως εδώ στο ΕΛΛΑΝΤΑ όπως καποις προλαλήσας είπε, τι ινστιτούτο προστασίας κατναλωτή, εδώ υπάρχει μόνο το ινστιτούτο προστασίας πωλητη!!!!!!

Reaction score
7
Μάααλιστααααα………………………
Και τι πρέπει να γίνει δηλαδή; να τα απορρίψουμε τα περιοδικά του ειδικού τύπου; και να τα αντικαταστήσουμε με τι; με τα δύο ελληνικά forums; όχι φυσικά διότι άλλος είναι ο σκοπός τους και όχι η αξιολόγηση συσκευών, με το ΤΝΤ, το AUDIOGON κλπ; όχι γιατί δεν ξέρουν όλοι Αγγλικά και φυσικά γιατί αυτά να είναι σωστά; Τότε τι ;
Mα είναι απλό; ένα περιοδικό ανεξάρτητο από διαφημίσεις, αντιπροσώπους κλπ. Ας το δούμε λίγο, θα παραθέσω κάποια στοιχεία από τεχνικοοικονομική μελέτη βιωσιμότητας για την ίδρυση περιοδικού ειδικού τύπου όχι για ΑV, (τα μεγέθη είναι παρεμφερή με σφιχτότερα κριτήρια):
1. Mηνιαία έξοδα λειτουργίας 300.000€
2. Αποσβέσεις μηχτ/ων για τεστ 50.000€
3. Προσδοκώμενη κερδοφορία 50.000€
-----------
Σύνολο 400.000€
Έξοδα διάθεσης & διανομής 35.000€
----------
Γενικό Σύνολο 435.000€

Αν υπάρχει ένα μόνιμο κοινό αναγνωστών 20.000 άρα και ένα τιράζ 20.000 τευχών μηνιαίως τότε η τιμή του τεύχους θα πρέπει να είναι περίπου 22€. Είναι εφικτό; Υπάρχουν είκοσι χιλιάδες χομπίστες που μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια σε μόνιμη βάση;
Προϋποθέσεις: Τα μηχανήματα που θα εξετάζονται και θα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα θα αγοράζονται και θα παραμένουν στην ιδιοκτησία του περιοδικού τουλάχιστον 6 μήνες μετά την δημοσίευση του τεστ για τυχόν επίλυση αμφισβητήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Αρχικό κεφάλαιο που διατίθεται για την αγορά συσκευών προς εξέταση από την αρχική επένδυση περίπου 700.000€, σύνολο επενδυμένου κεφαλαίου περίπου 1,5Μ€ χωρίς επένδυση σε τυπογραφεία και ανάλογα με το κόστος κτιρίων). Άκρως εξειδικευμένο προσωπικό 10 άτομα, εξειδικευμένο 15 και λοιπό 20 άτομα. Από την κερδοφορία θα παρακρατείται το 30% για συντήρηση και ανανέωση εξοπλισμού, και 50% για αύξηση διαθεσίμων του περιοδικού, τα υπόλοιπα διανέμονται. Οι συσκευές που αξιολογούνται μετά την παρέλευση μπορούν να εκποιηθούν ή να οτιδήποτε άλλο σύμφωνα με την κρίση του περιοδικού. Μπορεί να πωλείται know-how. Μπορεί να συνάπτονται συμβόλαια συνεργασίας με φορείς (άτομα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις), άκρως εξειδικευμένων υπηρεσιών και αγοράς υπηρεσιών και γνώσεων. Κ.Λ.Π.
Πως το βλέπετε μπορεί να εφαρμοσθεί; Όπως βλέπεται πρόκειται για επενδυτική πρόταση και έλεγχος βιωσιμότητας. Βάλτε όλοι τον εαυτό σας στη θέση του επενδυτή και ανάλογα απαντήστε.

Reaction score
2
Κυρίτσης Ευάγγελος said:
Μάααλιστααααα?????????
Και τι πρέπει να γίνει δηλαδή; να τα απορρίψουμε τα περιοδικά του ειδικού τύπου; και να τα αντικαταστήσουμε με τι; με τα δύο ελληνικά forums; όχι φυσικά διότι άλλος είναι ο σκοπός τους και όχι η αξιολόγηση συσκευών, με το ΤΝΤ, το AUDIOGON κλπ; όχι γιατί δεν ξέρουν όλοι Αγγλικά και φυσικά γιατί αυτά να είναι σωστά; Τότε τι ;
Mα είναι απλό; ένα περιοδικό ανεξάρτητο από διαφημίσεις, αντιπροσώπους κλπ. Ας το δούμε λίγο, θα παραθέσω κάποια στοιχεία από τεχνικοοικονομική μελέτη βιωσιμότητας για την ίδρυση περιοδικού ειδικού τύπου όχι για ΑV, (τα μεγέθη είναι παρεμφερή με σφιχτότερα κριτήρια):
1. Mηνιαία έξοδα λειτουργίας 300.000?
2. Αποσβέσεις μηχτ/ων για τεστ 50.000?
3. Προσδοκώμενη κερδοφορία 50.000?
-----------
Σύνολο 400.000?
Έξοδα διάθεσης & διανομής 35.000?
----------
Γενικό Σύνολο 435.000?

Αν υπάρχει ένα μόνιμο κοινό αναγνωστών 20.000 άρα και ένα τιράζ 20.000 τευχών μηνιαίως τότε η τιμή του τεύχους θα πρέπει να είναι περίπου 22?. Είναι εφικτό; Υπάρχουν είκοσι χιλιάδες χομπίστες που μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια σε μόνιμη βάση;
Προϋποθέσεις: Τα μηχανήματα που θα εξετάζονται και θα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα θα αγοράζονται και θα παραμένουν στην ιδιοκτησία του περιοδικού τουλάχιστον 6 μήνες μετά την δημοσίευση του τεστ για τυχόν επίλυση αμφισβητήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Αρχικό κεφάλαιο που διατίθεται για την αγορά συσκευών προς εξέταση από την αρχική επένδυση περίπου 700.000?, σύνολο επενδυμένου κεφαλαίου περίπου 1,5Μ? χωρίς επένδυση σε τυπογραφεία και ανάλογα με το κόστος κτιρίων). Άκρως εξειδικευμένο προσωπικό 10 άτομα, εξειδικευμένο 15 και λοιπό 20 άτομα. Από την κερδοφορία θα παρακρατείται το 30% για συντήρηση και ανανέωση εξοπλισμού, και 50% για αύξηση διαθεσίμων του περιοδικού, τα υπόλοιπα διανέμονται. Οι συσκευές που αξιολογούνται μετά την παρέλευση μπορούν να εκποιηθούν ή να οτιδήποτε άλλο σύμφωνα με την κρίση του περιοδικού. Μπορεί να πωλείται know-how. Μπορεί να συνάπτονται συμβόλαια συνεργασίας με φορείς (άτομα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις), άκρως εξειδικευμένων υπηρεσιών και αγοράς υπηρεσιών και γνώσεων. Κ.Λ.Π.
Πως το βλέπετε μπορεί να εφαρμοσθεί; Όπως βλέπεται πρόκειται για επενδυτική πρόταση και έλεγχος βιωσιμότητας. Βάλτε όλοι τον εαυτό σας στη θέση του επενδυτή και ανάλογα απαντήστε.
Σιγα ρε παιδια μην εχει τετοια εξοδα λειτουργιας ενα περιοδικο....τι ειναι καμια βιομηχανια??θα κουφαθουμε....οχι και 300000 ευρω εξοδα λειτουργιας αν ειναι δυνατον.....

Reaction score
7
Αγαπητέ δεν πρόκειται για ένα περιοδικό αλλά για το σχεδόν απόλυτο περιοδικό ειδικού τύπου. Οσο και αν σου φαίνεται παράξενο πάνω απο τα μισά χρήματα δαπανώνται σε μισθοδοσία. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τα λειτουργικά έξοδα, το μεγάλο πρόβλημα είναι το πλήθος των αναγνωστών και η μονιμότητά τους, σκεφθείται ότι μία απόκλιση του 30% αυξάνει την τιμή κατα 6,6€ όσο είναι δηλαδή η σημερινή του τιμή.

Reaction score
2
Γαν να το λες κατι θα ξερεις Βαγγελη.....αυτο το "απολυτο" καπως μου ακουστηκε παντως.....;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.942
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm