Εμεινα μ´ανοιχτό το στόμα....

Reaction score
1.738
Καλημέρα.

Εχθες πηγα να αγορασω ενα πολυπριζο και με μερικα καλώδια ρευματος, απο την "Tsakiridis Devices", τους οποίους δεν γνώριζα, παρά μόνο από μερικά τεστ και αναφορές απο δω και από κει.

Και επειδη δεν εχω λαμπάτα / χειροποιητα μηχανήματα και δεν ειμαι του κυκλωματος και επειδη τους είχα τηλεφωνήςει 2-3 φορες και δεν τους είχα πετύχει, φανταζόμουν ότι θα ήταν κάποιο πολυτελέστατο στουντιο, με ψυλομήτες ιδιοκτήτες, δύσκολα προσιτό από τους "κοινούς θνητούς" με τα φτηνά made in china μηχανήματα.

Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι ειχα λίγο παραξενευτεί απο την τοποθεσία τους, κάπου στην Λιοσίων, σε πολυ ασυνήθιστο και low profile μέρος...

Τέλος πάντων, αφού τελικά μίλησα με κάποιον τους στο τηλέφωνο, αποφάσισα να τους επισκεφτω χθες, να δω το πολύπριζο και αν ειναι, να το αγοράσω.

Μετα απο περιπλανησεις στην ευρύτερη περιοχή, τελικά βρηκα τον δρόμο, εναν δρόμο-γειτονίτσα, σε μια περιοχή άσχετη από "high end" και "λαμπάτους", μια περιοχή τόσο ταπεινή και ήσυχη, που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση, ότι υπάρχει τέτοιο μαγαζί εκει...

Ποιο μαγαζί;

Που ειναι το μαγαζί με τις βιτρινάρες, να φαίνονται οι λαμπάτοι και να σου τρέχουν τα σάλια;
Με τα διπλα τζάμια, τις αρτιστικές επιγραφες και τα μάρμαρα με τα πανάκριβα χαλιά;

Πουθενα... Μόνο ένα ημιυπόγειο με σιδερένια κάγκελα, που θύμισε κάποια μικρομάγαζα ψιλικατζίδικα, που κάποτε υπήρχαν στις γειτονίτσες.

Αλλά.... Αυτη είναι η διέυθυνση... Και πηγαινοντας πιο κοντά... Μια ταμπελιτσα "Tsakiridis..."

Το βρηκα!

Ανοίγω σιδερένια, τριζάτη πόρτα, κατεβαινω 2-3 σκαλια, ένας μικρός απλός χώρος γεματος λαμπάτα μηχανήματα, μερικά χωρίς λάμπες, δυο ηχεία, δυο καναπεδες, όλα απλά και σπιτικά.

Από μια πορτούλα, βγήκε ενας ευγενικός-απλός-καθημερινός άνθρωπος, ο οποίος εκατσε και με άκουσε και μου εξήγησε και μου έδωσε να καταλάβω και για να μην τα πολυλογώ, τελικα πηρα το πολύπριζο και τα καλώδια.

Μπήκα και στη πορτούλα και αυτα που είδα με τάραξαν και με συγκίνησαν, ήταν και ο αδερφος του μεσα και δούλευαν, σχεδίαζαν και παρήγαγαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ μηχανήματα, πολύ υψηλής ποιότητας, πραγματικά χειροποίητα, και ήταν Σάββατο πρωι, και δεν είχαν πάει για καφε για να μιλάνε για την κρίση και για το πότε θα βγουν στην σύνταξη, ήταν στο υπόγειο και δούλευαν και φτιάχνανε μηχανηματάρες, αντί να έχουν μπει στο δημόσιο και να μιλάνε για "υπερωρίες" και "επιδόματα".

Και το εργαστήριο αυτό, μου θύμισε κάτι παλιά εργαστήρια / βιοτεχνίες που είχαμε μέχρι και την δεκαετία του 80, που τα είχαν μερακληδες και εβγαζαν από μέσα "παπάδες" (και οχι μόνο ηλεκτρονικά)... αλλά μετα το ρίξαμε στις επιδοτήσεις, στα κινέζικα...

Μπραβο στα παιδια, δεν τους ξέρω, ούτε τους κάνω διαφήμιση, ούτε πρόκειται να πάρω λαμπάτους, απλα πόσταρα αυτο, δίοτι μου έκανε τρομερή εντύπωση στην σημερινή Ελλάδα της αφάνταστης μιζέριας και κακομοιριάς, που τα μόνα "μαγαζά" που ανοίγουν ειναι καφέ / κρουασαν / ρακαδικα / μπραντς (!!), να υπάρχουν τέτοιες υπέροχες επιχειρήσεις, που σχεδιάζουν, παραγουν και εξάγουν, Αντιμετωπ´ιζοντας στα ισα, ηχηρα ονόματα του εξωτερικού

ΥΓ1 Η ποιότητα κατασκευής των πραγμάτων εκεί μέσα σ'εκείνο το ταπεινό εργαςτήριο, ειναι εκατο χιλιάδες φορες υψηλότερη απο όλες τις "επώνυμες" κινεζο-χάι-εντ παπαριες που κυκλοφορούν.

ΥΓ2 Και μια συμβουλή προς τους ιδιοκτήτες: Μην μεγαλώσετε την επιχείρηση σας, διότι τρια πράγματα θα συμβούν στα σίγουρα: Ή θα σας κλείσουν οι συνδικαλιστες ή θα σας κλείσει το κράτος ή κανά δημοτικό συμβούλιο.

Καλή Κυριακή σ'όλους!

Reaction score
27.305
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΗΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.

ΣΥΣΩΡΕΥΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΚΑΙ

ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΣ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΙ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΑΠΛΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.......

ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 10 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΑΡΟΙ.......

Reaction score
11.802
Πολύ ωραία η περιγραφή σου. Αν και τα μηχανήματα τα ξέρω εδώ και 15 χρόνια και τους αδελφούς μέσω εκθέσεων τα τελευταία λίγα, ποτέ δεν είχα κάτσει να σκεφτώ πού παράγονται τα μηχανήματα.

D

deleted user 10898

Guest
Ωραία περιγραφή και μπράβο στους σοβαρούς Έλληνες επιχειρηματιες.
Για πες, άκουσες διαφορά με το πολύμπριζο και τα καλώδια?

Reaction score
1.738
Ωραία περιγραφή και μπράβο στους σοβαρούς Έλληνες επιχειρηματιες.
Για πες, άκουσες διαφορά με το πολύμπριζο και τα καλώδια?
Το πολυπριζο ειναι το hercules plus και καλωδια τα medusa.

Το μπασσο ειναι βαθυτερο και ποιο δεμενο, αλλα τα μεσαια πιο εντονα, πιο μπροςτα και σκληρα... Και συτο μ´ενοχλει λιγάκι.

Θα περιμενω να "στρωσουν" λιγακι, οποτε οταν στρωσουν θα τα χω συνηθισει, οποτε θα ολα θα ναι κια χαρα.

Τα περισσοτερα πραματα στη ζωη ειναι συνηθεια ή πλασεμπο.

Last edited:

Reaction score
132
Δόξα και τίμη στους Τσακιριδέους αδερφούς
Οτι πιο τίμιο για τα λεφτά του κυκλοφορεί σε λάμπα από απαρχής "υψηλούς τέλους"

Reaction score
1.738
Πολύ ωραία η περιγραφή σου. Αν και τα μηχανήματα τα ξέρω εδώ και 15 χρόνια και τους αδελφούς μέσω εκθέσεων τα τελευταία λίγα, ποτέ δεν είχα κάτσει να σκεφτώ πού παράγονται τα μηχανήματα.
Τα φτιαχνουν στο χερι φιλε, εκει στο μαγαζακι, ενα-ενα, και εκτος απο μερικους ακροδεκτες, δεν εχουν τιποτα πλαστικο, καμμια κινεζιά....

Ασ'τα, σου λεω... συγκινηθηκα.

Δε γινονται αυτα τα πραματα σημερα.

Και ειμαι σιγουρος οτι και οι αλλοι Ελληνες κατασκευαστες / βιοτεχνες / μερακληδες, ετσι τα φτιαχνουν.
[DOUBLEPOST=1450007260][/DOUBLEPOST]
Δόξα και τίμη στους Τσακιριδέους αδερφούς
Οτι πιο τίμιο για τα λεφτά του κυκλοφορεί σε λάμπα από απαρχής "υψηλούς τέλους"
Ρε συ, φτιαχτηκα τοσο πολύ, που μου φαίνετα θα τα πεταξω τα "designed in enland / made in china" και θα παω να παρω Σιδερενια Ελληνικα, βιδωμένα στο χερι, με το ιδιο κατσαβιδι που ρυθμιζει και το ρελαντι απ'το μηχανακι του!!!

Reaction score
132
Ρε συ, φτιαχτηκα τοσο πολύ, που μου φαίνετα θα τα πεταξω τα "designed in enland / made in china" και θα παω να παρω Σιδερενια Ελληνικα, βιδωμένα στο χερι, με το ιδιο κατσαβιδι που ρυθμιζει και το ρελαντι απ'το μηχανακι του!!!
χαχαχαχα θεός.
+1000 likes για το avatar

D

deleted user 10898

Guest
Το πολυπριζο ειναι το hercules plus και καλωδια τα medusa.

Το μπασσο ειναι βαθυτερο και ποιο δεμενο, αλλα τα μεσαια πιο εντονα, πιο μπροςτα και σκληρα... Και συτο μ´ενοχλει λιγάκι.

Θα περιμενω να "στρωσουν" λιγακι, οποτε οταν στρωσουν θα τα χω συνηθισει, οποτε θα ολα θα ναι κια χαρα.

Τα περισσοτερα πραματα στη ζωη ειναι συνηθεια ή πλασεμπο.
και πληρωσες χρηματα για ... πλασεμπο?
αφου ουτε ποιο είναι το ... valhala ... δεν μπορούμε να διακρινουμε...
καλο... διάβασμα...

http://hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html

Reaction score
239
Ασχετο αλλα πανταζοπουλος μετα απο 15 μερες μου εφτιαξε ενα σαμπ κ τελικα μετα απο 1 μερα χαλασε...τελειως(χειροτερα απο πριν)60ευρω πεταμενα...και πεταξα και το σαμπ...οχι μονο δεν εφτιαξε αλλα εκανε κ ενα βομβο τα πρωτα 30 δευτερολεπτα που ανοιγε...αλλαξε και πυκνωτες με χειροτερους φανταζομαι...που το πιθανοτερο ειναι οτι δεν εφταιγαν καν...

Reaction score
239
Αναφερθηκε η ποιοτητα του πανταζοπουλου (μεγαφωνα κλπ) λιγπ παραπανω στα ποστ και το ανεφερα...για ηχεια/κυκλωματα 15 χρονων ή PA μπορει να ειναι καλος (εδω που τα λεμε εγω φταιω που το αφησα-μου το γρατζουνισε κοολας που τα ειχε χυμα...αλλα και αυτος δεν επρεπε να το αναλαβει...)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Είχα την χαρά και την τύχη , να είμαι συνάδελφος του Οδυσσέα Τσακιρίδη , για αρκετά χρόνια στην LYRIC.O Κωνσταντίνος ερχόταν συχνά και γνωριστήκαμε.
Λίγα θα πω , είναι εξαιρετικοί άνθρωποι πρώτα και μετά εξαιρετικοί κατασκευαστές.
Πολύ χαμηλών τόνων και μετριόφρονες σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιέμαι αν τους κάνει κακό ...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.556
Εγώ θα προσχωρήσω λίγο παρά πέρα!

Προσωπικά λοιπόν ένα από τα καλύτερα περίπτερα της έκθεσης (μην πω το καλύτερο), ήταν αυτό των αδελφών Τσακιρίδη, διότι ήταν το μοναδικό ίσως, του οποίου τα προϊόντα διέθεταν ποιότητα σε όλους τους τομείς (κατασκευή, εμφάνιση, ήχος) σε τόσο προσιτές τιμές!

Με λίγα λόγια είναι αυτό που ζητά ο απλός μουσικόφιλος που θέλει να απολαμβάνει σωστά την μουσική συλλογή του, αλλά προχωρώντας παραπέρα, θα καλύψει και τον φανατικό hiεντά, περνώντας άνετα και σε αυτήν την κατηγορία, με τις τόσο προσεγμένες υλοποιήσεις τους!

Λαμπρό παράδειγμα σωστών επιχειρηματιών, που δείχνουν στο εξωτερικό τις δυνατότητες των κατοίκων αυτής της χώρας που τόσο έχει κατηγορηθεί και χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια!

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
και πληρωσες χρηματα για ... πλασεμπο?
αφου ουτε ποιο είναι το ... valhala ... δεν μπορούμε να διακρινουμε...
καλο... διάβασμα...

http://hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html
Και το πιο ωραίο...
"...The self-proclaimed hardcore audiophiles got 48% correct; the rest got 50% correct..."

Εδώ υπάρχουν Hiendάδες που μπορούν και "ακούν" το υλικό του φις απο το καλώδιο (αν είναι ρόδιο ή όχι)... :whistling:
Άβυσσος

S

sk4t4

Guest
Και το πιο ωραίο...
"...The self-proclaimed hardcore audiophiles got 48% correct; the rest got 50% correct..."

Εδώ υπάρχουν Hiendάδες που μπορούν και "ακούν" το υλικό του φις απο το καλώδιο (αν είναι ρόδιο ή όχι)... :whistling:
Άβυσσος
Δε χρειαζεται να εισαι 'χαιεντας' για να 'ακους' τα μεταλλα στα φις,απλως δεν πρεπει να εισαι προκατειλημμενος.Αρκετοι τετοιοι[φιλοι και γνωστοι] παντως εχουν ελθει στον ισιο δρομο τον τελευταιο καιρο...

Reaction score
30.456
Και το πιο ωραίο...

Άβυσσος
Kαι άμα είναι ξύλινο και το πολύπριζο...εκεί να δεις χροιές που τις ακούνε και οι γριές..:tongue:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.147
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound