Ελληνικα ψηφιακα καναλια

Μηνύματα
308
Reaction score
0
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους. Αργά χθες το βράδυ κατά τις 1:20 περίπου γύρισα σπίτι και άνοιξα την tv να χαζέψω λίγο πριν κοιμηθώ. Πιάνω το κινητό μου να δω αν έχω τα ξυπνητήρια μου σωστά και το μάτι μου πέφτει στην ημερομηνία 1 Νοεμβρίου και σκέφτομαι λες να κάνω μια δοκιμή μήπως και πιάσουμε κανένα ψηφιακό; Ξεκινάω την διαδικασία αλλά μετά από 1 λεπτό βλέπω το κλασικό "Βρέθηκαν 0 υπηρεσίες". Ε λέω σιγά να μην ξεκινούσαν. Μέτα από κάποια ώρα βλέπω στο ρολόι μου να λέει 2:06 και λέω να κλείσω την tv και να την πέσω για ύπνο αλλά κάτι δεν με άφηνε αν δεν δοκίμαζα ξανά. Ξεκινάω πάλι και βλέπω την διαδικασία να σταματάει στο 59% και εκεί που τα μάτια μου ήταν μισόκλειστα ανοίγουν με την μία και σκέφτομαι σιγααααα :142:. Μετά από μερικά δεύτερα βλέπω εκεί που έλεγε "Βρέθηκαν 0 υπηρεσίες" να λέει 4 και σκέφτομαι "ρε λες;" :137:. Έτσι λοιπόν είμαι στην σχετικά ευχάριστη θέση να ενημερώσω πως ξεκίνησε η ψηφιακή εκπομπή στην περιοχή του Έβρου (δεν νομίζω να είναι μόνο Αλεξανδρούπολη) με τα κανάλια της ΕΡΤ τα οποία όμως κάνουν τρελά σπασίματα και από όσο είδα δεν έπιανα καθόλου καλό σήμα. Ελπίζω πως δεν έπιανα καλά επειδή κάνουν δοκιμές και όχι επειδή πρέπει να αλλάξω κάτι (αλήθεια πρέπει να αλλάξουμε τύπο κεραίας;).
 

Μηνύματα
475
Reaction score
2
Απάντηση: Ελληνικα ψηφιακα καναλια

οχι - το πιθανότερο ειναι οτι τα πιάνεις αο Θασο - ποτε μην κάνες τιποτε με την κεραια.

δεν απαιτειται νεα κεραια.
 


VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Kαι στην Αθηνα εσβησε το σημα,η αναζητηση δεν μου βγαζει κανενα καναλι.
 

Μηνύματα
308
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ελληνικα ψηφιακα καναλια

όχι - το πιθανότερο είναι ότι τα πιάνεις από Θάσο - ποτέ μην κάνεις τίποτε με την κεραία.

δεν απαιτείται νέα κεραία.
Μάλλον έχεις δίκιο μιας και μόνο εκείνο το βράδυ έπιασε κάτι και από εκεί και μετά χάθηκαν όλα.
 

Μηνύματα
19
Reaction score
0
Δεν ξέρω κατα πόσο άκυρος είμαι αλλά και γω με αναζήτηση που έκανα δεν κατάφερα τίποτα.

Στερεά Ελλάδα - Καρπενήσι
 

Μηνύματα
138
Reaction score
1
Απάντηση: Ελληνικα ψηφιακα καναλια

Το πρώτο ψηφιακό κανάλι που άρχισε να εκπέμπει στην Θεσσαλονίκη (εκτός από τα κρατικά που ήδη εκπέμπουν εδώ και 1-2 χρόνια) είναι... το 4Ε. Το πέτυχα χτές που είπα να ψάξω.

(Για τους μή Θεσσαλονικείς 4Ε είναι το κανάλι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης)
 

Μηνύματα
1.563
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ελληνικα ψηφιακα καναλια

Το πρώτο ψηφιακό κανάλι που άρχισε να εκπέμπει στην Θεσσαλονίκη (εκτός από τα κρατικά που ήδη εκπέμπουν εδώ και 1-2 χρόνια) είναι... το 4Ε. Το πέτυχα χτές που είπα να ψάξω.

(Για τους μή Θεσσαλονικείς 4Ε είναι το κανάλι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης)
παράνομο!
 

Μηνύματα
6
Reaction score
0
ήμουνα νιος και γέρασα
ποιος ξέρει πόοοοοοσο ακόμα θα πάρει για να δούμε ψηφιακά ακόμα και απο την κρατική, που πληρώνουμε αδρά μην ξεχνάμε
 

Μηνύματα
274
Reaction score
0
Μετά το ναυάγιο για τη δημιουργία κοινού φορέα διαχείρισης των ψηφιακών συχνοτήτων μεταξύ ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ΕΡΤ, τα κανάλια φαίνεται να σχεδιάζουν δικό τους ξεχωριστό φορέα. Ηδη ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, Alpha, Star, Μακεδονία TV, Alter, Σκάι, ΑΝΤ-1, ΜΕΓΚΑ, 902 Τηλεόραση, Nova Cinema και Sports και Βουλή των Ελλήνων κατέθεσαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εντός προθεσμίας, σχετικές αιτήσεις ώστε να έχουν δικαίωμα παράλληλης εκπομπής ψηφιακού σήματος.

Η δημόσια τηλεόραση εκ του νόμου έχει δικαίωμα και ετοιμάζει να ανεβάσει ψηφιακά ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και Βουλή τηλεόραση, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια σχεδιάζουν αυτόνομο φορέα. Η Ανεξάρτητη Αρχή, όπως εξήγησε ο πρόεδρός της Ιωάννης Λασκαρίδης, θα ελέγξει τώρα αν τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί έρχονται σε συμφωνία με τη νομοθεσία ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η παράλληλη μετάδοση αναλογικού και ψηφιακού σήματος στην πιλοτική φάση. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πάντως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να εκπέμψουν ψηφιακά ακόμα και τώρα, πριν δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης ψηφιακών συχνοτήτων, μέσω διαύλων που θα τους παρέχει η ΕΡΤ, κάτι για το οποίο χρειάζονται ορισμένες διευθετήσεις. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μετατροπής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό.
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Ελληνικα ψηφιακα καναλια

Το πρώτο ψηφιακό κανάλι που άρχισε να εκπέμπει στην Θεσσαλονίκη (εκτός από τα κρατικά που ήδη εκπέμπουν εδώ και 1-2 χρόνια) είναι... το 4Ε. Το πέτυχα χτές που είπα να ψάξω.

(Για τους μή Θεσσαλονικείς 4Ε είναι το κανάλι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης)
Από ποιά συχνότητα μπορείς να μου πεις;
 


Μηνύματα
274
Reaction score
0
– Τυπικά η μετάβαση έχει ξεκινήσει μόνο για τους προσωρινώς λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, από την 1η Νοεμβρίου 2008. Νωρίτερα μόνο η ΕΡΤ είχε τη δυνατότητα για την πιλοτική μετάδοση των τριών καναλιών.
– Τα σχέδια για την κοινή εταιρεία ΕΡΤ - ΕΙΤΗΣΕΕ κατέρρευσαν, καθώς δεν ήταν ενημερωμένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, το κυριότερο, υπήρχαν σοβαρές εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ ιδιωτών και κράτους για το κόστος.
– Το ΕΣΡ ζήτησε, με βάση τον νόμο, τις προσφορές των ενδιαφερομένων. Προσήλθαν 14 τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Πρόκειται για τους ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, Βουλή Τηλεόραση, Nova Cinema, Nova Sport και Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ, Star και 902 TV. Το ΕΣΡ θα τους δώσει την έγκριση ως τον Ιανουάριο, σε αντίθεση με τους περιφερειακούς που θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες! Με βάση και την παλαιότερη δήλωση του Ι. Λασκαρίδη ότι πρόκειται για «μίνι αδειοδότηση», είναι προφανές πως καταργείται η αρχή της ισονομίας.
– Το κυριότερο: κανένα κανάλι σε όλη την Ελλάδα δεν έχει άδεια! Όλοι οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, με νέα παράταση, θα εκπέμπουν ως τις 30 Ιουνίου 2009! Τι θα συμβεί αν τώρα ένας σταθμός πάρει την έγκριση ψηφιακής μετάδοσης και αργότερα κοπεί από τη διαδικασία της αναλογικής αδειοδότησης, αν γίνει βέβαια η σχετική προκήρυξη; Θα κλείσει;

Είναι πασιφανές πως η προτεινόμενη διαδικασία έχει σοβαρό πρόβλημα ισότητας και ισονομίας και μόνο αν γίνει κανονική αδειοδότηση (ψηφιακή ή αναλογική) θα υπάρξει λύση.

Κατά τα άλλα, μία μόνο εμπλοκή στη χρήση ψηφιακών συχνοτήτων από τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα εντοπίζεται στην Αττική από τις βεβαιώσεις που κατέθεσαν τα κανάλια την περασμένη εβδομάδα στο ΕΣΡ. Για τα κέντρα εκπομπής σε Αίγινα και Υμηττό, στις συχνότητες που προσδιορίζει η υπουργική απόφαση 21161 της 20ής Αυγούστου 2008, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δήλωσαν τα αιτήματά τους για ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού σήματος ως εξής: Στη συχνότητα 47 από Αίγινα και 47 από Υμηττό τα κανάλια Star, ΣΚΑΪ και Mega. Στη συχνότητα 46 από Αίγινα και 46 από Υμηττό τα κανάλια Alter, 902, Alpha, ANT1 και Μακεδονία.

Με δεδομένο ότι από μία συχνότητα εκπέμπουν τέσσερα μόνο σήματα, η συχνότητα 46 ζητείται από πέντε κανάλια. Η ΕΡΤ δήλωσε τις συχνότητες 22, 48 και 52 από την Αίγινα, τις ίδιες και από τον Υμηττό. Σε αυτές τις συχνότητες βρίσκεται και το σήμα της Βουλή Τηλεόραση.

Τα δύο επίγεια συνδρομητικά κανάλια της Nova δήλωσαν τη συχνότητα 22 από Αίγινα και Υμηττό, σημείο που επίσης προκαλεί εμπλοκή, αφού σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το αναλογικό κανάλι που βρίσκεται στη θέση 22 από Υμηττό θα πρέπει να μετακομίσει στη συχνότητα 35 από Υμηττό. Εκεί όμως εκπέμπει ο ΑΝΤ1 το αναλογικό του πρόγραμμα και ήδη για τη συχνότητα 22 υπάρχει ζήτημα μεταξύ του SBC και του Local TV. (ΠΑΡΟΝ)
 


Μηνύματα
10.413
Reaction score
4.859
Μακαρι...κι ας πεταξω τον επίγειο ψηφιακό δεκτη που έχω εδώ και 2 χρόνια...παρόλο που ακόμη δεν έχει φτασει ούτε η ΕΡΤ στην περιοχή μου!
 

Μηνύματα
1.901
Reaction score
6
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναφτιαχτεί ο περίφημος "χάρτης", ο οποίος βασίζεται σε μόλις 4 κανάλια ανά συχνότητα, καθώς με το DVB-T/mpeg-4 χωράνε τουλάχιστον 6 κανάλια ανά συχνότητα (με τα 8 μάλλον σίγουρα!!!) ....
Εκτός αν την μοιράσουνε την... πίττα μόνοι τους.... :126:
 


VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Μακαρι αλλα δυσκολο μου φαινεται, τα ελληνικα καναλια χρονια τωρα επενδυουν στην στηθοτριχα του Ευαγγελατου και τις αναρθρες κραυγες του Καμπουρακη,τωρα ξαφνικα θυμηθηκαν την τεχνολογια;
 

Μηνύματα
274
Reaction score
0
Πρότυπο ΜΡΕG 4 από την ΕΙΤΗΣΕ Εκτύπωση E-mail
Με πρότυπο κωδικοποίησης ΜΡΕG 4 σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ΕΙΤΗΣΕ) τη δική τους αυτόνομη πορεία μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Το ΜΡΕG 4 εί*ναι ένα πρότυπο κωδικοποίησης για την ψηφιακή συμπίεση ήχου και εικόνας. Η είδηση αυτή είναι μια «μικρή βόμβα», καθώς τόσο η ΕΡΤ όσο και άλλες χώρες που έχουν κάνει ήδη σοβαρά βήματα στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση χρησιμοποιούν το πρότυπο ΜΡΕG 2. Όμως, κατά τους ιδιώτες, το ΜΡΕG 4 είναι τελευταίας τεχνολογίας πρότυπο και έχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης χωρητικότητας δεδομένων κατά τη μεταφορά τους από τους πομπούς στους αποκωδικοποιητές. Η αλλαγή αυτού του προτύπου σημαίνει πρακτικά για τουw καταναλωτές που έχουν ήδη αποκτήσει αποκωδικοποιητές πως θα πρέ*πει να τους αλλάξουν στην περίπτωση που τα εθνικής εμβέλειας κα*νάλια θα προχωρήσουν άμεσα στη μετάδοση μόνο του ψηφιακού τους σήματος σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, (π.χ. Νότια Προ*άστια Αττικής), όπως ορίζει η νομοθεσία. Αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος... (Παρόν)

«Βόμβα» MPEG-4 από την ΕΙΤΗΣΕΕ
Πολύ επιτυχημένα η εφημερίδα «Παρόν» (που αποκαλύπτει και το σχετικό θέμα) χαρακτηρίζει ως «μικρή βόμβα» το σχέδιο της ΕΙΤΗΣΕΕ για χρήση του προτύπου συμπίεσης MPEG-4 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Εφόσον το σχέδιο υλοποιηθεί, τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα έχουν κάνει ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα, ταυτιζόμενα με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που αναπτύσσουν την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με κάποια σχετική καθυστέρηση. Τυχόν χρήση του προτύπου MPEG-4 από την ΕΙΤΗΣΕΕ σημαίνει:
α) Κατάρριψη του ελληνικού μύθου «μια συχνότητα UHF χωράει 4 ψηφιακά κανάλια», καθώς με το MPEG-4 μπορούν να εκπέμπουν τουλάχιστον τα διπλάσια.
β) Δυνατότητα παροχής καναλιών υψηλής ευκρίνειας (HD) μέσω UHF.
γ) Ασυμβατότητα των δεκτών DVB-T/MPEG-2 με τα πρότυπα DVB-T/MPEG-4. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δέκτες DVB-T/MPEG-2 (STBs ή ενσωματωμένοι σε τηλεοράσεις) που λαμβάνουν σήμερα τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, δεν θα μπορούν να λάβουν τα κανάλια της ΕΙΤΗΣΕΕ. Αντίθετα, οι κάτοχοι δεκτών DVB-T/MPEG-4 δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στη λήψη των καναλιών της ΕΡΤ.
Βέβαια, οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το 2009 ξεκινάει και η χρήση του προτύπου εκπομπής DVB-T2 στη Μ. Βρετανία. Ο συνδυασμός DVB-T2/MPEG-4 θα διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες ψηφιακής χρήσης των συχνοτήτων UHF, σε αντιστοιχία με τα πρότυπα DVB-S2/MPEG-4 που ήδη γνωρίζουμε από τη δορυφορική τηλεόραση. H συνέχεια επί της οθόνης… (Κώστας Πρέντας)
 

Μηνύματα
4.365
Reaction score
4.234
Το θεμα ειναι εαν οι πομποι που εχουν εγκατασταθει υποστηριζουν το προτυπο αυτο? το γνωριζει αυτο καποιος ήι απλα ειναι μια φωτοβολιδα και καλα για να δικαιολογησουν την καθυστερηση?
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.649
Μηνύματα
2.868.818
Members
37.941
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top