Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

"Το μ με 2 λαμδα οπως αυγο." Χαρρυ Κλυν
Κοίτα, είσαι και μεγάλος άνθρωπος θα πρέπει να σε σέβομαι, τέλος πάντων, έχω να σου πω το εξής, (με αντικατάσταση του ύπερθεν φωνήεντος και ολίγη Αττική διάλεκτο):

"Όπως στρώσεις έτσι θα κοιλληθείς!"

:142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Ο Petermeni προ καιρου εκανε συγκριση λαμπατου και διακοπτικου ενισχυτου.Δεν μαθαμε μαρκες.Γιατι οχι?.Τι κακο θα ηταν αν ξεραμε οτι ειναι πχ τσακιριδης & DIy Manos58

Αυτο το απλο ρωταω?
Ωχ κι εσύ! Κάνε λίγη συνδυαστική ανάλυση... :114:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Απάντηση: Λάμπα vs Τρανζίστορ #45

Να κανω λιγη σπεκουλα?
Για να σας βαλω να σκεφτεστε λιγο.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΟ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΤΟ.
Λαμπα τετοιας τιμης ειναι μαλλον made in China =Dared
Ψηφιακος με τετοια χαρακτηριστικα=ice power=wyred4sound=καλη τιμη(καπου πηρε παλιοτερα το ματι μου οτι ο Πετρος ενα τετοιο το ειχε και τον μετραγε-εκτιμουσε)
Καντε μια βολτα στα site των εταιρειων και σκεφθειτε το ενδεχομενο
Ειναι γνωστο οτι ο Πετρος την Dared την εχει σε εκτιμηση(εγω παντως τον ακουσα=MC-7P)
Στοιχηματακι κανεις??????????????????
Απο συνδυαστικη ικανοτητα δεν παω ασχημα

Reaction score
15.548

Όχι τίποτις άλλο δηλαδής, αλλά εγώ, προσωπικά εγώ, έχω πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού! Ποιος είμαι; Πού πάω;

Κάποτες μου προετάθη να ξεκινήσω να γράφω ρηβηγιού σε επαγγελματική βάση, σε έντυπο δηλαδή, και είπαν να μου στείλουν - τί; Καλώδια! Άμα ξεκινούσα, τώρα θα ήμτανε (αυτό είναι σκιαθίτικο) πιστοποιημένος κριτής. Αλλά είπα όχι, οπότε είμαι και απιστοποίητος, και ερασιτέχνης κριτής, καθόσον δεν τα παίρνω απ' τον Καφάτο, έχω παραιτηθεί εδώ και 15 χρόνια. Αλλά σάματις και προτού παραιτηθώ, μήπως με πλήρωνε; Μια στη χάση και μια στη φέξη. Συνάγοντας, τώρα είμαι ερασιτέχνης, άμισθος υπάλληλος του Κάφ. Και απιστοποίητος! Τί σου είναι ένα "όχι"...

Μη γελάτε! Έτσι με λένε! Ακόμη και αγαπημένα φιλικά πρόσωπα! :114:
....εισαι ημιθεος για δυο λογους...
α)απιστοποιητος
β)Φωτο Σπυρου...

Νασαι παντα καλα .....:126:

Reaction score
15.548

Προ καιρου καποιος φιλος απο εδω μεσα ειχε προβλημα με καλωδια ηχειων και τον ενισχυτη του.Με τα πολλα μαθαμε οτι ηταν AudioQuest η συγκεκριμμενη μαρκα.Δεν θα επρεπε?

Ο Petermeni προ καιρου εκανε συγκριση λαμπατου και διακοπτικου ενισχυτου.Δεν μαθαμε μαρκες.Γιατι οχι?.Τι κακο θα ηταν αν ξεραμε οτι ειναι πχ τσακιριδης & DIy Manos58

Αυτο το απλο ρωταω?
Γιατι Μανο μου δεν τα βλεπουν ολοι οπως εσυ....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Τα κλειδια για τετοιο δωματιο τα εχουμε, η αποσταση ειναι το προβλημα!:137::136:
Μη γίνεσαι εισωπαιδωτοικώς τώρα! Πανεπιστήμια και πράσινα άλογα! Αυτοί ακούν ήχους, δεν ακούν μουσική! :114:

In this room, listeners need to compare various sounds, and the differences between the sounds can be very small.

(...)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Άρχισαν οι μουρμούρες χωρίς κάποιο τεστ (δεν αναφέρομαι στο παραπάνω ποστ). Φαντάζομαι το μετάάάάά...

Πέραν της πλάκας είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι εδω μέσα που μπορούν να κάνουν αξιολόγηση ακροάσεων τεκμηριώνοντας την.
Σαν ιδέα είναι πολύ καλή, σαν υλοποίηση θέλει λίγο δουλειά.
Ο χώρος των περίπου 28τμ που έχω για το caraudiotest είναι νόμιμος (δηλωμένος-Δ. αποστολής-κλπ) αν εξυπηρετεί, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Νομίζω όμως ότι τα τετραγωνικά του δεν μπορούν να καλύψουν μεγάλα ηχεία.
Αν μπορέσει ποτέ να γίνει υλοποίηση και φυσικά σε οποιοδήποτε χώρο δηλώνω παρών.

Reaction score
3.972

Μη γίνεσαι εισωπαιδωτοικώς τώρα! Πανεπιστήμια και πράσινα άλογα! Αυτοί ακούν ήχους, δεν ακούν μουσική! :114:
Έ, άμανε είναι έτσ΄....καλύτερα μην πάμε!

....φωνές ακούνε??:114:

Reaction score
1

Να προσθέσω πως δοκιμάζουν κομμάτια ηχοσυστημάτων και όχι ολόκληρα ηχοσυστήματα.. αλλά και σεσουάρ για τα μαλλιά βεβαίως βεβαίως..

"...the perceptual quality of hi-fi components or which hair dryer makes the least annoying noise.."

Αλήθεια αυτά τα ITU-R BS 1116-1 και BS 6840-13 / IEC 268-13 τι είναι; :137:

ΥΓ. Τι να τον κάνετε τον χώρο ακρόασης, αφού οι "μετρήσεις" των περισσοτέρων συσκευών υπάρχουν, προσθέστε, πολλαπλασιάστε και θα βγει το αποτέλεσμα.. εύκολα πράγματα και οικονομικά.. :142: Do the maths και πείτε μας τα αποτελέσματα και μετά θα είστε Νο1 στο Google που σας σκιάζει και τόσο πολύ.. οπότε η απόσβεση των χρημάτων θα είναι άμεση.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

W1red μου ακουγεσαι λιγο unplugged

Reaction score
1

Άρα ακούς the real thing, και όχι μάσκες και φτιασιδώματα που αλλάζουν την "πραγματικότητα". Σοβαρά τώρα αν κάνετε το ΑΒ τεστ στην Β. Ελλάδα, δεσμεύομαι να έρθω με ένα σύστημα με ηχεία και ενισχυτή κάτω των 60 ευρώ για να το ακούσουμε σε χαμηλή ένταση με οποιοδήποτε σύστημα έως 600 ευρώ σε νορμάλ εντάσεις. Αν δεν γελάσουμε από τα συμπεράσματα θα το σπάσω/κάψω επιτόπου.

Επίσης εκτός από τις Α/Β δοκιμές, λατρεύω τις Α/Α και Β/Β δοκιμές. Εκεί να δείτε τι γέλιο πέφτει.. από χρυσά αυτιά.. :135: Και γι' αυτούς που έχουν αυτιά πλατίνα, θα ήθελα τεστ αντιστοίχισης. Αντιστοιχίστε την μουσική που ακούτε με τις μετρήσεις που έχετε μπροστά σας..

Όμως έχουμε ΔΝΤ, οπότε ας αρκεστούμε στις "απλές" πράξεις μαθηματικών και φυσικής.. α ξέχασα και ψυχολογίας.. τόσους γνώστες έχουμε εδώ μέσα.. απλά τα πράγματα :142:

Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου.. Ναι η σιωπή είναι χρυσός για μερικούς που πουλάνε κομμάτια της ηχητικής αλυσίδας.. είτε είναι hiend είτε είναι "αντί" hiend..

Reaction score
3.590

Παρακαλώ να γίνει και κανά συγκριτικό με κεφαλές κινητού πηνίου, αν σας δοθεί η ευκαιρία.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1205262#post1205262

Που να έβλεπες Μάνο, μιας και εσύ το ξεκίνησες, τι θα γινόταν αν ανέφερε ο Γιώργος (lionking7), πράγμα που θα ήθελα να μην κάνει, για ποιο καλώδιο κάνει λόγο.

Μιλάμε για πολύ κλάμα ρε παιδάκι μου!!!
Δεν ήμουν παρών αλλά μου μεταφέρθηκε η σύγκριση.

