Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Reaction score
1.845
Απάντηση: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Αυτό το vBulletin, η πλατφόρμα πάνω στην οποία στηρίζεται το φόρουμ, είναι πολύ σκ@τορουφιάνος. :142:

Έχω σταμπάρει μέλος, και μάλιστα υψηλά ιστάμενο, που μπαίνει στα κρυφά. Αλλά ρουφιάνος δεν γίνομαι ... αν δεν ασημώσετε :121: Το λέει και στον τίτλο το νήμα, η σιωπή είναι χρυσός, επομένως για να ανοίξει κάποιος το στόμα του πρέπει να κερδίσει κατιτίς παραπάνω ... :116:

Reaction score
1.788

Συμφωνω σε ολα που εχουν γραφτει . Στο θεμα ομως των συγκριτικων δοκιμων πρεπει κατα την γνωμη μου τα τεστ να γινονται μεταξυ ιδιων κοσμων. Δηλαδη λαμπες με λαμπες και με τις αναλογες τοπολογιες [πους-πουλ , μονοτελη , otl ,] το ιδιο και με τα τρανζιστορ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Ειναι η σιωπη ... χρυσος;Τ'αυτιά δεν υπάρχουν μόνο στους ... τοίχους

Τα κλειδια για τετοιο δωματιο τα εχουμε, η αποσταση ειναι το προβλημα!
Μη γίνεσαι εισωπαιδωτοικώς τώρα! Πανεπιστήμια και πράσινα άλογα! Αυτοί ακούν ήχους, δεν ακούν μουσική!
Έ, άμανε είναι έτσ΄....καλύτερα μην πάμε!....φωνές ακούνε??
Ακούνε άμα λάχει και...τοίχους:137:(στα πλαίσια της έρευνας διαχυτικών,ανακλαστικών ή απορροφητικών τοπολογιών).Οι δε μετρήσεις κι εκτιμήσεις τους καθορίζουν σε αρκετές περιπτώσεις το τί ακριβώς θ'ακούσουμε οι υπόλοιποι είτε ως ζωντανή μουσική είτε ως ηχογράφηση ΄΄αναφοράς΄΄.
...
Ποιο το νόημα?Όποιος έχει χρήματα να διαθέσει ας προσέξει να κάνει τη καλύτερη επένδυση.
Και ρωτάω σε αυτό το σημείο...
Πότε έγινε στην Ελλάδα σοβαρή κουβέντα με επιχειρήματα και να βγει ένα χρήσιμο συμπέρασμα ή να αλλάξει γνώμη κάποιος?
Και για να το θέσω και ποιο σκληρά το θέμα...
Σε κάθε <<κατινίστικο>> θέμα που ανοίγεται στη σελίδα οι θεάσεις και οι απαντήσεις δίνουν και παίρνουν, σε αντίθεση με τα σοβαρά θέματα που <<λιμοκτονούν>>.
Γιατί?
Μα γιατί κάτι μας λείπει...
Άντε μετά να κάνουμε και κριτικές.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από ένα δαχτυλάκι!Όλοι μας επιλέγουμε και απαντάμε σε θέματα λογαριάζοντας επιπλέον το ποιός τα έχει ξεκινήσει...Και πολλοί από εμάς δεν έχουν παρεκκλίνει της συγκεκριμένης πορείας,πράγμα που βάζει σε σκέψεις ότι αυτό δεν γίνεται τυχαία.
Συμπέρασμα:όσες συζητήσεις και να γίνουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή,αν δεν αλλάξει αυτή η νοοτροπία δεν θα υπάρχει νόημα κι ενδιαφέρον,δύο συστατικά που είναι απαραίτητα γιά να μη βγαίνουν προκατασκευασμένα συμπεράσματα.

Η όλη κατάσταση θυμίζει την αντικαπνιστική εκστρατεία.Όσο περισσότερο αντιπαρατάσσονται γεγονότα στις πεποιθήσεις των ΄΄μερακλήδων΄΄,τόσο λιγότερο κλονίζονται αυτές.:126:

Reaction score
20

... ευκολο να οργανωθουν συγκριτικα με DAC...
Εχω ακουσει από φιλο... τετοιες συναντησεις και υπηρξαν εκπληξεις.
... δεν θελησαν να γραψουν στα φορουμ για αποτελεσματα ακροασεων...
... ο λογος ειναι οτι οι εκπληξεις ηταν μεγαλες απο οικονομικες λυσεις.
... αν βρισκομουν προ εκπληξεων δεν θα εγραφα δημοσια την γνωμη μου... το πολυ να τα ελεγα με φιλο...

Εχω και εγω τετοιες πληροφοριες και διακρινω μια Omerta (ορκο σιωπης) στα παρασκηνια.
Τελικα μονο ο Κογιας τα χωνει και οι λοιποι σιωπουν.
"Να μην χαλασουμε καρδιες" ειναι η συνηθισμενη εξηγηση.
Η "να μην χαλασουμε κονε" συμπληρωνω εγω.
... ετσι διατηρειται η μυθολογια των ακριβων μηχανηματων...

Αν κατασκευασω ηχειο... κοστισε 3.000 ευρω (και) παιζει καλυτερα απο ηχειο που κοστιζει 15.000 ευρω.
Πως μπορεις να γραψεις αυτο στο φορουμ.
Εγω εκανα την πλακα μου... Ο αλλος ειναι επαγγελματιας,
αν γραψω αποτελεσματα συγκριτικου εχω θαψει το ηχειο του!

...αντιστοιχο γινεται για πολλές φθηνοκατασκευες... παιζ(ουν) καλυτερα απο ακριβα μηχανηματα.

... προστατευουμε ενα εμπορο η δεν απογοητευουμε ενα φιλο επειδη καποιο μηχανημα δεν ακουγεται καλα?
Οταν κατι ποναει η δεν συμφερει το θαβουμε στο φορουμ?
Και στους υπολοιπους που μας διαβαζουν και ρωτανε τι λεμε?

Αν το V-dac/Petermeni παιζει παλυτερα απο καποιο επωνυμο των €2.000 πρεπει να το θαψουμε?
Αν ο OTL του Τακη ειναι καλυτερος απο τον Atmaspheare να μην το πουμε?

Το φορουμ ειναι ελευθερη ανταλλαγη γνωμων ή τιθεται θεμα "ηθικης ταξης"?
Ποιος απαγόρευσε σε ποιους να γράφουν ό,τι θέλουν/πιστεύουν στο avsite?
http://www.avsite.gr/vb/forumdisplay.php?f=47
(ή αλλού?)

Ποιος και γιατί έδωσε ασυλία στον Κόγια να γράφει ό,τι θέλει/πιστεύει στο avsite ή αλλού?

Ποιος απαγόρευσε σε ποιους εμπόρους/αντιπροσώπους να γράφουν και να απαντούν ό,τι θέλουν/πιστεύουν στο avsite ή αλλού?

Ποιος δίνει ασυλία στους ρηβιούερς να γράφουν ό,τι θέλουν/πιστεύουν στα περιοδικά/blog τους?

Ποιος δεν έχει δει περιοδικά/ρηβιούερς να βγάζουν ένα φθηνότερο (έτοιμο) προϊόν καλύτερο από ένα αντίστοιχο (έτοιμο) ακριβότερο?

Ποιος πιστεύει πως όλοι θα πιστέψουν μόνο αυτά που θα πει ο τάδε έμπορος για το προϊόν του ή ο τάδε ρηβιούερ στην τάδε ρηβιού του?

Ποιος πιστεύει πως όλοι οι ρηβιούερς έχουν και γράφουν την ίδια άποψη/γνώμη για το ίδιο προϊόν?

Ποιος πιστεύει πως ο κάθε έμπορος/κατασκευαστής έχει υποχρέωση να (και θα) ομολογήσει πως τα προϊόντα του
είναι ακριβότερα και χειρότερα από τα αντίστοιχα άλλων συναδέλφων του?

Ποιος πιστεύει πως όλοι οι έμποροι πωλούν όλα όσα αγοράζουν και ποτέ τίποτα δεν έμεινε να σαπίζει στα ράφια και στις αποθήκες τους?

Ποιος πιστεύει πως η κάθε DIY κατασκευή είναι ότι καλύτερο έχει παίξει και δεν επιδέχεται περαιτέρω βελτίωση?

Ποιος DIYάς έχει ορκιστεί πως η (ιδιο)κατασκευή του είναι ότι καλύτερο έχει ακούσει ή θα ακούσει ποτέ (έστω και στο ίδιο κόστος)
από όλες τις άλλες (ιδιο)κατασκευές ή έτοιμες συσκευές που κυκλοφορούν στον... πλανήτη?

Ποιος DIYάς/έμπορος/ρηβιούερ έχει ορκιστεί (και έχει και αποδείξεις) πως
όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια κριτήρια στον ήχο ή στην εικόνα που θέλουν να ακούν/βλέπουν?

Ποιος πιστεύει πως δεν υπάρχουν άλλα sites που γίνονται τα ίδια με το avsite?

Ποιος πιστεύει πως όλοι θα συμφωνήσουν ότι η τάδε ιδιοκατασκευή ή έτοιμη συσκευή
είναι "καλύτερη" από όλες τις υπόλοιπες συσκευές του όποιου συγκριτικού τεστ?

Ποιος πιστεύει πως όλοι θα συμφωνήσουν πως ο τάδε ενισχυτής ή ηχείο ή DAC ή καλώδιο κ.λπ είναι καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα?

Ποιος πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τον ίδιο ενισχυτή, ηχεία, καλώδια, DAC κ.λπ?

Ποιος πιστεύει πως όλοι θέλουμε να γίνουμε DIYάδες?

Ποιος πιστεύει πως, μια μέρα, θα γίνουμε όλοι DIYάδες?

Ποιος πιστεύει πως, μια μέρα, θα αγοράζουμε όλοι μόνο από DIYάδες?

Ποιος πιστεύει πως αγοράζοντας μια ιδιοκατασκευή θα έχει την ίδια εγγύηση/υποστήριξη που δίνει η εταιρεία/έμπορος για τα προϊόντα του?

Ποιος πιστεύει πως ήταν λάθος εκείνων των 3 φίλων που κάποτε
έφτιαξαν ένα DIY PC σε ένα γκαράζ και μετά λίγα χρόνια κατέληξαν να είναι η Apple?

Ποιος απαγορεύει σε ποιους DIYάδες να ξεκινήσουν -όπως ξεκίνησαν και τόσοι άλλοι- και να ιδρύσουν την δική τους εταιρεία?

Και ποιος πιστεύει πως μόλις κάνουν το παραπάνω όλοι οι υπόλοιποι θα βάλουν λουκέτο και θα σταματήσει η... κρεβατομουρμούρα?

Reaction score
3.972

Εμενα με ξεχασες βρε!
Αλλα ω του θαυματος μας βλεπουμε 7 τωρα και ειμαστε 6
To ξενυχτήσατε βλέπω!!!
Κοιτάγατε κ γύρω - γύρω μη σας την πέσει κάνας άγριος....κ γω κοιτάω πολλές φορές κ έχω εντοπίσει ένα ωραίο!!!

ναι θα το πω φάτσα κάρτα, δε μασάω...

Καταγγέλω ότι ο Νίκος (car audio) δεν είναι ένας αλλά...τρείς!!
Τουλάχιστον το μηχάνημα έτσι τον μετράει!!!

Μετά την αποκάλυψη ξέρω ότι όλα τα στατιστικά στοιχεία του φόρουμ θα κλυδωνισθούν άγρια, αλλά τι να κάνω..το όφειλα στην αλήθεια!!

Καλημέρα σε όλους, ντόμπρους, κρυφούς, με δεύτερες σκέψεις, με τρίτες κλπ και βέβαια στον φίλο μας τον άγνωστο γιατρό!! (πως λέμε άγνωστο Θεό?):107:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Καταγγέλω ότι ο Νίκος (car audio) δεν είναι ένας αλλά...τρείς!!
Τουλάχιστον το μηχάνημα έτσι τον μετράει!!!

Μετά την αποκάλυψη ξέρω ότι όλα τα στατιστικά στοιχεία του φόρουμ θα κλυδωνισθούν άγρια, αλλά τι να κάνω..το όφειλα στην αλήθεια!!

Καλημέρα σε όλους, ντόμπρους, κρυφούς, με δεύτερες σκέψεις, με τρίτες κλπ και βέβαια στον φίλο μας τον άγνωστο γιατρό!! (πως λέμε άγνωστο Θεό?):107:
???
Το χασα... και περιμένω απάντηση.

Reaction score
1.128

Η σιωπή είναι χρυσός, για να είσαι αρεστός;

Αναρωτιέμαι πόσα από τα μέλη του site γράφουν ελεύθερα τη γνώμη τους,
χωρίς να αναλογιστούν τις επιθέσεις ,που θα υποστούν από άλλα μέλη.
Αν γράψω ότι άκουσα τον τάδε (τρανζιστοράτο) ενισχυτή και είναι εξαιρετικός, θα μου απαντήσουν:
Δεν ακούς καλά, δεν ξέρεις να ακούς, άκουσες λάθος μουσική, δεν έχεις ακούσει
ποτέ καλά μηχανήματα, είσαι φίλος του εισαγωγέα, έχεις ακούσει ποτέ λυχνίες;
δε θα λείψουν οι ειρωνίες, τα καμουφλαρισμένα χάχανα, ενώ από κάποιους θα αγνοηθώ επιδεικτικά.
Υπάρχουν πάλι κάποια μέλη ,που καταδέχονται να «συνομιλούν» μόνο με συγκεκριμένα μέλη. Δικαίωμά τους, αλλά το να καταστρέφεις νήματα, που άνοιξαν άλλοι, δείχνει είτε έλλειψη σεβασμού και άκρατο εγωισμό, είτε σκοπιμότητα.

Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ,που κάθε φορά, θα προσπαθήσει «να μου την πει», αν γνωρίζει γι’ αυτό που μιλάει, ή αν απλά έχει τη συνήθεια «να την λέει στους άλλους», γιατί έτσι έμαθε, ως ατόφιος νεοέλληνας, ή αν θέλει να βρει διέξοδο στο έλλειμμα προσωπικότητας, δεν ξέρω αν είναι ιδιώτης ή έμπορος, αν βρίσκεται εδώ για να κάνει το μπαμπούλα, ή για να να προωθεί συσκευές, ή αντιπροσωπείες κλπ.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο αγνός χομπίστας και ποιος όχι.

Βέβαια με τον καιρό καταλαβαίνεις ποιοι είναι καλών προθέσεων, ποιοι έχουν γνώσεις , εμπειρία, θέση και τεκμηριωμένη άποψη.

Βλέπεις άλλωστε ποιοι τρέχουν να βοηθήσουν και τον πιο άσχετο, που χτυπάει την πόρτα του φόρουμ και ποιοι απ’αυτούς δίνουν λογικές απαντήσεις (αν κάποιος ψάχνει ένα προενισχυτή πικάπ και διαθέτει 300 ευρώ και του απαντήσεις ότι πρέπει να δώσει 1.500 ευρώ και πάνω , κάτι δεν πάει καλά…)
Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν και κάποιοι ,που δε θα ασχοληθούν με μια συσκευή ,που δεν είναι πανάκριβη και δε φέρει ένα άγνωστο ,αλλά δήθεν ηχηρό όνομα, από διάθεση σνομπισμού και μόνο. Ευτυχώς πάντα υπάρχουν και οι προσγειωμένοι!

Στο ζήτημα των τεστ από μέλη με εξοπλισμό (όργανα μετρήσεων κλπ.)
Ως προς τις μετρήσεις , επειδή μπορούν να επαναληφθούν ξανά και ξανά ,καμία αντίρρηση. Αλλά και εκεί τίθεται ζήτημα κατά πόσο οι μετρήσεις καταδεικνύουν αυτό που τελικά θα ακούσεις ,ή θα δεις.
Ως προς τις απόψεις που τυχόν θα εκφραστούν όμως επί μιας δοκιμής, ποιος διασφαλίζει τους υπόλοιπους (αναφέρομαι γενικά και δεν υποτιμώ κανένα από τα μέλη που διενεργούν δοκιμές συσκευών, ούτε αμφισβητώ την ηθική τους, ούτε τους γνωρίζω και δε θέλω να προσβάλω κανέναν), από το γεγονός ,ότι ένα μέλος, ή και 2 και 3 μέλη μπορεί να προσπαθήσουν να προωθήσουν ,ή να θάψουν κάποια συσκευή; (ίσως για να προσπορίσουν κάποιο όφελος;) Μπορεί ή δε μπορεί ένα μέλος, που θα λάβει μέρος σε κάποια τεστ, να αυτοχρησθεί ειδικός και να προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί;

Κατά τη γνώμη μου τα τυφλά τεστ είναι τα μόνα αξιόπιστα, αφού όχι μόνο κανείς δε μπορεί να «κλέψει» , αλλά δεν ξεγελιόμαστε ούτε και εμείς οι ίδιοι, αφού δε μας επηρεάζουν ψυχολογικά παράγοντες, όπως όνομα, τιμή, εμφάνιση , φήμη, προκατάληψη.
Σίγουρα κανείς από αυτούς που βγάζουν το ψωμί τους, την τούρτα τους κλπ, από τις συσκευές , ή ακόμα χειρότερα από καλώδια και αξεσουάρ δε θα ήθελε ούτε να ακούσει για τυφλά τεστ…
Όμως το ζητούμενο δεν είναι να βλάψουμε κανέναν εισαγωγέα, αντιπρόσωπο, μαγαζάτορα, το ζητούμενο είναι να προστατευθούμε εμείς ,ως χομπίστες και καταναλωτές.
Αν μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων πούλαγε μαϊμούδες θα το κρύβαμε, μήπως κλείσει η αντιπροσωπεία; Αν πούλαγε ακριβά, τα πάμφθηνα κινέζικα αυτοκίνητα και παρουσίαζε ότι έχει έδρα στην Ευρώπη ,δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο σχεδιασμός και ο έλεγχος γίνεται από την Ευρώπη , θα το κρύβαμε;
Αν ένα αυτοκίνητο 150 ίππων απέδιδε 50 ίππους θα το κρύβαμε;
Αν μας παρουσιαζόταν μια άγνωστη μάρκα ,με τιμή 100.000 ευρώ ,θα αγοράζαμε;
Γιατί πρέπει να το κρύψουμε, αν πρόκειται για έναν κακό, ή ξεψυχισμένο ενισχυτή, ένα απαράδεκτο πικάπ, μια κινέζικη λαμπάτη μαϊμουδιά;
Γιατί πρέπει να φοβηθούμε το σνομπισμό των άλλων, όταν δεν πιστεύουμε ότι τα πανάκριβα καλώδια έχουν κάτι να προσφέρουν;
Γιατί αποδεχόμαστε τη σύμβαση ότι η audio eksogiinum ,που εισάγει κάποιος Χ ,είναι πιο σπουδαία από π.χ τη Sony;

Η σιωπή είναι χρυσός και για κάποιους πακτωλός….
αλλά ο τολμών νικά!
Ετσι όπως τα λες είναι φίλε μου,για να είμαστε έντος θέματος.
Να μη κρύψουμε τίποτα!Άλλωστε γι αυτό μπαίνει ο κόσμος εδώ μέσα για να μάθει πέντε πράγματα και να μη πετάξει τα λεφτά του!Γιατί να λύπηθώ τον αντιπρόσωπο και όχι τον μισθωτό που τα μαζεύει ένα χρόνο για να πάρει κάτι αξιόλογο;Τι υλικά μπορεί να έχει ένας προενισχυτής και να κοστίζει 7.000 ευρώ;Πόσο τον έχει αγοράσει;Μήπως πληρώνουμε τη διαφήμιση του στα περιοδικά ή το ψωμί έγινε τούρτα;
Όσο για το τυφλά τεστ είναι όντως τα μόνα αξιόπιστα και θα εκτεθούν πολλοί.Αν υλοποιηθεί ποτέ όποιος ενδιαφέρεται να παρευρίσκεται και να ακούει με τα αυτιά του.Όχι να περιμένει από το κάθε ''γκουρου'' να του πεί τι άκουσε.

Reaction score
29.740

Τελικά είναι η δεν είναι , χρυσός η σιωπή?
Θα μου πει κανείς?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Περιμένω την διευκρίνηση - απάντηση.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Νικο τα πραγματα ειναι απλα.Οι συντονιστες των κατηγοριων μπορουν να σερφαρουν και να επιτηρουν χωρις να φαινεται η παρουσια τους.Αυτη την στιγμη μας δειχνει 4 και ονοματα Μανος,Καραβελ και εσυ.Ποιος αλλος παρακολουθει δεν ξερουμε.
Το αβαταρ σου ειναι Car-audio-test,3 λεξεις οποτε ο Γιωργος εκανε λογοπαιγνιο μαλλον.

Reaction score
1.845

Τελικά είναι η δεν είναι , χρυσός η σιωπή?
Θα μου πει κανείς?
Νομίζω ότι είναι επίχρυση η σιωπή και μάλιστα όχι το καλό, το ντουμπλέ, αλλά το φτηνό! :107:

Πως το λέει ο λόγος: «του κιοτή η μάνα ποτέ δεν κλαίει» ...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Προσεξτε αυτην την αγγελια:"Καλημερα πωλουνται σε αριστη κατασταση οι τελευταιες εκδοσεις των παραπανω μηχανηματων.Η αλλαγη γινεται λογω παρανοιας χομπυ..Τηλ.6993455273 Η τιμη τους ειναι 1200 ευρω ο ενισχυτης και 700 ευρω το Cd.Aν αγοραστουν πακετο 1800 ευρω.Η τιμες ειναι τελικες!!"
Συνεπως η σιωπη δεν ειναι χρυσος, κι ευτυχως που ο φιλος μας το καταλαβε και την "εκανε" νωρις:138:

Αγαπητε Soundcare9
συγγνωμην που σε "χρησιμοποιω" αλλα βρισκω πολυ υγιη την αντιδραση σου (αν και ακραια - λογω πωλησης), μα καιρος ειναι να την "πουμε" κι αλλιως!

Reaction score
3.972

Περιμένω την διευκρίνηση - απάντηση.

Nίκο καλημέρα.

Τα πράγματα είναι όπως τα εξηγεί ο Μάνος.
Δηλαδίς, αρκετές φορές που οι επισκέπτες μέλη ήταν πχ. 8, φαινόταν
5 ή 6 ονόματα, μεταξύ των οποίων το δικό σου.

Δεν είχα καμμία πρόθεση να σου δημιουργήσω θέμα κ γιαυτό σου ζητώ συγγνώμη.:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.121
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON