Εκλεισε ο Λημναιος στη στοα Φεξη.

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Εκλεισε ο Λημναιος στη στοα Φεξη.

θα ηθελα να ηξερα καποιοι πολυ αυστηροι με τους μαγαζατορες-επχειρηματιες
τι δουλεια κανουν......

...αυτό τι είναι?

...συντεχνιακή αλληλεγγύη?

...και εγώ θα ήθελα να ξέρω αυτοί που δεν είναι τόσο αυστηροί με τους μαγαζάτορες τι δουλειά κάνουν......:116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Την απάντηση την περίμενα, είναι γνωστό. Αλλά η σύγκριση μεταξύ thomann και ελληνικών καταστημάτων (έστω και e-shop) νομίζω δείχνει ότι δεν έχετε καμμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.
δηλαδη ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δηλαδη θες να πεις οτι ο τομαν λογο ογκου παραγγελιων πετυχαινει καλυτερη τιμη ?
ας γελασω 3 φορες
χα
Και τωρα σοβαρα
δηλαδη
ο μπονστουντιος που εχει επιλεκτικα καλυτερες τιμες (νουτρικ για σασι)
ο βαβρβαντακης στα auralex
και καποιοι αλλοι τι κανουν ?
ξεπλενουν ???? και δεν ειναι μονο ο τομαν
αν ξερεις που να πας στην ελλαδα βρισκεις καλυτερες τιμες σε καποια προιντα
εκει δεν εχει ογκο ο καθε γερμανος ?

χα χα (το χρωσταγα απο πριν) ( που λεει και η διαφημηση)

Reaction score
2.316

Φουρναρης π.χ

Y

Yiannis_B

Guest

θα ηθελα να ηξερα καποιοι πολυ αυστηροι με τους μαγαζατορες-επχειρηματιες
τι δουλεια κανουν......
Φουρναρης π.χ
...κι εγώ τώρα τι συμπέρασμα να βγάλω από το επάγγελμά σου σε σχέση με την συζήτηση που έχουμε....

...εκτός αν επιμένεις γιατί έχεις στοχοποιήσει κάποιους άλλους κλάδους εργαζομένων....

....και θες να επαληθεύσεις τις σκέψεις σου..... όπως λέει και ο Κόγιας…:116:

Όπερ έδει δείξαι...

Reaction score
2.316

Γιαννη αυτο που μπορεις σιγουρα να συμπερανεις ειναι οτι
δεν ειναι συντεχνιακο

Reaction score
3.967

Το κάποιοι, κάπου, κάποτε κατασκευάζουν δεν λέει τίποτε. Ποιος μπορεί να κατασκευάσει κάτι σήμερα (αλλά και παλαιότερα) στην Ελλάδα και να είναι ανταγωνιστικός έτσι ώστε να πουλήσει αυτό που θα κατασκευάσει. Όσο για τα κανάλια προώθησης, συνεργασίες και άλλα σήμερα είναι το μόνο εύκολο κομμάτι της όλης προσπάθειας.
Tι δεν καταλαβαίνεις??

TGD

Reaction score
10.475

Στην Deutche Welle είχε προχθές παρουσίαση του Thomann. Ο τύπος έχει μαγαζί στρέμματα ολόκληρα και δίπλα άλλον έναν χώρο για αποθήκες. Πληρώνει 810 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων γνώστες όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών για το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης που έχει μέσα στο μαγαζί. Έχει βάρδιες όλο το 24ωρο ώστε ακόμα και να στείλεις την παραγγελία τη νύχτα, να είναι έτοιμη για φόρτωση το πρωί. Και κάθε μέρα είναι εκεί και εξυπηρετεί ο ίδιος τους πελάτες στη τμήμα μουσικών οργάνων, απ' όπου ξεκίνησε την επιχείριση ως μικρομεσαίο μαγαζί.

Ποιος θα είχε αντίστοιχες βλέψεις και στόχους στην Ελλάδα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ο καθε <τουβλας> που σηκωνε βιλες στο μκαθε νησι του ανεμου...............
αλλα μην κανουμε θεο τον μονοφθαλμο
αγνοια εφαρμογης στους διαχυτες auralex , και ακομα οταν εμαθε πως πρεπει δεν μπηκε κανεις στον κοπο να αλλαξει την εφαρμογη σε παραπλησιο προιον................

Reaction score
12
Η ουσια ειναι μια και ο μπακλαβας γωνια..
Απο τη πλευρα του καταναλωτη οπου υπαρχει η καλυτερη τιμη εκει πηγαινει,
και ο αλλος ο μαγαζατορασ και ο καθε μαγαζατορας ας κοψει το λαιμο του

Καλος η κακος η αγορα ειναι στυγνη και γιατι οχι αλλωστε,
Δε βρισκω λογο να ψωνιζει καποιος ακριβοτερα κατι μονο κ μονο για να το
παρει απ τη χωρα του.

Βεβαιως απο τα ανωτερο εξαιρουντε συγκεκριμενα μαγαζια του χορου
που ειναι σωστοι επαγγελματιες και το εχει αποδειξει η πορεια τους,
αυτους ναι θα τους στηριξω και με ευχαριστηση

Reaction score
84

Η επίκληση κάποιων πιθανών κακών εμπειριών απο καταστήματα του χώρου, η του κακού παρελθόντος δεν μπορεί πλέον να σκεπάσει το πρόβλημα της ξενομανίας και της έλλειψης (θα το πω πάλι) συνείδησης.

Είναι ο λόγος (αν και πάει πολύ μακρυά η κουβέντα , με αυτό που θα πώ) που είμαστε η μοναδική χώρα που τα σπίτια μας είναι πεντακάθαρα και οι δρόμοι μας πενταβρώμικοι.

Και έτσι, μια ωραία μέρα φτάσαμε ως εδώ... end of story

Is that simple ... baby
Είδα λίγο αργά το θέμα. Αν μου επιτρέπετε να πω κι εγώ τις εμπειρίες μου. Πριν μερικούς μήνες αποφάσισα να αγοράσω ηχεία. Κατέληξα στα ηχεία και αποφάσισα να τα αγοράσω απ τον κύριο Χατζηστάμου γιατί ήταν φτηνότερος απ τον Thomann. Εξυπηρετικότατος ο υπάλληλος στο τηλ, είχα μιλήσει και με σας κύριε Χατζηστάμου και μου έκανε άριστη εντύπωση η εξυπηρέτηση. Τα ηχεία που παρέλαβα ήταν b stock και για άγνωστο λόγο (καμιά μομφή προς εσάς) είχαν πρόβλημα. Επικοινώνησα μαζί σας και τα έστειλα πίσω τελικά, με ενημερώσατε πως είμαι καλυμμένος μια και δεν είχε περάσει ούτε εβδομάδα απ την αγορά τους. Σε κάθε περίπτωση θα χρεωνόμουν τα μεταφορικα για την αποστολή στην AthensProAudio και η επιστροφή τυχόν άλλων ίδιων ηχείων θα γινόταν από σας.
Υπήρξε μια καθυστέρηση στην επικοινωνία έκτοτε αλλά λογικό είναι, δεν θα σταθώ εκεί. Μετά από μερικές μέρες, όντως μου στείλατε τα καινούρια ηχεία πίσω με φορτωτική εταιρία όπως μου είχε πει ο υπάλληλος σας. 3 μέρες μετά έρχεται πρωί πρωί στο σπίτι μου ένας συμπαθής κύριος με ποδήλατο βινταζ και με ενημερώνει πως έχω ένα δέμα. Επαναλαμβάνω...με ποδήλατο ήρθε σπίτι μου.Πάλι καλά που δεν έστειλε ταχυδρομικό περιστέρι! Και μου είπε πως δεν έχει μεταφορικό μέσο και εγώ πρέπει να πάω να τα πάρω μες την επόμενη μισή ώρα γιατί μετά το μαγαζί κλείνει, έπειτα αύριο πάλι! Πήρα ταξί λοιπόν μια και το αυτοκίνητο δεν ήταν εύκαιρο εκείνη την ώρα, πηγαίνω στο επιεικως κοτέτσι κατάστημα και βλέπω το κιβώτιο με τα ηχεία σε ένα βρεγμένο δάπεδο! Με έβαλε να πληρώσω 12 ευρώ δεν ξέρω για ποιόν λόγο, ίσως το ποδήλατο να ήθελε αλυσίδα, δεν ξέρω...εγώ πάντως είχα συμφωνήσει πως δεν θα επωμιστώ τα μεταφορικά για την αποστολή τους στο σπίτι μου και τελικά με το ταξί έφυγε σύνολο ένα 20ευρω. Φυσικά δεν σώζομαι με 20 ευρώ αλλά η όλη εμπειρία ήταν χείριστη. Εννοείται πως δεν φταίει ο κύριος Χατζηστάμου, εξακολουθώ να τον εκτιμώ απερίφραστα και να χαίρομαι που πήρα τα ηχεία απ το κατάστημά του. Αλλά συγνώμη, τέτοιες εμπειρίες δυστυχώς καίνε και τα χλωρά μαζί με τα ξερά!
Είμαι υπέρ της στήριξης των τοπικών αγορών, μένοντας επαρχία. Χρειάστηκα air condition και μετά απο έρευνα αγοράς κατέληξα σε ένα μοντέλο. Με τον θείο Σκρουτζ το βρήκα σε μια ικανοποιητικότατη τιμή αλλά αποφάσισα να κάνω μια γύρα και στα τοπικά μαγαζιά. Η διαφορά στην τιμή ήταν στα συν 200 και συν 350 ευρώ.Το κλιματιστικό έκανε 800 ευρώ. Υπόψιν πως το ακριβότερο ήταν σε...πανελλήνια αλυσίδα καταστημάτων και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Πέρα απ τις τιμές λοιπόν άκουσα πως μια παντελώς άγνωστη μάρκα είναι η καλύτερη στον κόσμο, με γνωστή γιαπωνέζικη να είναι θυγατρική της με απόδειξη αυτού πως ο εισαγωγέας είναι ο ίδιος. Άκουσα ακόμη πως όλα τα κλιματιστικά καίνε το ίδιο και άλλες πολλές αρλούμπες
Θέλω να καταλήξω πως ναι, θα ενισχύσω την ελληνική και κατ'επέκταση την ντόπια αγορά αρκεί να μην αντιμετωπίζομαι σαν αμερικανάκι ή ηλίθιος. Μεταφορικές εταιρίες με ποδήλατα και χρεώσεις που πιθανόν να σκαρφίστηκε ο συμπαθής φαφούτης κύριος εν αγνοία του κ. Χατζηστάμου όμως με αποθαρρύνουν.
Αυτά από μένα

Reaction score
5.614
Στην ιστορία βλέπω να φταίει καθαρά η μεταφορική εταιρία, που δεν έχει καμία σχέση με τον πωλητή.

Δεν μπορεί να ξέρει ο πωλητής, πώς θα μεταχειριστεί η μεταφορική εταιρία το δέμα σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Σε μένα έχει συμβεί το αντίστροφο. Να στείλω ηχεία προς την Αθήνα, και η μεταφορική να ορίζει έξτρα χρεώσεις για παράδοση στον χώρο του παραλήπτη, λόγω απροθυμίας του μεταφορέα να μπλέξει στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ τα ίδια ηχεία τα είχα παραλάβει εγώ σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη κατά την αρχική αγορά τους χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Reaction score
84

Μα αυτό λέω, δεν φταίει ο πωλητής απλά σε μια τέτοια κατάσταση τον παίρνει η μπάλα. Δυστυχώς δηλαδή. Γιατί έτσι σαμποτάρονται σοβαροί επαγγελματίες όπως ο κ. Χατζηστάμου.

Reaction score
1.614
Απάντηση: Re: Εκλεισε ο Λημναιος στη στοα Φεξη.

Στην ιστορία βλέπω να φταίει καθαρά η μεταφορική εταιρία, που δεν έχει καμία σχέση με τον πωλητή.

.
Νομιζω οτι η όποια μεταφορικη ειναι επιλογη, αρα και ευθυνη του εκαστοτε καταστηματος.

Reaction score
84

Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ ουδεμιά μομφή προς τον κ. Χατζηστάμου. Αλλά είμαστε όλοι κρίκοι μιας αλυσίδας. Ποδηλάτου βινταζ στη δική μου περίπτωση :103:

Reaction score
3.967

Δηλαδή αγαπητέ απο την όλη διαδικασία σου χτύπησε το καμπανάκι η άθλια μεταφορική όπως λές.

Στους υπεύθυνους της οποίας δεν διαμαρτυρήθηκες για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, αλλά εμμέσως πλην σαφώς θεωρείς ότι η στήριξη της εγχώριας αγοράς δεν αξίζει τον κόπο μας.

Επίσης δεν φαίνεται να ενημέρωσες και την επιχείρηση που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να λάβει γνώση και μέτρα.

Σαν καταναλωτής καλύφθηκες βέβαια απο την αγορά σου, απλά θεωρείς ότι προάγεις κάτι που βοηθά κ εμας πίσω απο το πληκτρολόγιο σου.

Μάλιστα.

Το οποίο αμέσως συνέλαβε κάποιο άλλο μέλος κ επέσυρε την ευθύνη στην επιχείρηση που σου αντικατέστησε -ως ώφειλε- το προιόν που αγόρασες.

Διότι η επιχείρηση ώφειλε να γνωρίζει την φόλα -εις τας Σέρρας- μεταφορική.

Λογικά μου φαίνονται όλα τούτα.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

απ τον κύριο Χατζηστάμου γιατί ήταν φτηνότερος απ τον Thomann.
Δεν δέχομαι πως ψωνίζει κάποιος απο μας επειδή είμαστε φτηνότεροι (και είμαστε σχεδόν στο 50% των προιόντων) απο τον Thomann.

Κανένας Γερμανός δεν ψώνισε απο Ελλάδα αν και είμαστε φτηνότεροι. Κανένας ¨Ελληνας δεν πρέπει να ψωνίσει πάλι απο Γερμανία , τέλος ....
Όχι για πολιτικούς λόγους η λόγω εποχής αλλά γιατί έχουμε τα ίδια και καλύτερα μαγαζιά και τις ίδιες λίγο πολύ τιμές.

Δεν είδα Γερμανό να ψωνίζει Metric όταν πρόσφατα την είχαμε 1377 € και ο Thomann
1495 € , όταν όμως την είχαμε κάποτε 1545 € όλοι διαμαρτύρονταν για 50 €

Επίσης δεν ψώνισες απο τον Χατζηστάμου αλλά απο την Athens Pro Audio :107:

Σε σχέση με την ουσία του θέματος , έχεις δίκιο να αισθάνεσαι "κάπως" αν έχεις δώσει 20 € που δεν περίμενες και βέβαια αν θυμάμαι σωστά το περιστατικό γιατί έχει περάσει και καιρός, νομίζω πως αναφέραμε πως σε μελλοντική αγορά θα έχεις και 20 € extra έκπτωση.

Το πρόβλημα είναι με τις μεταφορικές στις διάφορες περιοχές της χώρας που για κάθε πόλη και περιοχή είναι διαφορετικές. Το 95 % των μεταφορών γίνετε με courier (ACS, Γενική κλπ) που ώς επι των πλείστων είναι άψογοι. Με τις μεταφορικές γίνεται κόλαση.

Τα ηχεία για οικονομικούς λόγους πηγαίνουν στον πελάτη με μεταφορική όταν έχουμε και δωρεάν μεταφορικά. Μάλιστα για τους παραπάνω λόγους, παρόλο που έχει μεγάλο κόστος, σε λογικά βάρη τα στέλνουμε πλέον με courier.

Δεν γίνεται να έχουμε :

1) και χαμηλότερη τιμή
2) και δωρεάν μεταφορικά
3) και άτοκες δόσεις
4) και 23 % ΦΠΑ
5) και μεγαλύτερο know how
6) και να δουλεύουμε 15 ώρες

και τον μπαμπούλα του κάθε Thomann !!

Kαι μετά να μπορούμε και να επιβιώσουμε επιχειρηματικά κάνοντας business στην Ελλάδα, με όλους τους ¨Ελληνες έτοιμους να ψωνίσουν απο το εξωτερικό και το ελληνικό κράτος να σε κοιτάει σαν εχθρό.

Καιρός να πάμε την εταιρεία στο εξωτερικό να ψωνίζουν πιο εύκολα και οι ¨Ελληνες , τι λέτε ?

Τι ψηφίζετε ? London - Paris - Berlin (!)

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Επίσης δεν φαίνεται να ενημέρωσες και την επιχείρηση που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να λάβει γνώση και μέτρα.
Δεν είναι τόσο απλό, η μαμά εταιρεία είναι στην Αθήνα και για μια περιοχή χρησιμοποιεί αντιπροσώπους που μπορεί να είναι και διαφορετικοί. Κανένας δεν ήξερε τίποτα ...

Βέβαια είναι μεμονωμένο περιστατικό , 2-3 φορές το χρόνο γίνονται τέτοιες ιστορίες

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.983

...

Το πρόβλημα είναι με τις μεταφορικές στις διάφορες περιοχές της χώρας που για κάθε πόλη και περιοχή είναι διαφορετικές. Το 95 % των μεταφορών γίνετε με courier (ACS, Γενική κλπ) που ώς επι των πλείστων είναι άψογοι. ...
Είναι άψογοι, αλλά γενικά ακριβοί - κι αυτό δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Για παράδειγμα, υπάρχουν γερμανικά μαγαζιά που πωλούν και μέσω του γερμανικού ebay, των οποίων τα μεταφορικά διαφέρουν κατά πολύ, ακόμη και πάνω από 200%, για προϊόντα ιδίου βάρους και όγκου.

Πάντως, είδα σήμερα πως το You έχει έλθει σε συνεννόηση και αξιοποιεί τα καταστήματα του εκτεταμένου δικτύου της ACS ως σημεία παραλαβής των ηλεκτρονικών του πωλήσεων, με "δωρεάν" μεταφορικά, καθ' όσον αυτά, μαζί με το κόστος της αντικαταβολής, είναι ενσωματωμένα στις λιανικές τιμές, (προφανώς για να ανταγωνισθεί το eshop). Βέβαια, μάλλον πρόκειται για πωλήσεις άλλης κλίμακας, και ίσως να πρόκειται για επιχειρήσεις κοινών συμφερόντων - δεν ξέρω, αλλά αξίζει να το εξετάσεις...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef