Εκλεισε ο Λημναιος στη στοα Φεξη.

Reaction score
84
Απάντηση: Εκλεισε ο Λημναιος στη στοα Φεξη.

Δεν δέχομαι πως ψωνίζει κάποιος απο μας επειδή είμαστε φτηνότεροι (και είμαστε σχεδόν στο 50% των προιόντων) απο τον Thomann.

Κ (!)
Κύριε Χατζηστάμου αυτός ήταν ο λόγος δυστυχώς ή ευτυχώς. Έγραψα όμως πως μετά με κέρδισε η εξυπηρέτηση, η άμεση επικοινωνία και με σας και με τους υπαλλήλους και σε κάθε περίπτωση σαν πρώτη σκέψη h AthensProAudio η πρώτη μου επιλογή. ΚΑΙ επειδή είναι ελληνική επιχείρηση. Το περιστατικό με την μεταφορική εταιρία δεν το ανέφερα καν τότε. Απλώς μου έμεινε μια κακή εικόνα. Και φυσικά, σε συνδυασμό με το ποστ που λέει πως δεν ενημέρωσα την επιχείρηση είπα πως δυστυχώς κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Πιστέψτε με, θα ήθελα να μαστε ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να πουλάμε και έξω. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως αν δώσω 1 ευρώ στο γείτονά μου θα γυρίσει κάποτε σε μένα ως υπηρεσία ένα κλάσμα του ποσού. Έτσι θα πάμε μπροστά. Όταν όμως υπάρχουν κοτέτσια που αφήνουν κιβώτια με ακριβό περιεχόμενο σε βρεγμένο δάπεδο και γυρνάνε με ποδήλατο για να πουν πως έχω δέμα τότε και εμένα παίρνει η μπάλα και όποιον εν αγνοία του συνεργάζεται με αυτόν. Δυστυχώς έτσι είναι

Reaction score
84

Δηλαδή αγαπητέ απο την όλη διαδικασία σου χτύπησε το καμπανάκι η άθλια μεταφορική όπως λές.

Στους υπεύθυνους της οποίας δεν διαμαρτυρήθηκες για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, αλλά εμμέσως πλην σαφώς θεωρείς ότι η στήριξη της εγχώριας αγοράς δεν αξίζει τον κόπο μας.

Επίσης δεν φαίνεται να ενημέρωσες και την επιχείρηση που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να λάβει γνώση και μέτρα.

Σαν καταναλωτής καλύφθηκες βέβαια απο την αγορά σου, απλά θεωρείς ότι προάγεις κάτι που βοηθά κ εμας πίσω απο το πληκτρολόγιο σου.

Μάλιστα.

Το οποίο αμέσως συνέλαβε κάποιο άλλο μέλος κ επέσυρε την ευθύνη στην επιχείρηση που σου αντικατέστησε -ως ώφειλε- το προιόν που αγόρασες.

Διότι η επιχείρηση ώφειλε να γνωρίζει την φόλα -εις τας Σέρρας- μεταφορική.

Λογικά μου φαίνονται όλα τούτα.
Δεν θα ήθελα συμπεράσματα και (παρ)ερμηνείες στα λεγόμενά μου. Είμαι σαφής... Δεν είπα τίποτα για την εγχώρια αγορά. Είπα πως θα πρέπει να απομονωθούν και να εκλείψουν όμως οι παπατζήδες. Για ποιό λόγο η προσωπική επίθεση; Δεν έχω δικαίωμα γνώμης; Και ναι, από πληκτρολόγιο γράφω, όπως φαντάζομαι κι εσείς. Όσο για την διαμαρτυρία λοιπόν επειδή προφανώς συμπεραίνετε κι εγώ δεν ξέρω πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ να διαμαρτυρηθώ.. για τον απλό λόγο πως δεν σήκωναν τηλέφωνα επί 3 μέρες. Τηλεφώνησα στα τηλ. που βρήκα τόσο στις Σέρρες όσο και στη Θεσσαλονίκη. ΤΙΠΟΤΑ!Σχετικό επίσης πως το κοτέτσι 2 περίπου μήνες μετά ξενοικιάστηκε, προφανώς η μεταφορική έκλεισε. Έμεινε όμως απ έξω ένα τρίκυκλο με μια ρόδα να λείπει.Και δεν κάνω πλάκα. Να πω πως και αυτό με χάλασε; Θα βγάλετε άλλο ένα συμπέρασμα άτοπο και έωλο. Συγνώμη για το ύφος αλλά επειδή εμένα μου αρέσει να μου υποδεικνύουν τα λάθη μου θεωρώ πως αυτό μας βελτιώνει.
Θα πρεπε να το καταπιώ δηλαδή; Η μεταφορά στην τηλεπώληση, αγαπητέ, είναι μέρος αυτής! όπως και να το κάνουμε!

Koo

Reaction score
10

Κανένας Γερμανός δεν ψώνισε απο Ελλάδα αν και είμαστε φτηνότεροι. Κανένας ¨Ελληνας δεν πρέπει να ψωνίσει πάλι απο Γερμανία , τέλος ....
Όχι για πολιτικούς λόγους η λόγω εποχής αλλά γιατί έχουμε τα ίδια και καλύτερα μαγαζιά και τις ίδιες λίγο πολύ τιμές.

Δεν είδα Γερμανό να ψωνίζει Metric όταν πρόσφατα την είχαμε 1377 € και ο Thomann
1495 € , όταν όμως την είχαμε κάποτε 1545 € όλοι διαμαρτύρονταν για 50 €
Απο την δική μου εμπειρία αγορών απο το εξωτερικό έχω διαπιστώσει οτι έχουν πολύ φθηνά μεταφορικά έξοδα. Απο ιδώτη στην Γερμανία τα μεταφορικά έξοδα πρός την Ελλάδα για 2 ηχεία βάρους 30kg (2*15) ήταν 40€ και όταν χρειάστηκε να ρωτήσω για να αποστείλω το ένα από τα 2 για έλεγχο στη αντ/πεια στη Γερμανία η πιο φθηνή τιμή ήταν γύρω στα 140€!

Το συμπερασμά μου είναι οτι ένα μεγάλο πρόβλημα στήν Ελληνική αγορά είναι οι υψηλές τιμές μεταφορικών.. Μπορεί να έχεις καταπληκτικές τιμές αλλά με το κοστός των μεταφορικών για να εξάγεις να είσαι ασύμφορος... (η οποιαδήποτε Ελληνική εταιρεία)

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Απο την δική μου εμπειρία αγορών απο το εξωτερικό έχω διαπιστώσει οτι έχουν πολύ φθηνά μεταφορικά έξοδα. Απο ιδώτη στην Γερμανία τα μεταφορικά έξοδα πρός την Ελλάδα για 2 ηχεία βάρους 30kg (2*15) ήταν 40€ και όταν χρειάστηκε να ρωτήσω για να αποστείλω το ένα από τα 2 για έλεγχο στη αντ/πεια στη Γερμανία η πιο φθηνή τιμή ήταν γύρω στα 140€!

Το συμπερασμά μου είναι οτι ένα μεγάλο πρόβλημα στήν Ελληνική αγορά είναι οι υψηλές τιμές μεταφορικών.. Μπορεί να έχεις καταπληκτικές τιμές αλλά με το κοστός των μεταφορικών για να εξάγεις να είσαι ασύμφορος... (η οποιαδήποτε Ελληνική εταιρεία)
Η μεταφορά προιόντων μας όπως η Metric κλπ είναι δωρεάν σε όλο τον κόσμο.

Αλλά δεν είδα Γερμανούς ξαναλέω ...

Και όταν ανοίξουν τα επαγγέλματα επιτέλους θα πέσουν και οι τιμές.

Μέχρι τότε είναι σίγουρο πως προιόντα μέχρι 500-1000 € δεν πουλάμε εξωτερικό.

Reaction score
3.967

Δεν θα ήθελα συμπεράσματα και (παρ)ερμηνείες στα λεγόμενά μου. Είμαι σαφής... Δεν είπα τίποτα για την εγχώρια αγορά. Είπα πως θα πρέπει να απομονωθούν και να εκλείψουν όμως οι παπατζήδες. Για ποιό λόγο η προσωπική επίθεση; Δεν έχω δικαίωμα γνώμης; Και ναι, από πληκτρολόγιο γράφω, όπως φαντάζομαι κι εσείς. Όσο για την διαμαρτυρία λοιπόν επειδή προφανώς συμπεραίνετε κι εγώ δεν ξέρω πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ να διαμαρτυρηθώ.. για τον απλό λόγο πως δεν σήκωναν τηλέφωνα επί 3 μέρες. Τηλεφώνησα στα τηλ. που βρήκα τόσο στις Σέρρες όσο και στη Θεσσαλονίκη. ΤΙΠΟΤΑ!Σχετικό επίσης πως το κοτέτσι 2 περίπου μήνες μετά ξενοικιάστηκε, προφανώς η μεταφορική έκλεισε. Έμεινε όμως απ έξω ένα τρίκυκλο με μια ρόδα να λείπει.Και δεν κάνω πλάκα. Να πω πως και αυτό με χάλασε; Θα βγάλετε άλλο ένα συμπέρασμα άτοπο και έωλο. Συγνώμη για το ύφος αλλά επειδή εμένα μου αρέσει να μου υποδεικνύουν τα λάθη μου θεωρώ πως αυτό μας βελτιώνει.
Θα πρεπε να το καταπιώ δηλαδή; Η μεταφορά στην τηλεπώληση, αγαπητέ, είναι μέρος αυτής! όπως και να το κάνουμε!
Αγαπητέ, απαντώντας:

Είσαι τόσο σαφής όσο το να παραγγέλνεις καφέ λέγοντας: μη μου φέρεις πορτοκαλάδα!

Για την εγχώρια αγορά έκανες έναν απίθανο παραλληλισμό τιμολογιακής υφής για το κλιματιστικό στην πόλη σου, σε αντιδιαστολή με αυτό που μπορείς να βρείς στο διαδίκτυο.

Θα επιθυμούσα να αντιλαμβάνεσαι την σημασία και την σημειολογία των κειμένων σου και να μη θεωρείς ότι εξάγω άτοπα-έωλα συμπεράσματα.

Δεν είμαι μάντης για την αντίδρασή σου στην φορτωτική, απλά πουθενά δεν ανάφερες την άμεση διαμαρτυρία σου κατά τη διαδικασία της άθλιας παραλαβής του προιόντος.

Επίσης, στην πόλη σου, δεν κατάφερες να επικοινωνήσεις μαζί τους, τόσο αποτελεσματικός, θεωρώντας βέβαια ότι η τηλεπώληση....και ορθά το θεωρείς έτσι.

Πλήρωσες και 12Ε χωρίς να ξέρεις το γιατί. Άν σου ζητούσε 50Ε θα τα έδινες?

Υποδεικνύοντας το λάθος -όπως ωραία αναφέρεις- διορθώνουμε καταστάσεις.

Όταν όμως πληκτρολογούμε λόγο, καλό είναι και οφείλουμε να ξέρουμε το κίνητρο.

Άν ΔΕΝ είχες θέμα με την εταιρεία, ΔΕΝ έπρεπε να αναφέρεις την εταιρεία, παρά μόνο την μεταφορική, την οποία και ΔΕΝ ανέφερες.

Τίποτε δεν θεωρώ ότι πρέπει να καταπίνουμε όταν σαν καταναλωτές ΔΕΝ απολαμβάνουμε κάθε ευρώ που βγαίνει απο την τσέπη μας.

Φιλικά

Reaction score
84

Αγαπητέ, απαντώντας:

Είσαι τόσο σαφής όσο το να παραγγέλνεις καφέ λέγοντας: μη μου φέρεις πορτοκαλάδα!

Για την εγχώρια αγορά έκανες έναν απίθανο παραλληλισμό τιμολογιακής υφής για το κλιματιστικό στην πόλη σου, σε αντιδιαστολή με αυτό που μπορείς να βρείς στο διαδίκτυο.

Θα επιθυμούσα να αντιλαμβάνεσαι την σημασία και την σημειολογία των κειμένων σου και να μη θεωρείς ότι εξάγω άτοπα-έωλα συμπεράσματα.

Δεν είμαι μάντης για την αντίδρασή σου στην φορτωτική, απλά πουθενά δεν ανάφερες την άμεση διαμαρτυρία σου κατά τη διαδικασία της άθλιας παραλαβής του προιόντος.

Επίσης, στην πόλη σου, δεν κατάφερες να επικοινωνήσεις μαζί τους, τόσο αποτελεσματικός, θεωρώντας βέβαια ότι η τηλεπώληση....και ορθά το θεωρείς έτσι.

Πλήρωσες και 12Ε χωρίς να ξέρεις το γιατί. Άν σου ζητούσε 50Ε θα τα έδινες?

Υποδεικνύοντας το λάθος -όπως ωραία αναφέρεις- διορθώνουμε καταστάσεις.

Όταν όμως πληκτρολογούμε λόγο, καλό είναι και οφείλουμε να ξέρουμε το κίνητρο.

Άν ΔΕΝ είχες θέμα με την εταιρεία, ΔΕΝ έπρεπε να αναφέρεις την εταιρεία, παρά μόνο την μεταφορική, την οποία και ΔΕΝ ανέφερες.

Τίποτε δεν θεωρώ ότι πρέπει να καταπίνουμε όταν σαν καταναλωτές ΔΕΝ απολαμβάνουμε κάθε ευρώ που βγαίνει απο την τσέπη μας.

Φιλικά
Βλέπω από χαρακτηρισμούς άλλο τίποτα έτσι;
Θα αντιπαρέλθω την ειρωνεία. Δεν έκανα κανέναν παραλληλισμό στην τοπική αγορά. Ίσα ίσα τόνισα πως αλυσίδα πανελλήνια ήταν η ακριβότερη. Είπα κάτι εντελώς άλλο. Πως θέλω να στηρίξω την τοπική αγορά όταν δε με θεωρεί αμερικανάκι. Και μετά αναφέρθηκα στα παπατζιλίκια που μου πούλησε ο υπάλληλος του καταστήματος για την άγνωστη μάρκα που πούλαγε, την ανωτερότητά της και πως όλα τα κλιματιστικά καίνε το ίδιο. Πού ακριβώς ήταν το απίθανο, πού ο παραλληλισμός, πού η αντιδιαστολή; Το αν αντιλαμβάνομαι ή όχι την σημασία των λεγομένων μου ας μου επιτραπεί να το ξέρω καλά. Το κόψε- ράψε είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων.
Όταν βλέπω έναν κακόμοιρο κύριο, δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω με περιγραφή του, σε τί θα εξυπηρετούσε να διαμαρτυρηθώ σε αυτόν; Ερώτηση κρίσεως.. Επικοινώνησα, ή μάλλον προσπάθησα με τα τηλέφωνα της μεταφορικής που βρήκα για Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Επαναλαμβάνω...δεν σήκωνε κανείς τηλέφωνο. Και επίσης δεν γνωρίζω την δική σας σχέση με τις αγορές, ήταν η πρώτη μου αγορά ηχείων και έχοντας φάει την πρώτη κρυάδα ήθελα να πάω σπίτι και απλά να τα συνδέσω. Και ναι θα έδινα και 50 ευρώ εκείνη τη στιγμή, ασχέτως εάν σημειολογικά,αφού αρέσκεστε σε σημειολογία και αναψυκτικά, υποθετικοί λόγοι δεν προάγουν μια κουβέντα.Μήπως έπρεπε να επιμείνω κα κουβαλήσει ο αφελής κύριος το 20 κιλών δέμα με το ποδήλατό του; Απλώς θα έριχνα X μετά για λόγους που θα ήθελα να αποφύγω να πω...Επιφυλάσσομαι με προσωπικό μήνυμα. Επίσης οι λειψές προτάσεις τί προσφέρουν; Θεωρώντας τί ακριβώς; Αν μη τι άλλο δεν θα απολογηθώ για το αν ξέρω να αγοράζω, αποτελεσματικά ή όχι, σε αυτόκλητους εισαγγελείς με οργίλο ύφος !
Το τί έπρεπε να αναφέρω εγώ θα το ορίσετε εσείς; Λιγάκι φασίζον το σκεπτικό σας σημειολογικά πάντα! Ανέφερα την εμπειρία μου από μια αγορά, θα εκφραστώ όπως επιθυμώ, θα αναφέρω ό,τι επιθυμώ και τα πρέπει κρατήστε τα για το δικό σας savoir faire αφού αρέσκεστε σε υποδείξεις...
Την μεταφορική εταιρία δεν θυμάμαι καν πως την έλεγαν. Είπα σαφώς πως και η μεταφορά είναι ένα κομμάτι της τηλεπώλησης. Όταν λέω πως δεν έχω καμιά μομφή εναντίον της επιχείρησης που μου πούλησε τα ηχεία, σε τί δεν είμαι σαφής; Μήπως, λέω μήπως, η άνευ λόγου ευθιξία σας είναι εκ του πονηρού; Εγώ πάντως την βρίσκω αδικαιολόγητη. Νομίζω πως μπήκα σε ένα φορουμ για να μπορέσω να πω την γνώμη μου. Από την στιγμή που χαρακτήρισα μόνο μια αχαρακτήριστη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και όχι τον πωλητή για ποιό λόγο οι ειρωνείες, τα σημειολογικά φληναφήματα και οι αναφορές σε πορτοκαλάδες και καφέδες; Από την στιγμή που εγώ θεωρώ ευκρινέστατα πως στο πρόβλημα που αναφέρθηκε στο όλο θέμα με τα ελληνικά καταστήματα αδύναμος κρίκος είναι παραδείγματα όπως αυτά που ανέφερα, σε τί δεν είμαι σαφής;
Τέλος, φιλικά πάντα, προτάσεις με δύο αρνήσεις είναι αδόκιμες, δυσνόητες και ισοδυναμούν με κατάφαση. Η οποία κατάφαση σημειολογικά στερείται και νοήματος...

Reaction score
84

Το οκ στερείται καν της ντομπροσύνης να ανακαλέσετε.. Σημειολογικά φυσικά

Reaction score
84

Προκλήθηκα, απρόκλητα και νομίζω έπρεπε να απαντήσω..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Αναφέρομαι και στους 2 σας.
Είμαι σίγουρος πως όταν και οι 2 διαβάσετε αύριο το πρωί το τι έχει γράψει ο καθένας θα καταλάβετε ότι έκαστος έχετε παρεξηγήσει τα γραφόμενα του άλλου..

Reaction score
84

Δεν παρεξήγησα κάτι. Μου προσάφθηκε πως μιλάω ασαφώς, πως μιλάω χωρίς νόημα, πως θέλω να μηδενίσω την ελληνική αγορά, πως εκθέτω κάποιον επιχειρηματία του χώρου, πως, πως πως...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979

Αμάν ρε πειδάκι μ' τί ανάποδες έχεις πάρει! Κάτσε να ρίξω το προσήκον χορικό...

ἴτε θοαὶ Λύσσας κύνες ἴτ᾽ εἰς ὄρος,
θίασον ἔνθ᾽ ἔχουσι Κάδμου κόραι,
ἀνοιστρήσατέ νιν
ἐπὶ τὸν ἐν γυναικομίμῳ στολᾷ
λυσσώδη κατάσκοπον μαινάδων...

Last edited by a moderator:

Reaction score
29.535

Ωραία και χρήσιμα ,ολα αυτά που έχουν γραφτεί σε αυτό το νήμα , αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πόση σχέση έχουν με το οτι έκλεισε ο Λημναίος.:410:

Reaction score
84

μάλλον μπλεχτήκαμε στα Λημνάζοντα ύδατα :103:

Reaction score
185

εκθεση hi-end πριν 3 χρονια..περιπτερο onkyo...παω και λεω στο πωλητη..θελω να μαθω τιμη για τον onkyo 807...κοιταει το καταλογο και μου λεει 1250 ευρω με φπα.

το κοιταζω και του λεω..αυτη την στιγμη που μιλαμε,(εχωντας δει εκεινη την μερα το tracking number)εχω παραγγειλει τον 807 απο γερμανια και την δευτερα θα ειναι στη πορτα μου με τιμη 730 ευρω.

τι να πει ο ανθρωπος,κομπιασε λιγο και μου λεει τι να σου πω ειναι μεγαλη διαφορα η τιμης.καλα εκανες..580 ευρω πιο ακριβα...μιλαμε για ΕΓΚΛΗΜΑ.

και επειδη ειχα παλια δικο μου που δουλευε εκει μεσα τον ρωταγα γιατι ρε συ πουλαει ΤΟΣΟ ακριβα...δεν μπορει...ας πουμε σε yamaha-denon-pionner δεν υπηρχαν τετοιες διαφορες.

ο γερος που εχει την bosse-onkyo δεν γουσταρει να πουλαει φθηνα.γουσταρει να πουλαει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.

ε οχι ρε φιλε δεν πληρωνωνω το καπριτσιο του #@%#$#@#

η κριση εχει κανει το κοσμο πολυ αυστηρο.δεν υπαρχουν περιθωρια πια.

Reaction score
8.349

παρα πολλοι κλεισανε απο αισχροκερδεια(αναφερομαι στο παραπανω μηνυμα του Λαμπρου) και καλως κλεισανε και οχι μονο σ αυτο το χωρο αλλα σε πολλα επαγγελματα.Γκρινιαζουμε για την ανεργια,αλλα ο ελληνας ειχε μαθει να κλεβει τον διπλανο του και σε ορσμενους τομεις ακομα προσπαθουν,αλλα δεν τους παιρνει πλεον.Δυστυχως,η μπορα πηρε και εντιμους ανθρωπους που δουλευουν με λογικες τιμες γιατι αμα βγει το ονομα σε καποιο επαγγελμα μετα αντε να το καθαρισεις.

Reaction score
25.436

το κακο ειναι οτι απο πολιτικης αποψεως εχει καταστραφει πληρως το κυρος της χωρας και κατα συνεπεια των επιχειρησεων
οταν ο πρωθυπουργος εβγαινε και μιλαγε για τιτανικους και απατεωνες , ολοι οι ευρωπαιοι νομιζουν οτι ειμαστε ολοι κλεφτες και ψευτες.
κατα συνεπεια οταν δουν προιοντα στην ελλαδα να πωλουνται πιο φθηνα απο τις χωρες παραγωγης τους
πχ http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=638&cpid=63&ccid=8&t=8-
http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=1984&cpid=195&ccid=170&t=170-
και αλλα πολλα
δεν το πιστευουν η το βλεπουν οπως θα βλεπαμε εμεις ενα καταστημα στην μαδαγασκαρη να πουλαει metric halo 800 ευρα.
αρα πρεπει πρωτα να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε απατεωνες και μετα να αγορασουν οι ξενοι απο μας αλλα για να γινει αυτο πρεπει πρωτα να αγορασουν δηλαδη τρεχα γυρευε.
στο δευτερο λινκ σημειωστε οτι η τιμη σε ολη την ευρωπη ειναι 800 ευρω και μαλιστα προκειται για μηχανακι που στο DIYMA.com εκθειαζεται με τον κοσμο να ψαχνει απεγνωσμενα να το αγορασει. ε λοιπον στο καταστημα του λινκ δεν εχει σταλει ουτε ενα mail !

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef