Ελαστικά και θόρυβος

Reaction score
0
Ειδικα σε καλο οδοστρωμα (Autostrada) οπου ειναι και τραχυ το οδοστρωμα το volume του ηχοσυστηματος ανεβηκε πολυ ωστε να μην σπαει τα νευρα!:crazy_1: :crazy_1:
Θα συμφωνήσω.
Να ακόμη ένας λόγος για να έχεις ένα "προσεγμένο" ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο.
Ειδικά εάν το αμάξι έχει κοντές σχέσεις, μετά τα 140 το volume παίρνει την ανιούσα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.958
Πολύ ωραίο θέμα!

Ο θόρυβος των ελαστικών είναι πολύ σημαντική παράμετρος, και πιστεύω πως εξαρτάται πιο πολύ από τη σχεδίαση του πέλματος και πολύ λιγότερο από την ελαστικότητα της γόμας. Η σχεδίαση του πέλματος μπορεί να "κόψει" πολύ φασαρία, με διάφορες τεχνικές.

Ένα από τα πιο αθόρυβα, πολιτισμένα και ταυτόχρονα επιδόσεων λάστιχα νομίζω πως είναι το Yokohama db (decibel). Ειδικά σχεδιασμένο για χαμηλά επίπεδα θορύβου, αλλά ταυτόχρονα υποσχόμενο πολύ καλό "κράτημα". Δυστυχώς το AVS DB S2 που έψαχνα μια εποχή δεν το έφερναν καν στην ελλάδα! Και ανήκει στα Ultra High Performance ελαστικά της Yokohama!

Τα "αγωνιστικά" ελαστικά, ενώ πολλές φορές έχουν όλες τις προδιαγραφές για να περάσουν στην μαζική κατανάλωση (αντοχή, συμπεριφορά σε βρεγμένο και στεγνό κλπ κλπ κλπ), δεν περνάνε γιατί τα επίπεδα θορύβου που παράγουν είναι απαγορευτικά από τη νομοθεσία.

Reaction score
0
Δυστυχώς το AVS DB S2 που έψαχνα μια εποχή δεν το έφερναν καν στην ελλάδα! Και ανήκει στα Ultra High Performance ελαστικά της Yokohama!
Υπήρχε τέτοια έκδοση??

Από το απλό AVS είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από πλευράς απόδοσης.
Από θέμα θορύβου τα πήγαινε καλούτσικα(τα είχα και σε μικρή διάσταση βέβαια).
Εαν προσέξεις τα έχω στη μέση της λίστας μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.958
Εγώ προσωπικά στην κορυφή της λίστας μου έχω τα Parada SpecII, της Yokohama.
Νομίζω πως αποτελεί την πιο πιστή μεταφορά αγωνιστικού ελαστικού στο καταναλωτικό κοινό.
Αυτό φοράω, κι αν δε φτάσει στα "λινά" δε το βγάζω....

Για τα ντεσιμπέλ:
http://www.yokohamatire.com/TireIntro.asp?TireID=8&ID=uhp
Λάστιχο με κεφαλαίο "Λ".... και αν μη τι άλλο... ήσυχο!

Στο ίδιο λινκ, φαίνεται και το Parada SpecII.
Επίσης μπορούμε να θαυμάσουμε τo ADVAN A048....

Reaction score
0
Kώστα εννοούσα στη μέση της "αθόρυβης" λίστας μου που εχω δημοσιεύσει στη πρώτη σελίδα του τοπικ.:happy_6:

Performance list δεν έχω φτιάξει ακόμη.
Θέλω να δοκιμάσω και άλλα ελαστικά υψηλών επιδόσεων για να εχω πιο σφαιρική αποψη.
Για την ιστορία και προς το παρόν, είμαι και εγώ fan της Yokohama.
:respect:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.958
Ναι, το πρόσεξα. Για μένα όμως η επίδοση είναι το Νο1. Στην αθόρυβη λίστα μου το παράντα δεν έχει καν δηλώσει συμμετοχή.....ιδίως σε συνδυασμό με αυτή την εκπληκτική ακρίβεια μεταφοράς μικρο-κραδασμών του οδοστρώματος.....και οδοντογλυφίδα καταλαβαίνεις....

Reaction score
2
Το ρχ μου φοραει τα kumho ecsta σε διασταση 235/40/18 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και σε κρατημα και σε θορυβο.Γενικα τι γνωμη εχετε για την μαρκα αυτη.Τα φοραγε απο την μαμα του.

Reaction score
0
Το ρχ μου φοραει τα kumho ecsta σε διασταση 235/40/18 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και σε κρατημα και σε θορυβο.Γενικα τι γνωμη εχετε για την μαρκα αυτη.Τα φοραγε απο την μαμα του.
Να και μια εταιρία όπου δεν έχει τύχει να ακούσω σχόλια(είτε θετικά,είτε αρνητικά).
Στο εξωτερικό από όσο ξέρω κάνει καλές πωλήσεις αλλά όπως είπα,δυστυχώς δεν έχω εμπειρία.
Εαν ένα ελαστικό επιδόσεων σε τέτοια διάσταση είναι ικανοποιητικό από πλευράς θορύβου,τότε προφανώς μιλάμε για μια καλή επιλογή.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.273
Απάντηση: Re: Ελαστικά και θόρυβος

Ta ZZ3 έχεις???
Τα έχω στην 147 σε 205-55-16 και μου έχουν πάρει τα αυτιά!!!
Τώρα το είδα...
Ναι, τα ΖΖ3 έχω κι εγώ. Κάνουν έναν "τραχύ" θόρυβο. Σα να έχω φθαρμένα ρουλεμάν τροχών.

Reaction score
5
Νομίζω πως αποτελεί την πιο πιστή μεταφορά αγωνιστικού ελαστικού στο καταναλωτικό κοινό.
Αυτό φοράω, κι αν δε φτάσει στα "λινά" δε το βγάζω....
Σε τι αυτοκίνητο έχεις αυτά τα τερατάκια Κώστα;

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.274
Στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετές μάρκες που εδώ δεν έχουν μπορέσει να κάνουν καριέρα. Αιτία είναι ο αρκετά μειωμένος συντελεστής τριβής των ελληνικών οδοστρωμάτων... Αυτός από μόνος του κάνει να απαιτούμε από το ελαστικό πολύ καλή πρόσφυση, και εκεί φαίνονται κάποια που ξεχωρίζουν. Σαφώς εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες, όπως το αυτοκίνητο, ο τρόπος οδήγησης, οι συνήθεις διαδρομές κλπ.

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά,
Αν είναι δυνατόν θά'θελα τις προτάσεις σας για αθόρυβα ελαστικά για FORD FOCUS Ι 1.6 COLLECTION 2004 σε διαστάσεις 195χ60χ15
Ευχαριστώ!!

Reaction score
51
Απάντηση: Ελαστικά και θόρυβος

Οικονομικά, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά, καλή αίσθηση πατήματος και πρόσφυσης, πολύ καλά σε υδρολίσθηση και με λογικό θόρυβο είναι τα Bridgestone ER300 Turanza.

Τα έχω τοποθετήσει σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα (σε διαστάσεις 185/60R14, 195/50R15 & 205/55R16) και είναι πραγματικά πολύ καλά.
Τα έχω οδηγήσει και σε Focus (1.6) φίλου, στις διαστάσεις που αναφέρεις και είναι πολύ καλά. Ταιριάζουν πολύ καλά στο Focus

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Ελαστικά και θόρυβος

Οικονομικά, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά, καλή αίσθηση πατήματος και πρόσφυσης, πολύ καλά σε υδρολίσθηση και με λογικό θόρυβο είναι τα Bridgestone ER300 Turanza.

Τα έχω τοποθετήσει σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα (σε διαστάσεις 185/60R14, 195/50R15 & 205/55R16) και είναι πραγματικά πολύ καλά.
Τα έχω οδηγήσει και σε Focus (1.6) φίλου, στις διαστάσεις που αναφέρεις και είναι πολύ καλά. Ταιριάζουν πολύ καλά στο Focus
Θα μπορούσα να έχω ένα συγκριτικό των ER300 με Michelin primacy hp 205/55/16 από άποψη αντοχής και θορύβου; (σε πρόσφυση θέλω να πιστεύω πως είναι παραπλήσια...)

cbk

Reaction score
5
σε ευχαριστώ πολύ!

χθες το βράδυ το βρήκα κι'εγώ και το διάβασα!

θάθελα όμως και καμια γνώμη από ιδιοκτήτη...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.958

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Yokohama&tireModel=AVS+dB+S2

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Yokohama/AVS-DB-S2.htm

το βρίσκεις όμως?
Αν το βρεις, το θέλω κι εγώ....

O Θεοχαράκης λέει ότι το φέρνει, αλλά σε μαγαζιά που ρώτησα δε το έχει κανείς...

http://www.yokohama.gr/yokohama.nsf/tyres/passengerseries/avs-decibel.html

http://www.yokohama.gr/yokohama.nsf/tyres/passengerseries/avs-decibel-dimensions.html

http://www.yokohama.gr/yokohama.nsf/tyres/passengerseries/avs-decibel-technical.html

Reaction score
14

Όποιος τολμάει ας πάει μαζί μου κόντρα στο...θόρυβο...:107::107:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.684