Ειναι ο Πλουταρχος hi end?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

H ερωτηση/απορια μου ειναι σαφης.

Πατε σε μια παρουσιαση/συγκεντρωση hi end στην οποια δοκιμαζονται τα νεα ηχεια/ενισχυτικα/πηγες του γνωστου ταδε χαιεντα κατασκευαστη.
Ολοι εκστασιαζονται με τον τροπο που αναπαραγουν τα παραπανω τις μεσουψηλες της προκλασσικης περιοδου.
Εσας ομως σας αρεσει ο Γιαννης Πλουταρχος(λεμε τωρα, δεν υπαρχουν υπονοιες για συγκεκριμενο συντονιστη που "περιφερεται" σε αυτες τις κατηγοριες:happy_5: )
Ποσο ανετα θα ζητησετε να ακουσετε μερος της αγαπημενης σας μουσικης μπροστα απο τα αυστηρα ωτα των παρευρισκομενων συνηθισμενα σε "χαιδεματα" big band και φιλαρμονικων?

Με αλλα λογια εχουν δικαιωμα ολοι στο hi end ανεξαρτητα απο την μουσικη που επιλεγουν να ακουν?

Μην βιαστειτε να απαντησετε διοτι ζω καθημερινες καταστασεις ακροατων/ακροασεων και εαν προσπαθησετε να με πεισετε περι δημοκρατικων διαδικασιων στα χαιεντικα ακουσματα μαλλον πρεπει να κοπιασετε....:prof:

Reaction score
5
Και βέβαια έχουν δικαίωμα όλοι. Τι ερώτηση είναι αυτή;; Εδώ τα μεγάφωνα του Ολύμπιου πέρασαν από το τεστ "Τερλέγκας" παρακαλώ!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Με αλλα λογια εχουν δικαιωμα ολοι στο hi end ανεξαρτητα απο την μουσικη που επιλεγουν να ακουν?

Όχι.
Αυτό γιατί φυσικά όλοι έχουν δικαίωμα να ακούν την αγαπημένη τους μουσική με ένα σύστημα υψηλής πιστότητας, αλλά τελικά, αυτό δεν έχει πάντα νόημα. Γενικώς το... γούστο στο χόμπι αυτό είναι κάτι πολύ απροσδιόριστο και με την γενικότερη έννοια της αγάπης προς την μουσική, μάλλον δεν έχει νόημα. Επίσης, αυτό που αναφέρεις ως "δικαίωμα", δεν είναι παρά τα χρήματα για να αγοράσει τις μηχανές, κάτι που όπως έχει αποδειχτεί δεν τον κάνει αυτομάτως και hi end...

Οι hi end συσκευές εν ολίγοις συμβαδίζουν (σχεδόν πάντα) με hi end μουσικές, όχι απαραίτητα γιατί ο τσομπάνης ο Μπλάτσιος που βρήκε λεφτά και αγόρασε ακριβά μηχανήματα δεν ακούει κλαρίνα, αλλά γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, άλλες (και πολλές διαφορετικές) μουσικές, είναι αυτές που σε οδηγούν στο να προσπαθείς να αποκτήσεις ολοένα καλύτερο και καλύτερο σύστημα. Η ανάγκη για παράδειγμα να αποδοθεί μια ορχήστρα με αληθοφάνεια, είναι ένας σοβαρός λόγος να αποκτήσεις ένα σωστό σύστημα. Ο Πλούταρχος από μόνος του, έχει τόσο δύσκολη... μουσική (ας πούμε), που κάλλιστα θα μπορούσε να αποδοθεί από οτιδήποτε γρατζουνάει με κάποιον τρόπο.

Άρα ακόμη κι αν κάποιος έχει τα χρήματα να αγοράσει ακριβές μηχανές, αν δεν αλλάξει ή έστω διευρύνει τα γούστα του, δεν θα μπορέσει να τις εκτιμήσει και κατ' επέκταση να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα. Συνεπώς ποτέ δεν θα είναι hi end. Η συνεχής αυτή διαδικασία ενασχόλησης με τη μουσική, στο μέλλον είναι σίγουρο ότι θα διαμορφώσει τα γούστα του διαφορετικά. Με άλλα λόγια, ο χαϊεντάς σχεδόν πάντα έχει μεγαλύτερη δισκοθήκη από τους άλλους φίλους του.

Εννοείται ότι κατά την αξιολόγηση ενός συστήματος, είναι επιβεβλημένο για τον καθένα να ακούσει την αγαπημένη του μουσική. Όμως, όσα περισσότερα ήδη μουσικής ακούσει από το συγκεκριμένο σύστημα, τόσο πιο σίγουρος θα είναι για την μηχανή που έχει μπροστά του. Και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι χομπίστες του ήχου έχουν πολλά ακούσματα και τους έχει δοθεί η ευκαιρία να αγαπήσουν μουσικά θέματα σχεδόν από όλα τα είδη. Ο αείμνηστος Σπύρος θυμάμαι στο σύστημά μου, μεταξύ άλλων περίεργων χαϊεντάδικων και μη, έβαλε να ακούσει και το "γιλεκάκι που φορείς". Κάποιοι άλλοι γνωστοί ακούνε ρεμπέτικα…

Κάθε μουσική έχει την ώρα της. Όλες οι μουσικές όμως δεν μπορούν να αποδοθούν από οποιαδήποτε μηχανή και αν δεν υπάρχει η ανάγκη για τις δύσκολες και πολλές μουσικές τι να τις κάνεις τις μηχανές?

Κατά τα άλλα, οι εξαιρέσεις δείχνουν ότι, οι μουσικές μπορεί να είναι αποδεσμευμένες από της μηχανές. Το ότι κάποιος είναι χαϊεντάς δεν σημαίνει ότι ακούει και πολλές μουσικές. Το ίδιο και γι αυτόν που δεν ασχολείται πολύ με τις μηχανές.

Reaction score
5
Νίκο κατα κύριο λόγω ακούω progressive, κανα light trance αλλα στο τσακίρ κέφι μπορεί να χώσω από Nightwish μεχρι Jazz.

Εχω δικαίωμα;

edit : μην ξεχνάμε οτι τι ακουει ο καθενας καλύτερα ειναι καθαρα θεμα αυτιού. ο αλλος μπορεί να ακούει καλύτερα τον Πλούταρχο (και οποιονδήποτε Πλούταρχο) σε καλά μηχανήματα και άλλος να μην ακούει διαφορά.

Ειναι σαν τα καλώδια :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.239
Όχι βέβαια!
Γι' αυτό και δεν ασχολούμαι με το hi end. Σχεδόν ότι ακούω είναι καθαρά "στουντιακό" προϊόν με χρήση midi και samples.

Τι με νοιάζει η σωστή αναπαραγωγή της στερεοφωνίας, όταν αυτή έχει εισαχθεί από την κονσόλα ως εφέ;;;
Πως να καταλάβω τις χροιές και την ανάλυση αφού κάθε κανάλι της ηχογράφησης είναι "τίγκα" στο compression, reverb, distortion κλπ;;;

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει σημείο αναφοράς, δεν υπάρχει σωστό και λάθος για να γίνει σύγκριση από τον ακροατή. Το ίδιο κομμάτι μπορώ στο studio να το "βγάλω" σε 10 διαφορετικές βερσιόν, με αλλαγή στις επιμέρους στάθμες και χρήση εφέ. Το κάθε ένα είναι μια άποψη κι όλα είναι "σωστά".:cool_3:

Αυτό που θέλω από το σύστημα μου είναι να μπορεί να αποδώσει χωρίς προβλήματα το "τεχνητό" ,τις περισσότερες φορές, μπάσο.

Δε λέω ότι δε θέλω να έχω καλά μηχανήματα στο rack μου. Αλλά όταν φτάνουμε να συγκρίνουμε διαφορές που δε μπορούν να τις καταλάβουν όλοι, χρησιμοποιώντας μουσική που δεν πρόκειται να ακούσω μόνος μου, τότε δε μ' ενδιαφέρει το αποτέλεσμα...:happy_9:

Βέβαια, θα ήθελα να έχω ένα "εξωτικό" hi end σύστημα, μόνο και μόνο γιατί μου αρέσει εμφανισιακά. Κι ας μην το εκμεταλλευόμουν ποτέ στο έπακρο. Αλλά δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές μου.

Για να τελειώσω... αν κάποιος ακούει μουσική με φυσικά όργανα και λόγο ύπαρξης της θέσης στο χώρο (κλασική, όπερα, κάποια ελάχιστα rock groups κλπ) τότε το hi end έχει λόγο ύπαρξης.
Αν τώρα τα ακούσματα του είναι, κατά μέσο όρο, τα charts και γενικά τα "σύγχρονα" μουσικά είδη, το 95% των ακροατών δηλαδή, τότε ένα mid range σύστημα είναι υπέρ αρκετό.

Reaction score
0
Απολύτως σωστά κατά τη γνώμη μου τα όσα γράφηκαν από τους συντονιστές-διαχειριστές.
Και επειδή δεν έχω τις γνώσεις και τα μηχανήματα αυτών μπορώ μόνο να πω ότι στο απλό σύστημα μου των 2.500 ευρώ μπορώ να ακούσω ότι μουσική θέλω και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, όταν όμως θέλω να ακούσω δύσκολα συμφωνικά κομμάτια ή απλά κλασσική μουσική, ή απλά καλογραμμένη και δύσκολη μουσική τότε σου έρχεται να τα πετάξεις όλα από το παράθυρο.
Αυτό σημαίνει ότι όχι δεν έχουν όλοι δικαίωμα στο hi-end γιατί απλά δεν έχει νόημα για όλους.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Ναι γιατι αν δεν αγορασουν και αυτοι Hi End μηχανηματα θα κλεισει το 95% των κατασκευαστων .

Ναι αν η ακροαση της Αντζελας , Πεγκυς και λοιπων αιδοιοαιδων συνοδευεται με ποση σκατς ον δε ροξ και ενα πανερι γαρυφαλλων ωστε να τα πεταει προς το "βαθος της σκηνης" οπου αδει η ψευδαισθηση της Πεγκυς .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.121
Ποσο ανετα θα ζητησετε να ακουσετε μερος της αγαπημενης σας μουσικης μπροστα απο τα αυστηρα ωτα των παρευρισκομενων συνηθισμενα σε "χαιδεματα" big band και φιλαρμονικων?
Απολύτως άνετα. Το έχω κάνει στο παρελθόν με Γιώργο Ζαμπέτα και Julio Inglesias. Όμως, δεν θα κρίνω με βάση τις ηχογραφήσεις του Γιάννη Πλούταρχου, διότι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, οι ηχογραφήσεις του είναι ακατάλληλες από τεχνικής πλευράς.

Reaction score
14
Όχι βέβαια!
Τι με νοιάζει η σωστή αναπαραγωγή της στερεοφωνίας, όταν αυτή έχει εισαχθεί από την κονσόλα ως εφέ;;;
Πως να καταλάβω τις χροιές και την ανάλυση αφού κάθε κανάλι της ηχογράφησης είναι "τίγκα" στο compression, reverb, distortion κλπ;;;

Τι λες τώρα!!!!!! :shock:

Βλάσφημε! :happy_8:

Κουφέ! :crazy_4:

Φτωχάντζα! :smoking:

KATERINAKI

Belly Dancer
Reaction score
4
Απολύτως άνετα. Το έχω κάνει στο παρελθόν με Γιώργο Ζαμπέτα και Julio Inglesias. Όμως, δεν θα κρίνω με βάση τις ηχογραφήσεις του Γιάννη Πλούταρχου, διότι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, οι ηχογραφήσεις του είναι ακατάλληλες από τεχνικής πλευράς.
δεν ηταν δυνατο να αντισταθω...:respect: :respect: :respect:

Reaction score
877
Δεν διευκρίνησε κανείς για τι Πλούταρχο μιλάμε...
Οριγινάλε από 'βουτίκ δίσκων' δηλαδή ή πεζοδρομιακό των 3 ευρώ???
Προσωπικά δε θα έδινα ούτε τα 3 ευρώ για τον κλαψομ---η...
Θα τον 'κατέβαζα' ιντερνετικώς κι αυτό μόνο αν έπεφτα ποτέ στο σκοτεινό βάραθρο της καψούρας..........

KATERINAKI

Belly Dancer
Reaction score
4
Δεν διευκρίνησε κανείς για τι Πλούταρχο μιλάμε...
Οριγινάλε από 'βουτίκ δίσκων' δηλαδή ή πεζοδρομιακό των 3 ευρώ???
Προσωπικά δε θα έδινα ούτε τα 3 ευρώ για τον κλαψομ---η...
Θα τον 'κατέβαζα' ιντερνετικώς κι αυτό μόνο αν έπεφτα ποτέ στο σκοτεινό βάραθρο της καψούρας..........

:cry: :cry: :cry:

Reaction score
877
Συγνώμη για το off topic αλλά δε μπορώ να μην αναφέρω πρόσφατη εμπειρία μου τον χειμώνα από επίσκεψή στο κέντρο που τραγουδά ο περί ού ο λόγος αοιδός...

Παρασυρμένος λοιπόν από την παρέα (με τα γνωστά επιχειρήματα του στυλ έχω κλείσει καλό τραπέζι, έλα μωρέ μη χαλάς την παρέα κτλπ), κατηφόρησα μια νύχτα μετά της συζύγου, με γυαλισμένο το όχημα, κουστουμιά, πουκαμισιά, γραβατιά, λουστρινιά τριζάτη, κολώνια ζιβανσί 'παντου' (όπως έλεγε και ο Μηλιώκας), πορτοφόλα φουσκωμένη και κέφι για διασκέδαση...
Δίνω το τάλληρο και τα κλειδιά στο παιδί του πάρκιν και εισέρχομαι στο μέγαρο... Χαμός...ουράαα....Το μόνο ευχάριστο ο 'καλός' κόσμος που επίσης περίμενε...Όπα λέω χαλάλι...Τέλος πάντων μπαίνουμε και καθόμαστε στο τραπέζι μετά της παρέας όπου άρχισαν να 'συσφίγγονται' οι σχέσεις λόγω του υπερβολικού στριμωξιδίου...Ο ένας πάνω στον άλλον...Έρχονται τα 15_άρια(για ουίσκυ μιλάω όχι για γούφερ οκ) τα ξηρά καρπά, οι σόδες κλπ κλπ ...
Κάποα στιγμή βγαίνει και ο Γιαννάκης και αρχίζει...Αχ κορίτσι μου... και μ'άφησες μονάχο...και μη φεύγεις απόψε... μείνε ακόμα λίγο...και η νύχτα είναι άδεια... και όλα σε σένα τα βρήκα... κι όταν χωρίσαμε................
Που θα πάει λέω... δεν μπορεί... κάποιο σκυλί θα βγει με κάνα μίνι ίσαμε τον αφαλό και θ' αρχίσει τα 'γάου-γάου' και τα τσιφτετελομπίτ και θ' ανέβουν και οι υπάρξεις στα τραπέζα...
Τίποτα...Τίποτα...Τίποτα ρε μαμώτο...Όλοι και όλες καθισμένοι να κουνιούνται πέρα-δώθε σα 'καθιστά ζόμπι' και να καψουριάζονται και να τραγουδάει ο ένας στον άλλον και να εκστασιάζονται και να χτυπάνε παλαμάκια και να πίνουν... Και δώσ' του η καψούρα η κατήφεια η γκαντεμιά και η κακομοιριά να δίνει και να παίρνει όλη τη νύχτα από τον Γιαννάκη...
Και γω να φωνάζω στον κολλητό μου...Ά ρε Γιάννη τι με κάμνεις...Ά ρε Γιάννη τι με κάμνεις...

Reaction score
5
Δηλαδής με λες ότι τουλάχιστον αυτό το 'έξω καρδιά', το 'δεν γαμ*@*νται όλα, εγώ τα σπάω', 'ανέβα στο τραπέζι μου κούκλα μου γλυκιά', δεν παίζει πλέον;
Κρίμα, και ήταν το μόνο που τουλάχιστον παραδεχόμουν απ'όλη αυτή την υποκουλτούρα (κατά το υπο-κατηγορία).
Αν τέλειωσε και αυτό, πλέον η υποκρισία και το fake ενίκησαν...:-D
Κρίμας...:p

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Δηλαδής με λες ότι τουλάχιστον αυτό το 'έξω καρδιά', το 'δεν γαμ*@*νται όλα, εγώ τα σπάω', 'ανέβα στο τραπέζι μου κούκλα μου γλυκιά', δεν παίζει πλέον;
Κρίμα, και ήταν το μόνο που τουλάχιστον παραδεχόμουν απ'όλη αυτή την υποκουλτούρα (κατά το υπο-κατηγορία).
Αν τέλειωσε και αυτό, πλέον η υποκρισία και το fake ενίκησαν...:-D
Κρίμας...:p

Μη φοβου!!
true γαβ never dies!!!!!!!!:crazy_3:

Reaction score
3.579
O Γιάννης ο Πλούταρχος δεν τραγουδάει μόνο λαϊκά τραγούδια ή τα άλλα τα τουρκο-σκυλάδικα που του επέβαλαν δυστυχώς οι δισκογραφικές εταιρείες να τραγουδήσει. Ο Γιάννης τραγουδάει και έντεχνα Ελληνικά τραγούδια. Εχει καταπληκτική φωνή για όλα τα είδη μουσικής αλλά στο έντεχνο η φωνή του δένει απόλυτα με το ήθος του και είναι το κάτι άλλο.
Ελπίζω σύντομα να τον ακούσουμε και στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι και μάλιστα σε εξαιρετικές ηχογραφήσεις που θα μας κόψουν την ανάσα.
Ελπίζω να μην τις καταστρέψουν αργότερα στο στούντιο. Τα πρώτα demos είχα την τύχη να τα ακούσω και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει κάποια τεχνική επεξεργασία σήματος. Ο,τι κατέγραψαν τα μικρόφωνα.

Οι περισσότερες γνωστές εμπορικές HiEnd ηχογραφήσεις απλώς δεν είναι HiEnd, από μουσικής πλευράς. Eίναι άκρως επεξεργασμένες δουλειές και γεμάτες ηχητικά εφέ και φτιάχνονται ειδικά για να αρέσουν στους άπειρους και άμουσους μηχανάκηδες. Στις περισσότερες από αυτές δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος μουσικού περιεχομένου.
Δεν αναφέρομαι φυσικά σε remasters των original εξαιρετικών από κάθε άποψη μουσικών έργων του παρελθόντος που έχουν κυκλοφορήσει και σε CD αλλά και σε βινύλιο.

Reaction score
3.579
Επίσης σας θυμίζω την δοκιμή που κάναμε παλαιότερα στην Stepcom με το πικάπ που διαβάζει με laser. Το ακούσαμε παράλληλα με ένα ακριβο και συμβατικό πικάπ της ClearAudio.
Για να μπορέσω να ακούσω πόσο φυσικά αναπαράγεται η ανθρώπινη φωνή έβαλα και στα δύο πικάπ το κλασικό βινύλιο με τα Ποντιακά τραγούδια του Καζαντζίδη και του Χρύσανθου. Σύστημα που δεν παίζει καλά τον συγκεκριμένο δίσκο είναι για τα σκουπίδια.

Επίσης σύστημα HiEnd που δεν παίζει καλά τα rock της δεκαετίας του 70-80 είναι πάλι για τα σκουπίδια. Απλώς σας θυμίζω πόσο καλά ακουγόντουσαν αυτά τα κομμάτια κάποτε με τα συστήματα της εποχής τους. Στα σημερινά συστήματα HiEnd τα περισσότερα δεν ακούγονται .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos