- Reaction score
- 6.626
μου λειπουν συνεδριες το ξερω....εισαι πολύ μακρυα .........![]()
...και μετα θα βγει καποιος αλλος και θα πει οτι ακουσε το 120 και δεν του αρεσε καθολου ενω κατι αλλα πολυ φτηνοτερα κελαιδουσαν... τι συζηταμε τωρα

μου λειπουν συνεδριες το ξερω....εισαι πολύ μακρυα .........![]()

Σε αυτό δεν απάντησε κάποιος από όσους λένε ότι δεν υπάρχει χροιά στην αναπαραγωγή. Τότε τη είναι αυτό και πώς το εξηγείτε;Δεν υπάρχει αναπαραγωγή ηχου χωρις χροιές (= χρωματισμούς )
Εσυ και ο φιλος σου αν πειτε την ιδια λεξη δεν θα ακουστει διαφορετικά ? Γιατι να μην συμβει το ιδιο και με 2 ηχεια ,ασχέτως αν ειναι ενεργα η παθητικά ,αφου ειναι "άλλα " κουτια ....
ακουσε αυτο για να καταλαβεις την διαφορά αμεσα
Ανυπαρξία Λογικής είναι συνηθισμένηΣε αυτό δεν απάντησε κάποιος από όσους λένε ότι δεν υπάρχει χροιά στην αναπαραγωγή. Τότε τη είναι αυτό και πώς το εξηγείτε;
Δεν το παίζω έξυπνος, ερωτήσεις κάνω να μάθω, όπως και πριν με τα καλώδια ρεύματος στα ενεργά αλλά επελεξαν να απαντήσουν με στεγνωτηρια και καφετιέρες.

Υπάρχει ένα ενεργό ηχείο του οποίου το λογισμικό έχει προβλέψει -μεταξύ άλλων- αλγορίθμους για την αντιστάθμιση σε ικανοποιητικό βαθμό συντονισμών που εκδηλώνονται από τα υλικά δόμησής του σε συνάρτηση με τη στάθμη εκπομπής......
Ξέρει κανείς κανένα που δέν θα χρωματίζει? Μπορεί να μου το δείξει?

Ναι, βεβαίως, πάρα πολλά κιόλας!Να κάνω πάλι μία "κουτή" ερώτηση?
Υπάρχει ηχείο χωρίς χρωματισμούς?
Υπάρχει δηλαδή ηχείο που σε όλες τις ακουστικές στάθμες δέν εισάγει χαρακτήρα? Ας μήν πάμε σε λωβούς, συμπεριφορά ηχείου στο χώρο, σχέση με τον ενισχυτή κτλ. Ας μείνουμε στο οτι πετάμε 10 καλα ηχεία σε ανηχοικό θάλαμο.
Με το πέρασμα των ετών κατασκευάζονται περισσότερα ηχεία που χρωματίζουν όλο και λιγοτερο. Σαφώς η τάση ειναι προς το πιο ουδέτερο. Φαντάσου πόσο λιγοτερο διαφορετικά μεταξύ τους θα ακούγονται τα ηχεία που θα κατασκευάζονται σε τριάντα χρόνια απο σημερα.Να κάνω πάλι μία "κουτή" ερώτηση?
Υπάρχει ηχείο χωρίς χρωματισμούς?
Υπάρχει δηλαδή ηχείο που σε όλες τις ακουστικές στάθμες δέν εισάγει χαρακτήρα? Ας μήν πάμε σε λωβούς, συμπεριφορά ηχείου στο χώρο, σχέση με τον ενισχυτή κτλ. Ας μείνουμε στο οτι πετάμε 10 καλα ηχεία σε ανηχοικό θάλαμο.
Γιαννάκη μου, είσαι στο στάδιο που ήμουν πριν 15-20 χρόνια.Εδώ ένα μικρό ΜΚΤ-ΜΚΠ αλλάζεις και αλλάζουν όλα τα πρίμα. Μην πάω πιο βαθιά σε πηνία αυτεπαγωγές..
Εν μέσω τρικυμίας πολλών μποφόρ μάλιστα..ειναι σα να χρησιμοποιεις αλφαδι σε καραβι![]()
Αν παρατηρήσεις χρησιμοποίησα την χρήση ανηχοικού θαλάμου. Κανένας χώρος μόνο direct ενέργεια.Ναι, βεβαίως, πάρα πολλά κιόλας!
Φυσικά, χωρίς ισοσταθμιση, κανένα. Κανένα απολύτως.
Στο σωστό χώρο, και με ισοσταθμιση χώρου, δεν θα εισάγουν τονικές αλλοιώσεις (χαρακτήρα που λες) στο μουσικό σήμα όλα τα ηχεία επαρκούς συχνοτικου εύρους και μέγιστης SPL στάθμης για το χώρο.
Αυτές είναι οι κυριότερες παράμετροι της τονικής αλλοίωσης εκ μέρους του ηχείου, αυτό που αποκαλείται "χαρακτήρας", εφόσον βέβαια δεν έχουμε σοδομίσει το μουσικό σήμα σε παραμορφοσιομηχανές εισαγωγής αλλοιώσεων επιπέδου μούχλας.
Σαφώς θα υπάρξουν (πολύ ηπιότερες όμως) τονικές αλλοιώσεις από την συνολική αρμονική παραμόρφωση εκάστης υλοποίησης, καθώς και την φασική ομοιογένεια, όπως αυτή εκφράζεται από το στεπ ρισπονς.
Παρόλα αυτά, όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, οι κυριότερες παράμετροι είναι η έλλειψη δυναμικής συμπίεσης και η ομοιογενής απόκριση στο φάσμα, που συνδέεται άρρηκτα με την ισοσταθμιση χώρου.
Χωρίς ισοσταθμιση χώρου, δεν γίνεται, δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα. Είναι το υποχρεωτικό κερασάκι στην τούρτα. Είτε έχεις το μπανγκενολουφσεν, είτε το κλαϊν μαϊν, είτε το Άνταμ και το μπιενταμπλεγιου. Ισοσταθμιση χώρου, σε σωστό χώρο. Τα υπόλοιπα είναι απλώς θεωρίες συνωμοσίας.
Εφόσον μετρούν το ίδιο, ναι. Προφανώς.Είναι τα ίδια? Δέν έχουν χρωματισμούς?
Όλα τα υπόλοιπα. Όπως τα ξαναγραψα.Ισοσταθμιση χώρου, σε σωστό χώρο. Τα υπόλοιπα είναι απλώς θεωρίες συνωμοσίας.
Καλά βρε ίαρ με κοροιδεύεις?Εφόσον μετρούν το ίδιο, ναι. Προφανώς.
Συμφωνώ με αυτά που είπες κρατάω όμως το παραπάνω.Όλοι τους γνωρίζουν τις μεγαλες έρευνες που αποδεικνύουν πως η συντριπτική πλειοψηφία ακροατών (κάπου στο 85% αν θυμάμαι καλά) σε τυφλά τεστ επιλέγουν το ουδέτερο. Πιθανόν κάποιοι κατασκευαστές να στοχεύουν στο υπόλοιπο 15% φυσικα...
Διαφωνώ.Φυσικά και ΟΧΙ.
Το καθένα έχει τη δική του συμπεριφορά και αυτό είναι ο χρωματισμός.