Αλίμονο δεν θέλω να πω πως τα ακριβά καλώδια είναι απάτη και δεν έχουν κάτι να πουν αλλά η παραπάνω ιστορία σηκώνει πολύ κουβέντα και προβληματισμό.

Μάλιστα με έβαλε σε σκέψεις το γεγονός πως το ακριβό καλώδιο υστερούσε κατά πολύ και σε στάθμη.

Reaction score
54

Η σιωπή είναι χρυσός, για να είσαι αρεστός;

Αναρωτιέμαι πόσα από τα μέλη του site γράφουν ελεύθερα τη γνώμη τους,
χωρίς να αναλογιστούν τις επιθέσεις ,που θα υποστούν από άλλα μέλη.
Αν γράψω ότι άκουσα τον τάδε (τρανζιστοράτο) ενισχυτή και είναι εξαιρετικός, θα μου απαντήσουν:
Δεν ακούς καλά, δεν ξέρεις να ακούς, άκουσες λάθος μουσική, δεν έχεις ακούσει
ποτέ καλά μηχανήματα, είσαι φίλος του εισαγωγέα, έχεις ακούσει ποτέ λυχνίες;
δε θα λείψουν οι ειρωνίες, τα καμουφλαρισμένα χάχανα, ενώ από κάποιους θα αγνοηθώ επιδεικτικά.
Υπάρχουν πάλι κάποια μέλη ,που καταδέχονται να «συνομιλούν» μόνο με συγκεκριμένα μέλη. Δικαίωμά τους, αλλά το να καταστρέφεις νήματα, που άνοιξαν άλλοι, δείχνει είτε έλλειψη σεβασμού και άκρατο εγωισμό, είτε σκοπιμότητα.

Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ,που κάθε φορά, θα προσπαθήσει «να μου την πει», αν γνωρίζει γι’ αυτό που μιλάει, ή αν απλά έχει τη συνήθεια «να την λέει στους άλλους», γιατί έτσι έμαθε, ως ατόφιος νεοέλληνας, ή αν θέλει να βρει διέξοδο στο έλλειμμα προσωπικότητας, δεν ξέρω αν είναι ιδιώτης ή έμπορος, αν βρίσκεται εδώ για να κάνει το μπαμπούλα, ή για να να προωθεί συσκευές, ή αντιπροσωπείες κλπ.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο αγνός χομπίστας και ποιος όχι.

Βέβαια με τον καιρό καταλαβαίνεις ποιοι είναι καλών προθέσεων, ποιοι έχουν γνώσεις , εμπειρία, θέση και τεκμηριωμένη άποψη.

Βλέπεις άλλωστε ποιοι τρέχουν να βοηθήσουν και τον πιο άσχετο, που χτυπάει την πόρτα του φόρουμ και ποιοι απ’αυτούς δίνουν λογικές απαντήσεις (αν κάποιος ψάχνει ένα προενισχυτή πικάπ και διαθέτει 300 ευρώ και του απαντήσεις ότι πρέπει να δώσει 1.500 ευρώ και πάνω , κάτι δεν πάει καλά…)
Καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν και κάποιοι ,που δε θα ασχοληθούν με μια συσκευή ,που δεν είναι πανάκριβη και δε φέρει ένα άγνωστο ,αλλά δήθεν ηχηρό όνομα, από διάθεση σνομπισμού και μόνο. Ευτυχώς πάντα υπάρχουν και οι προσγειωμένοι!

Στο ζήτημα των τεστ από μέλη με εξοπλισμό (όργανα μετρήσεων κλπ.)
Ως προς τις μετρήσεις , επειδή μπορούν να επαναληφθούν ξανά και ξανά ,καμία αντίρρηση. Αλλά και εκεί τίθεται ζήτημα κατά πόσο οι μετρήσεις καταδεικνύουν αυτό που τελικά θα ακούσεις ,ή θα δεις.
Ως προς τις απόψεις που τυχόν θα εκφραστούν όμως επί μιας δοκιμής, ποιος διασφαλίζει τους υπόλοιπους (αναφέρομαι γενικά και δεν υποτιμώ κανένα από τα μέλη που διενεργούν δοκιμές συσκευών, ούτε αμφισβητώ την ηθική τους, ούτε τους γνωρίζω και δε θέλω να προσβάλω κανέναν), από το γεγονός ,ότι ένα μέλος, ή και 2 και 3 μέλη μπορεί να προσπαθήσουν να προωθήσουν ,ή να θάψουν κάποια συσκευή; (ίσως για να προσπορίσουν κάποιο όφελος;) Μπορεί ή δε μπορεί ένα μέλος, που θα λάβει μέρος σε κάποια τεστ, να αυτοχρησθεί ειδικός και να προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί;

Κατά τη γνώμη μου τα τυφλά τεστ είναι τα μόνα αξιόπιστα, αφού όχι μόνο κανείς δε μπορεί να «κλέψει» , αλλά δεν ξεγελιόμαστε ούτε και εμείς οι ίδιοι, αφού δε μας επηρεάζουν ψυχολογικά παράγοντες, όπως όνομα, τιμή, εμφάνιση , φήμη, προκατάληψη.
Σίγουρα κανείς από αυτούς που βγάζουν το ψωμί τους, την τούρτα τους κλπ, από τις συσκευές , ή ακόμα χειρότερα από καλώδια και αξεσουάρ δε θα ήθελε ούτε να ακούσει για τυφλά τεστ…
Όμως το ζητούμενο δεν είναι να βλάψουμε κανέναν εισαγωγέα, αντιπρόσωπο, μαγαζάτορα, το ζητούμενο είναι να προστατευθούμε εμείς ,ως χομπίστες και καταναλωτές.
Αν μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων πούλαγε μαϊμούδες θα το κρύβαμε, μήπως κλείσει η αντιπροσωπεία; Αν πούλαγε ακριβά, τα πάμφθηνα κινέζικα αυτοκίνητα και παρουσίαζε ότι έχει έδρα στην Ευρώπη ,δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο σχεδιασμός και ο έλεγχος γίνεται από την Ευρώπη , θα το κρύβαμε;
Αν ένα αυτοκίνητο 150 ίππων απέδιδε 50 ίππους θα το κρύβαμε;
Αν μας παρουσιαζόταν μια άγνωστη μάρκα ,με τιμή 100.000 ευρώ ,θα αγοράζαμε;
Γιατί πρέπει να το κρύψουμε, αν πρόκειται για έναν κακό, ή ξεψυχισμένο ενισχυτή, ένα απαράδεκτο πικάπ, μια κινέζικη λαμπάτη μαϊμουδιά;
Γιατί πρέπει να φοβηθούμε το σνομπισμό των άλλων, όταν δεν πιστεύουμε ότι τα πανάκριβα καλώδια έχουν κάτι να προσφέρουν;
Γιατί αποδεχόμαστε τη σύμβαση ότι η audio eksogiinum ,που εισάγει κάποιος Χ ,είναι πιο σπουδαία από π.χ τη Sony;

Η σιωπή είναι χρυσός και για κάποιους πακτωλός….
αλλά ο τολμών νικά!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1205262#post1205262

Που να έβλεπες Μάνο, μιας και εσύ το ξεκίνησες, τι θα γινόταν αν ανέφερε ο Γιώργος (lionking7), πράγμα που θα ήθελα να μην κάνει, για ποιο καλώδιο κάνει λόγο.

Μιλάμε για πολύ κλάμα ρε παιδάκι μου!!!
Δεν ήμουν παρών αλλά μου μεταφέρθηκε η σύγκριση.

Αλίμονο δεν θέλω να πω πως τα ακριβά καλώδια είναι απάτη και δεν έχουν κάτι να πουν αλλά η παραπάνω ιστορία σηκώνει πολύ κουβέντα και προβληματισμό.

Μάλιστα με έβαλε σε σκέψεις το γεγονός πως το ακριβό καλώδιο υστερούσε κατά πολύ και σε στάθμη.
Αυτο ακριβως λεω.Γιατι οχι ρε ....αυγουστη μου?
Γιατι ρε Πετρο να μην γλυτωσω 1500+ € αγοραζοντας dac των 2000€ και να μην παλεψω να φτιαξω ενα V-dac μοντιφιαρισμενο με 300€ που θα παιξει ισαξια εστω.
Γιατι να μην φτιαξω ενα 6χ cat 5 για τα ηχεια μου και να δωσω χ000 για το Nordost Odin που εκανα πλακα στο ποσταρισμα που αναφερεσαι?

Γιατι....γιατι.....γιατι........:402:
Εκτος αν σε ενα φορουμ τεχνολογιας "ελληνικο" τα πραγματα γινονται και γραφονται alla Greca

Reaction score
1.845

Λύσε μου μια απορία Μάνο. Από όλα τα πολύ σωστά που έγραψε παραπάνω ο yannis7, υπάρχει κάποιο που δεν έχει ήδη ξαναγραφτεί; :403:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt